Dodaj do ulubionych

Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007

17.06.07, 13:29
Który festival był lepszy?
Obserwuj wątek
    • kubissimo Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 14:13
      zadnego nie widzialem w calosci, ale wydaje mi sie, ze jednak w tym roku Polsat
      wygral
      • cassie_w Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 14:24
        oj tak, tez mam wrażenie, że SOPOT TOP TRENDY był lepszy. W Opolu jest jakoś
        drętwo... wczorajsze superjedynki to porażka i nuda. Trochę lepsze były
        premiery i debiuty. Ale nic mnie jakoś nie zaskoczyło... chociaż z
        niecierpliwoscia czekam na dzisiejszy koncert piosenek poswieconych
        Krajewskiemu:)
    • paulinaa Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 14:31
      oglądałam tylko kabareton na TT:) OTTO jak zwykle swietnie:)
    • tq12 Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 14:58
      Dla mnie sopot,po drugie nieporuzemieniem jest chyba ze już po tygodniu,męczy sie widzów tymi samymi mordami,teraz za tydzien mogłby tvn zrobic swoj festiwal,za dwa tygodnie jakaś inna telewizja,aż do zrzygania...
      • mixy Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 15:19
        zobaczymy słupki oglądalności
        • rodzynia Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 15:24
          Słupki oglądalności nie są miernikiem poziomu... Jedynka ma większy zasięg i
          ogólnie Opole jest bardziej znane niż Top Trendy. Top Trendy będą mieć zapewne
          mniejszą ogladalność, ale wg mnie również ten festiwal był ciekawszy (mimo
          tragicznej konferansjerki Dowbora ;>)
          • mixy Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 15:26
            Polsatu nie ma w całej Polsce? Pytam się dla celów informacyjnych. myślałem ze
            wszędzie da się go w Poslce odebrać.
            • andrz_ej Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 16:07
              oczywiście każdy ma prawo do samooceny..ja zdecydowanie wyżej stawiam tegoroczne
              Opole niż TopTrendy..może co niektórym wyda się dziwne,ale wczorajszy koncert
              pod każdym względem uważam za świetny / jest to także ocena wielu moju
              znajomych/i nie żałuję,że go nagrałem.Takie połączenie aktualnej rzeczywistości
              z historią festiwali opolskich.Obok aktualnych wykonawców,laureatów
              Suoperjedynek bardzo dobry pomysł z zaproszeniem kilku wybitnych artystów
              polskiej piosenki,którzy mimo upływu lat-co wczoraj zauwazyli forumowicze-nadal
              w wybornej formie /Kunicka,Santor,Połomski,Tadeusz Wożniak ze znakomita
              piosenką"Smak i zapach pomarańczy "z 1972r.i inni/.Świetny pomysł z oryginalnym
              wprowadzaniem wszystkich wykonawców przez "Kasę" Kasowskiego,jednym słowem
              koncert jak za dawnych dobrych lat Opola,czego zapewne wielu młodych
              forumowiczów po prostu nie pamięta...
              • romcia.p Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 18:11
                andrz_ej, jakie dragi bierzesz?bo chętnie spróbuję ;)
                starą gwardię i Kasę dało sie obejrzec,ale już laureci Superjedynek to była porażka
                • andrz_ej Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 21:11
                  do romci: na szczęście ani w młodości ani tym bardziej teraz wśrednim wieku
                  nigdy w życiu dragów nie używałem:)..W każdym razie podtrzymuję moją pozytywną
                  ocenę wczorajszego koncertu,wszak wolno mi a nie każdy musi się z nią
                  zgadzać.Dobry poziom koncertu nie tylko w/g mnie był za sprawą
                  zaproszonych,uznanych od dziesiątków lat wykonawców ,ale także tych aktualnych
                  tzn.superjedynkowych laureatów poza oczywiście dwoma
                  nieporozumieniami-mianowicie występem hiphopowych wykonawców,których nazwisk i
                  nazw nie pamiętam /był to bodaj Mezo/,gdyż w/g mnie to nie muzyka,a tym bardziej
                  na festiwal piosenki oraz poza występem niejakiego duetu JetSet,którego udział w
                  opolskim festiwalu dyskwalifikuje nie tyle kiczowata piosenka ile przede
                  wszystkim śpiewanie po angielsku..pozostali z laureatów dali poprawne
                  występy.Tak na marginesie: bardzo mi się podoba z uwagi na nietypową,jakby nieco
                  wschodnią urodę a także oczywiście talent wokalny- Małgorzata
                  Markiewicz,przejmująco śpiewając wraz z Januszem Radkiem i Przemkiem Brannym
                  nagrodzoną piosenkę Rubika...pozdrowionka..
            • rodzynia Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 18.06.07, 20:02
              mixy napisał:
              > Polsatu nie ma w całej Polsce? Pytam się dla celów informacyjnych. myślałem
              ze
              > wszędzie da się go w Poslce odebrać.
              No nie wszędzie. W miastach nie ma z tym problemu, ale na wsiach już tak np. u
              mojej babci. A jedynka i dwójka jest wszędzie.
              • tq12 Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 19.06.07, 12:40
                rodzynia napisała:

. A jedynka i dwójka jest wszędzie.

jedynka i dwójka może dotrzeć do 99,9% ludności a wiec nie wszedzie
                Natomiast polsat do 96,2%
                • rodzynia Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 19.06.07, 16:19
                  No to prawie wszędzie :)
    • flowerbomb5 Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 21:05
      Opole super w tym roku.
      Duzo ciekawsze od Top Trendy - komercyjnej sieczki co chwile przerywanej
      reklamami.
    • arturs87 Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 23:58
      To może kilka słów ode mnie.Osobiście bardziej podobał mi się festival
      polsatowski. I nie mają tutaj racji Ci którzy twierdzą że był on do znudzenia
      przerywany reklamami. Na TVP1 koncerty też były dzielone na części i też były
      reklamy. Ale wracając do meritum. Po niedzielnym koncercie w Opolu stwierdzam
      że strasznie powiało nudą w przeciwieńswie do Cyganerii. Piatek to była totalna
      nuuda a sobota może trochę lepsza ale chyba zamiast laureatów superjedynek
      większą uwagę przyciągali starzy wyjadacze opolskiej sceny a raczej nie o to
      chodzi w superjedynkach... Tak więc wizualnie, artystycznie i jakościowo jestem
      za TopTrendy.
      • rodzynia Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 18.06.07, 20:13
        wirtualnemedia.pl/document,,2110741,Opole_wygralo_z_Sopotem.html
        tak jak przewidywałam festiwal w Opolu miał większą oglądalność niż Top
        Trendy...
        Nie oglądałam 3 dnia festiwalu w Opolu, a może miałabym trochę lepsze zdanie o
        całości(?)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka