Dodaj do ulubionych

Dealer samochodów

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 18:04
Jakie studia powinnam skonczyć, żeby móc pracować w salonie samochodowym?
Obserwuj wątek
    • Gość: miszpa Re: Dealer samochodów IP: *.acn.waw.pl 26.08.03, 17:19
      Gość portalu: Sandra napisał(a):

> Jakie studia powinnam skonczyć, żeby móc pracować w salonie samochodowym?

To zależy czym chcesz się zajmować?

Ja pracuję w salonie samochodowym i nie mam ukończonych studiów.
      • Gość: agas Re: Dealer samochodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 10:43
        ja tez, poprostu musisz sie inteersowac samochodami,jesli nie stricte znac, a
        skad jestes? gdzie szukasz?
        • corregidor Re: Dealer samochodów 18.01.04, 15:50
          zadne studia
          musisz znac sie na samochodach,ale przede wszystkim miec talent i lubic to
          zajecie
    • dmpx Re: Dealer samochodów 19.01.04, 19:24
      ... i mieć znajomych, jak chyba w kazdej działce gospodarki - starałem się u
      kilku czołowych jak i mnieszych dealerów i nici ...
    • Gość: Sandra Re: Dealer samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 17:19
      Jestem z Łodzi, studiuje na kierunku majacym niewiele wspolnego z samochodami,
      a mianowicie architekture. Probowalam ostatnio podpytac o wymagania co do
      pracy w salonie Mercedesa, ale popatrzyli na mnie jak na wariatke (sama jezdze
      nowa S-klasa, moze stad ich uprzedzenia). I w gruncie rzeczy nic sie nie
      dowiedzialam.
      • Gość: (...) Tia... no to duże masz kwalifikacje ... IP: *.lech.kso.pl / *.lech.kso.pl 26.01.04, 22:41
        ... do pracy w salonie Mercedesa posiadając jego jeden z wyrobów.
        Rozumiem, że kupując ciastka będziesz się starać się przyjąć na stanowisko
        Mistrza Kucharskiego ( tyle samo wspólnego jak architektura z motoryzacją ) w
        Sheratonie.

Posiadając S-klasę chcesz pracować za jakieś marne 2 - 3 tys. ?

• Gość: Sandra Re: Tia... no to duże masz kwalifikacje ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 23:06
          Nie rozumiem twojej agresji w stosunku do mnie. Napisalam tylko jak
          zareagowali pracownicy salonu Mercedesa na moje pytanie. Nie chodzi mi o, jak
          napisales, marne 2-3 tys, ale o satysfakcje z pracy. A mnie po prostu
          interesuje wlasnie ta marka samochodow.
          • Gość: (...) Szczerze ci gratuluję znajomości tej marki :) IP: *.lech.kso.pl / *.lech.kso.pl 26.01.04, 23:40
            I jako do przyszłej specjalistki w sprzedaży tych samochodów możesz mi
            powiedzieć jaka jest różnica między bi-ksenonami oferowanymi w mercedesie a
            zwykłymi halogenami, na czym polega system System COMAND w nowych Roadsterach ,
            co to jest DISTRONIC , czy doradzisz obręcze kół ze stopów metali lekkich AMG z
            podwójnymi szprychami, oś przednia: 7,5J x 18 rozmiar opon 225/40 R18, oś
            tylna: 8,5J x 18 rozmiar opon 255/35 R18 czy obręcze kół ze stopów metali
            lekkich o wzorze 5-szprychowym (x4), oś przednia: 7Jx16, rozmiar opon 205/55 R
            16, oś tylna: 8Jx16, rozmiar opon 225/50 R 16.

Czy mogę Ci zadać jeszcze kilkaset zapytań jako potencjalny klient do
            Specjalistki Sprzedaży w Salonie Mercedesa ?
            • Gość: defen Re: Szczerze ci gratuluję znajomości tej marki :) IP: *.e / 213.25.195.* 27.01.04, 00:02
              dupek
            • losiu4 Re: Szczerze ci gratuluję znajomości tej marki :) 27.01.04, 08:33
              Gość portalu: (...) napisał(a):

> I jako do przyszłej specjalistki w sprzedaży tych samochodów możesz mi
              > powiedzieć jaka jest różnica między bi-ksenonami oferowanymi w mercedesie a
              > zwykłymi halogenami,

różnica jest zasadnicza

> na czym polega system System COMAND w nowych Roadsterach ,

na wygodzie i nowoczesności oczywiście

> co to jest DISTRONIC,

a to jest takie coś, co jak znam życie na większości dróg w Polsce nie zda
              egzaminu. Ale że drogi jest, dlatego Ci - kochany kliencie - serdecznie go
              polecę.

> czy doradzisz obręcze kół ze stopów metali lekkich AMG z
              > podwójnymi szprychami, oś przednia: 7,5J x 18 rozmiar opon 225/40 R18, oś
              > tylna: 8,5J x 18 rozmiar opon 255/35 R18 czy obręcze kół ze stopów metali
              > lekkich o wzorze 5-szprychowym (x4), oś przednia: 7Jx16, rozmiar opon 205/55
              R
              > 16, oś tylna: 8Jx16, rozmiar opon 225/50 R 16.

polecę Ci wwszystko, żebyś tylko kupił. Nawet obiecam napęd odrzutowy i
              katapulty w siedzeniach w niedalekiej przyszłości

> Czy mogę Ci zadać jeszcze kilkaset zapytań jako potencjalny klient do
              > Specjalistki Sprzedaży w Salonie Mercedesa ?

możesz. Tylko po co? Takiego klienta przegania sie gdzie pieprz rośnie, bo i
              tak nie kupi, a czepiał się bedzie

Pozdrawiam

Losiu
    • Gość: Sandra Re: Dealer samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 14:17
      Takich pretendentow jak czlowiek podpisujacy sie (...) pewnie nawet nie
      wpuszczaja za prog salonu. Upierdliwcy nigdzie nie sa mile widziani. Idz do
      jakiegokolwiek salonu samochodowego- w odpowiedzi na twoje pytania dostaniesz
      pare prospektow i katalogow.
      • Gość: (...) Mylisz się Sandra IP: *.lech.kso.pl / *.lech.kso.pl 28.01.04, 14:12
        Miła Pani. Problem w tym, że pracowałem w salonie samochodowym ( BMW ) i wiem
        jakie pytania mogą zadać potencjalni klienci. Czasami bardzo kuriozalne na
        zasadzie „z jakich ekologicznych rejonów, jest sprowadzana skóra do tapicerki”
        Te wiadomości które przedstawiłem są bardzo skromną wiedzą jaką powinien
        posiąść Doradca Klienta ds. Sprzedaży Samochodów. Oprócz tego trzeba znać się
        na elektromechanice ( mile widziani inżynierowie Politechniki – i tacy są
        zatrudniani ), telefonii komórkowej, GPS, itp. Nie chodzi o to aby Doradca był
        powabnym dodatkiem do samochodu, tylko o to aby produkt był sprzedany w jak
        najbogatszej wersji a klient usatysfakcjonowany odpowiedziami na najbardziej
        kuriozalne zapytania. Nie chciałem Ciebie zniechęcać, ale rozumiem
        przedstawicieli Mercedesa, którzy zrobili kocią mordę na zapytanie w sprawie
        pracy przyszłej absolwentki architektury.

Serdecznie pozdrawiam
        (…)
        • Gość: Sandra Do (...) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 18:34
          W sumie masz racje, ale wszystkiego mozna sie nauczyc. Co do inzynierow z
          politechniki, zatrudnianych w salonach, to moglabym polemizowac. Przynajmniej
          w Łodzi. Zaden pan z dzialu sprzedazy samochodow nie mogl sie poszczycic
          tytulem inzyniera czy magistra. Chyba ze skrzetnie to ukrywali i nie dopisali
          tego na wizytowkach. Aha, i jeszcze jedno: nie jestem "przyszlą absolwentką"
          architektury, tylko obecną absolwentką. To tak dla precyzji.
          • Gość: (...) Od (...) IP: *.lech.kso.pl / *.lech.kso.pl 28.01.04, 22:54
            W dobrym tonie jest, aby na wizytówkach nie umieszczać tytułów mgr inż.
            Wszak klient może mieć niższe wykształcenie i poczuwać się z tego powodu
            niedowartościowanym pomimo posiadania zabaweczki za 200 - 300 tys.zł.
            Wiedzę swoją i kompetencje okazuje podczas rozmowy z klientem na temat danych
            technicznych danego pojazdu czy wyposażenia.

Powiem Ci w tajemnicy, iż w renomowanych koncernach (mam na uwadze Volvo, BMW,
            Mercedes) Doradcy Klienta czy Techniczni mają conajmniej wykształcenie
            inżynierskie.

I masz rację. Wszystkiego można się nauczyć.
            Pilotowania Boeinga 747 jak i składnia origami wieczorową porą.

Mam nadzieję, że Twoje marzenia się ziszczą - chociaż uważam, iż długa droga
            przed Tobą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka