ertes 25.02.15, 16:27 Dla poprawienia nastroju na forumie pozwole sie pochwalic moim wlasnym wychowkiem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blues28 Re: Storczyki 25.02.15, 16:30 Wow, wow & wow!! Czy to jest zdjecie aktualne czy z lata/jesieni? U mnie w tej chwili zadnego kwiecia niet. Odpowiedz Link
blues28 Re: Storczyki 25.02.15, 16:52 A to szczerze zazdraszczam. U mnie tylko Costa del Sol tak wyglada w lutym A i tak w kwiecie nie obfituje. Ale w marcu to wszystko wybuchnie na kolorowo :-) Odpowiedz Link
ertes Re: Storczyki 25.02.15, 16:56 Troche podobnie jak u mnie choc u nas zawsze cos kwitnie. W grudniu i styczniu to glownie aloes na oceanem. Wyglada to naprawde pieknie. A wiosna sie juz zaczela i coraz wiecej drzew kwitnie. U mnie w ogrodzie migdal: i jablon: Odpowiedz Link
blues28 Re: Storczyki 25.02.15, 18:20 Dobra, storczyki moge przezyc. Ale kwitnacych jabloni to juz nie!! U mnie migdalowce zakwitna w marcu. Tu jest taki park pelen migdalowcow i jak zakwitna to lud pielgrzymuje wrecz, bo jest bajecznie, nierealnie, fantastycznie. Odpowiedz Link
maria421 Re: Storczyki 25.02.15, 16:40 Piekne. Przy okazji mam pytanie- jeden z moich storczykow wypuscil liscie na polowie wysokosci lodygi. Co z tym zrobic? Czy z tego da sie wyhodowac nowa rosline? Odpowiedz Link
ertes Re: Storczyki 25.02.15, 22:33 Watpie chyba. Nie wiem. Moze Naczelna Ogrodniczka foruma sie zna :) Zostaw i patrz co sie stanie. Odpowiedz Link
iwannabesedated Re: Storczyki 25.02.15, 17:21 Prześliczne. A na tej kwitnącej jabłoni, czy to jabłuszko ja widzę? Tak... naraz? Odpowiedz Link
ewa553 Re: Storczyki 25.02.15, 17:54 To jabluszko to ertes zawiesiul zeby nas juz calkowicie zolc zalala:)) Ja mam storczyki w domu, zaczelam w zeszlym roku "hodowac". Niestety w tej chwili wiekszosc stracila kwiaty. Ale nowe tuz-tuz wychodza. Ale gdzie im do ertesowych!!! Ertesowe to po prostu rozpusta i rozhasanie i calkowty brak hamulcow:) Zazdroszcze jak licho. Odpowiedz Link
ertes Re: Storczyki 25.02.15, 18:13 Ta jablon to chyba zglupiala z powodu klimatu i produkuje jablka prawie caly rok tyle tylko ze na wiosne produkuje ich tyle ze je scieram, pakuje w torebki, zamrazam a potem Gruba robi szarlotki :) Odpowiedz Link
iwannabesedated Re: Storczyki 25.02.15, 19:07 Szarlotki jeszcze ta Gruba robi... No nie... To nieznośne. ;) Odpowiedz Link
roseanne Re: Storczyki 25.02.15, 19:00 piekne ja swoje wymordowalam, nie lubia mojego mikroklimatu chyba jeden padl po 3 latach, drugi po 5 miesiacach chyba sie poddam Odpowiedz Link
minniemouse Re: Storczyki 25.02.15, 23:42 Nieeeenoo, to jest po prostu niemozliweeeee !!!! Minnie Odpowiedz Link
chris-joe Re: Storczyki 26.02.15, 22:28 No, slicznosci po prostu! Niemniej, panstwo wybacza, sie od watku oddale... ;) Odpowiedz Link