Gość: ML IP: *.pl 05.09.02, 21:29 Czytał ktoś? Jak się wam podobało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pri Re: 'Amerykańscy Bogowie' IP: mieszko.pl.u* 06.09.02, 07:33 Czytałem. I podobało mi się. W skali "podobania się" od 1 do 10 daję 6. Powyżej przeciętnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pri Re: 'Amerykańscy Bogowie' IP: *.myslowice.artcom.pl 07.09.02, 07:38 Hmm Moglbym ewwntualnie dac 7, ale punktacja od 8 wzwyz zarezerwowana ejst u mnie dla paru "GrandMaster of SciFi" - czyli dla Heinleina i innych. Gaiman jest swietny, naprawde go lubie...ale do GM brakuje mu troszke. Oczywiscie IMHO :D Odpowiedz Link Zgłoś
decayro Re: 'Amerykańscy Bogowie' 08.09.02, 23:12 Cudownie sucha, jak niewiele prozy F jest suchej. Olbrzymia większość jest tak wilgotna, że można się nabawić poważnego kataru. Niemal tak perfekcyjnie sucha, jak „Mistrz i Małgorzata”. I w jakiś przedziwny sposób całkowicie pełna. Hm... naprawdę piękny tekścik. Strasznie bardzo polecam. Jakiś czas temu przeczytałam „Nigdziebądź” i okazał się na tyle przyjemny, że sięgnęłam po inne pozycje pana Gaimana. A dzięki „Amerykańskim Bogom” wszedł on do mojej pierwszej piątki the best of... Bo powieść to niezwykle sugestywna i oryginalna ... no i ten piąty wymiar słów... Jak dla mnie 9 Odpowiedz Link Zgłoś
kuba# Re: 'Amerykańscy Bogowie' 06.10.02, 19:09 Podobało się i to bardzo. W mojej prywatnej pięciogwiazdkowej skali dostaje 5 (choć może trochę niepełne). Tą piękną opowieść czyta się jednym tchem (chociaż po lekturze przyszła refleksja: przecież tam nic się nie działo, przydługa opowieść obyczajowa, czemu zarwałem przez to noc? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
an-nah Gaiman 07.10.02, 17:01 O , wiedze, że Kuba znów podbił ;) Ale każdy wątek o Gaimanie przyciąga moją uwagę. Czytaliście może "Sandmana", komiks, do którego Gaiman napiszął scenariusz? Ja kupiłam sobie niedawno pierwszą część i jestem zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary trep Re: 'Amerykańscy Bogowie' IP: *.pl 13.10.02, 18:15 nie czytałem, bo po co? mamy ich na Ziemi, howgh Odpowiedz Link Zgłoś