Dodaj do ulubionych

Linki do Air Cargo?

28.03.06, 11:38
Pomozcie, jezeli potraficie! Ja chyba jestem za glupia, zeby znalezc w necie
jakies Air Cargo – szukam juz pol dnia i nic sensownego nie znalazlam. Chodzi
mi o mozliwosc wyslania ok. 150 kg. samolotem do Lagos / Nigeria.

Dzieki z gory, Xurek
Obserwuj wątek
    • chris-joe Re: Linki do Air Cargo? 28.03.06, 12:15
      Nie znam nic takiego jak "air cargo", xur, natomiast kazda linia lotnicza
      zajmuje sie przewozem cargo i ma odpowiedni oddzial na lotnisku.
      Co prawda jestem zielony w temacie, bo jak dotad przesylalem jedynie swoje
      smieci + kota z Vancouver do Montrealu, ale mysle ze powinnac sie skontaktowac z
      UPS, FedEx oraz z ich lokalnymi odpowiednikami w Europie i popytac o ich oferte.

Skontaktuj sie takze z konkretnymi liniami lotniczymi i wypytaj ile chca za taka
      przesylke.
      Zerknij na website lotniska w Zurichu, tam powinien byc takze link do "cargo".
      • xurek Re: Linki do Air Cargo? 28.03.06, 12:45
        z konkretnymi liniami (mam za soba KLM, Swiss i Lufthanse) to jest tak, ze po
        dziesiatym "nowym numerze", ktory teraz juz napewno bedzie wiedzial okazuje sie
        ze albo dalej nie wie, albo cargo nie ma. DHL drogi jak niewiemco, tych innych
        nie znalam, wiec sprobuje. I sprobuje tez przez lotnisko w Zurychu. Dzieki.
        • emre_baran smaolotem 31.03.06, 11:49
          samolotem to raczje bdzie drogo danzas, exel, dhl czy inni, najtaniej to bedzie
          chyba nadac na nadbagaz jak kkots juz leci. z drugiej strony mozesz cos nadac
          statkiem jak sie nie spieszy, znacznie taniej - np. schumacher cargo

aloha
    • ewa553 do c-j 28.03.06, 17:03
      Twojego Przyjaciela Kota przesylales samego jak kawalek bagazu samolotem????
      Jestem wstrzasnieta.
      • chris-joe Re: do c-j 28.03.06, 20:17
        Nie zupelnie- kot jako jedyna czesc skladowa bagazu dostal procha otumaniajacego
        (ksiazki np. nie) oraz osobna klatke z kocykiem i lignina nasaczona woda
        (komputer o czyms takim mogl jedynie marzyc).

Alibi? Otoz jechalem do Mtl sam i w ciemno, czyli bez nagranego lokum- mialem
        zarezerwowany hotel na tydzien (bez mozliwosci przedluzenia) w ktorym to czasie
        mialem sobie znalezc mieszkanie (bez znajomosci miasta ani jezyka).
        Wybor byl wiec taki: targac Maxxa ze soba do hotelu (gdzie wiekszosc dnia bylby
        sam i kompletnie wyploszony, a wlasciwie to by go tam wcale nie bylo, bo by go
        nie wpuscili), czy tez zostawic go w dobrych i znanych mu rekach do czasu, gdy
        bede na swoim.

Wybralem to drugie. Dobrze zrobilem? Dobrze! :)
        • ertes Re: do c-j 28.03.06, 20:20
          Ja to bym jeszcze dodal bo pewnie Basia nie zdaje sobie sprawy ze taka podroz z
          vancouver do Montrealu to okolo 5 tys km czyli jakby z Uralu do Lizbony albo i
          dalej...
          Inaczej zwierzaka sie nie da przewiezc.
          • chris-joe Re: do c-j 28.03.06, 20:24
            Zaiste- nie byla to przejazdzka autobahnem z np. Monachium do np. Stuttgartu :)
    • ewa553 Re: Linki do Air Cargo? 28.03.06, 20:52
      fakt ze sobie takich odleglosci po prostu wyobrazic nie moge. Ale myslalam o
      wiezieniu Maxxa w transporterku w kabinie dla pasazerow. No ale faktycznie
      sytuacja u Ciebie byla niesprzyjajaca. Ile lat ma Maly?
      • chris-joe Re: Linki do Air Cargo? 28.03.06, 22:01
        Maly ma dyche. Ale sie trzyma wysmienicie :)
    • triskell Re: Linki do Air Cargo? 02.04.06, 01:52
      Xurku, ja z Polski do Stanów wysyłałam kilkadziesiąt kilogramów swojego dobytku
      przez Promexim ( www.promexim.pl/promexim/ ) - ze strony amerykańskiej
      współpracują oni z FedExem, a w Szwajcarii na pewno też kogoś mają. Jakoś bardzo
      tanio nie było (nie jestem Ci w stanie powidzieć dokładnie, ile to kosztowało,
      bo po pierwsze było to dwa i pół roku temu, a po drugie płacił mój ojciec, więc
      cena była poniekąd drugorzędną sprawą), ale chyba korzystnie w porównaniu do DHL
      i temu podobnych. Powodzenia!!! :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka