Gość: danek IP: *.swic.dialup.inetia.pl 01.08.03, 21:38 czy to jeszcze ktoś czyta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasmintea Re: świat czarownic 01.08.03, 22:07 Witaj:) KIlka lat temu przeczytalam chyba prawie wszystkie ksiazki cyklu.. Przy "Klątwie kogo_tam" juz mnie otrzasalo, a gdy dotarlam do tomow pisanych na spolke z innymi autorami - dalam sobie spokoj. Zdecydowanie natomiast polecam opowiadania o Świecie Czarownic:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: świat czarownic IP: *.org 02.08.03, 00:54 a kto to napisal i o czym jest Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: świat czarownic 02.08.03, 22:15 przeczytałem cały cykl autorstwa andre norton +opowieści... moim zdaniem jest to kawał niezłej literatury... nawet te pisane przy współudziale innych autorek - uznanych twórczyń fantastyki... trafilem kiedys w necie na encyklopedie swiata andre norton - mialem zmair po malu to potlumaczyc uzywajac translatora, ale gdzies mi wcielo pliki :( Odpowiedz Link Zgłoś
fagor729 Re: świat czarownic 06.09.03, 13:24 tak niektórzy to jeszcze czytają. rzeczywistość to iluzja wywołana brakiem alkoholu- anonim Odpowiedz Link Zgłoś
dori7 Re: świat czarownic 06.09.03, 21:08 Kiedys od Nortonki prawie wszyscy zaczynali... Potem czlowiek zaczyna wybrzydzac na schematycznosc fabuly i konstrukcji postaci, do tego niektore tomy sa fatalnie tlumaczone albo bez przyzwoitej korekty. Tylko ten rozmach w kreacji swiata zawsze zachwyca, mozna swietne sesyjki urzadzac na jego bazie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jezyk7 Re: świat czarownic 07.09.03, 22:08 Chyba musze to przeczytać :) pzdr. jezyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sayonara Re: świat czarownic IP: *.kiel.gazeta.pl 08.09.03, 10:46 Odradzam cykl Andre Norton Akurat ze Świata Czarownic to tylko dwie pierwsze części da się przeczytać. Im dalej tym gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: świat czarownic 08.09.03, 11:02 tu sie z toba nie zgodze - wedle mnie im dalej tym lepiej [no moze z wyjatkiem 2-3 ostatnich tomow cyklu]. najciekawsze sa tomy traktujace o avonie i high halacku [krainie dolin]. btw. nie wiem czy ktos wie, ale powstal nawet muzyka inspirowana tworczoscia swiatem czarownic, a konkretnie jednym tomem - tkaczka piesni - w org. songsmith... jakby ktos chcial mam kilka kawalkow i moge je udostepnic... Odpowiedz Link Zgłoś