33kk 29.01.04, 22:26 Szykuje się duże wydarzenie artystyczne w stolicy naszego województwa.W czerwcu na dziedzincu zamku wystąpi Pat Metheny z zespołem. Już się nie moge doczekać. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wuster Re: Pat Metheny 31.01.04, 16:28 Jeśli dojdzie do skutku to chętnie się wybiorę. Odpowiedz Link
33kk Jest już informacja w prasie.:) 07.02.04, 13:22 Czerwiec w Szczecinie zapowiada się pod znakiem gwiazd. Najpierw ma zagrać Pat Metheny, potem Deep Purple - Jeszcze nie podpisaliśmy umów, ale kontrakty są już gotowe - zdradza Jacek Janiak, szef Szczecińskiej Agencji Artystycznej. Gdyby się udało (trzymamy kciuki) Metheny wystąpiłby 23 czerwca na dziedzińcu Zamku Książąt Pomorskich, a Deep Purple 29 czerwca na torze kolarskim. Byłoby to przed Dniami Morza i po nich, które mają być w tym roku między 25 a 27 czerwca. - Martwimy się trochę, czy szczecinianie podołają finansowemu wyzwaniu, oba koncerty byłyby w tym samym miesiącu - przyznaje dyrektor Janiak. - Dziś wstępnie szacujemy, że bilety na Metheny'ego kosztowałyby 100 zł, na Deep Purple 70 zł. Nie potrafił powiedzieć, jak w kosztach koncertu partycypować będzie miasto. Szczecińska Agencja Artysta jest agencją miejską. Path Metheny należy do najbardziej znanych na świecie muzyków jazzowych. Geniusz gitary (gra na 42-strunowej gitarze "picasso"), kompozytor, kilkunastokrotny laureat Grammy, współpracuje z gwiazdami popu, m.in. Davidem Bowie. Nagrał płytę z Anną Marią Jopek. Oprócz koncertu szczecińskiego Pat wystąpiłby także w Warszawie w Sali Kongresowej. Deep Purple to wielki kawałek światowej historii rocka. Choć swój złoty okres mają za sobą, kto w Szczecinie nie chciałby posłuchać jak na żywo brzmi "Smoke On The Wather"? Odpowiedz Link
pikpok0 Re: Pat Metheny 11.05.04, 12:05 Bedzie jeszcze lepiej pod koniec czerwca wystapi Deep Purple Odpowiedz Link
33kk Re: Pat Metheny 11.05.04, 22:27 Będą grali na torze kolarskim 28.06. Biletów jeszcze nie ma ale będą po 60 PLN. Odpowiedz Link
33kk Re: Pat Metheny 11.05.04, 23:20 Dodam jeszcze, że 29.05 na dzidzińcu zamku zagra Al Di Meola z zespołem. Odpowiedz Link
33kk Re: Pat Metheny 23.06.04, 22:55 Wlaśnie wróciłem z koncertu. Niestety z powodu pogody skończył się przed czasem. :( Odpowiedz Link