Gość: Juna IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.02, 19:43 Na obozie zaczęłam czytać "Grę Endera". Potem wróciłam do domciu i.. nic. Słyszałam o tej książce od kilku osób. O czym o właściwie jest?! i gdzie można ją dostać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Locke Re: o czym jest 'Ender'? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.02, 20:45 No coz... IMHO to jedna z najlepszych ksiazek science-fiction(z tzw gatunku hard) jaka ostatnio czytalem. Nie napisze Ci o czym, zeby nie zepsuc zabawy. A zakonczenie jest zaskakujace. Ja ja kupilem w.... kiosku z ksiazkami w Krakowie. Polecam strone www.proszynski.pl - moze mozna zamowic po sieci? Jak przeczytasz to sie odezwij - moja xywa stanie Ci sie znajoma :) Locke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An-Nah Re: o czym jest 'Ender'? IP: *.chello.pl 26.02.02, 07:55 > Jak przeczytasz to sie odezwij - moja xywa stanie Ci sie znajoma :) A gdzie masz Demostenesa? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: o czym jest 'Ender'? 26.02.02, 12:04 ender to czesc cyklu - po troche jest o wlace z obcymi, a po trosze o róznych problemach filozoficznych, bogu, złu drzemiacym w ludziach, o tym kto jest obcy . Świetnie sie to czyta kupic mozna najtaniej prze klub ksiazki ksiegarni krajowej www.kkkk.com.pl na cykl składaja sie: "Gra endera" - 23,90 zł "mówca umarłych" - 21,50 zł "ksenocyd" - 28,00 zł "dzeci umysłu"- 16,00 zł "cień endera" -23,90 zł "cień hegemona" - 28,00 zł za wysłkę zapłacisz tylko 4,90. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: georgeK Re: o czym jest 'Ender'? IP: 192.168.2.* 02.03.02, 12:16 Przeczytałem dopiero dwa tomy. I jestem zachwycony. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazer Re: o czym jest 'Ender'? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.03.02, 11:24 Polecam rownież. To taka książka do której wracam co jakis czas od ponad dziesięciu laty. A wszystko przez Nowa Fantastykę, gdzie przeczytałem "Grę" po raz pierwszy w 1991 r. Naprawdę warto! :) Odpowiedz Link Zgłoś
luna_ Re: o czym jest 'Ender'? 06.03.02, 17:16 Jestem w połowie "Gry Endera" czyta się świetnie. To Wy mnie zachęciliście. Dziękuje. Pozdrowionka.. Luna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juna Re: o czym jest 'Ender'? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 18:50 a to tak po kolei te tomy idą? w bibliotece ostatnio był tylki mówca umarłych i nie wyporzyczałam, bo chyba bez sensu od środka. i jeszcze jest chyba "cień Endera" o jakimś innym w tej calej szkole bojowej, prawda? Pozdrowionka Juna Odpowiedz Link Zgłoś
spiralarchitect Re: o czym jest 'Ender'? 06.03.02, 19:42 Wlasciwie bez problemu mozesz zaczac czytac od "Mowcy", wiele na tym nie ucierpisz :) bowiem jego akcja dzieje sie bodajze 2500 lat po "grze" a nawiazania sa bardzo luzne. W wiekszosci opinii "Mowca umarlych" jest lepszy od "Gry Endera". A tak w ogole caly cykl to klasyka i jest OK. Sa jednak w SF rzeczy znaczaco lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juna Re: o czym jest 'Ender'? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.02, 20:30 spiralarchitect napisał(a): > A tak w ogole caly cykl to klasyka i jest OK. Sa jednak w SF > rzeczy znaczaco lepsze. Na przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
spiralarchitect Re: o czym jest 'Ender'? 20.03.02, 13:38 Zajrzyj do tematu "niech mi ktos poleci cos sf". Ale powtorze sie raz jeszcze: "Hyperion", "Hyperion", "Hyperion" :). Nie daj sie zwiesc niezbyt madrymi okladkami. Do tego Dukaj!!!!, Dick!!!!, Wolfe!!!!!!, Vinge, Aldiss!!!!!! (przede wszystkim cykl o "helikonii"-doskonaly), Zerdzinski, Silverbeg (tylko opowiadania-ksiazki sa albo slabe albo przecietne), McDonald, Williams, Resnick (szczegolnie "Kly") i jeszcze kilkunastu innych Odpowiedz Link Zgłoś