01.12.15, 13:27
Witam po krótkiej nieobecności :)
Mam pytanie. Jak Was znam to z pewnością temat był już poruszany ale z wrodzonego lenistwa nie chce mi się szukać (czasy kiedy czytałem KAŻDY wątek już minęły) Proszę więc o wskazówkę, w którym wątku znajdę dyskusję na temat albo po prostu o odpowiedź.

Czy widzicie jakikolwiek sens KOD-u?

Pozdrawiam

ro-bert
Obserwuj wątek
    • xurek Re: KOD 01.12.15, 14:03
      wszelki duch :). o KODzie chyba oprocz krotkich wzmianek nie bylo wiele, ale mysle ze niedlugo zjawia sie dyuzrni forumowi politycy i cus ci napisza :)
      • ro-bert Re: KOD 01.12.15, 14:15
        na wieki wieków... czy jakoś tak :) A co Ty o tym myślisz?
    • ertes Re: KOD 01.12.15, 15:24
      Wrociles z dalekiej podrozy?
      Witojcie, witojcie.

A co to jest KOD ?
      • ewa553 Re: KOD 01.12.15, 16:26
        KOD jest Ertesie na kazdym produkcie ktory kupujesz. To jak tajny szyfr - cyfrowy, literowy czy digital, w ktorym sa zamieszczone wszelkie informacje o danym produkcie.
        • ro-bert Re: KOD 01.12.15, 16:37
          Ty tak serio?! Czy to może słynne niegdyś na tym forum panujące poczucie humoru?
      • xurek Re: KOD 01.12.15, 16:35
        mysle ze Robertowi chodzi raczej o nowo powolany Komitet Ochrony Demokracji :)?
      • ro-bert Re: KOD 01.12.15, 16:35
        Witaj.
        No, mentalnie to była długa podróż... ja nawet nie wiem czy w ogóle wróciłem ;)
        Komitet Obrony Demokracji, oddolny ruch obywatelski przeciwstawiający się patologii życia politycznego w Polsce.
      • ro-bert Re: KOD 01.12.15, 16:44
        Jesteś już/jeszcze na FB? To poszukaj grupy Komitet Obrony Demokracji albo KOD Polonia.
        • ertes Re: KOD 01.12.15, 16:49
          Aaa no pewnie. To znam.
          Bardziej to ruch tych co nie lubia Pisiorow poki co. Zobaczymy jak sie rozwinie.
          Moze nawet bedzie sie liczyl patrzac jaki wplyw miala "Polska w Ruinie".
        • xurek Re: KOD 01.12.15, 16:52
          Maja strone na facebooku, ale musisz sie zalogowac, zeby miec dostep
          • ewa553 Re: KOD 01.12.15, 16:56
            wiedzialam Ertes ze wiesz co to, dlatego zakpilam z Ciebie. Naleze od pierwszego dnia. Dla KODu nie jest wazne czy sie lubi PIS czy nie, chodzi o ratowanie demokracji. Czytaliscie dzisiaj piekny list, ktory profesorowie UJ napisali do swojego studenta PAD?
    • maria421 Re: KOD 01.12.15, 16:56
      Robert, witaj, ile to lat Cie tu nie bylo?

KOD przemknal mi sie na FB. Popieram jako opozycje pozaparlamentarna, konieczna szczegolnie w sytuacji kiedy opozycja parlamentarna jest taka, jakby jej nie bylo.

• ewa553 Re: KOD 01.12.15, 16:57
        Maryska, kurde! KOD to nie opozycja!!!
        • ertes Re: KOD 01.12.15, 17:14
          Nie, no mysle ze jednak to jest cos w rodzaju opozycji tylko ze pod ladna nazwa.
          O ile uwazam ze ma sens to na razie nie widze mozliwosci jakiegos konkretnego wplywu na to co sie dzieje. Przynajmniej dotad dopoki luedzie popierajacy PiS nie zaczna sie budzic z reka w nocniku.
          • ro-bert Re: KOD 01.12.15, 17:24
            Przynajmniej dotad dopoki luedzie popierajacy PiS nie zaczna sie budzic z reka w nocniku.

Nie myślisz, że to będzie za późno na zmiany? Nie mówiąc już o tym, że pojęcie " nocnik" jest bardzo elastyczne ;)
        • maria421 Re: KOD 01.12.15, 17:15
          ewa553 napisała:

> Maryska, kurde! KOD to nie opozycja!!!

Pozaparlamentarna.

• ro-bert Re: KOD 01.12.15, 17:16
        Oj długo, długo... Niektórzy nawet zapomnieli, że ro-bert to nie ertes :)

Myślisz, że jest sens się w to angażować? Pomimo, że sprawy Polski są mi jakby coraz bardziej odległe to widząc jak zmienia się powoli w Białoruś, podnosi mi się wyraźnie ciśnienie. Przecież temu trzeba jakoś zapobiec!
        • ertes Re: KOD 01.12.15, 17:46
          > Oj długo, długo... Niektórzy nawet zapomnieli, że ro-bert to nie ertes :)

ee zostaw chlopie bagaz na progu.

Angazuj sie jesli masz ochote. Wiekszosci z nas, sprawy Polski obojetnieja po latach w jakims stopniu ale tym razem to rzeczywiscie jest zamach na demokracje i co gorsza jak zwykle sami sobie to robimy. Mowia ze hitoria uczy ale chyba nie Polakow.
          • ewa553 Re: KOD 01.12.15, 17:52
            Dziwie sie z jaka stanowczascia powtarzacie o tej opozycji (niech bedzie, pozapoarlamentarnej). Gdyby zamiast gdybac ktos czytal na fejsie dokladnie o co chodzi, gdyby czytal ciagle upominanie tych co zle probuja mowic o PISie mowiac im, ze nie jestesmy przeciwnikami PISu, to by moze zrozumial o co wlasciwie chodzi. Dziasiaj profesorowie UJ napisali do swojego bylego studenta przypominajac mu czego sie na uczelni nauczyl, zostal skarcony jak gowniarz. Pare dni temu Uniwersytet Slaski upomnial Dude. Nigdzie nie chodzi o jego partie, wszedzie chodzi o jego lamanie prawa, konstytucji itd. Idzcie poczytac, zanim bedziecie dalej gawedzic niezupelnie na temat.
            • ertes Re: KOD 01.12.15, 18:03
              Mydlenie oczu i tyle.
              Ktos zawsze jest w opozycji do kogos.
              • ewa553 Re: KOD 01.12.15, 18:06
                jestes lekko wkurwiajacy
                • ertes Re: KOD 01.12.15, 18:10
                  Jakbym slyszal moja zone hehe Nie zhakowala ci konta?
            • ro-bert Re: KOD 01.12.15, 18:32
              ewa553 napisała:

> Dziwie sie z jaka stanowczascia powtarzacie o tej opozycji (niech bedzie, pozap
              > oarlamentarnej). Gdyby zamiast gdybac ktos czytal na fejsie dokladnie o co chod
              > zi, gdyby czytal ciagle upominanie tych co zle probuja mowic o PISie mowiac im,
              > ze nie jestesmy przeciwnikami PISu, to by moze zrozumial o co wlasciwie chodzi
              > . Dziasiaj profesorowie UJ napisali do swojego bylego studenta przypominajac mu
              > czego sie na uczelni nauczyl, zostal skarcony jak gowniarz. Pare dni temu Uniw
              > ersytet Slaski upomnial Dude. Nigdzie nie chodzi o jego partie, wszedzie chodzi
              > o jego lamanie prawa, konstytucji itd. Idzcie poczytac, zanim bedziecie dalej
              > gawedzic niezupelnie na temat.
              >
              Kto powtarza stanowczo o opozycji? Maria użyła (może niezbyt udanego) skrótu myślowego ale to chyba nie powód żeby zarzucać innym brakującej znajomości tematu. Może lepiej zamiast tego coś na temat?
    • ertes Re: KOD 01.12.15, 20:24
      Masz okazje robert. Zdaje sie ze z Hamburga czy gdzie tam mieszkasz zdazysz dojechac:

www.facebook.com/events/172977679720241/173924579625551/
    • swiatlo Ech, pokrętna nowomowa! 01.12.15, 21:38
      Nie wiem co to dokładnie KOD, musi być coś nowego, jak już tutaj wyjaśniono chodzi o Komitet Obroni Demokracji. Pewnie jakaś lewicowa inicjatywa przeciwko demokratycznie wybranej nowej władzy.
      Tak to jest z lewicą. Klasyczna nowomowa! Czyli przekręcanie ogólnie znanych słów dla własnych nikczemnych celów. Przeinaczanie ich znaczenia aby zamknąć drugiemu człowiekowi gębę.

Weźmy na przykład słowo rasizm. Oczywiście nikt nie chce być rasistą. Zresztą rasizm umarł bezpowrotnie jakieś 50 lat temu, nie ma obecnie takiego pojęcia. Przynajmniej nie powinno go być. Jest to pojęcie zdecydowanie negatywne.
      No ale lewica sobie nagle to słowo przywłaszczyła, odkurzyła go i dała mu zupełnie inne znaczenie. Używa się tego słowa jako broń w celu przeforsowania tzw. multikulti. Czyli jeśli stoisz po stronie własnej tradycji i historii, jeśli jesteś patriotą własnego narodu, to jesteś rasistą. A kto chce być rasistą? Nikt! Tak więc nazwij kogoś rasistą i tym od razu zamykasz jemu gębę. On już nic nie może powiedzieć. Bo przecież kto chce być rasistą?

To tak samo jak gra w szachy. Dla mnie goniec może jeździć tylko po przekątnej i tyle. Ale oni sobie gońca przedefiniowali i dla nich goniec nagle może też skakać jak skoczek. Zupełnie inne reguły! Więc stoję od razu na pozycji przegranej. A mi się przecież wydaje że gram w tą samą grę. A nie gramy, więc dlatego przegrywam.
      Jest to bardzo charakterystyczna cecha każdej nowomowy. Używanie ogólnych słów w zupełnie innym znaczeniu i wyciąganiu z tego korzyści politycznych.

Inne słowo: tolerancja. No oczywiście każdy chce być tolerancyjny. Ale nagle dla milienialsów, lewaków i innych hipsterów słowo tolerancja nagle stało się czymś zupełnie nowym. Stało się bronią rażenia w celu przepchania politycznej poprawności. A z kolei zasady politycznej poprawności są w 100% definiowane przez ich samych. Oni to pojęcie określili i dalej określają. Automatycznie jest do tego dolepiane słowo "tolerancja", co automatycznie oznacza że wszelka oznaka niezgody z bieżącym trendem politpoprawności jest od razu oznakiem "nietolerancji". Zatem od razu zamyka gębę przeciwnikowi. Bo kto chce być "nietolerancyjnym"? Czyli albo się w 100% zgadzasz z jedyną słuszną prawdą, albo jesteś napiętnowany i wykluczony. Znamy to z historii?

Ta pokrętna i nikczemna gra słów jest nieustannie prowadzona przez zachodnie media i całą zachodnią lewicę. Oni definiują reguły gry i reguły słownictwa i masy się na to łapią.
      Bardzo znana strategia, wymyślona jeszcze za komuny. Dokładnie taka jaka jest opisana w "1984" Orwella. Złap jakieś powszechne i oczywiste słowo, przemień jego definicję i używaj go przeciwko masom.

Widzę że teraz na warsztat poszło następne słowo: "demokracja". To znaczy mniej więcej że jedyna możliwa demokracja to demokracja lewacka. Wszystko co nie jest lewicowo politpoprawne to już nie demokracja. Czyli jak mamy rząd lewicowy to jest demokracja, natomiast rząd prawicowy to już demokracją nie jest. Zatem wyjdź na ulicę i wołaj "Bronić Demokracji!". No więc jak się temu sprzeciwdziałać? To znaczy że jesteś przeciwko demokracji, a przecież nie jesteś. Tak więc złapałeś się w sidła. Koniec. Nie wiesz że twoja demokracja to zupełnie inne pojęcie niż to czym oni szermują. Ale to już niuans. A niuans się źle sprzedaje na krzykliwych zadymach.

Naprawdę ufam Polakom. Nie dali się omamić agresywnym mediom i politpoprawnej euro-nowomowie i zagłosowali za Polską. Czyli naród myśli. Czyli ta nowomowa na Polaków nie działa. I to jest nadzieja. Że tak zostanie.

• ro-bert Re: Ech, pokrętna nowomowa! 01.12.15, 21:44
        Ty tak ogólnie czy z jakimś odniesieniem do tego co dzieje się od ostatnich wyborów w Polsce? Jeśli to drugie to gratuluję przenikliwości.
        • swiatlo Re: Ech, pokrętna nowomowa! 01.12.15, 21:51
          ro-bert napisał:

> Ty tak ogólnie czy z jakimś odniesieniem do tego co dzieje się od ostatnich wyb
          > orów w Polsce? Jeśli to drugie to gratuluję przenikliwości.

Gratulacje przyjęte.

Tak, rozumiem że to odnośnie wyborów w Polsce. I ich konsekwencji. Mój post przy okazji poruszył też szersze, ogólno-europejskie problemy. Bo Polska jest mocna w tym kontekście osadzona.
          Tak, prawica wygrała. I co? Chciałbyś aby nic się nie zmieniło? To po cholerę wygrała? A czego się niby spodziewałeś??

• ro-bert Re: Ech, pokrętna nowomowa! 01.12.15, 22:06
            To co tam sie dzieje nazywasz zmianami?! Zgwalcona zasada trojpodzialu wladzy, proby cenzury, czystka w mediach, ludzie z wyrokami na wysokich stanowiskach w rzadzie, kompletna negacja polityki zagranicznej poprzedniej ekipy rzadzacej. No, no, musze przyznac, ze uzywasz dzisiaj bardzo delikatnych okreslen... ale pozwol mi zgadnac... nie wiem wprawdzie czy wybierales ostatnio do sejmu ale zaliczasz sie z pewnosicia do elektoratu PIS-u?
            • swiatlo Re: Ech, pokrętna nowomowa! 01.12.15, 22:28
              ro-bert napisał:

> ... nie wiem wprawdzie czy wybierales ostatnio do sejmu ale zaliczasz sie z pewnosicia do
              > elektoratu PIS-u?

So fucking what?? Czy to nielegalne??

• ertes Re: Ech, pokrętna nowomowa! 01.12.15, 23:32
                Demokracja panie. Ale i dzieki temu nie z kazdym idiota trzeba dyskutowac jak to pieknie powiedzial Cimoszewicz.
                • swiatlo Re: Ech, pokrętna nowomowa! 02.12.15, 01:33
                  ertes napisał:

> Demokracja panie. Ale i dzieki temu nie z kazdym idiota trzeba dyskutowac jak to
                  > pieknie powiedzial Cimoszewicz.

W skali 1-10 jak istotne jest co Cimoszewicz powiedział?

• ertes Re: Ech, pokrętna nowomowa! 02.12.15, 03:11
                    Ja rozumiem ze ci sie poglady zmienily z liberalnych na radykalnie prawicowe ale ty piszesz z jakas taka agresja przepelniona nienawiscia. I tu jest problem, ktory chyba moglbys zauwazyc w tym jak ludzie reaguja na to co piszesz.
                    • swiatlo Re: Ech, pokrętna nowomowa! 02.12.15, 04:38
                      ertes napisał:

> Ja rozumiem ze ci sie poglady zmienily z liberalnych na radykalnie prawicowe al
                      > e ty piszesz z jakas taka agresja przepelniona nienawiscia. I tu jest problem,
                      > ktory chyba moglbys zauwazyc w tym jak ludzie reaguja na to co piszesz.

Na razie to tylko Ty mnie atakujesz.

• ertes Re: Ech, pokrętna nowomowa! 01.12.15, 22:32
        Swiatlo z Toba to chyba jest cos nie za dobrze.
        Ty wypisujesz coraz wieksze bzdury.

:(
        • swiatlo Re: Ech, pokrętna nowomowa! 01.12.15, 22:35
          ertes napisał:

> Swiatlo z Toba to chyba jest cos nie za dobrze.
          > Ty wypisujesz coraz wieksze bzdury.

Like what?

• maria421 Re: Ech, pokrętna nowomowa! 02.12.15, 08:29
            Swiatlo, byl juz w historii jeden taki, ktorego partia w demokratycznych wyborach zdobyla najwiecej glosow , choc nie wiekszosc absolutna.
            Ten ktos zaraz po objeciu wladzy zlikwidowal parlament i zaczal rzadzic przez wydawanie dekretow z natychmiastowa waznoscia....

Oczywiscie nie chce porownywac ani naszego pana prezydenta ani pana prezesa do "tego kogos", chce tylko przypomniec ze mozna uzyc demokracji do tego zeby zniszczyc demokracje.

Demokracja, Swiatlo, to nie tylko wolne wybory. To trojpodzial wladzy , czyli trzy niezalezne filary wladzy- ustawodawcza, wykonawcza i sadownicza. To Konstytucja i Trybunal Konstytucyjny. To scisle okreslone funkcje instytucji panstwowych. To wolne media.

Prezydent Duda juz zdazyl zlamac prawo ulaskawiajac skazanego nieprawomocnym wyrokiem Kaminskiego. Prawo laski jest oczywiscie konstytucyjna prerogatywa prezydenta, ale odnosi sie do skazanego prawomocnym wyrokiem, czyli wyrokiem od ktorego nie mozna sie juz odwolywac. Wyrok Kaminskiego byl podany do apelacji, prezydent powinien byl poczekac na wyrok (moze uniewinniajacy?) sadu wyzszej instancji.... Ale prezydent (doktor prawa!) wszedl w kompetencje sadu, czyli w kompetencje ktorych nie posiada. Tym samym zlamal jedna z podstaw demokratycznego panstwa.

Druga sprawa jest ustawa o Trybunale Konstytucyjnym. Sedziowie TK sa wybierani przez Sejm, nie przez prezydenta. Nawet jezeli prezydent zawotuje ustawe, to ostatnie slowo ma wlasnie TK...

Jak widzisz , po tym ktorkim okresie czasu wladzy Pis naprawde sa przeslanki ku temu zeby sie bac o demokracje w Polsce.
            • jutka1 Re: Ech, pokrętna nowomowa! 02.12.15, 08:39
              Nic dodać, nic ująć, Mario.
            • swiatlo Re: Ech, pokrętna nowomowa! 02.12.15, 09:10
              Nie wiem o co chodzi z TK, bo w Polsce nie mieszkam i nie znam niuansów. Zrobię research aby się więcej dowiedzieć, ale na razie ufam Prezydentowi i nowemu Sejmowi. Jeśli były przekręty i nieprawidłowości w procesie mianowania sędziów przez poprzednią władzę to należy je odkręcić. Ponownie: ufam nowemu parlamentowi. A Duda na razie zaskarbił u mnie ogromne zaufanie, więc też wierzę że to co robi jest właściwe. Jak mam wybierać pomiędzy poprzednią arogancką i skorumpowaną kliką, a nową władzą która ma u mnie kredyt zaufania, to wiadomo kogo wybieram.
              Podobnie z mediami. Publiczne media mają reprezentować wszystkie poglądy. Nie mają prawa stać po stronie jednego ugrupowania i dokonywać nagonki na drugie. Jeśli tak robiły to należy dokonać interwencji.
              Na razie wszystko co widzę na przykład w GW to niekończący się permanentny ohydny paszkwil na wybraną władzę. Bez żadnej nawet próby częściowej obiektywności. Nie taka GW miała być. 26 lat temu kiedy powstawała to miała być gazeta narodu. Całego narodu.
              • maria421 Re: Ech, pokrętna nowomowa! 02.12.15, 09:38
                Swiatlo, Duda zlamal prawo! Ulaskawil Kaminskiego przed wyrokiem sadu apelacyjnego!
                Kaminski byl skazany za to ze jako szef CBA naduzywal wladzy.
                Jego ulaskawienie przed prawomocnym wyrokiem to nie jest tylko bezprecedensowe lamanie prawa , ale dowod PiSowskiego kumoterstwa par excellence.

Czym wiec Duda zaskarbil sobie u Ciebie ogromne zaufanie?
              • ro-bert Re: Ech, pokrętna nowomowa! 02.12.15, 09:47
                swiatlo napisał:

ale na razie ufam Prezydentowi i nowemu Sejmowi.

Oto jeden z czlonkow tego godnego zaufania Sejmu w popisowej roli:

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/pawlowicz-atakuje-reporterke-tvn24-poslanka-pis-pani-jest-idiotka,499425.html
              • iwannabesedated Brawo Swiatlo! Mój bohater! 03.12.15, 19:04
                ... napisał:

Nie wiem o co chodzi z TK (słownie: nie wiem co to jest Trybunał Konstytucyjny). Bo w Polsce nie mieszkam i nie znam niuansów (słownie: nie znam podstaw na których się opiera polskie państwo).

.... ale na razie, ufam Prezydentowi. HAHAHA

HAHAHAHA....

Jak tu nie lubić tego gościa.... ???
                • maria421 Re: Brawo Swiatlo! Mój bohater! 03.12.15, 19:12
                  Swiatlo, przeczytaj to :

fakty.interia.pl/news-prof-zimmermann-andrzej-duda-co-najmniej-trzy-razy-zlamal-ko,nId,1932817
                  Nawet promotor Dudy twierdzi ze Duda zlamal trzykrotnie konstytucje.
                  Jak na 4 miesiace urzedowania to chyba absolutny rekord.

• swiatlo Źle zrozumiałaś 03.12.15, 20:43
                  Źle zrozumiałaś. Nie napisałem że nie wiem co to TK, ale napisałem że nie wiem na czym polegały przekręty w mianowaniu sędziów TK przez PO, które to potem musiały być odkręcane przez nowe demokratyczne władze.
                  • maria421 Re: Źle zrozumiałaś 03.12.15, 21:13
                    swiatlo napisał:

> Źle zrozumiałaś. Nie napisałem że nie wiem co to TK, ale napisałem że nie wiem
                    > na czym polegały przekręty w mianowaniu sędziów TK przez PO, które to potem mus
                    > iały być odkręcane przez nowe demokratyczne władze.

Swiatlo, to mogl odkrecic tylko Trybunal Konstytucyjny.
                    PiS mogl zaraz w czerwcu lub w lipcu zaskarzyc te nowelizacje i czekac na orzeczenie TK, byloby po sprawie jeszcze przed wyborami.
                    Ale nie, PiS wolal nie czekac na orzeczenie TK tylko sam wybrac swoich sedziow ktorzy tego samego dnia, a wlasciwie nocy, zostali zaprzysiezeni przez Dude.
                    PiS stosuje polityke faktow dokonanych bo uwaza ze jak ma absolutna wiekszosc w Sejmie i ma swego prezydenta to kto mu podskoczy.
                    Duda wyglosil dzisiaj oredzie w ktorym nie powiedzial NIC na temat dzisiejszego orzeczenia TK ani na temat tego, czy przyjmie przysiege od 3 sedziow legalnie wybranych przez Sejm poprzedniej kadencji.
                    • swiatlo Re: Źle zrozumiałaś 03.12.15, 21:22
                      Nie wiem, nie znam się na niuansach prawnych czy parlamentarnych.
                      Tak tylko na zdrowy rozum, jakbym ja był powiedzmy takim PiS-em, to liczyła by się dla mnie skuteczność. Polityka to gra. To szachy. To umiejętność wykonania odpowiedniego ruchu w odpowiednim czasie. Zawsze tak było i na tym polega mądrość i przebiegłość.
                      Jak widzisz że przeciwnik działa wbrew regułom i tym samym ma nad tobą przewagę, to czekasz kiedy ty osiągniesz podobną przewagę aby wykonać własne kontr-posunięcie. Czekasz na najbardziej korzystną sytuację aby ten ruch wykonać. Nie będziesz podskakiwać jeśli tej przewagi jeszcze nie masz, bo po prostu nic nie zyskasz. A stracisz mnóstwo energii.
                      Najgorsza jest w polityce (jak i w ogóle w życiu) deklaracja bitwy której nie masz szans wygrać. Nazywa się to powszechnie głupotą.
                      • swiatlo Re: Źle zrozumiałaś 03.12.15, 21:31
                        Ciekawe w tym wszystkim jest to, że jak to my wykonamy ów "właściwy ruch we właściwym czasie" to jest to mądre i skuteczne posunięcie. Jeśli natomiast przeciwnik wykona podobny "właściwy ruch we właściwym czasie", to jest wtedy straszny larum i łamanie demokracji... lol!
                        • jutka1 Re: Źle zrozumiałaś 03.12.15, 21:45
                          A ja Panu powiem tak, prosto i nieskomplikowanie.
                          Gdyby teraz POTUS zaczął łamać Konstytucję USA, repeatedly and blatantly, to jaka by była Pana reakcja?
                          Pytanie retoryczne.
                        • chris-joe Re: Źle zrozumiałaś 03.12.15, 21:52
                          Nieustanny, nabuzowany, samo-sie-podniecajacy bulgot. Na kazdym niemal watku rozgoraczkowany emocjami samogwalt. Faktow sie nie sprawdza, ich strzepy, domysly badz wymysly dopasowuje sie do raz ustalonej trasy. Nie bardzo sie wie o czym sie bulgocze, byle klonowac te same emocje, by sie jeszcze bardziej podniecic i rozkrecic. Nie o fakty w koncu chodzi, jeno o te emocje lotne, o adrenaline, o haj. Trippy!
                          • iwannabesedated Re: Źle zrozumiałaś 03.12.15, 22:13
                            A Ty zaraz o seksie.

Natomiast ja, jak napisałam, że chłopy się ekscytują jałowo (dry-humping się to nazywa) furorem wojennym, a tymczasem baby niedoj... i wkurzone - to się śmieją ze mnie. A ja rację mam, bo mi to Bóg wyjaśnił, we śnie.

Pytanie zasadnicze, czemu się chłopom nie chce dupczyć (pardąsik, cyc.). Bo te całe Macierewicze, Dudy, Kaczki, same męskie niej...bki. Tak samo ja myślę o terrorystach, czy na przykład gwałcicielach. To są cieniasy, cienkie i miękkie ru...ry... Moim zdaniem, to jest nieodpowiedzialne, i niemęskie. Tak znienacka wypadać z bombom lub chu..em na nic się nie spodziewających nieuzbrojonych ludzi płci obojga...

Szejm dot kom.
                            • swiatlo Uśmiechnięci 03.12.15, 22:36
                              W 100% zgadzam się z tezą o niedojebaniu ludzkości. Gdyby wszyscy byli równo dojebani to byśmy wszyscy byli uśmiechnięci i zadowoleni.
                              Jest jeden problem tylko. Jest to tak zwane "disadvantage". Jeśli bowiem ja będę dojebany, czyli inaczej: uśmiechnięty, to wtedy kiedy przyjdzie do mnie ktoś niedojebany, czyli nieuśmiechnięty, to on ma nade mną od razu ogromną przewagę. Bo ja jako uśmiechnięty dam się trzasnąć w mordę, a wtedy może być dla mnie za późno.
                              Tak więc z tym dojebaniem to nie ma prostego rozwiązania...
                              • iwannabesedated Re: Uśmiechnięci 03.12.15, 23:16
                                Aha, rozumiem logiczne podstawy z punktu widzenia faceta.

Należy uporczywie pozostawać w takim stanie, bo gdy się napotka innego co jest w tym stanie, to można sobie nawzajem doj...ać. I wtedy jeden się poczuje bosko, a drugi też bosko, bo dostać w gębę od silniejszego żaden wstyd.

Bardzo Ci dziękuję za .... hm, na świetlenie mi tej sprawy.

No i mamy wyjaśniony wielki dylemat. Chłopcy sobie wzajem robią dobrze, a baby mają w plecy, a w przypadku Premier Szydliny, nawet w krok mają, tylko co innego niżby się chciało.... :(
                                • swiatlo Re: Uśmiechnięci 04.12.15, 00:24
                                  iwannabesedated napisała:

> Bardzo Ci dziękuję za .... hm, na świetlenie mi tej sprawy.

No widzisz, chyba powinienem zostać Jezusem, bo umiem wyjaśniać problemy za pomocą przypowieści.
                                  A z drugiej strony cieszę się że zrozumiałaś ten sęk.
                                  Sęk. Sęk. Dziura w dżewie, a w niej sęk.

• maria421 Re: Źle zrozumiałaś 04.12.15, 09:06
                          Swiatlo, gra w szachy tez sie odbywa wedlug scislych regul, nie?
                          Gra polityczna musi sie odbywac wedlug regul zapisanych w prawie i w konstytucji.
                          • swiatlo Re: Źle zrozumiałaś 04.12.15, 09:22
                            Z tego co wyczytałem (bynajmniej nie z GW, ale z Tygodnika Powszechnego), to się dowiedziałem że PO bezprawnie zachachmęciło z bodajże trzema sędziami pod koniec ich kadencji. Wiedzieli że przegrają, więc się starali okopać jak szczury.
                            Przyszła nowa władza i postanowiła to posprzątać. Czy Duda zrobił to umiejętnie? Nawet Tygodnik Powszechny ma wątpliwości.
                            Niemniej awantura zaczęła się wcześniej i jest teraz hipokryzją krzyczenie na Dudę. Wpierw może jednak trzeba poszukać belki we własnym oku. Jak się dostaje bronią którą się wpierw samemu użyło, to może trochę pokory.

Być może trzeba by całe TK rozwiązać, bo obecnie stało się zwykłym politycznym bajzlem. Ale wtedy by to znaczyło że nowe będzie już całkowicie PiS. Też niesprawiedliwie. Nie sądzę też jest jakaś konstytucyjna procedura która by taką sytuację przewidywała. Czyli pat.

To tyle mam na ten temat. Jak powiedziałem: jak wpierw zacząłeś awanturę, to licz się z tym że samemu też można oberwać. A jak osądzasz innych, to może poszukaj też belki we własnym oku. A wiadomo że PO pod koniec stało się zwykłą bandą.

• maria421 Re: Źle zrozumiałaś 04.12.15, 09:31
                              Swiatlo, jezeli nawet PO przepchnelo ustawe-bubel, to nie upowaznialo to dr prawa prezydenta Dudy do omijania prawa zeby to odkrecic.

PiS powinien byl zaskarzyc te ustawe do TK, poczekac na orzeczenie ktore by wypadlo tak samo jak to wczorajsze, nie byloby sprawy.

• ro-bert Re: KOD 01.12.15, 21:51
      Polecam:
      www.periscope.tv/gazetapl_news/1PlJQwLvoDqKE
      • ro-bert Re: KOD 01.12.15, 21:59
        Jest gorzej niz myslalem :(
        • minniemouse Re: KOD 02.12.15, 03:00
          hehe, czekam na nostalgicznie powstaly Komitet Obrony Komuny - KOK.
          nawet ladnie to brzmi :)

M
    • maria421 Re: KOD 03.12.15, 14:18
      Patrzac na PiSowska polityke faktow dokonanych, zaprzysiezenia "swoich" sedziow pod oslonoa nocy poprzedzajacej orzeczenie TK, bardzo sie ciesze ze jest cos takiego jak KOD .
      Chetnie bym z nimi poprotestowala, ale ze jestem daleko to tylko cieple mysli posylam.
      • ewa553 Re: KOD 03.12.15, 17:34
        mozesz sie Mario wpisac na KOD-Polonia.
        A na priva przyslij mi swoj numer komorki, bo Ci chce przeslac jedno zdjecie. Masz WhatsApp?
        • maria421 Re: KOD 03.12.15, 18:27
          Poslalam przez messangera na FB
      • iwannabesedated Re: KOD 03.12.15, 19:12
        Nosi to wszelkie znamiona zamachu stanu. Prezydent przejmujący uprawnienia władzy ustawodawczej (Sejm) oraz sądowniczej, to jest zamach stanu. Poprzednim razem polska wytrwała w demokracji jakieś kilka lat, do przewrotu majowego w 1926, czyli i tak jest sukces. Bo teraz daliśmy radę 26 lat. Jakiś progres jest.

Wątpię czy tu coś ciepłe myśli dadzą. Po prostu większość jest zmęczona demokracją i chce mieć ikonę do której się będzie modlić, i żeby wszystko za nich decydowano. A oni się wtedy zajmą wyprzedażami w media markcie, bo są właśnie Święta, i trzeba zrobić karpia bo inaczej co teściowa powie.

Ot i tyle.
    • luiza-w-ogrodzie Re: KOD 03.12.15, 23:56
      Widze KOD jako reakcje ludzi na pogwalcenie procesow demokratycznych w Polsce przez demokratycznie wybrana wiekszoscia glosow partie rzadzaca oraz prezydenta.

Poniewaz wiekszosc w Polsce jaka jest, kazdy widzi (vide post Stokrotki o karpiach w markcie), KOD pozostanie zapewne hobbystycznym klubem dyskusyjnym inteligencji, bez mozliwosci wplywu na cokolwiek.

Sama sie nie dolaczam do zadnej opcji politycznej w Polsce ani nie glosuje, bo uwazam ze Polacy powinni sie rzadzic sami, a ja zbyt dlugo jestem na emigracji i nie zainteresowana sprawami polskimi, zeby czuc sie upowazniona do wplywu na polska polityke.

Luiza-w-Ogrodzie
      Mówił Kon Fu Tse: Chcesz być szczęśliwy kilka chwil? Upij się. Kilka lat? Ożeń się. Całe życie? Załóż ogród...
    • ertes Re: KOD 04.12.15, 07:23
      Cos dla Was

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka