Dodaj do ulubionych

tera moja kolej!!!

02.08.02, 10:48
Zaczęło sięszumem drzewa i wiatrem, który powoli przechodzil w ból,
cierpienie i dzwięk płaczu. Cala oklica nabrala...
i dłużej nie będzie. Takie jak ja pisać nie piszą, więc sory, że
zajmujęmiejsce (mogłem o tym wcześniej pomyśleć Ech...)
Obserwuj wątek
    • okazja Re: tera moja kolej!!! 02.08.02, 14:56
      e nie jest tak zle..... od razu przyponima najkrotsze opowiadanie sf ...
      cytat niedokladny

"slonce wzeszlo po zachodniej stronie"

w tresci sila..... poszukiwania czystej formy spelzly na niczym......
    • Gość: mihal04 Re: PODOBA MI SIE! IP: *.lublin.mm.pl 12.08.02, 00:51

Pozwól, ze pomoge - najtrudniejszy jest poczatek

magus_janus napisał:

> Zaczęło sięszumem drzewa i wiatrem, który powoli przechodzil w ból,
      > cierpienie i dzwięk płaczu. Cala oklica nabrala...

...wygladu ciemnego lasu (Nie zdziwil sie. Trudno sie spodziewac by las o
      zmroku nabral wygladu dzikiej kaczki.) Drzewa trzeszczaly wyzywajaco a sowy
      pohukiwaly jekliwie tym pelnym bluznierczego wyrzutu glosem który przyprawial
      go o napady astmatycznej dusznosci i przypominal, ze jest tylko bezbronna
      trzcina targana wscieklymi falami oceanu (Dlaczego na mysl przyszla mu choroba
      morska?) Pekaty ksiezyc w pelni z rzadka oswietlal brudnosrebrzystym blaskiem
      splatana jak gordyjski wezel jego problemów gestwine. "Gdzie ja jestem, jak
      dlugo spalem i co robi strzala w mojej stopie" pomyslal lecz jedyna odpowiedzia
      byl niewinny warkot w zaroslach, który nie wiedziec czemu uzmyslowil mu, ze
      fatalnie sie czuje i ma nieprzyjemne mdlosci (na mysl znów mu przyszedl
      wzburzony ocean). Po rozwazeniu wszystkich za i przeciw, doszedl do wniosku, ze
      najpierw sie wyrzyga a nastepnie zdecyduje co poczac... Niezbadane sa wyroki
      boskie, zawsze tak mówil swojej zonie. Gdy tylko podjal próbe podniesienia sie
      z ziemi zakrecilo mu sie w glowie. Ostatnie co zarejestrowal jego umysl to
      dotyk zimnych i wilgotnych jak usta barmanki z gospody pod rozjuszonym
      królikiem pokrzyw na które osunal sie z nieprzywoitym jekiem... Dalej byla juz
      tylko ciemnosc - ciemniejsza niz najczarniejsze niebo noca, ciemniejsza niz
      piwne oczy Efrygyndy, ciemniejsza niz pretensjonalna kaluza blota, ciemniejsza
      niz jego byla zona w stanie olsnienia, ciemniejsza niz wiele innych ciemnych
      rzeczy które móglby sobie wyobrazic...gdyby nie to, ze nie zyl ...

mam nadzieje, ze wlasciwe odczytalem intencje zawarte w pierwszym zdaniu - w
      kazdym razie teraz juz powinno byc z górki
      • Gość: Achika Re: PODOBA MI SIE! IP: *.lublin.uw.gov.pl 12.08.02, 11:50
        Mihal, Ty geniuszu!!! Dawno sie tak nie ubawilam jak czytajac Twoj dowcipny i genialnie zlosliwy tekst.
        ^____^

Powinienes zabrac sie za pozostalych tworcow na tym forum.
        • Gość: mihal04 Re: PODOBA MI SIE! IP: *.lublin.mm.pl 13.08.02, 00:58
          Zabrac sie za kogos? Wrecz przeciwnie, ja liczylem na wspólprace ale jak widac
          historia sie urwala. Z niecierpliwoscia czekam na ciag dalszy, jesli nie w
          wydaniu magnus_janusa to kogokolwiek innego. Latwiej w koncu wymyslec pare zdan
          niz wyprodukowac 50-stronicowe opowiadanie, na które zreszta bym sie w zyciu
          nie porwal. I prosze nie przypisywac mi szczególnych zaslug - rozwinalem tylko
          mysl przewodnia magnus_janusa w której dojrzalem spory potencjal, który szkoda
          bylo zostawic niewykorzystanym. Zaczelo sie szumem drzewa a czym sie skonczy?
          Spiewem wiatru? Rykiem wodospadu? Brzeczeniem komarów? Decyzja nalezy do Was...

pozdrv
      • Gość: monia Re: PODOBA MI SIE! IP: 217.97.138.* 12.08.02, 12:47
        :-)))
        Najlepszy jest rozjuszony królik! :-) Śliczne! Prawie jak "Na ustach grzechu" Samozwaniec...
        • Gość: magus janus Re: PODOBA MI SIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.02, 10:52
          Nie bardzo rozumiem, ale siezgadxzam (bo jak nei rozumiem, to sie zgadzam :D. I
          za Dorotkę, sienei bierz, bo ona się sama z a siebie wzięła). I żebyscie
          później ino nei móili, że ja i ona to to samo, bo ja ją znam z netu i ona mi
          ten portal pokazała.
          • Gość: digan Ciąg dalszy IP: *.pl / *.babylon.tarman.pl 18.08.02, 15:05
            Potem było już klasycznie, tzn klasyczne Przejście: tunel, a na końcu swiatło.
            Tam już czekały na niego duchy przodków, w tym nawet jego brat. nikt nawet
            słowem się nie odezwał. Dopiero po chwili odezwał się jakiś prapraprpa-ktoś:
            - On! tu!?
            - Nie za wcześnie?
            - No właśnie!
            Potem poczuł jakby wielki but kopnął go w środek dupy. I znów yło światło, tyle
            że księżycowe, potworna karuzela w głowie. Podniósł się jeszcze raz i tym razem
            nie poczuł usto-barmanko-podobnych pokrzyw. Poczuł za to, jak puszcza pawia.
            Kiedy otrzeźwiał, pomyślał tylko, że źle żony traktują mężów w tym kraju za
            poligamiczne zapędy.
            • Gość: mihal04 Nie bardzo posunales akcje do przodu... IP: 195.116.167.* 20.08.02, 23:09
              Gość portalu: digan napisał(a):

> Potem było już klasycznie, tzn klasyczne Przejście: tunel, a na końcu
              swiatło.
              > Tam już czekały na niego duchy przodków, w tym nawet jego brat. nikt nawet
              > słowem się nie odezwał. Dopiero po chwili odezwał się jakiś prapraprpa-ktoś:
              > - On! tu!?
              > - Nie za wcześnie?
              > - No właśnie!
              > Potem poczuł jakby wielki but kopnął go w środek dupy. I znów yło światło,
              tyle
              >
              > że księżycowe, potworna karuzela w głowie. Podniósł się jeszcze raz i tym
              razem
              >
              > nie poczuł usto-barmanko-podobnych pokrzyw. Poczuł za to, jak puszcza pawia.
              > Kiedy otrzeźwiał, pomyślał tylko, że źle żony traktują mężów w tym kraju za
              > poligamiczne zapędy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka