jutka1 Re: Jedynie sluszny watek lowcow numerkow -- Czes 05.02.04, 20:34 oooooooooooo bezwiednie zlapalam 23100 :)))))) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Mialo byc: 23132 moje 05.02.04, 23:48 Tak to jest jak sie pisze rownoczesnie na forum i raporty w Excelu ;oPPP Odpowiedz Link
atomek56 Re: znaczy sie 23222- ano :)) 06.02.04, 20:03 nawet dwa numerki zlapalem hehehe:)))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: znaczy sie 23222- ano :)) 06.02.04, 20:35 atomek56 napisał: > nawet dwa numerki zlapalem hehehe:)))) ********** gratulacje!! :))) Odpowiedz Link
bella-donna Re: 23333 moooooje --gratuluje 09.02.04, 05:22 alez ze mnie gapka, zupelnie nie zauwazylam, a wlasnie probowalam znalezc sie w rzeczywistosci i widze, ze jednak mi nie wyszlo. Ciagle jeszcze w paradajs, wlasnie wrocilam. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Bella, gdziezes byla? 09.02.04, 05:29 A co do numerka, spoko, mozesz sie czaic na 33333, jeszcze tylko 10 tysiecy wpisow ;oD Pozdrawiam i spadam do domu, koniec poniedzialkuuuuuuu Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸. .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º> Odpowiedz Link
jutka1 Re: 23333 moooooje 09.02.04, 08:29 gratulacje Luizo! :) 23332 chyba tez Ty zlapalas? Odpowiedz Link
ani-ta 23456 09.02.04, 22:48 stawiam na: roba sabbe SP szwedke ciebie siebie luiza... czy to takie wazne? nie byla to JUTKA!!!!:)))) udalo sie jej wyrwac numerek;) wykrecic numerek?:) wykrecic numerek z wyrwaniem numerka?:) a.:)))) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Ani-ta, Ty mi tu zadnych numerkow nie wkrecaj 09.02.04, 22:53 ani-ta napisała: > stawiam na: > roba > sabbe > SP > szwedke > ciebie > siebie > > luiza... czy to takie wazne? nie byla to JUTKA!!!!:)))) > udalo sie jej wyrwac numerek;) > wykrecic numerek?:) > wykrecic numerek z wyrwaniem numerka?:) Ty mi tu zadnych numerkow nie wkrecaj, chce jednoznacznej odpowiedzi: KTO TO BYL i zepsul mi piekne plany zlapania szeregu liczb pierwszych? Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸. .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º> Odpowiedz Link
ani-ta Re: Ani-ta, Ty mi tu zadnych numerkow nie wkrecaj 09.02.04, 23:02 4 i 6 nie sa chyba liczbami pierwszymi... dziela sie przez cos wiecej nizli tylko przez 1 i siebie?:)) a numerek to ja jutce wykrecam... bo wiem, ze ona teraz nie popusci i bedzie scigac po postach w poszukiwaniu tego drania ktory jej numerek wyrwal;))) a.:))) P.S. albo powie znudzonym glosem... "noooo pewnie... nic mi nie glowie tylko posty (do tylu!!!) liczyc!" a po cichu zacznie weszyc:))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: dopisz sobie do sygnaturki ntxt 11.02.04, 10:26 szfedka napisała: > sexistka ******** ze co, ze dyskryminuje mezczyzn ze wzgledu na plec??? alez to nieprawda.. :))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: dopisz sobie do sygnaturki -- hehehehehehee 11.02.04, 10:27 szfedka napisała: > sexistka ******** i wlasnie zlapalam 23669 hehehehehehehehe :)))))))))))))))))) Odpowiedz Link
bella-donna Re: 24300 moje o; 14.02.04, 14:18 przeciez i tak nikt nie sprawdzi o;o;o;o;o; Odpowiedz Link
jutka1 Re: 24300 moje o; 14.02.04, 14:22 bella-donna napisała: > przeciez i tak nikt nie sprawdzi o;o;o;o;o; ********* jesli sie sledzi zmiane numerkow po kazdym wpisie, to sie widzi :) Odpowiedz Link
bella-donna Re: 24300 moje o; 14.02.04, 14:53 jutka1 napisała: > bella-donna napisała: > > > przeciez i tak nikt nie sprawdzi o;o;o;o;o; > ********* > jesli sie sledzi zmiane numerkow po kazdym wpisie, to sie widzi :) ale to trzeba zabawic sie w Pana Sledczego 24 godz. na dobe, a przeciez spac trzeba no i polonaii za drobne oszukanstwa z forum jeszcze nie wyrzuca o; no wlasnie, tylko za co ...? Odpowiedz Link
jutka1 Re: 24300 moje o; - Bella 14.02.04, 15:03 bella-donna napisała: > ale to trzeba zabawic sie w Pana Sledczego 24 godz. na dobe, ******* nieeee..... wystarczy zauwazyc czy ladny numerek sie zbliza, zaczaic sie.... i liczyc na szczescie ze szfedka na przyklad nie bedzie tego samego numerka lapac za pomoca 2 kompow ;)))) > a przeciez spac trzeba no i polonaii za drobne oszukanstwa z forum jeszcze nie wyrzuca ********** i z tego powodu ze spie, kolezanki z innych kontynentow tez moga ladne numerki zlapac.... a ja sie zawsze ciesze jak ktos zlapie numerek, nie jestem chytra :)))) no, za wyjatkiem tego oszukanstwa szfedki kiedy mi zabrala 22222 - - ale na niej juz sie zemscilam, wiec jest ok :)))))))))))))))) > o; *********** mozesz zdradzic co ten emoticon oznacza? sporo go uzywasz, a ja niekumata... > no wlasnie, tylko za co ...? *********** na pewno nie za numerki ;))) sie jezdzi po rumowych krajach, to sie nie sledzi na biezaco ;))))))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: 24300 moje o; - Bella -- errata 14.02.04, 15:05 mialo byc " kolezanki i koledzy z innych kontynentow " pardon, pardon.. Odpowiedz Link
bella-donna Re: 24300 moje o; - Bella -- errata 14.02.04, 15:19 jutka1 napisała: > mialo byc " kolezanki i koledzy z innych kontynentow " > > pardon, pardon.. chwali sie ta grzecznosc, Odpowiedz Link
bella-donna Re: 24300 moje o; - Bella 14.02.04, 15:17 jutka1 napisała: >no, za wyjatkiem tego oszukanstwa szfedki kiedy mi zabrala 22222 > - ale na niej juz sie zemscilam, wiec jest ok :)))))))))))))))) to ja nie wiedzialam, ze szfedka jest taka przebiegla, musze na nia w takim razie uwazac i umiejetnie sie czaic o; > > o; > *********** > mozesz zdradzic co ten emoticon oznacza? sporo go uzywasz, a ja niekumata... no i jak widzisz, ja taka sama, to jest taki moj wlasny ,przekrecony, pomylony > > no wlasnie, tylko za co ...? > *********** > na pewno nie za numerki ;))) sie jezdzi po rumowych krajach, to sie nie sledzi na biezaco ;))))))) no wiesz, trzeba sobie zrobic lato w srodku zimy, polecam, polecam... wiem, ze byl mi potrzebny rum, no i go kupilam, no i teraz musze go PIC, a Ty mi dopiero teraz mowisz, ze go nie lubisz... Odpowiedz Link
jutka1 Re: 24300 moje o; - Bella 14.02.04, 15:29 bella-donna napisała: > to ja nie wiedzialam, ze szfedka jest taka przebiegla, musze na nia > w takim razie uwazac i umiejetnie sie czaic o; ********* eeeee....... ona tylko mnie chciala zezloscic! :))))))))))))) > no i jak widzisz, ja taka sama, to jest taki moj wlasny ,przekrecony, > pomylony ************* uffff... :)) welcome to the club :) > no wiesz, trzeba sobie zrobic lato w srodku zimy, polecam, polecam... > wiem, ze byl mi potrzebny rum, no i go kupilam, no i teraz musze go PIC, > a Ty mi dopiero teraz mowisz, ze go nie lubisz... ********** co roku postanawiam ze zrobie sobie lato w srodku zimy i nic mi nie wychodzi... :( albo nie moge bo gdzies indziej trzeba jechac, w klimaty z reguly o wiele chlodniejsze od Paryza, albo nie ma miejsc tam gdzie ja bym chciala... :(((( buuuuu Bella, ja myslalam ze wszyscy wiedza co Glab pija... czerwone wino, najchetniej brouilly albo saumur champigny... z mocnych trunkow tylko i wylacznie single malts (najchetniej Lagavulin, ale innymi tez nie pogardze..., bez lodu bez niczego) albo Jamesona (tysz bez lodu), i to rzadko. No, a rumem sie kiedys strulam ;)))) na zwiedzaniu fabryki bacardi w Puerto Rico, i jakas taka mi niechec zostala... :))))) no prosze nawet watek numerkowy mozna na alkohol skrecic :)))) Odpowiedz Link
bella-donna Re: 24300 moje o; - Bella 14.02.04, 15:52 jutka1 napisała: > eeeee....... ona tylko mnie chciala zezloscic! :))))))))))))) ten moj emoticon oznacza ze zartuje...o; > albo nie ma miejsc tam gdzie ja bym chciala... :(((( buuuuu a gdzie chcialabys ? >Bella, ja myslalam ze wszyscy wiedza co Glab pija... czerwone wino, najchetniej > brouilly albo saumur champigny... >z mocnych trunkow tylko i wylacznie single > malts (najchetniej Lagavulin, ale innymi tez nie pogardze..., bez lodu bez > niczego) albo Jamesona (tysz bez lodu), i to rzadko. czy po "francusku" piszesz, czy co ? o; > No, a rumem sie kiedys > strulam ;)))) na zwiedzaniu fabryki bacardi w Puerto Rico, i jakas taka mi > niechec zostala... :))))) czyzbys za duzo wypila ? no wiesz, wszystko mozna ale z umiarem o; (jeszcze nie probowalam) > no prosze nawet watek numerkowy mozna na alkohol skrecic :)))) Jak zauwazylam to na tym forum kazdy pisze co chce i gdzie chce...o; Odpowiedz Link
jutka1 Re: 24300 moje o; - Bella 14.02.04, 16:07 bella-donna napisała: > a gdzie chcialabys ? ********* kryteria: temperatura 27-33 C, morze, plaza, slonce, malo turystow (na przyklad na takich Seszelach maja limit roczny wiz turystycznych podobno i wiecej niz iles tam bladych twarzy nie wpuszczaja...), dobre jedzenie, dobre picie, cisza, spokoj, tance wieczorem. > czy po "francusku" piszesz, czy co ? o; *********** hehehehe ja juz sama nie wiem, za duzo tych jezykow ;))))))) > czyzbys za duzo wypila ? no wiesz, wszystko mozna ale z umiarem o; > (jeszcze nie probowalam) *********** Bella, ja nie pilam , ja degustowalam!! :))) rozne rodzaje rumu nam dawali do sprobowania, i tak jakos.... no wiesz. ;)))))) > Jak zauwazylam to na tym forum kazdy pisze co chce i gdzie chce...o; *********** wolnosc slowa my dear, wolnosc slowa :))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
bella-donna Re: 24300 moje o; - Bella 14.02.04, 16:25 jutka1 napisała: >kryteria: temperatura 27-33 C, morze, plaza, slonce, malo turystow (na przyklad >na takich Seszelach maja limit roczny wiz turystycznych podobno i wiecej niz >iles tam bladych twarzy nie wpuszczaja...), dobre jedzenie, dobre picie, cisza, >spokoj, tance wieczorem. hmmm, to ciekawostka, musialam sobie jednak poszukac na mapie bo od tych "wysp" to mi sie juz dwoi i troi...o; Spokoj i cisza to nie oznaczaja tancow wieczorem, szukaj dalej > > czy po "francusku" piszesz, czy co ? o; > *********** > hehehehe > ja juz sama nie wiem, za duzo tych jezykow ;))))))) no to moze tak, abym jednak zrozumiala ? o; > > czyzbys za duzo wypila ? no wiesz, wszystko mozna ale z umiarem o; > > (jeszcze nie probowalam) > *********** > Bella, ja nie pilam , ja degustowalam!! :))) rozne rodzaje rumu nam dawali do > sprobowania, i tak jakos.... no wiesz. ;)))))) no, ale powiedz, dobry byl ? pewnie, ze sam nie smakuje, my jestesmy zbyt delikatne o; musimy sobie rozcienczyc, podolewac to i owo, wlasnie jestem na poszukiwaniach... Odpowiedz Link
jutka1 do bella donny w temacie single malts 15.02.04, 11:16 cos mi dzis zaswitalo, ze Twoje pytanie czy pisze po "francusku" moglo odnosic sie do single malt whisky. ponizej informacja skopiowane z netu Whisky słodowa (single malt) jest podstawowym gatunkiem whisky. To od niej wszystko się zaczęło. To właśnie whisky słodową szmuglowano i ukrywano przed poborcami podatkowymi przez niemal całe stulecie. Whisky słodowa jest produktem jednej destylarni, produktem na bazie zesłodowanego jęczmienia. Do produkcji whisky słodowej wykorzystuje się słód jęczmienny, wodę i drożdże. Wytwórnie whisky słodowej to najczęściej niewielkie, często rodzinne przedsiębiorstwa, usytuowane w tym samym miejscu, gdzie kiedyś prowadzono nielegalną produkcję ukrywając się przed angielskimi poborcami podatkowymi. Produkujące na niewielką skalę destylarnie często prowadzą produkcję tylko i wyłącznie sezonową. W wielu przypadkach, na przykład sierpień jest miesiącem martwym, kiedy to produkcja zostaje zupełnie wstrzymana. Co więcej, niektóre destylarnie potrafią być zamknięte przez kilka lat, po czym wznawiają produkcję jak gdyby nigdy nic. Whisky słodowa najczęściej jest mieszanką zawartości różnych beczek pochodzących z tej samej destylarni. Nazwy whisky słodowych najczęściej odpowiadają nazwom destylarni, tak więc mamy Lagavulin, Talisker, Highland Park, Scapa, Glenmorangie czy Knockando. W kilku przypadkach, nazwa destylarni poprzedzona jest przedimkiem "the", jak np. The Glenlivet - dla odróżnienia od innych whisky stosujących przydomek Glenlivet w swojej nazwie (sprawa używania go była nawet rozstrzygana sądownie), czy The Macallan - dla podkreślenia niepowtarzalności danej whisky i jej niezwykle wysokiej oceny wśród smakoszy. W kilku przypadkach ta sama destylarnia produkuje dwa różne gatunki whisky typu single malt. Sytuacja taka ma miejsce w wytwórni Knockdhu w Speyside, produkującej whisky An Cnoc i Knockdhu, oraz w destylarni Springbank na półwyspie Kintyre (region Campbeltown), produkującej whisky Springbank i Longrow. Zwykle jednak są to dwa różne zakłady należące do tego samego właściciela i usytuowane obok siebie. Whisky słodowa, którą kupujemy w postaci butelkowanej jest otrzymywana przez rozcieńczenie leżakującego w beczkach destylatu. Destylat leżakujący w beczkach zawiera 60% - 70% alkoholu, whisky sprzedawana w postaci butelkowanej - zwykle 40% - 43%. Najczęściej obok jej nazwy widnieje na etykiecie wiek whisky, tj. ile lat destylat, z którego została sporządzona leżakował w dębowych beczkach. I tak, możemy spotkać na rynku whisky o tej samej nazwie ale o różnym wieku, np. Bruichladdich 15YO (years old) lub Bruichladdich 10YO. Uwaga: W przeciwieństwie do wina, whisky dojrzewa jedynie w beczkach. Kupiona 5 lat temu butelka The Glenlivet 12YO ciągle zawiera whisky 12. letnią (o ile nie jest już zupełnie pusta). Różne gatunki whisky, w zależności od sposobu produkcji, leżakowania oraz regionu, w którym zostały wyprodukowane, mają różne optymalne okresy leżakowania. Nie ma powodu twierdzić, że Lagavulin 16YO jest na pewno lepszy niż Tamdhu 10YO. Osobiście uważam, że akurat Lagavulin jest w tym zestawieniu zdecydowanie lepszy, ale nie ma to nic wspólnego z okresem leżakowania. Natomiast jest duże prawdopodobieństwo, że Bowmore 17YO jest lepsza niż Bowmore 12YO - w obrębie tego samego gatunku zasada się oczywiście sprawdza. Istnieje również nie tyle prawdopodobieństwo, co pewność, że im dłuższy okres leżakowania (w obrębie tej samej wytwórni), tym ciekawsze doznania smakowe, ale i tym wyższa cena oferowanej whisky. I tak, standardową wersję The Macallan 12YO można kupić za około 25 funtów, natomiast za butelkę The Macallan 25YO trzeba już zapłacić ponad 100 funtów. No i niełatwo jest ją zdobyć. Odpowiedz Link
szfedka Jutkowe czay !!!! 15.02.04, 12:53 Juz sobie wyobrazam jak ona tam czatuje. Tu udaje ze jej nie ma a tam siedzi przed kompen, paczka papierosow niedlugo sie skonczy tak nerwowo pali jednego za drugim. Ciekawam co z kielichem zrobila bo jak tu czatowac jak w jednej rece papieros a w drugiej wino? Moze na zmiane??? Moze jakies urzadzenie jej skonstruowac, robota kttory trzyma jej kielich z winem i peta hehehe Bedne jest zycie nalogowego lowcy numerkow ;) Odpowiedz Link
basia553 Re: Jutkowe czay !!!! 15.02.04, 12:58 to proste: alkohol jej zapodaja przez kroplöwke:))))) Albo ma szlauch wpuszczony do butelki. I juz raczka wolna, umysl jasny! Odpowiedz Link
jutka1 Re: Jutkowe czay !!!! 15.02.04, 13:00 eeeee tam jeszcze za wczesnie na winko :))))) a poza tym ogladam serial i zlapcie sobie sami ten numerek! :))))))))))))))) Odpowiedz Link
szfedka Re: Jutkowe czaty !!!! 15.02.04, 13:01 basia553 napisała: > to proste: alkohol jej zapodaja przez kroplöwke:))))) > Albo ma szlauch wpuszczony do butelki. I juz raczka wolna, umysl jasny! Ty masz leb Basiu :) Ja to jak na prawdziwego automatyka przystalo musze skomplikowac wszystko a to takie proste ;) Odpowiedz Link
szfedka Re: chyba jednak to nie ja zlapalam a moze jednak 15.02.04, 13:08 raczej Ty Tosiu Jutki wpis pokazal sie pozniej Odpowiedz Link
goga.74 24488 byl moj n/txt 15.02.04, 17:24 jutka1 napisała: > Happy hunting!! :))))))) Odpowiedz Link