07.03.06, 18:33
Dobry reżyser, natomiast prywatnie bufon i narcyz.
Ale zdaje się że oni wszyscy tacy są. Całe to "arts community" chyba mniej
więcej jest podobne. Najlepiej oceniać ich tylko po ich dziełach i niczym
więcej.
Tak czy inaczej skończył 80 lat, więc należy życzyć sto lat.
Obserwuj wątek
    • ewa553 Re: Wajda 07.03.06, 18:42
      mowisz ze "oni wszyscy"? Nie wiem, ale bylam ostatnio mocno rozczarowana jak
      uslyszalam, ze Marta Lipinska, ta slodziutka, ze slodziutkim glosikiem i
      wogole, byla zawsze podczas krecenia nieprzyjemna, niegrzeczna, wyniosla i nikt
      nie lubial z nia pracowac.Masz racje, lepiej ich znac tylko ze sceny lub tepe.
      • swiatlo Polsat 07.03.06, 18:52
        ewa553 napisała:

> mowisz ze "oni wszyscy"? Nie wiem, ale bylam ostatnio mocno rozczarowana jak
        > uslyszalam, ze Marta Lipinska, ta slodziutka, ze slodziutkim glosikiem i
        > wogole, byla zawsze podczas krecenia nieprzyjemna, niegrzeczna, wyniosla i
        > nikt nie lubial z nia pracowac.

Ta od "Pana Sułka" :)) ?
        Ona była "hot" jak jeszcze była "hot".

Wykupiłem sobie kanał telewizyjny w ramach Polsatu o nazwie "Kino Polska". Co
        za dupa!! Nic tam nie ma! Jak ktoś chce sobie to sprawić do odradzam.
        A w ogóle ten cały pakiet "Polsat" to zawracanie gitary i zdzierstwo.
        Na Kinie to same jakieś siekiery czyli różne autorskie gnioty studentów szkoły
        filmowej z lat 60-tych, Polsat to same teleturnieje skopiowane z telewizji
        amerykańskiej, a TVN to permanentne ględzenie Marcinkiewicza wespół z
        Kaczyńskimi.
        Nabrałem się na to aż wstyd. Teraz nie wiem jak się tego pozbyć.
        • ertes Re: Polsat 07.03.06, 19:02
          Swiatlo!
          A to dziekuje bo wlasnie sie zastanawialem czy aby nie porzucic mojego kabla dla
          Dish Network glownie dla tych polskich programow.
          Masz moze ich oferte HD? Jak to wyglada?
          • swiatlo Re: Polsat 07.03.06, 19:16
            ertes napisał:

> Swiatlo!
            > A to dziekuje bo wlasnie sie zastanawialem czy aby nie porzucic mojego kabla
            > dla Dish Network glownie dla tych polskich programow.
            > Masz moze ich oferte HD? Jak to wyglada?

Nie chcę cię wyprowadzić w pole, bo niektórzy lubią peanut butter, a inni po
            nim rzygają (jak ja).
            Mi się ten pakiet Polsat nie podoba. Ale to nie znaczy że i tobie ma się on nie
            podobać.
            Najlepiej jak znajdziesz gdzieś na internecie ich program i sam zobaczysz co
            grają. To znaczy raz na jakiś czas puszczą tam film warty obejrzenia. Problem
            ze mną jest taki że mam czas na telewizję jedynie w przedziale czasowym
            pomiędzy 9 a 11 wieczorem Pacific Time, a to przypada na godziny wczesno-
            poranne w Polsce, więc w czasie gdzie oglądalność jest najniższa, czyli kiedy
            to puszcza się same gnioty i zapchajdziury.
            Z kolei on-screen programming zupełnie się nie zgadza z rzeczywistością, więc
            nie ma jak zaprogramować recordingu. Tak więc ten pakiet leży na mojej
            telewizji odłogiem, nikt go nie ogląda i zastanawiam się czy go nie skancelować.

Poza tym nie wiem jaki deal masz przy instalacji. Ja musiałem zapłacić $200 za
            instalację dodatkowej anteny, czego teraz bardzo żałuję.

Co to jest oferta HD? Czy masz na myśli High Definition?

A po za tym to ponownie powiem - niektórzy lubią to inni lubią tamto. Nigdy nie
            wiesz czy coś lubisz jeśli sam nie spróbujesz. Jak nie jest dla ciebie
            problemem zapłacić $200 za spróbowanie, to spróbuj. A nuż ci się spodoba.
            • ertes Re: Polsat 07.03.06, 19:19
              HD to High Def. Odkad mam HD TV to w zasadzie nic innego nie ogladam.
              Ale jesli chodzi o te polskie programy to bede polegal na Twoim zdaniu i sobie
              daruje tym bardziej ze ja musialbym przesiasc sie z kabla na satelite.
    • ewa553 Re: Wajda 07.03.06, 19:43
      Tak, Swiatlo, Lipinska to wlasnie Pani Eliza od Pana Sulka.
      Nota bene widzialam ich oboje w kilku sztukach w Polsce: oboje sa grubi jak
      hipototamy, ale swietnie graja i dobrze ich ogladac.

Co do polskiej TV to tez sie zastanawialam nad kupnem malej anteny, ale wszyscy
      mi tu odradzaja ze program do de. Wiec sobie daruje.
      • swiatlo Re: Wajda 07.03.06, 21:31
        ewa553 napisała:

> Tak, Swiatlo, Lipinska to wlasnie Pani Eliza od Pana Sulka.
        > Nota bene widzialam ich oboje w kilku sztukach w Polsce: oboje sa grubi jak
        > hipototamy, ale swietnie graja i dobrze ich ogladac.

No nic dziwnego, Kowalewski to klasyk!
        Jego sama persona gwarantuje świetną komedię. Ja jak tylko go widzę zanim on
        zdoła cokolwiek zrobić to już dostaję świetnego humoru!
    • jutka1 Re: Wajda 07.03.06, 20:44
      Skad wiesz? Znasz go prywatnie?
      "Oni wszyscy"? Znasz ich wszystkich?
      • swiatlo Re: Wajda 07.03.06, 21:18
        jutka1 napisała:

> Skad wiesz? Znasz go prywatnie?
        > "Oni wszyscy"? Znasz ich wszystkich?

Słuchałem go i widziałem na żywo dwa razy, słuchałem go i widziałem nie na żywo
        miliony razy. I za każdym razem byłem rozdrażniony jego narcystyczną manierą.

"Oni wszyscy" jest po prostu takim sformułowaniem. Jeżeli się to nie mieści w
        granicach definicji poprawności politycznej, to nic nie poradzę. Niech puryści
        PP albo mnie nie czytają, albo się przyzwyczają.
        • fedorczyk4 Dzień dobry-Wajda 07.03.06, 21:19

• fedorczyk4 Dzień dobry-Wajda 07.03.06, 21:31
          Witam Was, nowa jestem.Od razy zeznaję że czytam Wasze forum od dawna. Z
          Waszych stałych autorow znam (z innych for) Luiżę w Ogrodzie, Ertesa, Światłę i
          Jutkę. I pewnie bym została niemym wielbicielem, gdyby nie wpis dotyczący
          bufona i snoba Wajdy. Ale to mnie ruszyło, bo tak się składa że znam człowieka
          calkiem prywatnie od wielu lat. Nie jestem WIPem więc jestem stosunkowo
          obiektywna( ak ta szatniarka która mówiła o nim TO JEST PAN). Panie Światło,
          nie m Pan racji. Obawiam się że bufon, snob i inne są przymiotnikami
          przystającymi do różnych osobowości, ale zupełnie nie do Wajdy.
          • swiatlo Re: Dzień dobry-Wajda 07.03.06, 21:42
            Może i tak, więc oddaję hołd.
            Mówię na podstawie moich doświadczeń z mnóstwa wywiadów i rozmów. Widziałem go
            na żywo dwa razy, za każdym razem z bardzo bliska, raz nawet odpowiedział na
            moje pytanie. Po prostu nie lubię jego narcystycznej maniery. Może poza tą
            manierą kryje się wspaniały człowiek. Ale sama maniera jest dla mnie okropna i
            wręcz nieznośna.

No ale to mój odbiór. Słowo "bufon" cofam. Chociaż jego wystąpienie po polsku w
            Akademii Filmowej zrobiło na mnie bardzo bufońskie wrażenie. Podobnie jego
            hymny pochwalne na cześć Unii Wolności. No, ale to tylko mój prywatny odbiór i
            zgadzam się że nie miałem prawa go nazwać "bufonem" publicznie.

Podtrzymuję jednak moją opinię co do narcyzmu. No ale ten zarzut się odnosi do
            większości ludzi sztuki, więc może to tylko taka marketingowa poza.

A poza tym filmy znakomite, a "Panny z Wilka" to klejnot.
            Chociaż "Człowiek z Żelaza" okropny i przepompowany. Jak balon.
            • fedorczyk4 Re: Dzień dobry-Wajda 07.03.06, 21:54
              Raz jeszcze dzień dobry, i raz jeszcze się tłumaczę. Człowieka (Wajdę) zupelnie
              przez przypadek, ale za to bardzo dobrze znam. Wiem wszystko o jego
              dzaiałalności charytatywnej, artystycznej, i naukowej. I niewlaściwe
              interpretacje (wynikające z....)okropnie mnie irytują. Mogę wymienić setki
              nazwisk, rodzin które jego dzialalności zawdzięczają odzyskanie honoru rodziny.
              Malo kto tyle dał innym.
              • don2 Re: Dzień dobry-Wajda 07.03.06, 22:11
                Mogę wymienić setki
                nazwisk, rodzin które jego dzialalności zawdzięczają odzyskanie honoru rodziny.

Ja bardzo przepraszam,czy moge zapytac co to znaczy ? Czyzby Pan Wajda wyzywal
                na pojedynek w imieniu setek rodzin ? Wygrywal uzyskujac satysfakcje i ratowal
                honor rodzin ? A moze splacal dlugi honorowe stetek rodzin? A moze zalatwial
                odzyskanie utraconej cnoty corkom w owych setkach rodzin (przedslubnie
                utraconym,znaczy cnotom)Z uklonem D.
                • fedorczyk4 Do Don 07.03.06, 22:18
                  Po prostu dzięki niemu, wyżej wymienione setki rodzin uzyskaly dostęp do akt.
                  Jezeli chcesz precyzyjnych informacji to zadaj precyzyjne pytania i wtedy podam
                  Ci knkretne numeery akt. Oczywiście po pewnym czasie.
                  • don2 Re: Do F. 07.03.06, 22:36
                    Umowmy sie ,ze na tym forum przesadzaja tylko ogrodnicy i bileterzy kinowi.

Po prostu dzięki niemu, wyżej wymienione setki rodzin uzyskaly dostęp do akt.
                    Jezeli chcesz precyzyjnych informacji to zadaj precyzyjne pytania i wtedy podam
                    Ci knkretne numeery akt. Oczywiście po pewnym czasie.
                    • fedorczyk4 Re: od F. 07.03.06, 22:45
                      Don, jak chodzi o rozmiar psa to stanę do każdej rozgrywki. Jak chodzi o Wajdę
                      to przyjmuję dyskusje merytoryczno-sztuczne (sama nie jestem wierno poddańczo-
                      zachwycona), natomiast wszystko się we mnie i na mnie jeży jak słyszę żę jest
                      snobem i narcyzem. Znam faceta od 20 lat, całkiem prywatnie i w morde jeża ja
                      nie jestem vipem a on narcyzem!
                      • don2 Re: Do F. 07.03.06, 23:01
                        Jezeli chodzi o P.Wajde-wysluchaj mojego motylka ( to tyczy sie wszelkiej masci
                        VIP-ow)Ani mnie grzeje ani ziebi.
                        Podaje dane mojego psa :
                        wiek-8 miesiecy
                        wzrost mierzony do karku ,lub w klebie jak sie mowi o koniach-78 cm
                        waga aktualna 60 kg
                        Zapomnialem powitac,co czynie .Psiarzom wybaczam nawet snobistyczne inklinacje.
                        • ewa553 Popatrz Don, 07.03.06, 23:13
                          jaka Ona cwana: ma dzieci,psa i koty - nikt sie do niej nie przyczepi, dla
                          wszystkich jest "swoja":))))))
                          • don2 Re: Popatrz Don, 07.03.06, 23:16
                            Pomylka E553,zawsze znajdzie sie wrog zwierzat domowych i niechetny dzieciom :))
                            • ewa553 nie wierze Donie, 07.03.06, 23:28
                              takiej swini na tym forum nie ma. coby ani dzieci, ani zwierzat nie lubila:))))
          • jutka1 Re: Dzień dobry-Wajda 07.03.06, 22:03
            Czesc Fed :-D
            Witaj na P2, baw sie dobrze :-)

Napisz Towarzystwu troche o sobie :-))))
        • fedorczyk4 Re: Wajda 07.03.06, 21:31
          Bardzo przepraszam za podwójkę
          • ertes Re: Wajda 07.03.06, 21:36
            Witaj :)
            I nie przejmuj sie Swiatlo, ten model juz tak ma ze czasami tak a nie inaczej
            napisze. Jak i inne modele rowniez ale to wlasnie czyni nasze forum ciekawym :)

--
        • jutka1 Re: Wajda 07.03.06, 22:02
          swiatlo napisał:

> "Oni wszyscy" jest po prostu takim sformułowaniem. Jeżeli się to nie mieści w
          > granicach definicji poprawności politycznej, to nic nie poradzę.
          Bardzo traci (czyt. tronci) demagogia.
          Dokonales niesprawiedliwej generalizacji, a teraz probujesz wywrocic kota
          ogonem, ze to wina poprawnosci politycznej i "purystow". Come on.

> Niech puryści PP albo mnie nie czytają, albo się przyzwyczają.
          Wiesz, jest jeszcze opcja dyskusji z Toba. Czy nie przyjmujesz istnienia takiej
          opcji?
    • ewa553 cze Fedorczyk, 07.03.06, 21:57
      moze powiesz ze dwa slowa o sobie?
      • fedorczyk4 Re: cze Fedorczyk, 07.03.06, 22:09
        Wrszawianka w czwartym pokoleniu. Po osiemnastoletnim pobycie we francji. Żona
        Francuza, matka trojga dzieci, właścicielka złego charaktru, wielkiej suki i
        dwóch kotów. Generalnie niepewna wielu rzeczy, ale jak już czegoś pewna to do
        osttniej krwi. Z wyksztalcenia operator filmowy, pół historyk sztuki i
        ćwierćpsycholog. Generalnie kobieta renesansu (co by to nie znaczyło).
        • jutka1 Re: cze Fedorczyk, - hehehe :-)))) ntxt 07.03.06, 22:11

• don2 Re: cze Fedorczyk, 07.03.06, 22:18
          Z wyksztalcenia operator filmowy, pół historyk sztuki i
          ćwierćpsycholog. Generalnie kobieta renesansu (co by to nie znaczyło).

zapomnialas dopisac: automobilistka,cyklistka,amazonka amatorka,czlonkini Klubu
          Mysliwskiego,Stowarzyszenia Dam Filantropijnych,Choru Katedralnego
          Solistka,aktywistka Stow.Matek Polek i etc. Padam do nozek Cwiercyntelygent D.
          • fedorczyk4 Re: cze Fedorczyk, 07.03.06, 22:20
            don2 napisał:

> Z wyksztalcenia operator filmowy, pół historyk sztuki i
            > ćwierćpsycholog. Generalnie kobieta renesansu (co by to nie znaczyło).
            >
            > zapomnialas dopisac: automobilistka,cyklistka,amazonka amatorka,czlonkini
            Klubu
            >
            > Mysliwskiego,Stowarzyszenia Dam Filantropijnych,Choru Katedralnego
            > Solistka,aktywistka Stow.Matek Polek i etc. Padam do nozek Cwiercyntelygent D.
            • fedorczyk4 Re: cze Fedorczyk, 07.03.06, 22:25
              Bardzo przepraszam Don mnie lekko oszołomil swoja erudycją i głupio mi się
              nacisneło. Nie pierwszy i nie ostatni raz. Cieszę się że on tak błyskawicznie
              na mnie zareagował, kilka razy na innych forach już się lekko o siebie
              otarlismy się.
              • don2 Re: cze Fedorczyk, 07.03.06, 22:31
                Zdazylo sie ,zdaje sie na Zwierzetach-siedlisku tych no jak tam im........ i
                innych psich znawcow innaczej.Co nie znaczy ,ze traktuje cie "z gory" z racji
                posiadania wiekszego psa :)))) Uklony
    • ewa553 Re: Wajda 07.03.06, 22:15
      hej Fedorczyk, to Ty jak Jutka opuscilas francuskie salony dla krajowych m-iles!
      Jestes mi niezwykle sympatyczna: tez mam dwa koty:)))))) i wielbie Warszawe:)))
      • ani-ta Re: Wajda 07.03.06, 22:35
        fajnie!:)
        witaj fedorczyk!:)

Ewcia - dodaj jeszcze, ze kochasz warszawianki:) ploooossseeeee!:))))
      • ertes Re: Wajda 07.03.06, 22:45
        Juz zapodawalem ale masz jeszcze raz milosniczko wawki:
        www.pbase.com/jolka/warsaw
    • ewa553 Re: Wajda 07.03.06, 22:47
      Alez oczywiscie, kocham kilka Warszawianek!!!! Szczegolnie taka jedna, co nosi
      dopiero rozmiar 62!
      • ertes Re: Wajda 07.03.06, 22:48
        To jakas deska! Wklesla.
        • ewa553 Re: Wajda 07.03.06, 22:54
          czlowieku, w wieku 3 miesiecy nosi sie takie rozmiary:)))))
          • ertes Re: Wajda 07.03.06, 23:23
            he???
    • luiza-w-ogrodzie Fed,witaj! 08.03.06, 00:04
      Fedorczyk, milo Ciebie zobaczyc i tutaj. Rozgosc sie i juz.

Pozdrawiam
      Luiza-w-Ogrodzie
      ·´¯`·.¸¸><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º>
      Australia-uzyteczne linki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka