Dodaj do ulubionych

Ida, owce i psy

23.02.15, 20:46
No więc miło mi że nasi wygrali. Zawsze to nasi.

Filmu nie oglądałem i pewnie nie obejrzę. Nie, nie należę do tych którzy się dopatrują w nim jakiejś antypolskiej kampanii, nie, nie jestem jednym z nich. Obiektywnie uważam że mamy na sumieniu wiele spraw o których należy mówić i robić o nich filmy.
Po prostu na stare lata mój stan emocjonalny nie jest już na tyle mocny, abym sobie mógł pozwolić na depresyjne tematy i potem nie móc spać. Wolę się trzymać z daleka od Shindlera, Holocaustu, Stalinizmu i gułagów. Trzymam się Disneya i miłych komedyjek. I sajfaj o transformersach. Horrory to już nie - z tego samego powodu. Nie mogę sobie pozwolić na emocjonalną destabilizację w moich latach.
No tak na stare late jest. Nic nie poradzę.

Jednak mimo to uważam że temat żydowski w Polsce stał się starą szkapą którą się na śmierć zajeżdża. Nie pozwala się jej po prostu odejść na zasłużoną emeryturę. W ogóle dla liberasów temat rozliczeń żydowskich w Polsce jest takim samym dyżurnym tematem jak rasizm w USA dla temtejszych "postępowców". Dla tamtych liberasów jest podobnie: zrobisz film o czarnych to masz obowiązek stanąć na baczność. Inaczej jesteś wyklęty jak rasista. Znowu ta stara szkapa która naprawdę ma ochotę już spocząć na zasłużonej emeryturze. A wciąż się ją reanimuje dla ubicia lewicowych interesów.
Tak więc Selmy też nie obejrzę.

Obejrzę natomiast Snajpera. Takie rzeczy naprawdę lubię. Pobudza mnie pozytywnie. Lubię jak faceci są facetami i robią rzeczy do których faceci są stworzeni.
Lubię cytat z tego filmu o owcach, wilkach i psach. Że wilki muszą bronić swoje owce i muszą robić to na prawach wilków. Ładny cytat. Świetnie pasuje do naszego świata wykastrowanych facetów i przewrażliwionych starbucksowych panienek.
Boję się czasów kiedy owce będą chciały wykastrować swoje własne psy. Zdaje się że to już nadchodzi...

Polecam Wild z Reese Whitherspoon. Świetny.

O, cudowny występ Lady Gagi. Ozdoba całej gali. Zupełnie niespodziewany.

Obserwuj wątek
    • swiatlo Re: Ida, owce i psy 23.02.15, 20:50
      > Że wilki muszą bronić swoje owce i muszą robić to na prawach wilków

Pomyłka. Miało być że psy bronią swoje owce i muszą to robić na prawach wilków.

• ertes Re: Ida, owce i psy 23.02.15, 22:52
      Gdyby to nie byl temat zamordowanych Zydow to ten film bylby tym czym naprawde jest: gniotem.
      My, Polacy, nie mam czystych rak, tak jak i wiekszosc Europejczykow i nie tylko, ale tylko jedna nacja zaprojektowala i zrezalizowala fabryki zaglady.
      Dlatego tez nie widze powodu zeby posypywac sobie glowe popiolem ale jakos szczegolnie sie wstydzic.

American Sniper jest zwyklym filmem wojennym. Ja takie lubie wiec mnie sie podobal ale nie zeby piac zachwyty nas wspanialoscia obrazu. Uwazam ze duzo ciekawszy pod tym wzgledem jest Lone Survivor. Wojna to jest wlasnie to: wojna. Bialych rekawiczek sie zalozyc nie da bo druga strona wsadza ludzi do klatki i pali ich zywcem albo obcina glowy. Trzeba ich traktowac jak oni nas. W Lone Survivor dokladnie mozna to zauwazyc...
      Co Kyle powiedzial i mnie sie to podobalo to ze on chcial uratowac wiecej kolegow. Smierc wroga nie miala znaczenia bo byl tylko wrogiem.
      Obysmy nie musieli bronic wlasnego Kraju w niedlugim czasie...
      • swiatlo Re: Ida, owce i psy 23.02.15, 23:11
        ertes napisał:

> Gdyby to nie byl temat zamordowanych Zydow to ten film bylby tym czym naprawde
        > jest: gniotem.
        > My, Polacy, nie mam czystych rak, tak jak i wiekszosc Europejczykow i nie tylko
        > , ale tylko jedna nacja zaprojektowala i zrezalizowala fabryki zaglady.
        > Dlatego tez nie widze powodu zeby posypywac sobie glowe popiolem ale jakos szcz
        > egolnie sie wstydzic.
        >
        > American Sniper jest zwyklym filmem wojennym. Ja takie lubie wiec mnie sie podo
        > bal ale nie zeby piac zachwyty nas wspanialoscia obrazu. Uwazam ze duzo ciekaws
        > zy pod tym wzgledem jest Lone Survivor. Wojna to jest wlasnie to: wojna. Bialyc
        > h rekawiczek sie zalozyc nie da bo druga strona wsadza ludzi do klatki i pali i
        > ch zywcem albo obcina glowy. Trzeba ich traktowac jak oni nas. W Lone Survivor
        > dokladnie mozna to zauwazyc...
        > Co Kyle powiedzial i mnie sie to podobalo to ze on chcial uratowac wiecej koleg
        > ow. Smierc wroga nie miala znaczenia bo byl tylko wrogiem.
        > Obysmy nie musieli bronic wlasnego Kraju w niedlugim czasie...

Murzynek Bambo właśnie powiedział że większym zagrożeniem dla USA jest Sovereign niż terroryści. Sovereign to lokalna organizacja prawicowo-chrześcijańska którzy nie uznają autorytetu socjalistycznego rządu. Oni są dla Bambo większym zagrożeniem niż cały ISIS i Al Kaida.
        Poza tym Bambo publicznie ujawnił plan ataku na ISIS. Gdzie, jak i o której. Widać jaki strateg z niego militarny.
        Z innych ciekawostek o Bambo, to powiedział on że najlepszą bronią na ISIS jest jobs. Trzeba im dać lepsze jobs. I jeszcze więcej ich zintegrować. Wtedy nie będą palić żywcem, obcinać głowy, a staną się dobrymi obywatelami. Czyli to nasza wina że oni tak robią. Bo im nie dajemy pracy. Tak więc słuchaj: musisz im oddać swoją pracę.
        • ertes Re: Ida, owce i psy 23.02.15, 23:45
          "Murzynek Bambo" ? Really?
          Stary cala Twoja polityczna deklaracja jest gowno warta po takim okresleniu.
          • swiatlo Re: Ida, owce i psy 23.02.15, 23:55
            ertes napisał:

> "Murzynek Bambo" ? Really?
            > Stary cala Twoja polityczna deklaracja jest gowno warta po takim okresleniu.

Sorry, ale sam tak czasami też mówiłeś. Nie wiedziałem że jesteś PC.
            Co do określenia to się to tyczy tylko Obamy. Ben Carson jest akurat moim faworytem.

• ertes Re: Ida, owce i psy 24.02.15, 00:05
              > Sorry, ale sam tak czasami też mówiłeś.

hmm moze mnie pamiec nawala bo sie starzeje ale nie pamietam. Gazetowa wyszukiwarka zreszta rowniez.
              • swiatlo Re: Ida, owce i psy 24.02.15, 00:07
                ertes napisał:

> > Sorry, ale sam tak czasami też mówiłeś.
                >
                > hmm moze mnie pamiec nawala bo sie starzeje ale nie pamietam. Gazetowa wyszukiw
                > arka zreszta rowniez.

Od kiedy jesteś takim bandwagon jumper?

• ertes Re: Ida, owce i psy 24.02.15, 00:20
                  Nie wiem co masz na mysli przez "bandwagon jumper".

Wiele razy juz pisalem ze Obama jest najgorszym prezydentem w historii i chyba jako jedyny na tym forum od momentu wybrania tegoz mialem bardzo pesymistyczne przewidywania. I takoz mam nadzieje pani Hillary nie zostanie wybrana...
                  • swiatlo Re: Ida, owce i psy 24.02.15, 00:28
                    ertes napisał:

> Nie wiem co masz na mysli przez "bandwagon jumper".
                    >
                    > Wiele razy juz pisalem ze Obama jest najgorszym prezydentem w historii i chyba
                    > jako jedyny na tym forum od momentu wybrania tegoz mialem bardzo pesymistyczne
                    > przewidywania. I takoz mam nadzieje pani Hillary nie zostanie wybrana...

Oczywiście że jest. Przecież dokładnie to mówię. Trochę przesadziłeś w reakcji na mój post.
                    Użyłem pogardliwie tego określenia bo wiem że on na to zasługuje. Jakby był biały to bym go nazywał podobnie, na przykład "white trash". Nie bądźmy tacy PC. Wiadomo że nie jestem rasistą. Jako nieliczny na tym forum.

Bandwagon jumper to taki kto w społecznej grupie zawsze stoi za większością.
        • maria421 Re: Ida, owce i psy 24.02.15, 09:12
          swiatlo napisał:

> Murzynek Bambo właśnie powiedział że większym zagrożeniem dla USA jest Sovereig
          > n niż terroryści. Sovereign to lokalna organizacja prawicowo-chrześcijańska któ
          > rzy nie uznają autorytetu socjalistycznego rządu. Oni są dla Bambo większym zag
          > rożeniem niż cały ISIS i Al Kaida.
          > Poza tym Bambo publicznie ujawnił plan ataku na ISIS. Gdzie, jak i o której. Wi
          > dać jaki strateg z niego militarny.
          > Z innych ciekawostek o Bambo, to powiedział on że najlepszą bronią na ISIS jest
          > jobs. Trzeba im dać lepsze jobs. I jeszcze więcej ich zintegrować. Wtedy nie b
          > ędą palić żywcem, obcinać głowy, a staną się dobrymi obywatelami. Czyli to nasz
          > a wina że oni tak robią. Bo im nie dajemy pracy. Tak więc słuchaj: musisz im od
          > dać swoją pracę.

I oczywiscie "IS is not islamic" :-)))

https://www.youngcons.com/wp-content/uploads/2014/09/153589_600.jpg
    • swiatlo Re: Ida, owce i psy 24.02.15, 06:49
      Mówiąc o wykastrowanych facetach, jednak fantastyczne jest to że wielu z nich jeszcze nie jest wykastrowanych.
      Jak na przykład ten:
      Pharmacist Guns Down Would-Be Robber

• maria421 Re: Ida, owce i psy 24.02.15, 09:04
      Nie mam zwyczaju dyskutowac na temat filmow ktorych nie widzialam, wiec na temat "Idy" nic nie powiem, oprocz tego ze oczywiscie sie ciesze ze MAMY Oscara.

Chociaz, stosujac sie do praw PC zakazujacych uogolnien, ani ja, ani prasa nie powinna pisac ze MAMY Oscara :)
      Wedlug tej samej logiki, film mowiacy o antysemityzmie w Polsce nie moze byc antypolskim filmem.

Podobnie jak Swiatlo, unikam ogladania filmow ktore w jakis sposob moga na mnie depresyjnie czy deprymujaco wplynac. Zadnego "Katynia" , zadnych innych filmow wojennych. Nie chce, nie bede ogladac i juz.

Co do rasizmu, a wlasciwie "rasizmu", to w kontekscie Oscara 2015 wczoraj napisalam to :

W niemieckiej TV komentowali ze tym razem tylko biali dostali Oscary. No ale przeciez Oscary rozdaje sie za walory artystyczne dziela, a nie z klucza parytetow rasowych, nie?

Jednakze kolorowi tez zostali wyroznieni , za piosenke, co wykorzystali do przeslania antyrasistowskiego message ze sceny :

“We know that right now the struggle for freedom and justice is real,” he said. “We live in the most incarcerated country in the world. There are more black men under correctional control today than were under slavery in 1850.”

Read more: www.politico.com/story/2015/02/john-legend-common-oscars-115414.html#ixzz3SeBqKbPT

Nie wiem, jak mam zrozumiec to przeslanie ze dzisiaj jest wiecej kolorowych w wiezieniach niz bylo niewolnikow w 1850 roku. Ze do wiezienia tez nalezy wsadzac wedlug jakiegos rasowego rozdzielnika?

Nie nadazam za tym.

• chris-joe Re: Ida, owce i psy 24.02.15, 12:04
        Maria, twoje chore brednie nie interesuja mnie zbytnio. Natomiast interesuje mnie, czy takze nie przeszkadza ci nazywanie Obamy mianem Bambo? Krotko prosze.
        • maria421 Re: Ida, owce i psy 24.02.15, 12:24
          chris-joe napisał:

> Maria, twoje chore brednie nie interesuja mnie zbytnio. Natomiast interesuje mn
          > ie, czy takze nie przeszkadza ci nazywanie Obamy mianem Bambo? Krotko prosze.
          >

Chris, Twoje chore brednie tez mnie nie interesuja , wiec nie interesuje mnie rowniez czy Ciebie interesuje czy nazwanie Obamby mianem Bambo mi przeszkadza czy nie.

Mysl sobie co chcesz, ja nie mam zamiaru tutaj poddawac sie jakiejs inkwizycji jakichs samozwanczych inkwizytorow politycznej poprawnosci.

• swiatlo Re: Ida, owce i psy 24.02.15, 17:01
          chris-joe napisał:

> Maria, twoje chore brednie nie interesuja mnie zbytnio. Natomiast interesuje mn
          > ie, czy takze nie przeszkadza ci nazywanie Obamy mianem Bambo? Krotko prosze.
          >

Hej, hej, slow down!
          Murzynek Bambo to było urocze opowiadanie w Elementarzu i nikt nie pluł żółcią jak się tego uczyło na pamięć. Mnóstwo dzieci było zauroczone tym opowiadankiem i ono uczyniło więcej dobrego dla waszego multikulti niż wasze wściekłe akcje afirmatywne.
          Opowiadanie było napisane z dobrego serca, tematyka i przekaz były pozytywne, poza tym było lekkie i dowcipne. Podobnie W Pustyni i W Puszczy. Książka uczyła męskości, odwagi i odpowiedzialności. Uczyła odważnych i trudnych decyzji, uczyła przywiązania i wytrwałości. Jak dziecko przeczytało tą książkę to stawało się po prostu lepszym człowiekiem.

Teraz liberasi, wzorem nazistów z lat 30-tych, palą na stosach klasykę. Przerabiają historię na nowo, okłamują ją i wprowadzają własną interpretację. Wprowadzają własną orwellowską nowomowę zwaną PC i za pomocą tej nowomowy przekręcają rzeczywistość zamieniając ją w perwersyjną dystopię rodem ze stalinowskiej propagandy. Łączą dwie ideologie w jedno: nazizm i stalinizm.
          To oni są prawdziwym terroryzmem tej cywilizacji.

Murzynek Bambo powinien akurat być bardzo pozytywnym skojarzeniem. Ma w sobie połączenie dobra i dziecięcej naiwności. Jest ponad rasowe.
          Obama powienien być zadowolony z takiego skojarzenia. lol

• maria421 Re: Ida, owce i psy 24.02.15, 18:40
            Swiatlo, pelna zgoda ze "Murzynek Bambo" jest antyrasistowski bo uczy biale dzieci ze ich czarny kolezka jest taki sam jak one pomimo innego koloru skory.

Ale politpoprawnym tego nie wytlumaczysz, nie przebijesz glowa dogmatu. Wieksza afera bedzie to, ze nazwales Obame "Bambo" (moim zdaniem niepotrzebnie), niz to ze oceniles ze Obama jest fatalnym prezydentem.
            • swiatlo Poprawione 24.02.15, 18:58
              maria421 napisała:

> Wieksza afera bedzie to, ze nazwales Obame "Bambo" (moim zdaniem niepotrzebnie), niz t
              > o ze oceniles ze Obama jest fatalnym prezydentem.

OK, fine, przepraszam że tak nazwałem. Wycofuję się z tego. Było to niepotrzebne. Ot tak w porywie.
              Po prostu zwróć mi ładnie uwagę to się wtedy dostosuję. Ale wyleć na mnie z mordą to i dostaniesz w mordę. Taka zasada. :)

Tak więc cały poprzedni post po politpoprawnych poprawkach:

Obama właśnie powiedział że większym zagrożeniem dla USA jest Sovereign niż terroryści. Sovereign to lokalna organizacja prawicowo-chrześcijańska którzy nie uznają autorytetu socjalistycznego rządu. Oni są dla Obamy większym zagrożeniem niż cały ISIS i Al Kaida.
              Poza tym Obama publicznie ujawnił plan ataku na ISIS. Gdzie, jak i o której. Widać jaki strateg z niego militarny.
              Z innych ciekawostek o Obamie, to powiedział on że najlepszą bronią na ISIS jest jobs. Trzeba im dać lepsze jobs. I jeszcze więcej ich zintegrować. Wtedy nie będą palić żywcem, obcinać głowy, a staną się dobrymi obywatelami. Czyli to nasza wina że oni tak robią. Bo im nie dajemy pracy. Tak więc słuchaj (Ertesie i pozostali na forum): musicie im oddać swoją pracę.

• maria421 Re: Poprawione 24.02.15, 19:23
                Swiatlo, pociesz sie ze nie tylko Obama w kwesti zagrozenia islamskiego zachowuje sie jak pijane dziecko we mgle , tak samo robia wszyscy politycy w UE. Pare dni po zamachach na Charlie Hebdo Merkel publicznie oznajmila ze "islam nalezy do Niemiec" :(

Jak wiesz, tysiace mlodych ludzi wyjechalo z Europy zeby zasilic szeregi ISIS. I oczywiscie tak politycy jak i mainstreamowe media dopatruja sie przyczyn radykalizacji tych ludzi w ich warunkach socjalnych, w braku perspektyw itp. I powtarzaja jak zaklecie ze "to nie ma nic wspolnego z islamem"... a kto twierdzi inaczej jest "islamofob" , jest "rasista" i nalezy go napietnowac.

Czesto wydaje mi sie, ze jestem znow w PRLu, kiedy propaganda glosila swoje, a ludzie i tak wiedzieli swoje.

• swiatlo O Trzebuchowskiej 24.02.15, 19:08
      No więc powiedziała że w momencie kiedy dawali nagrodę za film zagraniczny to ona sobie z psiapsiółką na wino wyskoczyły. Dlatego nie było jej na scenie.
      Tak to więc straciłaś swoją życiową szansę głupiutka dziecinko!
      Oczywiście poszły za tym dorabiane tłumaczenia że ona tak specjalnie, bo ona jest ponad ten show, że ten aktorski glamour jej nie interesuje. Cała ta hipsterska milenialska dorabiana ideologia, a to tylko żeby zaklajstrować największy i najgłupszy błąd jej milenialskiego życia. Mógł ją zobaczyć cały świat, mogła na tym zbudować karierę, ale nie, ona jest ponad to.
      Ciekaw jestem czy przez całe jej życie będzie sobie sama tłumaczyć jak spieprzyła sobie wszystko. Na ile jej ten hipsterskiej filozofii starczy.
      • maria421 Re: O Trzebuchowskiej 24.02.15, 19:49
        Ja widze inny powod do krytyki- jezeli sie na taka impreze jest zaproszonym, lub oddelegowanym, to sie tam jest, to sie tam siedzi tak jak w pracy i nawet do toalety sie tylko w przerwach wychodzi. Nie skacze sie z przyjaciolka na wino, bo to jest nieprofesjonalne , aroganckie i swiadczy o braku samodyscypliny.
        • jutka1 Re: O Trzebuchowskiej 24.02.15, 19:57
          Mario, wczoraj o tym czytałam, i akurat przeczytałam jej wypowiedź (oraz, przy okazji, wypowiedź reżysera).
          Zawiadomiono ich przed przyjazdem do L.A., że na sali są dla "Idy" dwa bodajże miejsca, i miejsc dla aktorów z Idy nie przewidziano.
          To jedno.
          A drugie, że najpierw część z filmami nieanglojęzycznymi miała być w ostatniej chwili przeniesiona na trochę później, o czym Pawlikowskiemu powiedziano - i on też był zaskoczony, że ta kategoria była jednak ogłoszona - a on wywołany - zgodnie z planem. Jeśli nawet Trzebuchowska jakoś dostała miejsce na sali, to mogła jak Pawlikowski myśleć, że to ma być nieco później.
          Tak więc trochę ostrożniej z ferowaniem kategorycznych wyroków.
          • swiatlo Re: O Trzebuchowskiej 24.02.15, 20:06
            jutka1 napisała:

> Mario, wczoraj o tym czytałam, i akurat przeczytałam jej wypowiedź (oraz, przy
            > okazji, wypowiedź reżysera).
            > Zawiadomiono ich przed przyjazdem do L.A., że na sali są dla "Idy" dwa bodajże
            > miejsca, i miejsc dla aktorów z Idy nie przewidziano.
            > To jedno.
            > A drugie, że najpierw część z filmami nieanglojęzycznymi miała być w ostatniej
            > chwili przeniesiona na trochę później, o czym Pawlikowskiemu powiedziano - i on
            > też był zaskoczony, że ta kategoria była jednak ogłoszona - a on wywołany - zg
            > odnie z planem. Jeśli nawet Trzebuchowska jakoś dostała miejsce na sali, to mog
            > ła jak Pawlikowski myśleć, że to ma być nieco później.
            > Tak więc trochę ostrożniej z ferowaniem kategorycznych wyroków.
            >

Wszystko rozumiem, różne rzeczy i nieporozumienia mogą się zdarzyć, ale po co potem dorabiać przylepianą filozofię że to wszystko było celowe, bo ona jest ponadto? Powiedz że cholera nie wyszło i zrobiłam straszną głupotę. Przynajmniej będzie szczere.
            • swiatlo Re: O Trzebuchowskiej 24.02.15, 20:14
              swiatlo napisał:

>
              > Wszystko rozumiem, różne rzeczy i nieporozumienia mogą się zdarzyć, ale po co p
              > otem dorabiać przylepianą filozofię że to wszystko było celowe, bo ona jest pon
              > adto? Powiedz że cholera nie wyszło i zrobiłam straszną głupotę. Przynajmniej b
              > ędzie szczere.

Poza tym po tym jak ona powiedziała że jej kariera aktorska nie interesuje, to jak ja bym był filmowym decydentem, to ona by już się u mnie nie pojawiła. Nie chcesz kariery, to do widzenia.
          • maria421 Re: O Trzebuchowskiej 24.02.15, 20:06
            Jutka, przeciez ona jest twarza "Idy", czyli obok rezysera najwazniejsza postacia fimu.
            I jezeli Pawlikowski mogl byc w odpowiednim czasie na sali, to ona tez powinna byla tam byc.

• ertes Re: O Trzebuchowskiej 24.02.15, 19:57
        Ja piernicze a skad w Tobie tyle jadu czlowieku???
        • swiatlo Re: O Trzebuchowskiej 24.02.15, 20:07
          ertes napisał:

> Ja piernicze a skad w Tobie tyle jadu czlowieku???

Słuchaj, po twoim wczorajszym brown-nosing straciłeś u mnie reputację. Sorry...

• maria421 Re: Ida, owce i psy 28.02.15, 12:46
      Dopiero dzisiaj zauwazylam ze watek Chrisa zostal usuniety. Watek Swiatla pozostal, wiec jeszcze raz go przeczytalam i naprawde nie wiem, co w tym watku takiego bylo, co tak Chrisa rozwscieklilo. Nie wiem.

Swiatlo nazwal Obame "Bambo", na co najpierw Ertes zwrocil uwage, a ja pozniej skomentowalam "niepotrzebnie", bo nie ulega watpliwosci ze podkreslanie cech fizycznych czlowieka, szczegolnie tych od niego niezaleznych, nie jest fair.

Chris sie wtracil i wzial mnie na przesluchanie czy mi sie takie okreslenie Obamy podoba czy nie.

Sam jednak zapomnial jak zareagowal na okreslenie Putina "Liliputinem" :

forum.gazeta.pl/forum/w,14420,156345784,156445698,Re_zemsta_kurdupla.html
      Hipokryta!
      • ertes Re: Ida, owce i psy 28.02.15, 17:01
        > Sam jednak zapomnial jak zareagowal na okreslenie Putina "Liliputinem" :
        >
        > rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,14420,156345784,156445698,Re_zemsta_kurdupla.html
        > Hipokryta! \\

No Mario zadalas cios prosto w szczeke: Nokaut.

Sedzia liczy. Zobaczymy czy podniesie sie z desek.
        • maria421 Re: Ida, owce i psy 28.02.15, 19:06
          ertes napisał:

> No Mario zadalas cios prosto w szczeke: Nokaut.
          >
          > Sedzia liczy. Zobaczymy czy podniesie sie z desek.

Chris zapowiadal ze mnie nie bedzie czytal, wiec moze go ten cios nie dosiegnie. Ale ja sobie ulzylam :)
        • minniemouse Re: Ida, owce i psy 01.03.15, 10:22
          ale desperacka proba wybielenia sie - Liliputin, a Murzynek Bambo! rzeczywiscie, calkiem to samo.. jedno ot, szczeniackie okreslenie, drugie obrzydliwy rasizm. calkiem, calkiem to samo. no..

Minnie
          • maria421 Re: Ida, owce i psy 01.03.15, 10:28
            Minnie, przeciez to nie ja nazwalam Obame "Bambo", wiec nie mam sie z czego wybielac. Ty , natomiast, dobrze bys zrobila gdybys najpierw przeczytala wypowiedzi, a potem ferowala wyroki.

• minniemouse Re: Ida, owce i psy 02.03.15, 00:15
              maria421 napisała:
              Minnie, przeciez to nie ja nazwalam Obame "Bambo", wiec nie mam sie z czego wybielac.

To po co w ogole wyciagalas jakies niepotrzebne jeszcze inne przezwiska, porownujesz jedno do drugiego, usilnie starasz sie zrzucic z siebie uwage a skierowac na kogos innego (w domysle- na Chrisa) ? to jest zachowanie typowe dla winnego, unikajacego odpowiedzi wprost na zadane pytanie (Natomiast interesuje mnie, czy takze nie przeszkadza ci nazywanie Obamy mianem Bambo? Krotko prosze). - o wszystkim krecisz, tylko nie odpowiedzialas na zadane pytanie. poza tym obrzydliwe przeciagasz te brudy trzepotajac niewninnie oczetami "przeciez to nie ja nazwalam .." - ale ty wyciagnelas watek o Liliputinie, nie kto inny,
              prawda? PO CO? nie szlachetniej i kulturalniej byloby to po prostu skonczyc?

gdybys rzeczywscie byla taka niewinna i ponad to, to bys w ogole sie nie odzywala.

Minnie
              • minniemouse Re: Ida, owce i psy 02.03.15, 00:17
                A tak w ogole to nie rozumiem dlaczego do tej pory nikt nie skasowal wypowiedzi z "bambo" i w tym guscie. powinny juz dawno byly wyleciec w kosmos - sa nie do strawienia. naprawde.

M
                • maria421 Re: Ida, owce i psy 02.03.15, 08:37
                  minniemouse napisała:

> A tak w ogole to nie rozumiem dlaczego do tej pory nikt nie skasowal wypowiedzi
                  > z "bambo" i w tym guscie. powinny juz dawno byly wyleciec w kosmos - sa nie
                  > do strawienia. naprawde.

Cenzura Ci sie sni?

Minnie, wyluzuj, OK? Ledwo tu przyszlas juz zaczelas rzadzic co jest w zlym guscie a co nie, nawet Xurkowi chcialas rasizm przypisac za "nigeryjskich gosci" ....

Obama i tak nigdy sie nie dowie ze zostal tu nazwany "Bambo", wiec sie nim nie przejmuj.

• minniemouse Re: Ida, owce i psy 03.03.15, 08:51
                    nie rzadze sie, badz spokojna. ja znam swoje miejsce w szeregu bo mi sie nie pozwoli o nim zapomniec ;)
                    ale pewne teksty sa tak niestosowne, tak ponizej krytyki
                    ze w glowie mi sie nie miesci jak kulturalny czlowiek moze takie lingwistyczne wymiociny tolerowac. Swiatlo wylal oblesny rynsztok i tyle. doprawdy, jakies granice powinny byc.
                    dlaczego to dalej nikomu nie przeszkadza, nie rozumiem naprawde.

a o "nigeryjskich gosci" nie czepiaj sie, dobrze wiesz ze to dlatego ze nie wiedzialam tu
                    who is who, nie czaruj mnie.

Minnie
              • maria421 Re: Ida, owce i psy 02.03.15, 08:30
                Minnie, gdyby Chris mnie normalnie zapytal co mysle na tamat nazwania Obamy "Bambo", to bym mu normalnie odpowiedziala, tak jak to pozniej napisalam do Swiatla. Ze bylo to niepotrzebne.
                Ale Chris na mnie po chamsku naskoczyl, zaczynajac ze go moje " chore brednie nie interesuja".
                Pozniej obrazil mnie w niedopuszczalny sposob, zlamal netykiete, wiele osob to zauwazylo i mu zwrocilo uwage, Ewa nawet domagala sie zeby mnie przeprosil.

Tylko Ty jedyna nie widzisz co sie stalo, zwalasz wine na mnie, sama przedluzasz temat i jeszcze masz czelnosc mi zarzucac ze to ja przedluzam.
          • ertes Re: Ida, owce i psy 01.03.15, 15:42
            Przykro powiedziec ale chyba puscilas baka ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka