IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 08:44
Witam,
humor lepszy - bo w planie weekend na wsi dzikiej:)))
Ach, zjadłabym coś dobrego- proszę kawa i ciasteczka, o które się Monia
wczoraj dopominała.
Co byście powiedzieli na to, żeby Mevopotamię przenieść gdzieś do Włoch lub
Prowansji - wicie, żadnych aglomeracji - jakies senne miasteczko, wzgórza z
ziołami ciepłe od słoneczka itp?
I będziemy się urzymywać z lepienia garnków??:))
Obserwuj wątek
    • Gość: monia Re: ŚROODDAA IP: 217.97.138.* 21.08.02, 09:42
      ....i z produkcji regionalnego wina. Domek będzie kamienny, z zielonymi okiennicami. Wokół
      • Gość: monia Re: ŚROODDAA IP: 217.97.138.* 21.08.02, 09:46
        cd. słoneczniki i lawenda. W piątki będziemy chodziły na targ po warzywa i owoce. :-)))
        Dzień dobry i słoneczny! Kawę bardzo chętnie - i ciasteczko też!
        Jakiż masz cudowny pomysł! Jestem za Prowansją. A może Włochy? Toskania?
        • vereen Re: ŚROODDAA 21.08.02, 10:17
          Przeproszę, że wtrącę - ale upraszam zmiłowania i królową i monię. Właśnie
          mija rok jak przebywałam w Prowansji i na wybrzeżu i serce moje tam zostało.
          Niestety pola lawendy piękne są w maju. Ale poza sezonem piękne miasteczka
          zagubione są w czasie... Serce Prowansji też piękne. Pozdrawiam całą
          tygodniówkę.
          • Gość: monia Re: ŚROODDAA IP: 217.97.138.* 21.08.02, 10:26
            Oj, wtrąć się jeszcze, zapraszamy..:-))) Od kiedy przeczytałam "Rok w Prowansji" Mayle'a, przeżywam jakąs szaloną
            fascynację tym miejscem! Opowiedz cos! :-) Czy mieszkałas w jednym z tych urokliwych, małych miasteczek?
            • okazja Re: ŚROODDAA 21.08.02, 10:30
              mryg....
              sercoprocesor metaliszcza elektromechjednostki zagubion ..... we francyi .....
              nierownoscigeologiczne pireneye zwanymi ........ zamczysko tam niejedno.....
              carcasone a insze...... oto miejscoprzestrzen dla blaszyska......
              • Gość: monia Re: ŚROODDAA IP: 217.97.138.* 21.08.02, 10:40
                ...mryg...mryg...mryg! Osobojednostka wita mechajednostkę ciepluskowato. Jakże stan blachy oraz wnętrznosci
                drogiej okazji? Wy jestescie jacys normalniejsi - zostawiliscie serca tam, gdzie byliscie. Ja swoje chyba jakowyms
                przekazem letepatycznym wysłałam do onej Francyi...tfu! Francji! Zdjęcia pragnęłabym oglądać, filmy...POJECHAĆ
                TAM!!!! Chorera!!!! Kiedys pojadę! Na pewno!!!
                • okazja Re: ŚROODDAA 21.08.02, 10:49
                  francya jak to francya..... daleczko........ ale polskopiekniasta ziemia
                  jest...... ostrokly szczytow tatrowych...... minimialkobielasta plaza
                  morskobaltycko....... lesistosci mazuzynskowarminskowe....... piekniastowe
                  miasta....... krakowiackie...... bydgoszczanskie..... gdanskie ......
                  poznanskie..... a i palacykokulturkonaukowe...... ze szczytu onego
                  elektromechjednostka przestrzen obserwowac lubuje......
                  • Gość: monia Re: ŚROODDAA IP: 217.97.138.* 21.08.02, 10:56
                    Pewnie! A miejscowosci podwarszawskie jakie są piękne. :-)))
                    Noo Okazjo, nie bądź taki/taka rozsądny/a. Przecież wiem, że Polska jest pięknosciowa. Mazury to moja wielka miłosć,
                    chłodny Bałtyk też (a czy uwierzysz, że w górach to jeszcze nie byłam - a mam ochotę na Bieszczady!). Ale
                    Francy...Francja mnie fascynuje...język...muzyka...kuchnia...O! Głodna jestem!!!
                    • okazja Re: ŚROODDAA 21.08.02, 11:09
                      oto rankingolista gorzystosciowatosci elektromechjednostki......
                      tatrowiszcza (koscielec) ....... bieszczdziska (kremenaros)...... beskidzizka
                      zywieckie (skrzyczne) ...... karkonoszki (biale kotly) ...... stolowiszcza
                      gorzyste (szczeliniec) ...... warszawskohimalaiszcza (gorkowie
                      szczesliwicko) .....
                      • Gość: tiges Re: ŚROODDAA IP: *.silvershark.com.pl 21.08.02, 11:16
                        My zyjemy, ale stres przed 24 coraz wiekszy ;)
                        • Gość: monia Re: ŚROODDAA IP: 217.97.138.* 21.08.02, 11:20
                          O, biedaki! Czyli to cały czas jeszcze przed wami??? Będzie dobrze - a potem się fajnie wspomina! :-) Czy wszystko
                          już pozałatwiane?
                      • Gość: monia Re: ŚROODDAA - okazjo! IP: 217.97.138.* 21.08.02, 11:22
                        Imponujące! A ja przez 25 lat mieszkałąm na X piętrze. Można to zaliczyć do dotychczasowych osiągnięć? :-)))
                        • okazja Re: ŚROODDAA - okazjo! 21.08.02, 11:28
                          mryg.....
                          oczywistosci ....... szczegolniasto gdy dzwigowinda niekoniecznie pracowanie
                          uskutecznia......
                          • Gość: monia Re: ŚROODDAA - okazjo! IP: 217.97.138.* 21.08.02, 11:41
                            No, cóż...kontaktu z dźwigownią staram się bez potrzeby nie podtrzymywać, od paru lat mieszkam na parterze...:-)))
                            Ale to jest wysoki parter, naprawdę! :-)))
                          • Gość: Meve Re: ŚROODDAA - okazjo! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 11:42
                            Chorera coś poszło, a jakby nie poszło - trudno najwyżej bedzie dwa razy.
                            Tak więc:
                            produkcja domowego wina , powiadasz?
                            Już widzę jak staramy się znaleźć powody, bo to wino na sprzedaż wystawione
                            wypić:))))
                            Co do Prowansji- i innych Tatr- zapomnieliście o Kaszebach, czy co?:)))
                            tam jest tak piknie, że aż.
                            I kręgi kamienne i inne tajemnincze uroczyska:)))
                            A wino jak tam smakuje. Francuskie oczywiście, bo o kaszubskim nic nie wiem:))
                            • Gość: monia Re: ŚROODDAA - okazjo! IP: 217.97.138.* 21.08.02, 12:50
                              Meve? Żyjesz? A Nazgul - żyje? Powiedz mu, że wina nie dostanie, jak będzie tak cię dręczył! :-))) A nasze wino - to
                              nie byle jakie wino będzie, tylko po prostu niczym ambrozja!
                              Będziemy robiły przetwory - dżemy z brzoskwiń i pomidory marynowane w oliwie. Królewska Mysza będzie biegała
                              posród grządek bazylii i tymianku. A na kolację będą grzanki z pieczywa polanego oliwą, przyprawioną siekaną
                              pietruszką i czosnkiem (moja ostatnia namiętnosć!). I chłodne wino!
                              O poranku będę wychodziła w plener, malować prowansalskie pejzaże (w piątek na targu będziemy je sprzedawały
                              bogatym, amerykańskim turystom). :-)))
                              • Gość: Meve Re: ŚROODDAA - okazjo! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 13:55
                                Ja mogę dziergać szaliki i suszyć kwiaty na bukiety:)))
                                Achh, a nasi faceci oczywiście na zwierza, w las:))
                                • Gość: monia Re: ŚROODDAA - okazjo! IP: 217.97.138.* 21.08.02, 14:11
                                  Obawiam się, że Mój jedynie komara potrafi ubić (pająka już mu nie pozwalam, bo będzie padało, a karpia na Wigilię
                                  kupujemy obsprawionego). :-)))
                                  No, własnie! Nie uważasz, że już najwyższy czas zacząć kupować prezenty pod choinkę??? :-))))))))))))))))))))))
                                  Będziemy miały basen. I winnicę. I kuchnię z czosnkiem i oliwą. I łazienkę z żeliwną wanną na wygiętych nóżkach i
                                  dywanikiem na kamiennej podłodze.
                                  No i sjestę po obiedzie. :-)))))))
                                  • vereen Re: ŚROODDAA - okazjo! 21.08.02, 15:14
                                    Przeproszę znowu, że mnie deczko nie było. Owszem mieszkałam w sennym
                                    miasteczku Saint Cannat, które ożywiało się podczas targu jedynie. Zwiedziłam
                                    też kilka innych cudnych miasteczek, ale słów brak by ich piękno opisać.
                                    Właśnie odgrzebałam zdjęcia i praca jakoś nie idzie.
                                    PS. Polecam pomidorki na mozzarelli polane oliwą i posypane świerzym oregano i
                                    bazylką. :))) mniam
                                    • Gość: Meve Re: ŚROODDAA - okazjo! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 15:30
                                      Oj vereen, zgłodnialam jak diabli:)
                                      Bazylkę to ja dzisiaj skosztuję i oregano , ale jako dodatek do sosu
                                      bolńskiego:))
                                      A bazylka to w doniczce mi rośnie, że hej.
                                      pozdrawiam
                                      Meve
                                      • Gość: monia Re: ŚROODDAA - okazjo! IP: 217.97.138.* 21.08.02, 15:31
                                        papapapa
                                        P.S. Nie zapominajmy o czosneczku, no...chyba że ktos nie lubi...:-))))))
                                    • Gość: monia Re: ŚROODDAA - okazjo! IP: 217.97.138.* 21.08.02, 15:30
                                      Oooo...robisz mi krzywdę!!! Pomidorki..bazylia...Zaszlochał mój żołądek, więc do domu się zbieram. Wieczorem zajrzę,
                                      bo Luby na oglądanie meczu się nastawia więc zwolni komputer...mam nadzieję. :-)))
                                      Ładne te zdjęcia...????
                                      Chlip, chlip!
                                      Do usłyszenia - no i zapraszamy!
                                      • vereen Re: ŚROODDAA - okazjo! 21.08.02, 15:40
                                        Zdjęcia piękne i cyfrowe, to jakby któś chciał można wysłać jakieś miasteczko.
                                        Czosneczek też lubię, a na balkoniku i bazylka i oregano i rozmarynek. Też
                                        zgłodniałam. Pa i dzięki za zaproszonko.
                                        • Gość: monia Re: ŚROODDAA - wczesnym wieczorkiem IP: *.topole.waw.pl 21.08.02, 19:25
                                          No - człowiek najedzony i od razu szczęśliwszy! Mąż przed telewizorem usadowił
                                          się wygodnie i czeka. Ciekawe, czy się łudzi, czy też jest realistą.
                                          • Gość: monia Re: ŚROODDAA - wieczorkiem trochę późniejszym... IP: *.topole.waw.pl 21.08.02, 20:39
                                            Nieźle nam idzie...no, no...Ale, oczywiście NIC mnie to nie obchodzi! :-)))
                                            Ale chyba sobie piwo otworzę...bezalkoholowe, oczywiście! :-)
                                            • Gość: monia Re: ŚROODDAA - wieczorkiem trochę późniejszym... IP: *.topole.waw.pl 21.08.02, 21:20
                                              ...przechwaliłam...:-(
                                        • Gość: monia Re: ŚROODDAA - noc IP: *.topole.waw.pl 21.08.02, 22:14
                                          Vereen, oj, Vereen... narobiłaś apetytu nie tylko bazylką i pomidorkiem ale i
                                          zdjęciami. Gdybyś kiedyś zechciała udostępnić pejzaż jakiś albo inny zamek, to
                                          daj znać a podam Ci swojego mail'a. A tymczasem - pozdrawiam! :-)
                                          Monia - Głodomór

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka