Dodaj do ulubionych

Wiedźmin marzeń

IP: *.chello.pl 05.06.01, 21:00
Wyobraźcie sobie, że macie do dyspozycji nieograniczony burżet, że możecie do
ról we własnej ekranizacji sagi Sapkowskiego zatrudnić kogo tylko chcecie z
gwiazd kina światowego. I co? Od dawna myślę i do głównych ról nie wciąż nie
potrafię znaleźć kandydatów. Any ideas?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dotty Re: Wiedźmin marzeń IP: 192.168.3.* / *.gemini.net.pl 08.06.01, 11:06
      A może po prostu zrobić wszysko tylko komputerowo i to wg wskazań Sapka, a nie
      wizji scenarzystów. Chyba że ktoś wierz w to, że ktoś oprócz samego Autora wie,
      jak powinni wyglądać Wiedźmin, Yen, Ciri etc.
      • Gość: Karol Re: Wiedźmin marzeń IP: *.pppool.de 10.06.01, 15:46
        Wiedzmin marzen to ja. i nikt mi nie powie, ze jest inaczej.
        • Gość: Ziutek Re: Wiedźmin marzen IP: *.rury.sdi.tpnet.pl 07.07.01, 14:38
          Gość portalu: Karol napisał(a):

&#62 Wiedzmin marzen to ja. i nikt mi nie powie, ze jest inaczej.

Z "Przekroju":
          Jesli czujesz, ze jestes Napoleonem, to bron Boze nie chodz do psychiatry, bo Cie
          wyleczy i bedziesz nikim.

he he
          • Gość: pałka Re: Wiedźmin marzen IP: 57.66.33.* 07.09.01, 18:05
            wiesz co Ziutek, zajebista riposta. cała gęba mi się cha cha....
            fajny musi być z Ciebie chłop
        • Gość: Krasnal Re: Wiedźmin marzeń IP: 194.78.136.* 23.09.01, 22:12
          drogi Karolku, jestem swiecie przekonany o Twoich talentach aktorskich,
          jednakze Twoja fizjonomia i temperalent predysynuje Cie do roli Jaskra!
          pzr jeden z Krasnoludow
    • Gość: pew Re: Wiedźmin marzeń IP: *.mos.gov.pl 07.09.01, 12:38
      Gość portalu: yen napisał(a):
      &#62 Wyobraźcie sobie, że macie do dyspozycji nieograniczony burżet, że możecie do
      &#62 ról we własnej ekranizacji sagi Sapkowskiego zatrudnić kogo tylko chcecie z
      &#62 gwiazd kina światowego. I co? Od dawna myślę i do głównych ról nie wciąż nie
      &#62 potrafię znaleźć kandydatów. Any ideas?
      Może Jurgen Prohnov? Albo Julian Sands w stylu "Warlocka"? ;-)
    • Gość: Vanin Re: Wiedźmin marzeń IP: *.*.*.* 07.09.01, 14:26
      a moze by tak poczekac na premiere i zobaczyc ta wersje, ktora jest?
    • kakadu79 Re: Wiedźmin marzeń 16.09.01, 13:38
      yennefer -Andy Macdowell, czy jak się to pisze
      geralt - Sean Connery gdyby był młodszy
      • hedonistka Re: Wiedźmin marzeń 18.09.01, 12:44
        kakadu79 napisał(a):

&#62 yennefer -Andy Macdowell, czy jak się to pisze
        &#62 geralt - Sean Connery gdyby był młodszy

Andy tez musiala by byc mlodsza.... :)
    • Gość: krasnal Re: Wiedźmin marzeń IP: 194.78.136.* 23.09.01, 22:16
      Wiedzmin - Chrisopher Lambert (wygladajacy jak Rayden z Mortal Combat)
      Yen - Malgorzata Pieczynska (moze kilka lat mlodsza)
    • Gość: Elfie Re: Wiedźmin marzeń IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 25.09.01, 20:16
      Wiedzmin - Dennis Quaid, taki jak w "Ostatnim smoku" - po prostu idealny, i z
      postury i ze spojrzenia w stylu "mezczyzna po przejsciach". Miecz, notabene,
      tez tam nosil na plecach. Z Jaskrem mam nijakie klopoty, moze Carrey ? Moj
      znajomy spieral sie ze mna, ze Jaskier wcale nie byl przystojny, tylko mial
      to "cos", a ja uwazam, ze przystojny byc musi - jestem kobieta i jednorazowy
      numerek z Zamachowskim raczej w gre nie wchodzi ;) Ale moze u Sapkowskiego sa
      inne kobiety. Aha - z polskich aktorow Maciek Stuhr moglby byc. Gdyby byl
      troche starszy.

Sean Connery, o ktorym juz ktos pisal, na wiedzmina istotnie ciut za wiekowy,
      ale Esterad Thyssen z niego wypisz wymaluj - no tylko sobie wyobrazcie "miec
      milion, i nie miec miliona..." ;) Tylko zdaje sie, wersja filmowa ma deeply
      gdzies wszystko, co jest poza "Mieczem przeznaczenia".

Yennefer - hmm... powiedzialabym, ze Jennifer Love Hewwit moglaby byc, ale
      chyba ciut jest jednakowoz za slodka. Niemniej stawialabym na aktorki ciut
      droniejszej postawy niz pani Wolszczak. I ciut mlodsze.
      Moze Neve Campbell ?
      • Gość: ciri Re: Wiedźmin marzeń IP: *.famur.com.pl 26.09.01, 08:07
        Wiedzimin - Rudger Hower
        Yennefer - Justyna Steczkowska
        Jaskier - Brad Pit ( wystarczająco slodki )albo Maciej Sthur
        • Gość: Elfie Re: Wiedźmin marzeń IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 26.09.01, 15:28
          O ! Wlasnie, wlasnie - Brad Pitt bylby dobry - uroczy, a troche "przebiegu" juz
          ma ;)
          A co z Ciri ? Na moj gust ktos taki jak Kristen Dunst w "Wywiadzie z wampirem".
          Ale gdyby doszlo do takiej ekranizacji, na pewno znalezliby caly tabum
          utalentowanych debiutantek.
      • Gość: pew Re: Wiedźmin marzeń IP: *.mos.gov.pl 03.10.01, 09:32
        Gość portalu: Elfie napisał(a):
        &#62 Wiedzmin - Dennis Quaid, taki jak w "Ostatnim smoku" - po prostu idealny, i z
        &#62 postury i ze spojrzenia w stylu "mezczyzna po przejsciach". Miecz, notabene,
        ale on ma mieć paskudne spojrzenie :-) a nie spojrzenie po przejściach w
        stylu "straciłem mojego słodkiego pieska", i wiedźmin był wysoki i szczupły ... -
        jak ma być Dennis Quaid to może nie ma co się rozdrabniać i od razu dać Mela
        Gibsona hehehe
        • lousac Re: Wiedz´min marzen´ 03.10.01, 10:36
          ja ze swej strony absolutnie i zupelnie najosobistszej proponuje tak:
          1. as polskiego kina bez-akcji - Ktostam Milowicz (superblondyn, polski
          Elvis) zdolnosci aktorskie na poziomie niemalowanej lawki parkowej
          2. Janusz Józefowicz - wiedzmin porazajacy swoim spiewem i krecacy
          piruety na truchlach strzyg
          3. Denat z "Ich Troje" (ten najbardziej wygadany) - wiedzmin w przebraniu
          strzygi poluje sam na siebie i nie wie dlaczego nie moze nic upolowac, a
          wtedy wioski i grody odwracaja sie od niego

a zagranicznych nie polecam trzeba by bylo ich po polsku uczyc, albo
          dubbing robic, albo napisy wstawiac. Kazda opcja to zbyt wielkie
          obciazenie dla budzetu filmu.
          • Gość: jo Re: Wiedz´min marzen´ IP: 192.168.200.* / *.kki.krakow.pl 04.10.01, 10:38
            hmmm...wybrac jedynie sposrod polskich aktorow... w sumie nie ma bardziej
            bezbarwnego aktora od Żebrowskiego... a czy ktos pomyslal o naszym Boguslawie
            Lindzie? facet ma twarz jak po ekstremalnie ciezkim zyciu, zajebiscie ironiczny
            usmiech i swietnie nadaje sie do roli cynicznego twardziela o dobrym sercu...
            dla mnie genialny...w sumie jestem facetem i powinienem byc zazdrosny o
            wizerunek prawdziwego mezczyzny jaki prezentuje Linda, ale czego sie nie robi
            dla swietnej fantasy?:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka