Dodaj do ulubionych

Z dawnej Polonia2

13.01.15, 22:53
Czesze archiwum w poszukiwaniu maryjnej dziury. Nie wiem, czy znajde, ale na chwilke wpadlem w dlugi watek maryjno-donowego poniewierania Toski (calosc Toskowego watku nazwana -tez ciekawe- moim nikiem i otwarta zostala cytatem z mojego eloboratu w temacie, do ktorego Maria z luboscia i pozytywnie w watku nawiazuje), co sie uparla, ze swiat klamie w sprawie polsko-zydowskiej, i -jak pewien inny duet- mordowala forum w roku 2004 upierdliwie. Nawiasem, Maria i yours truly szli tam ramie w ramie!... Jednak Don zdobywa palme:
-gdy Toska udowadnia, ze przeciez Zydzi po lasach nie mieli nic Polakom do zaoferowania, poza bizuteria (wiec chec zarobku ratujacych jest wykluczona...), Don pisze:

"masz racje Toska,szczegolnie mile byla widziana swinia !!!zydzi znani byli z
hodowli swin i krow.nawet takie powiedzenie bylo dosc obiegowe "zydowska swinia"
co oznaczalo specjalna rase swin. "

Rze nadal do bolu glowy :))
Obserwuj wątek
    • xurek Re: Z dawnej Polonia2 13.01.15, 23:05
      a gdzie link?
      • chris-joe Re: Z dawnej Polonia2 13.01.15, 23:13
        Dowcip Dona zawalilem, bo Toska pisze, ze moze tylko swinie mieli albo krowe... Na co Don:
        forum.gazeta.pl/forum/w,14420,14799877,15064484,fakt_.html
        • chris-joe Re: Z dawnej Polonia2 13.01.15, 23:18
          Im wiecej czytam w cytowanym watku, tym bardziej tesknie za Donem :))
    • ertes NO LIKE 13.01.15, 23:07
      a to wszystko w celu?
      • chris-joe Re: NO LIKE 14.01.15, 03:17
        Przeczytaj caly watek, jesli bedziesz potrafil :))
      • maria421 Re: NO LIKE 14.01.15, 09:20
        ertes napisał:

> a to wszystko w celu?

W celu udowodnienia, ze jak Chris pomiata ludzmi to jest OK, nic sie nie dzieje, nie ma sprawy, pomiatany sam sobie winien.

• chris-joe Re: Z dawnej Polonia2 14.01.15, 01:10
      Mam dziure! Marzec 2007. Po listopad bodajze.

W marcu 2007 Ertes (sorry, Ertes, ze musze cie w to wplatac...;) otworzyl watek "Ksiadz zabronil- aikido sekta". Watek stal sie hitem. (Moje wpisy 2; mozna na nie zerknac w caloksztalcie.):
      forum.gazeta.pl/forum/w,14420,58866074,58866074,Ksiadz_zabronil_aikido_sekta.html
      Zaraz powstal wiec "Ksiadz zabronil - aikido sekta cz2", tym razem juz autorstwa Kan_z_oz, ktora do watku oryginalnego przylaczyla sie pod sam jego koniec):
      forum.gazeta.pl/forum/w,14420,59056850,59056850,Ksiadz_zabronil_aikido_sekta_cz2.html
      W tym watku, juz niepelnym, wpisalem sie raz. Wlasnie w odpowiedzi na wpis Marii (ktora zreszta dlugo sie Kana czepiala za jej 'nienormatywna duchowosc').
      Tu jest twoj wpis, Maria:

"Nawiedzona czy blogoslawiona...Nie wazne.
      To co piszecie jest dowodem na to, ze czlowiek potrzebuje duchowosci, potrzebuje
      wiary. Jednoczesnie czlowiek czesto potrzebuje nowych doznan stad, nie znajdujac
      ich zaspokojenia w religii wlasnego kregu kulturowego, udaje sie czesto na
      poszukiwania religii, ktore, jak mu sie wydaje, lepiej odpowiedza na jego
      zapotrzebowanie. Czesto wychodzi po takim eksperymencie jeszcze bardziej
      zawiedzony niz przed nim. I szuka dalej, zgodnie z wlasna natura, a czasem
      zgodnie z panujaca moda, ktora raz lansuje a to hinduizm, a to buddyzm, a to
      taka czy inna sekte , jak np. Bhagwana.
      Zastanawiajaca rzecza jest na przyklad moda na feng shui. Zastanawiajace jest,
      ze osoby, ktore np. swiecenie woda uwazaja za zabobon, wierza w to, ze juka
      ustawiona oprzed oknem rozcina pozytywne energie... "
      i link: forum.gazeta.pl/forum/w,14420,59056850,59077179,Re_Ksiadz_zabronil_aikido_sekta_cz2.html

oraz moja, wlasnie ta inkryminowana i zniecierpliwiona odpowiedz nan:

"Ty nie potrafisz jak czlowiek zaakceptowac i uszanowac poszukiwan duchowych
      innego czlowieka. Zaraz musi byc wrednawy wyklad o "modach", potrzebie "nowych
      doznan", poszukiwan religii, ktore "mu sie wydaje" sa odpowiedzia, o
      "eksperymentach", "zawiedzeniu", "sektach", "Bhagwanie".

Czyli, ze kan to rozkapryszona wariatka, znudzony snob.
      Jedyna zas prawde poznala tylko nasza Maria, wiecznie dziewica!
      Amen. "
      i link: forum.gazeta.pl/forum/w,14420,59056850,59103199,Re_Ksiadz_zabronil_aikido_sekta_cz2.html

I natychmiast po tym:
      "Chris, czy Tobie juz do reszty odbilo?
      Wybaczcie, ale MAM DOSYC!!!!"

I cisza po listopad.

• ertes Re: Z dawnej Polonia2 14.01.15, 02:31
        etes napisal:

>Kan, widze ze ty z lekka nawiedzona :) Do tej pory myslalem ze ty po prostu
        >dowcipkujesz ale zaczyna mi sie wydawac ze nie.
        >Ciekawe...

No chyba ja bylem jaki jasnowidz czy inszy objawiony!

Szkoda tylko ze nie przewidzialem ze sie rozwale na wyscigach :( Dupowaty jasnowidz...
        Ale wlasnie moj chiropraktor mi powiedzial ze nie mam polamanych zeber ani kregow. To dobra wiadomosc. Zla jest taka ze mam bardzo rozlegla injurie i mam nic nie robic przez nastepne 6 tygodni. Acha zaproponowal terapie magnetyczna ale niechce mi sie.
        • chris-joe Re: Z dawnej Polonia2 14.01.15, 02:44
          O qurva, to u ciebie powaznie! Wez sie szanuj, panie starszy ;) Jezu, donos o rekonwalescencji... Kasy duzo stracisz, czy jeno z igr bedziesz musial rezygnowac (damn!)?
          • ertes Re: Z dawnej Polonia2 14.01.15, 04:30
            Kasa, no wlasnie. Niech szlag trafi Obama Care... Wszystko podrozalo. Chcieli mi robic jakis magnetic cos tam za $240 4ry sesje ale wole isc do knajpy kilka razy. Zebra sie zagoja:)
            Sprejuje sie Biofreeze i tyle.
            • ewa553 Re: Z dawnej Polonia2 14.01.15, 09:06
              no ladnie! nie mozesz sobie znalezc jakiegos bezpiecznego hobby? Albo zakuj sie w pancerz jak Joanna D'Arc.. Nota bene: na polamane zebra najlepszym lekarstwem sa oklady z damskich piersi..
        • jutka1 Re: Z dawnej Polonia2 14.01.15, 09:14
          Ertesie, miales wypadek? Jesli zebra i kregoslup sa ok, to na te "rozlegle injuries" moze inny specjalista by zerknal? Obrazenia wewnetrzne to powazna sprawa.
        • xurek Re: Z dawnej Polonia2 14.01.15, 12:58
          aaa, teraz jasne, skad nagla intensyfikacja zaintersowaniem forumem :). No to musimy tera stanac na wysokosci zadania i Cie zabawiac, cobys sie nie zanudzil :).

Nad tymi terapiami to Ty sie moze zastanow, bo zaden pieniadz nie jest tak dobrze zainwestowany jak ten we wlasne zdrowie, do ktorego szybkiego powrotu zycze, choc strata to dla foruma bedzie :)
        • blues28 Re: Z dawnej Polonia2 14.01.15, 13:38
          Kurcze, na jakich wyscigach? Nevertheless, obrazenia wewnetrzne musza byc zbadane. Ertes, zrób ty ten rezonans!
    • swiatlo NO LIKE 14.01.15, 01:51
      Wow, że też komuś się chce tracić kilka godzin życia na szukanie jakiejś kłótni na internecie wiele lat temu.
      Nie lepiej pójść pobiegać? Albo do gymu? Albo do kina?
      • chris-joe Re: NO LIKE 14.01.15, 01:59
        Ach, bo tu nie poinformowalem, ze mam noge unieruchomiona.
        Szperanie zas bywa, zwlaszcza w podobnych sutuacjach, niezwykle ciekawe i underrated...
        • swiatlo Re: NO LIKE 14.01.15, 02:01
          chris-joe napisał:

> Ach, bo tu nie poinformowalem, ze mam noge unieruchomiona.
          > Szperanie zas bywa, zwlaszcza w podobnych sutuacjach, niezwykle ciekawe i under
          > rated...
          >

What the f... happened to the leg?
          • chris-joe Re: NO LIKE 14.01.15, 02:09
            Juz trzeci dzien. But no worries, jutro wracam do pracy. I'll live.
            • swiatlo Re: NO LIKE 14.01.15, 02:10
              chris-joe napisał:

> Juz trzeci dzien. But no worries, jutro wracam do pracy. I'll live.
              >

Co to jest?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka