Dodaj do ulubionych

Reklama Plus GSM

IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 12:42
Nie uważacie, że nowa reklama Plusa, z muzyką INXS, jest urzekająca ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ena Re: Reklama Plus GSM IP: 195.116.105.* 27.05.02, 15:00
      Tak, reklama jest świetna . Plus GSM ma chyba najlepsze reklamy ,
      ze wszystkich operatorów telefonów.
      • momi Re: Reklama Plus GSM 27.05.02, 15:46
        Świetna!!!!!!! Chociaż nie mam telefonu w sieci Plus.
        • Gość: kubu Re: Reklama Plus GSM IP: *.dwi.uw.edu.pl 27.05.02, 16:15
          od lat wiern jestem IDEI
          mimo to uwazam, ze ta reklama jest obledna

nie zgodze sie jednak z opinia, ze PLUS ma najlepsze reklamowki
          spot "ROBACZEK BZY BZY" doprowadzal mnie do szalu

• Gość: greg36 Re: Reklama Plus GSM IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.02, 16:23
            Widzac pierwszy raz bylem w szoku !!!
            REWELACJA !
            • Gość: tomek Re: Reklama Plus GSM IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 27.05.02, 17:50
              kto ją reżyserował i robił foto? ktos wie?
              • Gość: gosia-s Re: Reklama Plus GSM IP: *.cosmic.pl 27.05.02, 19:06
                Mnie się podoba.
                • Gość: Belami Re: Reklama Plus GSM IP: *.bn.krakow.pl 27.05.02, 23:07
                  Ja też ją lubię, szumi mi w uszach jeszcze przez długi czas. Nie
                  lubięnajnowszej kampanii Idei z Karoliną, choć telefon też mam w Ideii, jest
                  prostacka i nachalna.
                  • Gość: Hejku Re: Reklama Plus GSM IP: 195.117.18.* 28.05.02, 09:03
                    Ale reklama IDEI Meritum dla biznesu - czy jakoś tak też jest
                    niezła.Profesjonalna i zgustem.
          • Gość: Ena Re: Reklama Plus GSM IP: 195.116.105.* 04.06.02, 10:16
            robaczki i pierniczki były słodkie
          • Gość: sonia Re: Reklama Plus GSM IP: *.man.polbox.pl 09.06.02, 17:39
            ale... to była reklama Plusa...!
        • Gość: kenio Re: Swietna to jrst piosenka, a nie reklama IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 02.06.02, 22:39
    • Gość: Remo Re: Reklama Plus GSM IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 28.05.02, 10:17
      Jedno mnie zastanawia w nowej kampanii Plusa: hasło. "Jutro zaczyna się
      dzisiaj". Tymczasem grupa ITI ma "Jutro już teraz". Ciekawe kto się kim
      inspirował...
      • Gość: mal-gos Re: Reklama Plus GSM IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 02.06.02, 17:23
        Takie haslo, bo to chyba jedna z serii rewelacyjnych reklam Plusa na koniec XX
        wieku (pamietacie taka na Boze Narodzenie z goralami i koleda Preisnera?). Byly w
        tv zanim pojawil sie smieszny facecik, ktory rozmyslal "jaki fajny ten Plus..."
    • qt Re: Reklama Plus GSM 28.05.02, 12:37
      Jest nieziemska, ale boję się że mi się przeje, zarówno reklama jak i Never
      Tear Us Apart, bo za często puszczają.
      Ludzie, jak robicie reklamę z klasą to nie wbijajcie jej ludziom do głowy na
      okrągło jakby to był proszek do prania...
      • teko1 Re: Reklama Plus GSM 03.06.02, 11:28
        A co w niej jest takiego nieziemskiego?! To zwykła reklama wizerunkowa
        używająca ogranych chwytów, jak: twarze wesołe, twarze smutne, twarze młode,
        twarze stare, wzruszająca kobieta w ciąży (stary patent,to zawsze działa),
        niemowlęta itd. A gdzie jakiś pomysł? Dobra muzyka to za mało.

• le_mansa Re: Reklama Plus GSM 03.06.02, 18:49
          Przecież nie chodzi tak naprawdę o to czy ta reklama zdobędzie nagrodę w jakims
          konkursie, tylko o to czy ludzie ją zapamiętaja i czy dzieki niej wzeośnie
          sprzedaż towaru. Mi się podoba. Miła muzyczka, ładne zdjęcia. Brak jakiegoś
          szczególnego pomysłu ... moze o to czodzie, żeby nie było fabuły, żadnych tam
          historyjek, czy aluzji. Po prostu relaks dla oczu i uszu.

Sam fakt, ze o tym dyskutujemy jest sukcesem tej reklamy !!!
          • anka.tr Re: Reklama Plus GSM 04.06.02, 14:55
            To idź na koncert "Ich Troje". To jest dopiero relaks dla oczu i uszu.

A nagrody to przyznają za oryginalne podejście do tematu.
            I tu masz rację - autorowi tej reklamy nagroda za kreatywność nie grozi.
            Może spać spokojnie.
    • jhbsk Re: Reklama Plus GSM 28.05.02, 15:30
      Dawno nie było tak dobrej reklamy.
      • Gość: gosia-s A co powiecie na... IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 29.05.02, 12:24
        ... reklamę jogurtów Danone? Też niezłe.
        • Gość: Belami Re: A co powiecie na... IP: *.bn.krakow.pl 30.05.02, 07:10
          Tą z Jungowską ?
          • Gość: alennka Re: A co powiecie na... IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 23:53
            Gość portalu: Belami napisał(a):

> Tą z Jungowską ?

Reklama zwyczajna (bo co jeszcze można powiedzieć o jogurcie?) ale Jungowska jest
            cool. Najbardziej podoba mi sie jak puszcza oczko i mówi "Komplemenciarze" :-)))
            • gosia-s Re: A co powiecie na... 03.06.02, 16:03
              Gość portalu: alennka napisał(a):

> Gość portalu: Belami napisał(a):
              >
              > > Tą z Jungowską ?
              >
              > Reklama zwyczajna (bo co jeszcze można powiedzieć o jogurcie?) ale Jungowska je
              > st
              > cool. Najbardziej podoba mi sie jak puszcza oczko i mówi "Komplemenciarze" :-))
              > )

Ups, akurat nie o tą reklamę mi chodziło. Miałam na myśli scenkę, kiedy mały
              dzieciak idzie do swojego ojca, tan z kolei spotyka swojego itd.
              • Gość: alennka Re: A co powiecie na... IP: *.saint / *.gazeta.pl 04.06.02, 15:42
                To cus zle zrozumialam! Mnie sie z Jungowska bardziej podoba.
                Pozdrawiam :-))
    • Gość: KA Re: Reklama Plus GSM IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 02.06.02, 18:47
      Wg mnie jest za długa i przez to nudnawa.Ale muzyka OK.
    • Gość: kenio Re: Reklama jak reklama IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 02.06.02, 22:43
      Nie nie rozumiem skad ten zachwyt. Bez tej piosenki ta reklama by dlugo nie zagoscila na ekranach,
      bo wizualnie jest prostacka i nudna.
      • momi Re: Reklama jak reklama 03.06.02, 00:14
        Gość portalu: kenio napisał(a):

> Nie nie rozumiem skad ten zachwyt.
        ****Nie musisz:))))
        Bez tej piosenki ta reklama by dlugo nie zag
        > oscila na ekranach,
        > bo wizualnie jest prostacka i nudna.
        ***** ;)))Moim zdaniem zawiera wszystko to co powinna zawierać dobra telewizyjna
        reklama.Obraz i muzyka współgrają ze sobą.I oddziałują na emocje,a nie ryczą:idz
        kupić! Kapitalnie dobrani są również aktorzy.Jak się człowiek napatrzy na te
        twarze bez wyrazu w niektórych reklamach środków czystości to dostrzeże różnice.A
        i jeszcze współgrające z obrazem pojawiające się hasła.Powiesz,że banalne i
        proste,ale w reklamie liczy się nośny skrót,slogan i żeby wymyśleć dobry trzeba
        się nagłówkować.

• Gość: Marcin Re: Reklama Plus GSM IP: *.rmf.pl 03.06.02, 12:27
      Urzekajaca ? o NIE...jest dokonala jestem dumny , ze moj burakofon dziala w
      Plusie !!!
      • Gość: plusynka Re: Reklama Plus GSM IP: 213.25.170.* 06.06.02, 15:09
        bede w Plusie do konca swiata!
    • Gość: KA Re: Reklama Plus GSM IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 10:30
      Mnie się już opatrzyła.
    • behemod Re: Reklama Plus GSM 04.06.02, 11:04
      LE mansa napisala:
      Brak jakiegoś
      szczególnego pomysłu ... moze o to czodzie, żeby nie było
      fabuły, żadnych tam
      historyjek, czy aluzji. Po prostu relaks dla oczu i uszu.

Dokladnie tak!Reklama przestaje juz nachalnie wmawiac nam koniecznosc
      zakupienia towaru czy na sile przekonywa oieprzecietnych walorach tego,a nie
      innego produtku;przestaje cos wyolbrzymiac czy wmawiac.Nowoczesna reklama
      koncentruje sie teraz na budowie marki,wizerunku.W wypadku Plusa bardzo sie to
      udaje,czego dowodem jest chocby ta dyskusja.Plus juz jest kojarzony jako
      produkt mily,z gustem i klasa.I o to chodzi.A kwestia zakupu jest niejako
      wpisana w te reklame bo wiadomo,ze chetniej bedziemy kupowac produkty,ktore
      pozytywnie kojarza sie nam.
      • le_mansa Re: Reklama Plus GSM 05.06.02, 18:52
        cóż z tego, skoro i tak nabijam kasę konkurencji ?
        : )))))))
    • Gość: Dziunia Re: Reklama Plus GSM IP: *.chello.pl 04.06.02, 14:24
      jaki tytuł nosi ta piosenka??? pozdrawiam :)
      • Gość: anka Re: Reklama Plus GSM IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 11:04
        Gość portalu: Dziunia napisał(a):

> jaki tytuł nosi ta piosenka??? pozdrawiam :)
        "Never Tear Us Apart"
        • Gość: Dziunia Re: Reklama Plus GSM IP: *.chello.pl 06.06.02, 13:31
          Wielkie dzięki!!!!!!!!!! pozdr.
    • Gość: Harpoon Re: Reklama Plus GSM IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 10:57
      Reklama jest naprawdę bardzo dobra, moim skromnym zdaniem to najlepszy spot,
      jaki pojawił się w tym roku. Co ciekawe spot ten trwa aż 60 sekund. To dużo w
      porównaniu z innymi reklamami.

Autorzy tej reklamówki wzorowali się na reklamach Vodafone, które często można
      było oglądać w stacjach satelitarnych (mam na myśli spot, w którym słychać
      piosenkę The Dandy Warhols "Bohemian Like You").

Jednym z udziałowców Plusa jest właśnie Vodafone i niewykluczone, że w
      nieodległej przyszłości Plus zmieni nazwę na Vodafone.
      • maleen Re: Reklama Plus GSM- Harpoonowi 11.06.02, 14:57
        Dzięki za komentarz , bo przeczytałem cały wątek i gdyby nie Twój post
        zwątpiłbym czy mam właściwe skojarzenia.A tak jeśli mamy niewłaściwe - to jest
        nas dwóch ( dwoje ).Podtrzymuję jednak głosy przedpiszących ( większości ) że
        reklama jest OK , a że inspirowana jeszcze lepszymi to też dobrze.W jednej z
        wersji reklamy VF fajne są ujęcia piłkarzy MU i bolidu formuły 1 z reklamami.
        • Gość: Harpoon Re: Reklama Plus GSM- Harpoonowi IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 15:52
          maleen napisał(a):

> Dzięki za komentarz , bo przeczytałem cały wątek i gdyby nie Twój post
          > zwątpiłbym czy mam właściwe skojarzenia.A tak jeśli mamy niewłaściwe - to jest
          > nas dwóch ( dwoje ).

Cieszę się :-)

Dodam jeszcze, że to jest typowa reklama wizerunkowa. Nie chodzi w niej o
          zachwalanie Nokii 3310, czy też supertaniego abonamentu, lecz o utrwalenie w
          oczach telewidzów wizerunku firmy. Taka reklama musi intrygować, zachęcać widza,
          aby poczekali do samego końca spotu, aby dowiedzieć się, co tak naprawdę jest
          reklamowane.
          Świetna robota, tym bardziej cieszy, że reklama ta była kręcona w Polsce, w
          jednym z ujęć widać hol główny Dworca Centralnego
          • momi Re: Reklama Plus GSM- Harpoonowi 11.06.02, 18:13
            Gość portalu: Harpoon napisał(a):

> maleen napisał(a):
            >
            > > Dzięki za komentarz , bo przeczytałem cały wątek i gdyby nie Twój post
            > > zwątpiłbym czy mam właściwe skojarzenia.A tak jeśli mamy niewłaściwe - to
            > jest
            > > nas dwóch ( dwoje ).
            >
            > Cieszę się :-)
            >
            > Dodam jeszcze, że to jest typowa reklama wizerunkowa. Nie chodzi w niej o
            > zachwalanie Nokii 3310, czy też supertaniego abonamentu, lecz o utrwalenie w
            > oczach telewidzów wizerunku firmy. Taka reklama musi intrygować, zachęcać widza
            > ,
            > aby poczekali do samego końca spotu, aby dowiedzieć się, co tak naprawdę jest
            > reklamowane.
            Czasem w najlepszych zachodnich stacjach można obejrzeć wspaniałe reklamy
            samochodow, perfum.To utwierdza w przeświadczeniu,że reklama telewizyjna może
            byc sztuką(fotografie reklamowe zamieszczane w wybranych pismach przekonały
            mnie,że tak może być).
            > Świetna robota, tym bardziej cieszy, że reklama ta była kręcona w Polsce, w
            > jednym z ujęć widać hol główny Dworca Centralnego
            Tak??? To w takim razie możliwe jest moje przypuszczenie,że jedną z dziewczyn na
            karuzeli jest Agata Buzek.

• Gość: h Re: Reklama Plus GSM- Harpoonowi IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 21:54
              momi napisał(a):

> Czasem w najlepszych zachodnich stacjach można obejrzeć wspaniałe reklamy
              > samochodow, perfum.To utwierdza w przeświadczeniu,że reklama telewizyjna może
              > byc sztuką(fotografie reklamowe zamieszczane w wybranych pismach przekonały
              > mnie,że tak może być).

Reklama jest sztuką podobnie jak muzyka czy film. Od twórców zależy czy jest
              to "sztuka" a la Ich Troje czy disco polo, czy też sztuka przez duże S.

Jeśli reklamowany produkt jest przeznaczony dla mas, to siłą rzeczy jego reklamy
              muszą być nieskompliwane. Bardziej wysublimowanych reklam możemy oczekiwać tylko
              w przypadku wyrobów z górnej półki, bądź też reklamy wizerunkowej

> Tak??? To w takim razie możliwe jest moje przypuszczenie,że jedną z dziewczyn n
              > a
              > karuzeli jest Agata Buzek.
              >

• Gość: Harpoon Re: Reklama Plus GSM- Harpoonowi IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 21:56
                Gość portalu: h napisał(a):

> > Tak??? To w takim razie możliwe jest moje przypuszczenie,że jedną z dziewc
                > zyn n
                > > a
                > > karuzeli jest Agata Buzek.

To powyżej pisałem ja, ale zamiast shifta wcisnął mi się enter i się wysłało :-)

Chciałem dodać, że Agaty Buzek nie rozpoznałem, ale przyjrzę się i spróbuję ją
                dojrzeć ;-)
              • momi Re: Reklama Plus GSM- Harpoonowi 11.06.02, 22:53
                Gość portalu: h napisał(a):

> Reklama jest sztuką podobnie jak muzyka czy film. Od twórców zależy czy jest
                > to "sztuka" a la Ich Troje czy disco polo, czy też sztuka przez duże S.

Ja pozostanę przy moim: reklama MOŻE być sztuką tak samo jak film, muzyka MOŻE
                być sztuką.Ja po prostu nie używam takich sformułowań sztka przez duże S i "mała
                sztuka". Jest coś sztuką albo nie.Ale to moje zdanie. Jednak stosunkowo
                częściej filmy, utwory muzyczne BYWAJĄ sztuką niż spoty reklamowe. Na Zachodzie
                reklamy kręcili najwybitniejsi reżyserzy(i to u szczytu kariery)- Martin
                Scorsese, David Lynch nie mówiąc już o fotografikach.
                >
                > Jeśli reklamowany produkt jest przeznaczony dla mas, to siłą rzeczy jego reklam
                > y
                > muszą być nieskompliwane. Bardziej wysublimowanych reklam możemy oczekiwać tylk
                > o
                > w przypadku wyrobów z górnej półki, bądź też reklamy wizerunkowej

Zgadzam się całkowicie.
                >
                >
                > > Tak??? To w takim razie możliwe jest moje przypuszczenie,że jedną z dziewc
                > zyn n
                > > a
                > > karuzeli jest Agata Buzek.
                > >
                >

• emusia Re: Reklama Plus GSM 13.12.02, 18:12
      bardzo podobała mi sie ta reklama do czasu kiedy Era puścciła swoją reklamówkę
      (tą "szukaj w ludziach dobra", "najdź sobie wielki cel" itd) wydaje mi się, że
      ona pobiła ta plusowa. to jest moje skromne zdanie
      • kuba# Re: Reklama Plus GSM 19.12.02, 20:20
        Abstrahując od tego, że to zrzyna (tzn. ja wiem, że to tylko forma reklamy jest
        podobna, ale nieuchronnie kojarzy się z reklamą Plusa, która była dużo
        wcześniej - tak że w sumie jednak wygląda to na inspirację/plagiat) to też
        uważam, że jest lepsza.
        • Gość: raszefka Re: Reklama Plus GSM IP: OSET:* / 192.168.0.* 21.12.02, 15:47
          kuba# napisał:

> uważam, że jest lepsza.

A ja nie :) Kiedy ją zobaczyłam pierwszy raz, to od razu skojarzyła mi się
          z "Małym poradnikiem życia" - kiedyś kupowałam takie książeczki, bo wydawały mi
          się bardzo bardzo mądre. Teraz już tylko naiwne. Dlatego wolę reklamę Plusa -
          tam przynajmniej nic nie mówią :))Zresztą, sama mam telefon w tej sieci ;)
      • wyrocznia Reklama Ery 03.01.03, 12:24
        Reklama Ery! zdecydowanie!!! (mimo tego, że podobna do Plusowej) i to "zadzwoń
        do mamy" na końcu.... :)))
        Przy okazji mam pytanie: czy ja dobrze kombinuję, że ten, co dzwoni do mamy, to
        Beno Otręba z Dżemu, a wcześniej pojawia się Krzys z Closterkellera?! I czy
        jest tam więcej znanych twarzy? Jakoś ostatnio nie mogę tej erklamy złapać w
        TV...
        PZDR
        • paool Re: Reklama Ery 03.01.03, 15:01
          wyrocznia napisała:

> Reklama Ery! zdecydowanie!!! (mimo tego, że podobna do Plusowej) i
          to "zadzwoń
          > do mamy" na końcu.... :)))
          > Przy okazji mam pytanie: czy ja dobrze kombinuję, że ten, co dzwoni do mamy,
          to
          >
          > Beno Otręba z Dżemu, a wcześniej pojawia się Krzys z Closterkellera?! I czy
          > jest tam więcej znanych twarzy? Jakoś ostatnio nie mogę tej erklamy złapać w
          > TV...
          > PZDR
          i marek z M jak milość
          • wyrocznia Re: Reklama Ery 03.01.03, 18:37
            Dzieki - jak ją trafię w TV, to poszukam :)))).
    • kuba# A propos... 19.12.02, 20:23
      ... skoro już mowa o dobrych reklamach z dobrą muzyką, to wie ktoś czyj jest
      ten kawałek w reklamie Renault Megane ("trzyma się drogi lepiej niż cokolwiek
      na Ziemi")?
      • Gość: oko Re: A propos... IP: *.junisoftex.pl / *.baildona.silesianet.pl 20.12.02, 15:00
        kuba# napisał:

> ... skoro już mowa o dobrych reklamach z dobrą muzyką, to wie ktoś czyj jest
        > ten kawałek w reklamie Renault Megane ("trzyma się drogi lepiej niż cokolwiek
        > na Ziemi")?

To jest kawałek Moby'ego "in this world". niestety nie wiem, kto tośpiewa, a
        ten głos jest super, trochę jak Janis Joplin. i teledysk jest świetny, może
        ktoś widział.
        co do reklam, to ta plusa była super, ta ery też jest niezła, ale traci przez
        to że jest wyraźnie inspirowana plusem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka