15.11.03, 21:01

na piatkowym seminarium JP II mial sywierdzic wg "superexpressu"

Ludzie szybko zaspakajajaac swe potrzeby konsumpcyjne i ambicje zawodowe
,ktore staja sie ich celem,popadaja we frustracje a ta przemienia soe w
depresje.koniec notatki. A ja nic z tego nie rozumiem,znaczy glab jestem.
Bo ja bym bardzo z tego sie cieszyl !! D.
Obserwuj wątek
    • jan.kran Re: JP II+ radosc z zaspokojenia 16.11.03, 12:37
      Przybliz... Cieszylbys sie z frustracji i depresji czy tez z zaspokojenia potrzeb wszelakich ? Bo jakos sie enigmatycznoscia zarazil od Papieza i nie rozumiem. A moze nie chce :-PPPPP K.
      • basia553 Re: JP II+ radosc z zaspokojenia 16.11.03, 12:46
        Ja to tak moim ptasim mözdzkiem rozumiem: nie upolowanie, lecz polowanie cieszy
        i mobilizuje. Czesto obserwowalam to u Meza: stawial sobie cel i w realizacji
        kwitl, szalal, sie realizowal. Po zdobyciu oklapniecie, szukanie nowego celu.
        No bo jak juz teoretycznie wszystko osiagniesz, osiadasz na laurach. Fajnie,
        ale nie jest to troche nudne?
        • don2 Re: JP II+ radosc z zaspokojenia 16.11.03, 13:11

Chcialem powiedziec ,egzystencja zapewniona,ambicje itp zaspokojone.
          Koniec szarpaniny i wysilku.zadowolenie iw pelni korzystanie z tego na co
          sobie zasluzyles lub wywalczyles,lub jak to nazwac.To moje zdanie-prostego
          garbusa zyciowego.oczywiscie, rzadko kto osiaga wszystko w zyciu-i co to jest
          to wszystko? Ale takie problemy pozostawiam innym,ktorzy lepiej sie na tym znaja
          ,i potrafia to ubrac w sliczne i madre zdania.
    • jutka1 Re: JP II + potrzeby 16.11.03, 13:23
      moje potrzeby konsumpcyjne i zawodowe sa zaspokojone. i nie popadlam z tego
      powodu w depresje.

jak widac jest jeszcze jeden punkt gdzie sie z JPII nie zgadzam. ale chyba to
      przezyje ;))))
      • jan.kran Re: JP II + potrzeby 16.11.03, 14:41
        jutka1 napisała:

> moje potrzeby konsumpcyjne i zawodowe sa zaspokojone. i nie popadlam z tego
        > powodu w depresje.
        >
        > jak widac jest jeszcze jeden punkt gdzie sie z JPII nie zgadzam. ale chyba to
        > przezyje ;))))

Dla mnie problem zaczyna sie tam gdzie masz zaspokojone , przynajmniej z
        grubsza , potrzeby konsumpcyjne i zawodowe a jednak popadasz w depresje. Kasa
        w porzadku, posadka OK i niby szafa gra a depresja tlucze .
        Oczywiscie nie mowie o sobie. Ale mam taki egzemplarz i nie wiem co z tym
        zrobic. Troche mi sie znudzilo wieczne wycieranie nosa zwlaszcza , ze mnie nie
        ma kto wytrzec i czasem mnie to wkurza :-)))) K.
        • don2 Re: JP II + potrzeby 16.11.03, 14:47

Kranie juz wiem co cie meczy- masz juz wszystko i brak ci tego co cie jak
          pisalas nie interesuje.pamietasz? he he ,depresja mija po dobrym..... ja ci to
          gwarantuje,najlepsze lekarstwo na depresje.:)))))))))))))
          • jan.kran Re: JP II + potrzeby 16.11.03, 15:06
            don2 napisał:

>
            > Kranie juz wiem co cie meczy- masz juz wszystko i brak ci tego co cie jak
            > pisalas nie interesuje.pamietasz? he he ,depresja mija po dobrym..... ja ci
            to
            > gwarantuje,najlepsze lekarstwo na depresje.:)))))))))))))

Jutka moze Ci trudno w to uwierzyc , ale mi sie nie wszystko z jednym kojarzy
            jak niektorym Rudym Osobom :-PPPP Poza tym lista moich potrzeb i brakow jest
            dluga jak z Oslo do Paris :-))))
            Jak chodzi o lekarstwo na depresje a la Jutka to ja bym ex podrzucila. Jakos
            te niemieckie pielegniarki niekumate albo ex nieatrakcyjny ? K.
            • don2 Re: JP II + potrzeby 16.11.03, 15:14

A z tego co napisalas do Jutki,odpowiadajac na moj post do ciebie
              wnioskuje ,ze chyba do obiadku bylo cos z procentem :)))))))))))
              • jan.kran Re: Odpowiedz prosta. 17.11.03, 15:56
                don2 napisał:

>
                > A z tego co napisalas do Jutki,odpowiadajac na moj post do ciebie
                > wnioskuje ,ze chyba do obiadku bylo cos z procentem :)))))))))))

Rzeczywiscie pomylilam autorow. Bez procentow. Ale dzialam automatycznie. Don nie pisze o sex a Jutka zawsze . Wiec nawet nie sprawdzalam co na gorze tylko automatycznie sobie podlozylam autora pod text. A moze po prostu Jutka i Don tak podobnie pisza , ze nie odrozniam ? Ide sie zastanowic :-))) K. Rpztargniony.
                • jutka1 Re: Odpowiedz prosta + skandal! ;)) 17.11.03, 16:03
                  jan.kran napisała:

Don nie pisze o sex a Jutka zawsze .
                  Chcialabym niesmialo wtracic, ze ja od jakiegos czasu sie bardzo staram, i o
                  seksie nie pisze zawsze, tak czasem mi sie tylko wymsknie. :))

no ale zeby watek o JP2 skrecic na seks, no to juz jest skandal! ;)))
                  • jan.kran ReZero skandalu. 17.11.03, 17:40
                    jutka1 napisała:

> jan.kran napisała:
                    >
                    > Don nie pisze o sex a Jutka zawsze .
                    > ********
                    > Chcialabym niesmialo wtracic, ze ja od jakiegos czasu sie bardzo staram, i o
                    > seksie nie pisze zawsze, tak czasem mi sie tylko wymsknie. :))
                    >
                    > no ale zeby watek o JP2 skrecic na seks, no to juz jest skandal! ;)))

Krana niewinny watek o kryzysie energetycznym skonczyl sie wibratorem. Nie wiem co to jest ale na pewno jakies swistwo.

Co ktos zacznie o grzybach to i tak sex.
                    Ja nic nie rozumoem i nawet nie probuje , ale tyz nie chce wyjasnien , bo sie podswiadomie domyslam.
                    Ja uwazam , ze kobieta nalezy do domu, najlepiej boso w kuchni. Ksiazke kucharska powinna czytac a nie zadna inna . I dbac o wychowanie przyszlych pokolen. Kran Tradycyjny.
            • jutka1 Re: JP II + potrzeby + do Krana 16.11.03, 15:20
              jan.kran napisała:

> Jutka moze Ci trudno w to uwierzyc , ale mi sie nie wszystko z jednym
              kojarzy
              > jak niektorym Rudym Osobom :-PPPP Poza tym lista moich potrzeb i brakow
              jest
              > dluga jak z Oslo do Paris :-))))
              > Jak chodzi o lekarstwo na depresje a la Jutka to ja bym ex podrzucila.
              Jakos
              > te niemieckie pielegniarki niekumate albo ex nieatrakcyjny ? K.
              Kranie, pisalas chyba odpowiedz do Dona???? bo ja nic nie wspominalam o
              tymitamtym!!

Jutka :)
        • jutka1 Re: JP II + potrzeby 16.11.03, 14:55
          jan.kran napisała:

> Dla mnie problem zaczyna sie tam gdzie masz zaspokojone , przynajmniej z
          > grubsza , potrzeby konsumpcyjne i zawodowe a jednak popadasz w depresje.
          Kasa w porzadku, posadka OK i niby szafa gra a depresja tlucze .
          > Oczywiscie nie mowie o sobie. Ale mam taki egzemplarz i nie wiem co z tym
          > zrobic. Troche mi sie znudzilo wieczne wycieranie nosa zwlaszcza , ze mnie
          nie ma kto wytrzec i czasem mnie to wkurza :-)))) K.
          Kranie, wiem o co chodzi, ale dzieki Niebiosom nie identyfikuje sie ani z
          konsumpcja ano z aktualna robota. wrecz przeciwnie czekam dnia, niedlugo,
          kiedy nie bede musiala chodzic do paryskiej fabryki ;))))))

mam wsio co mi jest potrzebne, a reszta moze isc sie pasc :)
          • don2 Re: JP II + potrzeby + Jutka 16.11.03, 15:02

Pieknie to napisalas .Masz wsio ? EEEE znalazlo by sie troche potrzeb.
            tak troche przyziemnie pomyslec i zawsze cos sie znajdzie.Nikt nie ma wsio.

• jutka1 Re: JP II + potrzeby + Jutka 16.11.03, 15:17
              Donie, oprocz pewnych rzeczy mam wsio, a reszta przyjdzie. mam nadzieje.
              Pozdrawiam
              Jutka
    • pani-i-toto JP i rokendroll panie!!! 16.11.03, 18:27
      Life's a journey not a destination
      and how high can you fly with broken wings?

to Aerosmith akurat, czyli łapmy carpie ale brońboże nigdy w tej samej rzece,
      bo wszystko płynie i zmienia się a co tym wszystkim rządzi, ano ziarnko piasku,
      czyli byle drobiazg.
    • zjawa64 Re: JP II 16.11.03, 20:04
      don2 napisał:

>
      > na piatkowym seminarium JP II mial sywierdzic wg "superexpressu"
      >
      > Ludzie szybko zaspakajajaac swe potrzeby konsumpcyjne i ambicje zawodowe
      > ,ktore staja sie ich celem,popadaja we frustracje a ta przemienia soe w
      > depresje.
      A ja nic z tego nie rozumiem,znaczy glab jestem.
      > Bo ja bym bardzo z tego sie cieszyl !! D.

...mysle ze kluczem do rozwiazanie zagadki z watykanu jest slowo "S Z Y B K O "
      ....cos za cos...:))) czyli depresja jako kara za przekroczenie niedozwolonej
      predkosci... a gdzie czas na ...
      ..............D E L E K T A C J E ...?????????????

"Niech zyje bal...i smakosze...hej!"
      • don2 Re: JP II 16.11.03, 20:59

lepiej szybciej niz nigdy . Lub gdy juz jest wszystko jedno.

Wtedy juz nie bal a pogrzeb.
        • zjawa64 Re: JP II 16.11.03, 21:29
          don2 napisał:

>
          > lepiej szybciej niz nigdy . Lub gdy juz jest wszystko jedno.
          >
          > Wtedy juz nie bal a pogrzeb.

...szybko czyli byle-jak...(hahaha...jak to sie pisze?)... to ja juz wole
          W C A L E... "na grzybki ide panie...na grzybki..." :)))))

"Niech zyje bal...ale nie karierowicze...hej!"
          • don2 Re: JP II 16.11.03, 21:38

Wcale to nie jest ilosc.
            • zjawa64 Re: JP II 17.11.03, 00:43
              don2 napisał:

>
              > Wcale to nie jest ilosc.

...jezeli "wcale" nie jest iloscia , to pewnie o jakosc w slowie tym chodzi ,
              bo o predkosci nikt nawet nie wspomial... :)))

"Niech zyje bal...i kabaret...hej!"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka