Dodaj do ulubionych

Bitwa o DOM

19.09.13, 09:29
Nie wiem,ale mi się wydaje ze nie powinna wejsc do programu ta rodzina Polsko-Ormiańska,przeciez mają piękny dom tylko nie do końca wykończony ,ale mają swój dach nad głową. Zresztą nie widziałam tam żadnej jakiejś piorunującej inwencji twórczej w kwestii wnętrza. Ja tez tak mieszkam w niedokończonym domu i nawet przez myśl by mi nie przeszło startowac do takiego programu. A rodzina gnieżdżąca się w jednym pokoju nie weszła do programu.Nie mając nawet szans się wykazac w swojej pomysłowości w urządzaniu wnętrz.Ech...
Obserwuj wątek
    • argentea Re: Bitwa o DOM 19.09.13, 14:05
      Też tak uważam. Mają gdzie mieszkać a to, że zaciągnęli kredyt nie mając mozliwości spłacenia go - to ich problem - dorosłych ludzi. Zgadzam się, że na klucz zasługiwała rodzina "meksykańska" - gnieździli się w jednym pokoju a że potrafią coś zrobić z wnętrzem, pokazali w swoim salonie fryzjerskim. Dobrze, że klucz dostały siostry oraz małżeństwo z piwnicy. Natomiast stracone miejsce to nadaktywna stewardessa.
      • redudek Re: Bitwa o DOM 19.09.13, 15:35
        Niektórzy mieszkając kątem np u rodziców nie zawsze mają możliwość pokazania swoich inwencji twórczych,jak np para z mieszkaniem z boazerią, no bosz przecież mówili że to mieszkanie rodziców nie mają wpływu na to że w przedpokoju jest boazeria.Para ormianska może sprzedać dom jak ich nie stac na spłatę kredytu i ew kupić małe mieszkanko a nie startować do programu,mam nadzieję ze nie wygrają.
        • redudek Re: Bitwa o DOM 19.09.13, 15:37
          A tak swoją drogą,niektórzy to jednak cwaniaki....
    • bene_gesserit Re: Bitwa o DOM 21.09.13, 15:02
      Nie bardzo rozumiem, czemu w ogóle ktokolwiek miałby oglądać ten program.
      Pomijając kontrowersyjne obsadzenie przewodniczącej jury, która - co gołym okiem widać - nie zna się na urządzaniu wnętrz, pozostaje kwestia bardziej kontrowersyjna, czyli w ogole formuła. Mi ona zupełnie bez cudzysłowiu przypomina przygnębiający film 'Czyż nie dobija się koni', obnażający nędzę amerykańskiej definicji rozrywki dla mas. Tu mamy bardzo podobną sytuację: kilkadziesiąt osób destabilizuje swoje zycie, przenosząc się z rodzinami do innego miasta, haruje ponad siły w morderczym wyścigu, sprzedaje swoją prywatność - wszystko po to, zeby jedna rodzina zdobyła nagrodę. Przegrani często są, jak sądzę, przegrani na kilka innych sposobów (np tracą swoje dotychczasowe posady). Poważnie można to oglądać bez bólu głowy?
      • mozambique Re: Bitwa o DOM 23.09.13, 14:45
        nie wiadomo czy mozna czy nie
        a w kazdym raze chodzi aby soonsor zarobil gigantyczną kasę - ze sprzedazy tych pozostalych "niewygranych" za to w polowie albo i bardziej wyposazonych mieszkan zarobi tyle ze zwróci mu sie to podarowane mieszkanie , cala reklama i jeszcze duzo zosatnie
        • bene_gesserit Re: Bitwa o DOM 23.09.13, 22:02
          To akurat rozumiem - sponsorowi i telewizji się opłaca.
          Ale oglądanie tego programu to uczestniczenie w czymś niedobrym po prostu. Kibicować tym nieszczęśnikom? Brr.
          • anmanika Re: Bitwa o DOM 24.09.13, 08:39
            Masz rację i dlatego nie oglądam tego spektaklu dla mas.
      • uln Re: Bitwa o DOM 01.10.13, 11:24
        Zgadzam się z Twoja opinią.
        Ten program jest nieetyczny, dla mnie wręcz odrażający.
        • wodnik53 Re: Bitwa o DOM 02.10.13, 23:44
          Masz 100% racji ,ten program nie ma zadnej pozytywnej cechy , to nie jest zabawa ,ale bieda z nedzą i straszne bez guście .O pani Małgosi nawet nie wspomnę !
          • gosza26 Re: Bitwa o DOM 03.10.13, 10:00
            Może i program dla mas ale wreszcie coś na temat jednej z najgorszych wad Polaków, czyli umiejętności a raczej braku w urządzaniu mieszkań.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka