Dodaj do ulubionych

Matrix Reloaded - kto sie zgodzi, ze...

IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 11:17
1) za duzo w nim gadania
2) za duzo w nim walki
3) ma nieciekawa muzyke
4) tym samym Wachowscy nawalili za duzo rzeczy, ktore robily wrazenie w
Matrixie i po prostu przedobrzyli
5) jest niejasny i nikt nie stara sie go wyjasnic
6) mimo wszystko Matrix Reloaded nie bedzie filmem kultowym
7) napis "to be concluded" to przegiecie

Kto sie z tym zgodzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: Morfi HEHEHE NIC Z TEGO ! IP: *.ptsm.com.pl / 192.168.1.* 24.05.03, 14:12
      Gość portalu: Roh napisał(a):

> 1) za duzo w nim gadania
      > 2) za duzo w nim walki
      > 3) ma nieciekawa muzyke
      > 4) tym samym Wachowscy nawalili za duzo rzeczy, ktore robily wrazenie w
      > Matrixie i po prostu przedobrzyli
      > 5) jest niejasny i nikt nie stara sie go wyjasnic
      > 6) mimo wszystko Matrix Reloaded nie bedzie filmem kultowym
      > 7) napis "to be concluded" to przegiecie
      >
      > Kto sie z tym zgodzi?

Jakos nie znalazles poplecznikow. Wszystkie siedem punktow mozesz sobie wsadzic
      gleboko. Nie zatrybiles z Matrixa nic, wiec jedz owsianke i czekaj teleranka, a
      z forum won!
      • Gość: Roh Re: HEHEHE NIC Z TEGO ! IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 25.05.03, 15:19
        Co won? Sam won, to jest forum nie tylko dla takich madrujacych sie fanow
        Matrixa Reloaded, tylko dla wszystkich ludzi, ktorzy umieja sie kulturalnie
        wypowiedziec (to tak a propos twojego "wsadzania sobie gleboko").
        • Gość: Morfi Spadaj na bambus w Lomiankach IP: *.ptsm.com.pl / 192.168.1.* 25.05.03, 17:42
          Pownienem nie wypowiadac sie, aby nie nabijac postow twojej glupkowatej pozal
          sie poze tezie. Ale nie moge sobie ( po raz ostatni ) odmowic przyjemnosci
          zjechania takiego ciola z Lomianek. Idz buraku na "Przyjaciol prosiaczka" moze
          cos zakapujesz. PS Wez starsza siostre do wyjasniania dialogow
          • Gość: Roh Re: Spadaj na bambus w Lomiankach IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 25.05.03, 18:11
            Po prostu - bez komentarza. Sam sobie wystawiasz swiadectwo.
    • Gość: Mr_Sęp Re: Matrix Reloaded - kto sie zgodzi, ze... IP: *.zwm.punkt.pl / 10.5.28.* 25.05.03, 18:59
      Gość portalu: Roh napisał(a):

> 1) za duzo w nim gadania
      właściwe 'gadanie' zaczyna się dopiero w późniejszym etapie filmu, początkowo
      Morfeusz sypie frazesami jak z rękawa, ale moze to nie jest aż tak nielogiczne
      może ci z Zionu mają jakąś własną mentalność, o czym świadczyła by ta dzika
      dyskoteka i tłumy azjatów dla kontrastu
      > 2) za duzo w nim walki
      może nie tyle za dużo co raczej nie do końca zbalansowano elementy fabuły z
      walką, ale przecież między innymi ze względu na take efekciarstwo lubimy
      niektóre filmy
      > 3) ma nieciekawa muzyke
      a z tym zupełnie się nie zgodzę, muzyka jest fajna, zwłaszcza podczas pojedynków
      > 4) tym samym Wachowscy nawalili za duzo rzeczy, ktore robily wrazenie w
      > Matrixie i po prostu przedobrzyli
      na tym polega film, mamy się niceo 'pławić' w tych kiczowatych nieco elementach
      co pozostawia nieco dziwne wrażenie, ale ostatecznie wychodzi na plus
      > 5) jest niejasny i nikt nie stara sie go wyjasnic
      a od czego mamy mózg?, ja mam już nie mniej niż 5 różnych wersji
      interpretacyjnych, po za tym nie bądźmy tacy konsumpcyjni i nie każmy
      wszystkiego podać sobie na talerzu, ja też z kina wyszedłem nie wiedząc co
      myśleć, ale powoli mi się wszystko poukładało, ale i tak by dojśc do pewnych
      elementów będę musiał obejrzeć go jeszcze raz na spokojnie, w domu
      > 6) mimo wszystko Matrix Reloaded nie bedzie filmem kultowym
      oj chyba będzie, trafia do tych samych grup społecznych co do jedynka, i ma
      swoją chodzącą reklamą w pierwszej części
      > 7) napis "to be concluded" to przegiecie
      zależy co masz na myśli, zakończenie pozostawia wiele do myślenia, a z drugiej
      strony.....
      • Gość: Roh Re: Matrix Reloaded - kto sie zgodzi, ze... IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 25.05.03, 19:27
        > > 5) jest niejasny i nikt nie stara sie go wyjasnic
        > a od czego mamy mózg?, ja mam już nie mniej niż 5 różnych wersji
        > interpretacyjnych, po za tym nie bądźmy tacy konsumpcyjni i nie każmy
        > wszystkiego podać sobie na talerzu, ja też z kina wyszedłem nie wiedząc co
        > myśleć, ale powoli mi się wszystko poukładało, ale i tak by dojśc do pewnych
        > elementów będę musiał obejrzeć go jeszcze raz na spokojnie, w domu

Chyba troche niejasno sformulowalem 5 zarzut...
        Tu chodzi mi bardziej o to, ze w Matrixie nie wiedziales o co chodzi, az tu
        nagle slyszysz: To nie jest prawdziwy swiat, tylko Matrix. Zostajesz postawiony
        przed faktem, nie ma zadnych watpliwosci. To byla magia Matrixa - po prostu w
        tamtej chwili zwalalo cie z nog. W Matrix Reloaded nie ma czegos takiego, film
        jest zbyt niepewny i wszystkie watki wydaja sie takie doprowadzone "do polowy".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka