Dodaj do ulubionych

Muzyka z Internetu

31.03.04, 06:53
Bojta sie europejczyki i kanadole (CJ).
Biora sie i za was hehe.

Writs are being issued against 247 individuals in Italy, Germany, Denmark and
Canada. The industry vowed more countries will be added to the dragnet in
coming weeks.
Obserwuj wątek
    • jutka1 Re: Muzyka z Internetu 31.03.04, 07:53
      Znajac Francje, tak szybko to do mnie dojdzie, nie to zeby mnie dotykalo, bo
      nie sciagam. Ale chyba wezme sie w sobie i zainwestuje w iPod'a :))
      • ertes Re: Muzyka z Internetu 02.04.04, 00:13
        Zainwestuj. Ja wlasnie to zrobilem co prawda dla dziecka ale miejsca straczy i
        na moja muzyke.
        Do samochodu na podroz jak znalazl. Nie potrzebny w samochodzie odtwarzacz CD.
        Wystarczy mala przystawka i muzyki jest mnostwo.
        • jutka1 Re: Muzyka z Internetu 02.04.04, 00:22
          ertes napisał:

> Zainwestuj. Ja wlasnie to zrobilem co prawda dla dziecka ale miejsca straczy i
          > na moja muzyke.
          > Do samochodu na podroz jak znalazl. Nie potrzebny w samochodzie odtwarzacz CD.
          > Wystarczy mala przystawka i muzyki jest mnostwo.
          ertesie czy do ipoda pasuja Apple ProSpeakers???

dostalam je w prezencie, uprzednio zapytawszy (zna sie te formy itp ;))) pana
          we chrancuskim applu czy do laptopa bedzie pasowac, oraz sprawdziwszy ;)) na
          apple.fr (gdzie zle przetlumaczyli :((( i okazalo sie ze do mojego laptopa
          nie pasuja, nawet na nie wtyczki nie ma :(((((((((

ee, sprawdze sobie na amerykanskiej stronie czy pasuja :)
          • ertes Re: Muzyka z Internetu 02.04.04, 00:37
            A nie mozesz ich oddac?

Do iPoda zamiast speakers lepiej kupic FM Transmitter. Wtedy mozesz grac w
            kazdym radiu.
    • maria421 Re: Muzyka z Internetu 31.03.04, 10:22
      Nie dotyczy. Siem nie bojem.
    • soup_nazi Re: Muzyka z Internetu 31.03.04, 19:14
      Cos mi sie zdawalo, ze ostatnio jakiejs kleski "industry" doswiadczylo, bo ISPs
      nie musza juz ujawniac personaliow swoich klientow - decyzja sedziego w sprawie
      Sprinta bodajze - pare miesiecy temu? "Industry" sie bardzo wzburzylo, hehehe
    • ani-ta Re: Muzyka z Internetu 31.03.04, 20:30
      polskie prawo chroni swoich obywateli... no poza tymi, ktorzy na tym traca;)
      ot kolejny bubel:))
      a.:)
    • maly.ksiaze Down with them greedy Yanks! 31.03.04, 22:49
      www.cbc.ca/stories/2004/03/31/canada/download_court040331
      Cheers,

mk.
      • ertes Re: Down with them greedy Yanks! 31.03.04, 23:12
        Ladnie, znaczy sie jest legalne w Kanadzie.
        Dobrze Wam :)
    • ertes Re: Muzyka z Internetu 02.04.04, 02:03
      Zalozylem Kazaa. Sciagnalem kilka piosenek i prawie wszystkie sa albo kiepskiej
      jakosci albo albo w polowie piszcza.
      Czy inni piraci tez tak maja?
      • maly.ksiaze Re: Muzyka z Internetu 05.04.04, 18:12
        ertes napisał:

> Zalozylem Kazaa. Sciagnalem kilka piosenek i prawie wszystkie sa albo
        kiepskiej
        > jakosci albo albo w polowie piszcza.
        > Czy inni piraci tez tak maja?
        Nie wiem, jak mają piraci, bo - szczerze mówiąc - nie ściągam. Po pierwsze, nie
        chce mi się tracić czasu na pierdoły. Po drugie, do płyt i do książek mam
        stosunek erotyczny. Innymi słowy - muszę popatrzeć, potrzymać, pogłaskać. Ani
        wypożyczanie, ani 'downloads' nie mogą mnie w pełni usatysfakcjonować.

Ale 'piratów' popieram dla zasady. Złodziej, który okrada złodzieja zyskuje
        trzy dni odpustu.

Pozdrawiam fideistycznie,

mk.
        • ertes Re: Muzyka z Internetu 05.04.04, 19:20
          W zwiazku z zakupieniem iPoda zaczynam coraz lepiej rozumiec caly biznes z tym
          zwiazany. Obecnie przerzucam cala moja kolekcje muzyczna.
          Jest sporo muzyki ktora chcialbym miec ale nie bede przeciez kupowal calego CD
          po to zeby miec jedna czy dwie piosenki. Zalozylem w zwiazku z tym Kazaa ale 90%
          piosenek jakosciowo nie nadaje sie do sluchania.

Muzyke trzeba posluchac, glaskanie CD chyba nic nie pomoze ;)

W Kanadzie wedlug prawa nie jest to zlodziejstwo wiec pirat nie jest piratem.
          Nie mozesz wiec popierac zlodziejstwa gdyz go nie ma :)
          • maly.ksiaze Re: Muzyka z Internetu 06.04.04, 04:07
            > W Kanadzie wedlug prawa nie jest to zlodziejstwo wiec pirat nie jest piratem.
            > Nie mozesz wiec popierac zlodziejstwa gdyz go nie ma :)

Tak mi się napisało. Niestety, nie mam immunitetu na propagandę ciemnej strony
            mocy. W każdym razie - wiesz o co chodzi.

Pozdrawiam,

mk.

PS. I jak ten iPod? Zastanawiam się nad kupnem, ale drogo - a poza tym mam
            wstręt do Apple.
            • ertes Re: Muzyka z Internetu 06.04.04, 04:23
              Kupilem w zasadzie dwa. Najpierw mini dla syna bo sie dobrze uczy, ale sam sie
              tym najpierw pobawilem. Efekt taki ze kupilem dla siebie wersje 20GB.
              Przerzucam teraz wszystkie moje CD na niego. Dokupilem sobie rowniez taki
              malutki transmitter FM za pomoca ktorego mozna odtwarzac muzyke przez radio np
              samochodowe. Ale, w miescie ten transmitter nie jest zbyt dobry. Tutak przy
              takim tlumie stacji radio samochodowe odbiera tak sobie. Radio domowe po
              znalezieniu pustej stacji odbieralo calkiem OK.

Sam iPod jako urzadzenie bez software to pewnie nic tak wielkiego poza
              pojemnoscia i jakoscia ale doskonale jest iTunes. Mozna ukladac sobie muzyke na
              10-tki roznych sposobow. Skladanki dowolnego, wyboru itp. Przy tak duzej
              pojemnosci harddysku mozesz nagrac wysokiej jakosci dzwiek itp.
              Poniewaz jestem raczej raczkujacym posiadaczem rzeczonego iPod'a wiec nie bede
              mowil czy polecam czy nie. Najpierw musze zobaczyc czy nie znajdzie sie to w
              szufladzie za jakis czas...

Jesli potraktowac to urzadzenie jako zastapienie CD Player to nie ma lepszego.
              Apple jest firma dosc awangardowa a hardware komputerowy jest nadal na samym
              czele. Ja mam wstręt do wszystkiego co ma na sobie napis Microsoft ;)
              • maly.ksiaze Re: Muzyka z Internetu 06.04.04, 04:59
                ertes napisał:

> Jesli potraktowac to urzadzenie jako zastapienie CD Player to nie ma lepszego.
                > Apple jest firma dosc awangardowa a hardware komputerowy jest nadal na samym
                > czele. Ja mam wstręt do wszystkiego co ma na sobie napis Microsoft ;)
                Wstręt to może była w moim przypadku przesada. Powiedzmy - zimny brak
                życzliwości. Kupuję, jak muszę. Tak, jak z płaceniem podatków.
                Co do Apple, to zawsze zrażała mnie ta półreligijna atmosfera, ten marketing
                wyjątkowości. Nie działa na mnie.

Pozdrawiam,

mk.
                • ertes Re: Muzyka z Internetu 06.04.04, 05:22
                  Coz, wyjatkowy Apple niewatpliwie jest.
                  Ja sam nie uzywam nic Apple, zajmuje jeszcze czyms innym, ale do pewnych
                  zastosowan M$ odpada. Atmosfera polreligijna panuje zwykle wsrod malych,
                  niedocenianych, innych itp albo raczej tak sa traktowani.
                  A jesli przejzysz produkty Apple to okaze sie ze rzeczywiscie sa awangarda tego
                  co jest na rynku. Chociazby wspomniany wczesniej iPod.
                  A ze ten marketing nie dziala na Ciebie? Coz... nie dziala na wiekszosc a szkoda
                  chociaz w ostatnich kilku latach sporo ludzi sie przekonalo do ich produktow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka