chris-joe 24.08.04, 20:13 gdzie sie do diabla kupuje w Kanadzie maszyny do szycia? Jestem glupi i zielony w tym temacie. Zajrzalem do paru sklepow osobiscie, do innych wirtualnie i nadal nic nie wiem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chris-joe Re: maszyna do szycia 24.08.04, 20:39 oh! jeszcze nie probowalem. Bylem/dzwonilem do the Bay, Zellers, Canadian Tire, Future Shop oraz wszystkich stowarzyszonych w HBC. Ok, dzwonie do Sears'a :) Odpowiedz Link
ertes Re: maszyna do szycia 24.08.04, 21:10 Ty nawet nie masz pojecia jak mi tutaj brakuje Canadian Tire! Doskonaly sklep ! Dopiero jak zabraknie ... Odpowiedz Link
pani-i-toto jak co trzeba zaszyć 24.08.04, 21:47 to każdy rozsądny człowiek wi że się wzywa młodą lekarkę ostatnio widzianą na wontku schizowym. Odpowiedz Link
pani-i-toto maszyna ma zbyt ograniczony program 24.08.04, 21:52 ani napletka obciętego nie przyszyje, ani guzika. A młoda lekarka i owszem. Tylko wirw jej może nie dupy tirlitkum ale może paszczu zaszyć nitkum? Na wszelki wypadek? Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie mloda lekarka ma zbyt ograniczony program? 25.08.04, 02:18 Lekarka nie szyla nitkom, jeno katgutem i trzeba sie bylo jej zrewanzowac na parapecie. Ale ogolnie miala wieksze mozliwosci niz maszyna, umiala np wyciac slepa kiszke zresznym pociagnieciem skalpela uprzednio wytartego w rekaw celem dezynfekcji. Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Odpowiedz Link
chris-joe Re: jak co trzeba zaszyć 25.08.04, 01:40 boj sie boga, pani! nie wywoluj...! Odpowiedz Link
chris-joe Re: CJ, a co bedziesz szyl ? ntxt 25.08.04, 12:32 fiiirany, rozumiesz, zaaaaslonyyy! Calkiem powaznie: lazac po sklepach wpadlem na sklep ze szmatami i nagle wpadl mi genialny pomysl do glowy, ze sam sobie zrobie zaslony. Te, ktore juz mialem od paru lat, po przeprowadzce nagle narzucily mi ten pomysl. Kupilem wiec szmaty, ale wiesz, trzeba by je... zaobrebic itp? (to hem; wykonczyc po ucieciu to zaobrobic, nieprawdaz?). A ze nigdy w zyciu nic nie szylem poza guzikiem i cerowaniem skarpet na obowiazkowych zajeciach robot recznych w podstawowce, doszedlem do wniosku, ze nie powinienem liczyc na me zdolnosci manualne. Mam wiec na dzien dzisiejszy 5 metrow na 3 szmaty oraz nowa maszyne do szycia (taka najprostsza za 5 dych) oraz jeszcze jeden dzien chorobowego. I dzis bedzie THE day. Jak wszystko sie powiedzie, byc moze zamieszcze zdjecie. Odpowiedz Link
don2 Re: CJ, a co bedziesz szyl ? ntxt 25.08.04, 14:58 Zycze sukcesow.kiedys stwierdzilem,ze tapety mam wstretne,no i kupilem i tapetowalem,tapetowalem :)))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
lucja7 :)))))))))))))) 25.08.04, 17:02 Don, a co sie stalo? Skleilo cie? Doskonale, lucja:))))))) Odpowiedz Link
xurek coz za zbieg okolicznosci :)))) 25.08.04, 15:15 wlasnie wczoraj skonczylam moje nowe superzaslony w sypialni - sa prze-slicz- neeeee :))))). Ja szyje juz od lat i bardzo to lubie, czasem nawet nosze to co uszylam i nikt nie zauwaza, ze wlasnoreczne :))). Firany szyje zawsze sama - laze po sklepach i czekam, az te sliczne szmaty zostana przecenione z CHF 150 za metr na CHF 20 za metr i wtedy kupuje i szyje. Pamietaj o tasmie u gory, zebys mogl zmarszczyc jak chcesz. Xurek Odpowiedz Link
pani-i-toto tasma to blasfemia 25.08.04, 16:36 xurku! jestem zgruzgotana Tobą. Slunska gospodyni nigdy na tasme!!! tylez to i ja wiem ze sie upina w zakladki na żabki. Odpowiedz Link
pani-i-toto Re: CJ, a co bedziesz szyl ? dla porzadku 25.08.04, 16:37 zaslony firany wcale nie są oczywiste. Można wszak jeszcze szyć na przykład z łuku lub spojrzeniami. Odpowiedz Link
morsa Re: CJ, a co bedziesz szyl ? dla porzadku 25.08.04, 16:59 Ooooops, nie ten watek. Sami znawcy przedmiotu. A ja tylko chcialam zaoferowac moja maszyne, bo tylko zbiera kurz. Robotki reczne to nie moj ogrodek. Troja z w/w przedmiotu "zepsula" mi swiadectwo szkolne ;-(( Odpowiedz Link
jan.kran Re: maszyna do szycia 08.09.04, 00:11 Podciagam watek , bo chcialbym sie dowiedziec o dalszych losach C.J., firanek i maszyny. Ja dostalam w prezencie maszyne made in PRL, zabytkowa i ciezka jak cholera , ale mimo , ze ma lat 30 szyje jak zloto. Znaczy sie kto inny na niej szyje , ale wierze uzytkownikowi na slowo :-)))K. Odpowiedz Link
chris-joe Re: maszyna do szycia 08.09.04, 00:43 kupilem mala, tania, prosta w obsludze, co by sie nauczyc i zorientowac, czy ja sie do tego wogole nadaje. Okazalo sie, ze sie nadaje: zaslony wisza gotowe, nawet szlufki przyszylem do krotkich gaci! :) Odpowiedz Link
jan.kran Re: maszyna do szycia 08.09.04, 00:46 Bardzo podziwiem i gratuluje :-))) Od kiedy posiadam maszyne do szyci i niwolnika do obslugi zycie stalo sie prostsz. K. Odpowiedz Link