swiatlo
23.02.15, 20:46
No więc miło mi że nasi wygrali. Zawsze to nasi.
Filmu nie oglądałem i pewnie nie obejrzę. Nie, nie należę do tych którzy się dopatrują w nim jakiejś antypolskiej kampanii, nie, nie jestem jednym z nich. Obiektywnie uważam że mamy na sumieniu wiele spraw o których należy mówić i robić o nich filmy.
Po prostu na stare lata mój stan emocjonalny nie jest już na tyle mocny, abym sobie mógł pozwolić na depresyjne tematy i potem nie móc spać. Wolę się trzymać z daleka od Shindlera, Holocaustu, Stalinizmu i gułagów. Trzymam się Disneya i miłych komedyjek. I sajfaj o transformersach. Horrory to już nie - z tego samego powodu. Nie mogę sobie pozwolić na emocjonalną destabilizację w moich latach.
No tak na stare late jest. Nic nie poradzę.
Jednak mimo to uważam że temat żydowski w Polsce stał się starą szkapą którą się na śmierć zajeżdża. Nie pozwala się jej po prostu odejść na zasłużoną emeryturę. W ogóle dla liberasów temat rozliczeń żydowskich w Polsce jest takim samym dyżurnym tematem jak rasizm w USA dla temtejszych "postępowców". Dla tamtych liberasów jest podobnie: zrobisz film o czarnych to masz obowiązek stanąć na baczność. Inaczej jesteś wyklęty jak rasista. Znowu ta stara szkapa która naprawdę ma ochotę już spocząć na zasłużonej emeryturze. A wciąż się ją reanimuje dla ubicia lewicowych interesów.
Tak więc Selmy też nie obejrzę.
Obejrzę natomiast Snajpera. Takie rzeczy naprawdę lubię. Pobudza mnie pozytywnie. Lubię jak faceci są facetami i robią rzeczy do których faceci są stworzeni.
Lubię cytat z tego filmu o owcach, wilkach i psach. Że wilki muszą bronić swoje owce i muszą robić to na prawach wilków. Ładny cytat. Świetnie pasuje do naszego świata wykastrowanych facetów i przewrażliwionych starbucksowych panienek.
Boję się czasów kiedy owce będą chciały wykastrować swoje własne psy. Zdaje się że to już nadchodzi...
Polecam Wild z Reese Whitherspoon. Świetny.
O, cudowny występ Lady Gagi. Ozdoba całej gali. Zupełnie niespodziewany.