Gość: Madzia IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.05.03, 21:27 Bardzo lubię Nea, i film Matrix. Od początku mi się podobał ponieważ znajduje sie w niej duż o fantastyki i dobra walczącego ze złem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tigger Re: Keanu Reeves (Neo) IP: PROLIAT* / 10.126.24.* 23.05.03, 08:21 ktos zapomnial o "adwokacie diabła".. matrix nr 0.5 :) tam również gral główna role Keanu Reeves.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojop Re: Keanu Reeves (Neo) IP: *.delcom.pl / 192.168.0.* 23.05.03, 09:28 Nie sądze aby w Matrixie walczył dobro ze złem, raczej zło ze złem. Dajmy na to, że w trzeciej części Neo i jego kompania uporaja się w końcu ze sztucznie generowanym światem. Co wtedy z tego wyniknie? Ano grupa "wybranych ludzi ze SYJonu" przejmię władzę i pomyśli o demokratycznych rzadach. Widząc jednak tą bezpłciwą bandę na kształt hipisowskiej komuny nie wydaje mi się, ady była ona na takie rządy przygotowana. Musi minąc sporo czasu, aby uksxztałtowało się w tych strukturach coś na kształt demokracji ( osobiście nie wjerzę w istnienie takiego systemu, ale niech będzie). No więc jeśli demokracja tpo kapitalizm, jeśli kapitalizm to własność prywatna, jeśli własność prywatna to wyzysk, jeśli wyzysk to krzyw`da, jeśli krzywda to ZŁO. I tak to sie cchyba ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolcia :) Re: Keanu Reeves (Neo) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.03, 14:05 to poprostu super gość!!!!!Nie ma to jak Neo!!!!:*:*:*:*:* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAREN Re: Keanu Reeves (Neo) IP: *.swic.dialup.inetia.pl 22.11.03, 17:31 KEANU JEST NIE ZASTĄPIONY W ROLI NEO!!! SUPER Z NIEGO GOŚĆ!!! NIGDY NIE ZMIENIĘ SWEGO ZDANIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jume Re: Keanu Reeves (Neo) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.03, 21:53 szkoda, że nikt nie pomyślał o napisaniu jego skrótowej biografii, zamiast filmografii...Keanu prywatnie jest naprawdę fajnym facetem, warto o tym wspomnieć,jeździ na harley'u, lubi anime, jest prawdziwym mixem nacji(pewnie dlatego jest tak powalająco piękny^_^). Ta wyliczanka zalatuje nudą! Zróbcie z tym coś, please..no tak, prawie bym zapomniała:Wojciech Orliński jest bomba! i pisze najlepsze recenzje Matrixa jakie czytałam, przede wszystkim wie o czym pisze, !widzial GITS'a!, no i ma uroczą łysinkę;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszka Re: Keanu Reeves (Neo) IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 13:54 Noe jest super od początku mi sie podobał poniewaz jest super aktorem i pasuje do tej roli. Poprostu jest the best!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacha Re: Keanu Reeves (Neo) IP: *.tomaszow.mm.pl 30.05.03, 18:41 Keanu jest bardzo ale to bardzo przystojny i sympatyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Keanu Reeves (Neo) IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 18:54 Zgadzam się:) Keanu to fajny gość:) powiedział, że ludzie dzielą się na inteligentnych i idiotów, a on należy do tych drugich... W Matrixie zrobili go na bardzo rozgarniętego faceta, szczególnie w Reaktywacji... Jestem ciekawa, jaki naprawdę jest:) Hmmm, w tej sutannie nawet mu do twarzy, ale jak w Reaktywacji latał niczym Suparman, to przyznam, że trochę mnie rozbawili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madża ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ BASIU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 22:52 Moim skromnym zdaniem Matrix- Reaktywacja był tootalną klapą w porównaniu do jedynki, która zrobiła na mnie ogromne wrażenie. W jedynce Neo był wrażliwym i myślącym facetem( i skromnym). W drugiej części stał się pewnym siebie, zarozumiałym WYBAWCĄ - z tymi żałosnymi gestami Supermana... Jeśli chodzi o ubiór, miałam dokładnie to samo skojarzenie z sutanną. Poza tym, ten drugi film ogólnie był pozbawiony logiki. Np. kiedy Neo walczył z agentami Smithami popisał się, trochę ich skopał, a kiedy uznał że się zmęczył, odfrunął w górę. Czy to nie idiotyczne? Poza tym,w pierwszej części myślałam, że ze Smithem już koniec. A tu się okazało, że teraz może się klonować? Więc walka Neo z nim jest bez sensu, nikt nie powinien zwyciężyć: Neo jest niesmiertelnym Wybrańcem, a Smith i tak zawsze się sklonuje. Następną głupią rzeczą w tym filmie jest scena "dyskoteki" mieszkńców Syjonu- skąd u nich, w dobie wysokiej technologii komputerowej, takie ciągoty w stronę pradawnych plemion(te skóry, skąpe stroje, koraliki, wymalowane twarze, jaskinia)?! Teksty w dwójce były marne, nudne, przeciętne i zupełnie nie na poziomie. Jedno nie trzymało się drugiego. Zrobiono z tego parodię, i to kiepską. Siedząc w kinie nie wiedziałam: śmiać się, czy płakać???!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
j_u Re: ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ BASIU 22.10.03, 12:31 Gość portalu: Madża napisał(a): > Moim skromnym zdaniem Matrix- Reaktywacja był tootalną klapą w > porównaniu do jedynki, która zrobiła na mnie ogromne wrażenie. W > jedynce Neo był wrażliwym i myślącym facetem( i skromnym). W > drugiej części stał się pewnym siebie, zarozumiałym WYBAWCĄ - z > tymi żałosnymi gestami Supermana... Jeśli chodzi o ubiór, miałam > dokładnie to samo skojarzenie z sutanną. Poza tym, ten drugi > film ogólnie był pozbawiony logiki. Np. kiedy Neo walczył z > agentami Smithami popisał się, trochę ich skopał, a kiedy uznał > że się zmęczył, odfrunął w górę. Czy to nie idiotyczne? Poza > tym,w pierwszej części myślałam, że ze Smithem już koniec. A tu > się okazało, że teraz może się klonować? Więc walka Neo z nim > jest bez sensu, nikt nie powinien zwyciężyć: Neo jest > niesmiertelnym Wybrańcem, a Smith i tak zawsze się sklonuje. > Następną głupią rzeczą w tym filmie jest scena "dyskoteki" > mieszkńców Syjonu- skąd u nich, w dobie wysokiej technologii > komputerowej, takie ciągoty w stronę pradawnych plemion(te > skóry, skąpe stroje, koraliki, wymalowane twarze, jaskinia)?! > Teksty w dwójce były marne, nudne, przeciętne i zupełnie nie na > poziomie. Jedno nie trzymało się drugiego. Zrobiono z tego > parodię, i to kiepską. Siedząc w kinie nie wiedziałam: śmiać > się, czy płakać???!!!! To ze Neo staje sie - zarozumialym? - wybawca, jest logicznie wynikajace z fabuly. Nie moze byc delikatny i wrazliwy, skoro jest Wybrancem, musi byc silny i stanowczy. Glownym pytaniem w Matrix Reloaded nie jest juz "what is the Matrix", ale kwestia wolnego wyboru, czy moze istniec i w jakim stopniu. Matrix Reloaded nie ma juz tylu czytelnych odwolan do literatury, ale nie pozozstaje przez to pozbawionu glebi. Smith jest wirusem, ktory zaatakowal Matrix, wiec walka z nim jest mozliwa (jak z kazdym komputerowym wirusem - a moze sie system zawiesi, hehe, albo Smith wykasuje wszystkie pliki). Scena dyskoteki jest reminiscencja z jedynki, kiedy Neo spotyka po raz pierwszy Trinity - trudno tego nie zauwazyc. Dobor strojow w Syjonie jest odpowiednio uargumentowany przez scenarzystow: ludzie mieszkajacy pod ziemia utzrymuja sie przy zyciu dzieki maszynom parowym, nadto zapewne hoduja rosliny w szklarniach, zatem maja sztucznie stworzony klimat, ktory jest goracy i wilgotny. Ciagoty w strone dawnych plemion moim zdaniem sa bardzo trafne, poniewaz stroje te bardzo trafnie oddaja sytuacje "odrodzin" ludzkosci, to jest ludzkosc w poczatkowym stadium rozwoju tak naprawde, niezaleznie od poziomu technologii, ktora zreszta (ta technologia) jest wykorzystywana glownie do obrony i podtrzymywania zycia, a nie do sporzadzania lateksowych kostiumow poza Matrixem. Zupelnie inaczej oceniam tez teksty i fabule, uwazam, ze jest prowadzona niezwykle konsekwentnie, co dobrze rokuje na trzecia czesc. Jedyne z czym sie zgadzam w Twojej wypowiedzi to to, ze rzeczywiscie Neo wykonuje pewne gesty w stylu "supermenowskim", ale ja to odczytalam jako delikatna parodie - moze nieslusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Keanu Reeves (Neo) IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 18:56 Ale jak pomyślę, że jako Neo mieli wystapić Brad Pitt albo di Caprio, to mi się słabo robi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trinity Re: Keanu Reeves (Neo) IP: *.man.rsk.pl 31.05.03, 20:27 Keanu jest boski !!! Jest taki przystojny, że...że...nie wiem co powiedzieć !!! Przystojniejszego gościa nie widziałam... ach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trinity Re: Keanu Reeves (Neo) IP: *.man.rsk.pl 31.05.03, 20:58 Jeju...jaki on jest śliczny.... jest boski, zajeżysty, piękny. Podoba mi sie jak nikt !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLCIA Re: Keanu Reeves (Neo) IP: *.olsztyn.leased.ids.pl 11.06.03, 09:23 WEDLUG MNIE MATRIX REAKTYWACJA , JEST ŚWIETNY. pS.NIC DODAC NIC UJAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: Keanu Reeves (Neo) IP: *.waw.pdi.net 11.06.03, 20:14 Keanu Reeves to najprzystojniejszy gość na ziemi.Pobija nawet Jamesa Bonda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speed Re: Keanu Reeves (Neo) IP: *.smstv.pl / 192.168.2.* 19.10.03, 00:37 Keanu Reeves jest prawdziwym facetem i te wszystkie gwiazdy typu brad pitt mogą mu czyścić buty.Jest On szalenie introwertyczny i tajemniczy. Nikt lepiej nie wcieliłby się w rolę Neo. Odpowiedz Link Zgłoś