chomsky 29.05.02, 01:00 czy mi się zdawało,czy wbrew temu, co głosi większość facetów w gronie Jedi były kobiety??Rozwiejcie moje wątpliwości,może to po prostu byli jacyś zniewieściali kolesie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anna M Re: kobiety Jedi?? IP: 62.233.140.* 29.05.02, 09:15 Były, były, nawet było je całkiem wyraźnie widać :) Oprócz tego były też stwory płci nieokreślonej. Za to w jakimś ilustrowanym przewodniku po świecie Gwiezdnych Wojen (filmowym, ale więcej nie powiem, bo go tylko raz przeglądałam w księgarni) była nawet kobieta z gatunku Yody... Odpowiedz Link Zgłoś
darthazubin Re: kobiety Jedi?? 29.05.02, 10:29 Gość portalu: Anna M napisał(a): > Były, były, nawet było je całkiem wyraźnie widać :) > Oprócz tego były też stwory płci nieokreślonej. Za to w jakimś ilustrowanym > przewodniku po świecie Gwiezdnych Wojen (filmowym, ale więcej nie powiem, bo > go tylko raz przeglądałam w księgarni) była nawet kobieta z gatunku Yody... No co... Przecież musiał jakoś ustawić swoją kochankę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: kobiety Jedi?? 29.05.02, 14:34 darthazubin napisał(a): > Gość portalu: Anna M napisał(a): > > > Były, były, nawet było je całkiem wyraźnie widać :) > > Oprócz tego były też stwory płci nieokreślonej. Za to w jakimś ilustrowany > m > > przewodniku po świecie Gwiezdnych Wojen (filmowym, ale więcej nie powiem, > bo > > go tylko raz przeglądałam w księgarni) była nawet kobieta z gatunku Yody.. > . > > No co... Przecież musiał jakoś ustawić swoją kochankę :)) ale zeby az w radzie jedi? sithowie nie mieli takich mozliwosci... bron Boze nie twierdze, ze mieli kochankow ! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
darthazubin Re: kobiety Jedi?? 29.05.02, 18:56 mikolaj7 napisał(a): > darthazubin napisał(a): > > > Gość portalu: Anna M napisał(a): > > > > > Były, były, nawet było je całkiem wyraźnie widać :) > > > Oprócz tego były też stwory płci nieokreślonej. Za to w jakimś ilustr > owany > > m > > > przewodniku po świecie Gwiezdnych Wojen (filmowym, ale więcej nie pow > iem, > > bo > > > go tylko raz przeglądałam w księgarni) była nawet kobieta z gatunku Y > ody.. > > . > > > > No co... Przecież musiał jakoś ustawić swoją kochankę :)) > > ale zeby az w radzie jedi? sithowie nie mieli takich > mozliwosci... bron Boze nie twierdze, ze mieli kochankow ! > :))) No, mam nadzieję Poza tym u Sithow nie bylo zadnej glupiej rady, tylko byl porzadek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: kobiety Jedi?? 30.05.02, 08:35 darthazubin napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > darthazubin napisał(a): > > > > > Gość portalu: Anna M napisał(a): > > > > > > > Były, były, nawet było je całkiem wyraźnie widać :) > > > > Oprócz tego były też stwory płci nieokreślonej. Za to w jakimś i > lustr > > owany > > > m > > > > przewodniku po świecie Gwiezdnych Wojen (filmowym, ale więcej ni > e pow > > iem, > > > bo > > > > go tylko raz przeglądałam w księgarni) była nawet kobieta z gatu > nku Y > > ody.. > > > . > > > > > > No co... Przecież musiał jakoś ustawić swoją kochankę :)) > > > > ale zeby az w radzie jedi? sithowie nie mieli takich > > mozliwosci... bron Boze nie twierdze, ze mieli kochankow ! > > :))) > > No, mam nadzieję > Poza tym u Sithow nie bylo zadnej glupiej rady, tylko byl porzadek :)) ja bym to nazwal dyktatura... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mara W. Re: kobiety Jedi?? IP: *.dozamel.ssk.pl 29.05.02, 12:59 Gość portalu: Anna M napisał(a): > Były, były, nawet było je całkiem wyraźnie widać :) > Oprócz tego były też stwory płci nieokreślonej. Za to w jakimś ilustrowanym > przewodniku po świecie Gwiezdnych Wojen (filmowym, ale więcej nie powiem, bo > go tylko raz przeglądałam w księgarni) była nawet kobieta z gatunku Yody... Ta kobieta to Yadle, widać ją w Mrocznym widmie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: kobiety Jedi?? 29.05.02, 14:34 Gość portalu: Mara W. napisał(a): > Gość portalu: Anna M napisał(a): > > > Były, były, nawet było je całkiem wyraźnie widać :) > > Oprócz tego były też stwory płci nieokreślonej. Za to w jakimś ilustrowany > m > > przewodniku po świecie Gwiezdnych Wojen (filmowym, ale więcej nie powiem, > bo > > go tylko raz przeglądałam w księgarni) była nawet kobieta z gatunku Yody.. > . > > Ta kobieta to Yadle, widać ją w Mrocznym widmie. > a czemu nie ma jej w AOTC? chyba nie umarla po drodze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mara W. Re: kobiety Jedi?? IP: *.dozamel.ssk.pl 03.06.02, 15:10 mikolaj7 napisał(a): > > Ta kobieta to Yadle, widać ją w Mrocznym widmie. > > > > a czemu nie ma jej w AOTC? chyba nie umarla po drodze? Wiesz, też się nad tym zastanawiam. Może coś wyczytam w książce to dam Ci znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turek Re: kobiety Jedi?? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.05.02, 10:00 Oczywiście, że były. Może w scenach pokazujących posiedzenia Rady Jedi, były niewidoczne, ale w scenie bitwy jak najbardziej. Przypomnij sobię scenę, gdy na arenie wszyscy Jedi uruchamiają swoje miecze, pokazane są też kobiety, może nie są rasy ludzkiej, ale bez wątpliwości to kobiety. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jolajola1 Re: kobiety Jedi?? 29.05.02, 16:59 Gość portalu: Turek napisał(a): > .. ale w scenie bitwy jak najbardziej. Przypomnij sobię scenę, gdy na > arenie wszyscy Jedi uruchamiają swoje miecze, pokazane są też kobiety, może nie > są rasy ludzkiej, ale bez wątpliwości to kobiety. rasy ludzkiej też, popatrz sobie jeszcze raz. Jak biegną wszyscy do ataku, to wyraźnie widać sylwetki damskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: kobiety Jedi?? IP: 212.33.87.* 30.05.02, 18:03 W Mrocznym Widmie w radzie na 3 ludzi dwoje z nich to kobiety: Adi Galla i Dipa Bilapa. Kobietą też jest Yeddle (to prawie dziecko, ma dopiero 475 lat. Już wcześniej przyskrzyniono ją na ponad 100 lat. Może teraz też gdzieś wpadła w tarapaty. Może ją Lucas teraz schował, aby pojawiła sie w 7 epizodzie. Byłoby to śmieszne). Tak więc w Radzie Jedi były 3 kobiety (25%). W Ataku Klonów członków Rady (Yoda, Ki-Adi Mundi, Mace Windu i jak sie nie pomyliłem Ploo Koon) ekskortują dwie Jedi: mistrz Luminarre Unundula i jej padawanka (ta ostatnia wyglada na kobietę). Również na arenie pada wiele kobiet. Wśród przeżyłych jest jedna Jedi z rasy Twi`lek (taj samej co była Oola i Bib Fortuna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: kobiety Jedi?? IP: 212.33.87.* 30.05.02, 21:53 A pomyliłem imię Luminarry, prawidłowo brzmi ono Unduli. Jej padawanka nazywa się Bariss Ofee. Wydaje się mnie, że Bariss jest wśród Jedi walczących o uwolnienie Obi-Wana. Na screenach nie mogę dojrzeć czy obie Jedi są wsród 19, która przezyła Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: kobiety Jedi?? 30.05.02, 22:54 Gość portalu: Alex napisał(a): > A pomyliłem imię Luminarry, prawidłowo brzmi ono Unduli. Jej padawanka nazywa > się Bariss Ofee. Wydaje się mnie, że Bariss jest wśród Jedi walczących o > uwolnienie Obi-Wana. Na screenach nie mogę dojrzeć czy obie Jedi są wsród 19, > która przezyła skad ciagiesz nazwy? tego nie bylo w ksiazce? szperasz po stronach netowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomsky Re: kobiety Jedi?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.02, 00:06 Wszystkim wielkie dzięki za objaśnienia [wyczerpujące;)],zwłaszcza mikołajowi i Alexowi;)))))))Mogę już spać spokojnie;)Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: kobiety Jedi?? IP: 212.33.87.* 03.06.02, 13:21 W scenariuszu większość postaci które pojawiają się są nazwane (nawet jeżeli nic nie mówią). Tak jest z Luminarrą i jej padawanką. Prawdziwy bank wiedzy jest też na oficjalnej stronie SW. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
anakin Re: kobiety Jedi?? 10.06.02, 12:34 A ja albo mam kiepsko pamiec, albo mi sie wszystko pomieszalo, albo juz sam nie wiem co, dlatego jesli ktos moglby mi przypomniec jak zwala sie pewna Jedi jeszcze z czasow starozytnych (Kroniki Jedi czy jakos tak)... Cos mi swita, ze to jakas Sunrider byla albo cos... Ale jesli ktos pamieta, to bardzo prosze o przypomnienie :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: kobiety Jedi?? IP: 193.0.117.* 09.06.02, 19:05 A Jedi z rasy Twi`lek (z której pocjodziła Oola z ROTJ) to Aayla Secura. Była w AOTC padawanem (kogo?) i przeżyła masakrę na arenie. Może wróci w III epizodzie? Panie rasy Twi`lek są najczęściej bardzo interesujące ubrane (czytaj rozebrane) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: kobiety Jedi?? 10.06.02, 21:29 Gość portalu: Alex napisał(a): > A Jedi z rasy Twi`lek (z której pocjodziła Oola z ROTJ) to Aayla Secura. Była w > > AOTC padawanem (kogo?) i przeżyła masakrę na arenie. Może wróci w III > epizodzie? Panie rasy Twi`lek są najczęściej bardzo interesujące ubrane (czytaj > > rozebrane) rozebrane, czy nie to nie ma zadnej roznicy, bo i tak - nic nie widac, nic interesujacego nie ma do ogladania, w ogole trudno sie zorientowac, ze sa rozebrane.... taki sprytny myk lucasa, zeby nikt sie nie przyczepial, ze nie pokazuje w ogole kobiecych cial :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: kobiety Jedi?? IP: 212.33.87.* 12.06.02, 14:37 mikolaj7 napisał(a): > > rozebrane, czy nie to nie ma zadnej roznicy, bo i tak - nic > nie widac, nic interesujacego nie ma do ogladania, w ogole > trudno sie zorientowac, ze sa rozebrane.... taki sprytny myk > lucasa, zeby nikt sie nie przyczepial, ze nie pokazuje w > ogole kobiecych cial :P Alex: One są niekompletnie ubrane. Ale za to jak. Zreguły maja bardzo przewiewne stroje i bardzo skąpe. Tu przypomina się jako komentarz słowa Chandlera z Przyjaciół - że jego seksualne marzenie to pani ubrana w strój Lei z pałacu Jabby. Upodobania upodobaniami, ale strój pobudzał fantazję ... Odpowiedz Link Zgłoś