Dodaj do ulubionych

Do.....piątek

IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 07:54
Cześć!
Dzisiaj witam umiarkowanie optymistycznie:))
No bo piątek w końcu!!!!
i ŻEBY POGODA BYŁA NA SPACEREK, TO JUŻ W OGÓLE BĘDĘ ZADOWOLONA?
A jak u Was nastroje?
Pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Nala Re: Do.....piątek IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 08:23

WIIIAAAAAAAAAAAAM !!!!!!!!!!!!!!!!!

U mnie, jak zwykle :-), nastrój bojowy !!!
      NA KOOOOŃ !!!!!!!!!!!!!
      :-)

.........................................................

A tak na poważnie !
      Nie jest źle ! Mniej więcej z tych samych powodów co u Ciebie !
      W końcu jest piątek !!!

A drugi powód,...... ? W przyszłym (dopiero!!!!!!) tygodniu, w piątek, idę
      jeszcze raz! na WP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Moja koleżana ma bilety z pracy. Jej Luby nie jest zainteresowany i idziemy z
      jeszcze jedną naszą "pśapśułą". Tym razem do Multikina.

A poza ty, to :
      1. Jest piątek - jak wspomniałam,
      2. Świeci piękne słońce - oby jak najdłużej,
      3. Mam kolejną pyszną herbatkę - tym razem rumowo-cytrynową - bomba !

Zapraszam na świeżo parzoną herbatkę !!!
      I na ciacha !!!!!!!!!!!!!
      O, a tu leży galaretka w czekoladzie i ptasie mleczko.

Proszę się częstować !

• Gość: Meve Re: Do.....piątek IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 09:12
        Czyżby to był film dla kobiet???
        A jednak potwierdza się moja pseudokrytyczna interpretacja z przed (albo przedz
        przed wczorajszej dyskusji):))))
        Tłumami chadzają kobiety i męzczyźni, którym nieobce są "miękkie cechy"?:)))
        Machos siedzą w domach przezd telewizorem albo po raz 78. sprawdzają
        częstotliwość szumów w mikrofonach przy komputerach??
        Ach, temat rzeka.
        Nadzieja w Rycerstwie!!!!
        • Gość: Nala Rycerstwo .....,eehmmm ...? (to miał być sarkazm!) IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 09:22

Rycerstwo już wczoraj olało nas sikiem balistycznym, kaliber 120 mm !!!
          Waszmość Jarosław dał znać o sobie chyba z dwa razy, a o Geralcie nie
          wspomnę !!!!!! Ten to w ogóle chyba odbiegł żwawym truchtem z tego forum !!!
          :-)))
          Ale co tam ?????
          Się pani częstuje !

A może delikatnego, białego wina ??? Oooo, proszę, nalałam Ci !
          • Gość: Meve Re: Rycerstwo .....,eehmmm ...? (to miał być sarkazm!) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 09:51
            Gość portalu: Nala napisał(a):

>
            > Rycerstwo już wczoraj olało nas sikiem balistycznym, kaliber 120 mm !!!
            Nalu, Damie nie przystoi:))
            > Waszmość Jarosław dał znać o sobie chyba z dwa razy, a o Geralcie nie
            > wspomnę !!!!!! Ten to w ogóle chyba odbiegł żwawym truchtem z tego forum !!!
            > :-)))

Jak go dorwiemy, to ciężko z nim będzie.

> A może delikatnego, białego wina ??? Oooo, proszę, nalałam Ci !
            O, idealnie na tą bajaderke, która przed chwilą zjadłam i poczułam się ciężawo:))
            Dziękuję.
            Zapiję łykiem czarnej kawy

• Gość: monia Re: Rycerstwo .....,eehmmm ...? (to miał być sarkazm!) IP: 217.97.138.* 22.02.02, 09:58
            Witam piękne, OPTYMISTYCZNE (czyż nie?) białogłowy!!! O! Jak miło! Herbatka, wino...no, to może
            zacznę od herbaty...nie, kawę już mam, dziękuję!!! To o czym to panie...a, już, tak, tak, o rycerstwie? No
            cóż, tak to już z tymi rycerzami jest: stroszą te swoje pórka eee...zbroje, chciałam rzec, gładkie słowa
            wartką strugą płyną (patrz - Jarosław), smoki to oni na pęczki, na placu udeptanym to, bardzo proszę,
            w każdej chwili, a potem...??? Zajrzał wczoraj raz czy drugi, bo, powiada chandrę ma i chce ją przejsc
            w ciszy i spokoju...On ma CHANDRĘ!!! Co on może wiedzieć o prawdziwej, bolesnej melancholii,
            która nas wczoraj opanowałą??? I gdzie to jego ramię wspierające??? No, fakt, protestował, gdy
            nazwałam się samokrytycznie starą, głupią krową...A, tam, pewnie przez grzecznosc...Ech!
            Zdenerwowałam się! Polejcie kobitki tego wina, na frasunek.....
            • Gość: Nala Re: Rycerstwo .....,eehmmm ...? (to miał być sarkazm!) IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 10:15

On, yyyy, tj, Waszmość Jarosław chyba leczy dzisiaj kaca po wczorajszej
              chandrze !!! :-))),
              ... bo, jak już Monia wspomniała - na frasunek dobr........e wino nie jest
              złe !!! :-)))

Proszę, proszę drogie Waszmościanki !!!
              Po kielichu, i po ciachu, i po galaretce, i ..... co tam jeszcze !?

A Ty Monia nie narzekaj, że Cię wspierał na duchu, ciekawe co byś powiedziała,
              gdyby przyznał - tak, jesteś stara, głupia krowa - ???

Chi, chi, chi !!! Już widzę Twoją minę !!! :-)))

• Gość: monia Re: Rycerstwo .....,eehmmm ...? (to miał być sarkazm!) IP: 217.97.138.* 22.02.02, 10:27
                No pewnie, że lekko bym się...zirytowała! Ale co? Jestem kobietą i mam prawo być uroczo
                niekonsekwentna? Mam!!! A poza tym, ja mogę wiedzieć, że jestem starą, głupią krową (momentami,
                rzecz jasna!!!), ale on, mam nadzieję, nie ma podstaw do wyrobienia sobie o mnie AŻ TAKIEJ opinii
                (przynajmniej jesli chodzi o "starą" :-))) ) No dobrze, już dobrze...rzeczywiscie...zachował się, jak na
                rycerza przystało...przez chwilę, a potem się oddalił. No i jak tu liczyć na Rycerzy? Liczmy tylko na
                siebie, miłe panie!!! No to siup!!! Dobre winko nie jest złe!!!
                ...Fajnie masz, Nala, z tym kinem...Może też cos wymyslę...Teskno mi za pewnymi NIESAMOWITYMI
                oczyma!!! :-))))))))))))))))))))
                • Gość: Nala Re: Rycerstwo .....,eehmmm ...? (to miał być sarkazm!) IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 10:40
                  Gość portalu: monia napisał(a):

> Może też cos wymyslę...Teskno mi za pewnymi
                  > NIESAMOWITYMI
                  > oczyma!!! :-))))))))))))))))))))

Chi, chi, chiii...., i za niezłym kawałkiem elfa !!!!!!!!!

• Gość: monia Re: Rycerstwo .....,eehmmm ...? (to miał być sarkazm!) IP: 217.97.138.* 22.02.02, 10:44
                    OOOOoooo!!!!! Uhmmmm!!!!!
                    :-))))
                    ZDOLNI aktorzy, nie powiem.......
              • Gość: Meve Przepis! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 10:32
                Przepis na łatwe ciasto albo coś słodkiego potzrebuję:)))
                Ktoś zna?
                • Gość: monia Re: Przepis! IP: 217.97.138.* 22.02.02, 10:42
                  Oj, ja ci chyba nie pomogę - w ogóle ciast nie piekę...najwyżej idę do cukierni. Jedyny domowy przepis
                  na jakąs słodkosc jaki znam, to wafle przekładane masą z ugorowanego mleka w puszce
                  (skondensowanego, rzecz jasna).....A co, jakas okazja?
                  • Gość: Meve Re: Przepis! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 10:45

> Oj, ja ci chyba nie pomogę - w ogóle ciast nie piekę...najwyżej idę do cukierni
                    > . Jedyny domowy przepis
                    > na jakąs słodkosc jaki znam, to wafle przekładane masą z ugorowanego mleka w p
                    > uszce
                    > (skondensowanego, rzecz jasna)
                    Hmmm, nie bardzo:)))
                    \.....A co, jakas okazja?
                    A jeden wujek tardycjonalista przyjeżźdża z familiją w ramach zaciesniania
                    kontaktów międzyludzkich
                    A ja nie jest mistrzynią kuchni czy cóś - z drugiej strony jestem cholernie
                    ambitna i chcę coś zrobić sama:)))

• Gość: Nala Re: Przepis! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 10:56
                  Gość portalu: Meve napisał(a):

> Przepis na łatwe ciasto albo coś słodkiego potzrebuję:)))
                  > Ktoś zna?

Umiesz piec kruche ciasto ?
                  Umiesz !!!

No więc, na upieczone w okrągłej formie ciasto (powinno mieć zaokrąglone boki,
                  tj, takie wywinęte do góry), oczywiście już ostudzone, czyli zimne!, wlać
                  galaretkę (najlepiej wiśniową, truskawkową lub porzeczkową - mają najbardziej
                  konkretny smak), następnie ładnie ułożyć jakieś owoce, (wzorek mile widziany), na
                  zastygniętą zupełnie galaretkę nałożyć trochę bitej śmietany. Są takie specjalne
                  szprycki do formowania śmietany.
                  Proste i szybkie. No i dobre !
                  Ewentualnie "murzynek", ale to chyba każdy zna !

A co ??? Masz "niespodziewanych" gości ???
                  Nie żebym była ciekawa ..... ?! :-)

• Gość: monia Re: Przepis! IP: 217.97.138.* 22.02.02, 11:13
                    Mmmm....Lubię galaretkę...To kruche na spodzie już nie byłoby mi potrzebne, tylko taka micha
                    różnokolorowej galaretki przemieszanej z bitą smietaną (oj, taką prawdziwą!!!) i to do lodówki, żeby
                    było zimne!!!! Jej!!!
                    Eeee, tam, kto tu jest ciekawy...
                    Meve, a wuj sympatyczny aby...????
                    wcale nie ciekawska monia
                  • Gość: Meve Re: Przepis! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 11:25
                    Gość portalu: Nala napisał(a):

> Umiesz piec kruche ciasto ?
                    > Umiesz !!!

UMIEM???????????????????????????????????????????????????????????????????????
                    >
                    > No więc, na upieczone w okrągłej formie ciasto (powinno mieć zaokrąglone boki,
                    > tj, takie wywinęte do góry), oczywiście już ostudzone, czyli zimne!, wlać
                    > galaretkę (najlepiej wiśniową, truskawkową lub porzeczkową - mają najbardziej
                    > konkretny smak), następnie ładnie ułożyć jakieś owoce, (wzorek mile widziany),
                    > na
                    > zastygniętą zupełnie galaretkę nałożyć trochę bitej śmietany. Są takie specjaln
                    > e
                    > szprycki do formowania śmietany.
                    > Proste i szybkie. No i dobre !
                    > Ewentualnie "murzynek", ale to chyba każdy zna !
                    >
                    > A co ??? Masz "niespodziewanych" gości ???
                    > Nie żebym była ciekawa ..... ?! :-)
                    No, post wyzej albo nizej o wujku tradycjonaliście:)))
                    Miłym wujku poza tym:))

• Gość: Jarek Re: Do.....piątek IP: 80.72.33.* 22.02.02, 10:50
      > Gość portalu: Nala
      > Rycerstwo już wczoraj olało nas sikiem balistycznym, kaliber 120 mm !!!

A skadze Wacpani tak tajne rzeczy wiedziec raczy?

> Gość portalu: Meve
      > Jak go dorwiemy, to ciężko z nim będzie.

W strachu okrutnym zyc mi przychodzi.

> Gość portalu: Monia
      > No cóż, tak to już z tymi rycerzami jest: stroszą te swoje pórka
      > eee...zbroje, chciałam rzec, gładkie słowa wartką strugą płyną (patrz -
      > Jarosław), smoki to oni na pęczki, na placu udeptanym to, bardzo proszę, w
      > każdej chwili, a potem...??? Zajrzał wczoraj raz czy drugi, bo, powiada
      > chandrę ma i chce ją przejsc w ciszy i spokoju...On ma CHANDRĘ!!! Co on może
      > wiedzieć o prawdziwej, bolesnej melancholii, która nas wczoraj opanowałą??? I
      > gdzie to jego ramię wspierające??? No, fakt, protestował, gdy nazwałam się
      > samokrytycznie starą, głupią krową...A, tam, pewnie przez grzecznosc...Ech!

Ramieniem sluze w chwili kazdej, aczkolwiek nie zawszem przy monitorze, wiec...
      Ze skrucha przyznac to moge...

> Gość portalu: Nala
      > On, yyyy, tj, Waszmość Jarosław chyba leczy dzisiaj kaca po wczorajszej
      > chandrze !!! :-))),

Stanowczo zaprzeczam - z latorosla problemy z rana mnie dopadly.

> Gość portalu: Monia
      > No dobrze, już dobrze...rzeczywiscie...zachował się, jak na rycerza
      > przystało...przez chwilę, a potem się oddalił. No i jak tu liczyć na Rycerzy?

Staram sie jak moge. Przykro mi, ze Assani zawod sprawilem.

A poza tym witam unizenie
      • Gość: Meve Re: Do.....piątek IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 10:53
        Ale już wszystko dobrze z tą latoroślą?
        A przepis jakowyś Waćpan zna?
        Meve monotematyczna:)))
        • Gość: Jarek Re: Do.....piątek IP: 80.72.33.* 22.02.02, 11:35
          Wirusy jakowes destrukcji organizmu postanowienie powziely, wiec odwodnienie,
          brak laknienia oraz ogolne marudzenie doskwiera nie tylko istotce tej malej.
          Rodzicielka jego czuwa teraz nad nim po medyka wizycie opieka czula go
          otulajac. Cos wisi w powietrzu - dziwne to, bo goraczka objawiac sie nie raczy.
      • Gość: monia Re: Do.....piątek IP: 217.97.138.* 22.02.02, 11:29
        Waszmosc gniewny, czy też jeno rozżalon..???
        • Gość: Jarek Re: Do.....piątek IP: 80.72.33.* 22.02.02, 11:36
          Przygnebion
          • Gość: monia Re: Do.....piątek IP: 217.97.138.* 22.02.02, 11:54
            A więc rozwiej chmurę smutku znad czoła. Wszak ogólnie wiadomo, że po ciężkich terminach
            człowiek silniejszym się staje, a słońce prędzej czy później i dla Waćpana zaswieci. Ooo!!! Własnie
            wygląda...! Wszelka dziatwa ponoć ma to do siebie, że albo jest swieżutko po infekcyji jakowejs, albo
            też nowa jakas cholera (ajć!) jej się wylęga, i tak dzień za dniem...A że u dzieciny ciężko walczyć z
            choróbskiem najbardziej znanymi metodami naturalnymi, tedy Waszmosc sam wychyl z nami kielich
            specyjału za zdrowie potomstwa, no i i rzecz jasna matki....No i za zdrowie medyka, by trafną a
            niestraszną diagnozę stawiał...
          • Gość: Meve Re: Do.....piątek IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 11:57
            Gość portalu: Jarek napisał(a):

> Przygnebion
            Nie frasuj sie Waść - mój medyk zawsze mawiał, ze małe dzieci sa jak podeszwy -
            takie twarde.
            A ile wiosen/miesięcy latorośl sobie liczy?
            Czy Lakcid podan??

• Gość: Nala Re: Do.....piątek IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 11:39

> Waszmosc gniewny, czy też jeno rozżalon..???

Chyba gniewny,........, na mnie ! :-)

O ten, coś tam, balistyczny (że podobno jakąś tajemnicę zdradzam????????????), i
          chyba? o to wczorajsze (że coś niby "scyzoryk" ....,że "nieudolnie" ?), zupełnie
          nie wiem o co mu chodzi ???

Teraz naprawdę - pa, pa !!!
          Muszę lecieć !!!

• Gość: Nala > Pa, pa, pa !!! < IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 11:28

Witam Waćpana Jarosława i wyrażam nadzieję, iż nie urażon Waść jesteś przez mój
      niewyparzony jęzor ?!?! (Tu, chciałoby się rzec, - rękę -) :-)
      Alem nieraz zjadliwa jest !!!

Takoż na łamach niniejszego postu, chciałam rzec - pa, pa, i do poniedziałku !!!
      Losy rzucają mnie w odległe i niebezpieczne krainy, przeto siadam na koń, i w
      drogę !

Waćpani zaś Meve, życzę udanego przyjęcia i....... smacznego ! :-)

• Gość: Jarek Re: > Pa, pa, pa !!! < IP: 80.72.33.* 22.02.02, 11:39
        No i kto kogo "olewa"?
    • Gość: Meve Gdzie oni sa ,gdzie oni są?? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 12:26
      Jak powyzej
      • Gość: monia Re: Gdzie oni sa ,gdzie oni są?? IP: 217.97.138.* 22.02.02, 13:40
        A są, są....to znaczy ja jestem! Przez czas jakis cos mi internet odmawiał posłuszeństwa....Ach, te
        zdobycze cywilizacji takie zawodne...
        • Gość: mEVE Re: Gdzie oni sa ,gdzie oni są?? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 14:08
          Mi tez odmawiał:)))
          Jak śmiał nam odmawiać?:)))
          Ach Ci mężczyźni - bo to chyba rodzaj męski - przynajmniej w polskim, patrząc
          po kkońcówce - bo w angielskim to już chyba ona:))
          • Gość: monia Re: Gdzie oni sa ,gdzie oni są?? IP: 217.97.138.* 22.02.02, 14:17
            Chyba - hi, hi, hi! - masz rację, hi, hi, rodzaj męski hi, hi sądząc po końcówce hi, hi.....
            Wybacz, jakies mysli nieprzystojne głowę mą piątkową opanowały, hi, hi!
            A Jarosław to taki cichy dzisiaj, czy taki nieobecny..?
            • Gość: Meve Re: Gdzie oni sa ,gdzie oni są?? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 14:31
              Jarosław przygnębion zdrowiem swego dziecięcia chyba:(
              • Gość: monia Re: Gdzie oni sa ,gdzie oni są?? IP: 217.97.138.* 22.02.02, 14:38
                Rada bym mu pociechą służyć, lecz on skrył się gdzies, by w samotnosci rozmyslać o frasunkach
                swoich...Lub, co jeszcze gorsze, zapić je próbuje...Nie!!! A może Jarosław pobieżył z choróbskiem
                dzielnie walczyć???
                • Gość: monia Re:Pa! Pa! IP: 217.97.138.* 22.02.02, 14:42
                  Cos mi się wydaje, że pora na mnie...Miłych gosci życzę, królowo Meve i uwieńczonych sukcesem
                  szaleństw kulinarnych...Pamiętaj, w poniedziałek masz się przyznać, czy cos ci się przypaliło :-)))))
                  Pa, pa!!!
                  • Gość: Jarek Re:Pa! Pa! IP: 80.72.33.* 22.02.02, 14:59
                    Jestem, jestem... Wiem, ze za zadko, ale PIT-olic mi dzisiaj przychodzi. Za
                    slowa pociechy dziekuje... Przygnebionym, bo ostatnio nic po mysli moje ukladac
                    sie nie raczy... Sam problemy ze zdrowiem posiadam, za chlebem chyba czas
                    bedzie ruszyc, no i dzidzius moj 22-miesieczny na zdrowiu podupadl (to jego
                    pierwsze takie przejscie, wiec moze przesadzam). Wszystko do kupy to zebrane
                    podstaw do nastroju radosnego nie stanowi. Przepraszam
                    • Gość: Jarek Gdziez Panie sa? IP: 80.72.33.* 22.02.02, 17:06
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka