Gość: młody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 20:33 Byłem na licznych forach, szukałem, błądziłem i nic do końca nie znalazłem. Więc zgłaszam się tutaj i proszę o pomoc: szukam powieści fantasy w stylu Wiedźmina, czy ktoś coś poleci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alefajnie Re: Fantasy w stylu Wiedźmina 23.09.08, 15:53 Achaja? Piekara i Jego Inkwizytor... ale może coś bardzie rozbudowanego: Koło Czasu? Pieśn Lodu i Cienia? Odpowiedz Link Zgłoś
alefajnie Re: Fantasy w stylu Wiedźmina 25.09.08, 15:34 errata: - oczywiście chodziło mi o ogień, a nie o cień : )) Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 co dokladnie masz na mysli 23.09.08, 23:56 piszac w "stylu" wiedzmina. Czego oczekuejsz - warsztatu, odpowiednika sredniowiecznej europy, elfow, krasnoludow i innych ras/gatunkow nieludzkich, magow, intryg, bohatera w stylu lowca potworow/swietny szermierz?? Powiem tak, nie znajdziesz moim zdaniem drugiej takiej sagi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: co dokladnie masz na mysli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 22:28 Zastanowiłem się nad twoim postem i chodzi mi o klimat (ciężki, mroczny), świat podobny do średniowiecznej Europy i bohatera. Szczególnie bohater i klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: co dokladnie masz na mysli 07.10.08, 11:20 czytales Opowiesci Piaskow Piskorskiego? Moze nie jest to Saga Wiedzminska. I ma tylko 3, krotkie tomy, ale uwazam, ze ma cos w sobie. I swiat jest bardzo ciekawy, w mojej opini. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Fantasy w stylu Wiedźmina IP: *.eranet.pl 24.09.08, 12:51 Przeczytaj Grzędowicza Odpowiedz Link Zgłoś
alefajnie Re: Fantasy w stylu Wiedźmina 24.09.08, 14:05 zgadzam się z kolegą, też polecam Pana Lodowego Ogrodu, tylko szkoda, że jeszcze trzeba poczekać na 3 t. Odpowiedz Link Zgłoś
ibelin26 Re: Fantasy w stylu Wiedźmina 25.09.08, 15:12 Pan Lodowego Ogrodu cykl Pień Lodu i Ognia cykl Piekary o inkwiztyorze może jeszcze Strzała Kusziela, Wybranka Kusziela i Wcielenie Kusziela Jacqueline Carrey Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Fantasy w stylu Wiedźmina IP: *.elk.mm.pl 28.09.08, 15:16 Cykl Piekary o inkwizytorze, niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
judith79 Re: Fantasy w stylu Wiedźmina 10.10.08, 10:01 "wilczarz" siemianowej, "na ostrzu noza", "krawedz zelaza", "bez litosci" zambocha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Fantasy w stylu Wiedźmina IP: *.elpos.net 10.10.08, 18:37 3 pierwsze małe tomiki opowiadań o Conanie tj. Conan barbarzyńca, droga do trony i godzina smoka moim zdaniem nie ustępują niczym Wiedźminowi i mają świetny klimat. Późniejsze książki to już nie to samo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk Re: Fantasy w stylu Wiedźmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 21:52 Polecam ksiazki Patykiewicza np. Zły brzeg. Czytam teraz jego trzecia ksiazke i jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Gromyko Re: Fantasy w stylu Wiedźmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 15:46 tytuł ZAWÓD:WIEDŹMA, dwie części z cyklu obca krew bardzo fajna z humorem o wiedźmie W.Rednej - nie tak znowu wrednej -studentce Wyższej Szkoły Magii, Wróżbiarstwa i Zielarstwa, główna postać nigdy się nie nudzi a razem z nią czytelnik Odpowiedz Link Zgłoś