Dodaj do ulubionych

......PDA rekomendacje ?

16.11.03, 01:21

Rozgladam sie za PDA.

Ktos z Forumowiczow uzywa ? ma zdecydowane pro- o contra ?
Rozgladam sie za czyms co mialoby wszystko w jednym (organizer, najchetniej z
mozliwosciami telefonu, mp3, kamera, WiFi, i co tam jeszcze wymyslono), a
jednoczesnie bylo latwe w obsludze.
Obserwuj wątek
    • waldek.usa Re: ......PDA rekomendacje ? 17.11.03, 20:46
      www.handspring.com/products/communicators/treo600_overview.jhtml
    • plesser Re: ......PDA rekomendacje ? 17.11.03, 20:52
      Hkhkhmm, hmmmkhmmmmmm, a co to PDA?

Plesser przy nadziei, ze sie cos ciekawego dowie
      • ertes Re: ......PDA rekomendacje ? 17.11.03, 21:11
        Taki mały komputerek trzymany w ręku.
        Tak gadżet do zabawy.
        Czegoż nie robi się dla szpanerstwa.

A propos czy ktoś ma rekomendacje na kupienie skarpetek?
        • boreus Re: ......PDA rekomendacje ? 17.11.03, 21:14
          ertes napisał:

> A propos czy ktoś ma rekomendacje na kupienie skarpetek?

Z bateriami czy bez?
          • ertes Re: ......PDA rekomendacje ? 17.11.03, 21:23
            Oczywiście, że z bateriami!
            Jak można wogóle chodzić w skarpetkach bez baterii?
            Wykluczone.

Wladek sypniesz jakimś linkiem? A może Tobie Mirko, kto tam wie.
            Ale linki są okej.
            • boreus Re: ......PDA rekomendacje ? 17.11.03, 21:31
              ertes napisał:

> Wladek sypniesz jakimś linkiem? A może Tobie Mirko, kto tam wie.
              > Ale linki są okej.

Już służę:
              preparedness.com/norgearlecso.html
              • waldek.usa Re: ......PDA rekomendacje ? 17.11.03, 21:39
                boreus napisał:

> ertes napisał:
                >
                > > Wladek sypniesz jakimś linkiem? A może Tobie Mirko, kto tam wie.
                > > Ale linki są okej.
                >
                > Już służę:
                > preparedness.com/norgearlecso.html

Kto by pomyslal??
        • waldek.usa Re: ......PDA rekomendacje ? 17.11.03, 21:57
          ertes napisał:

> Taki mały komputerek trzymany w ręku.
          > Tak gadżet do zabawy.
          > Czegoż nie robi się dla szpanerstwa.
          >
          > A propos czy ktoś ma rekomendacje na kupienie skarpetek?

hehehe, wesolek!

Jezeli do zycia nie potrzebne, to faktycznie masz racje, szpanerstwo. Czasy sie
          zmieniaja i wszystko bedzie wireless, telefony, internet. FCC oglosilo ze
          mozesz zlikwidowac tradycyjna linie i przeniesc stary numer na komorke.

Zalety tego Treo sa nie do pobicia, jak do tej pory najlepszy i polecam kazdej
          osobie (potrzebujacej). Za te pieniadze - super deal!
          • boreus Re: Wireless 18.11.03, 01:03
            waldek.usa napisał:

> Czasy sie zmieniaja i wszystko bedzie wireless, telefony, internet.

No i dzięki temu coraz więcej kwantów promieniowania elektromagnetycznego
            przelatuje przez nasze mózgi w każdej sekundzie. Kwantów o coraz większej
            energii, dodam.
            • ertes Re: Wireless 18.11.03, 01:11
              Jest jeszcze wyjscie. Wyprowadzic sie tam gdzie technologia nie siega.
              Albo dolozyc swoja cegielke i nie uzywac jak nie ma takiej potrzeby.
              • boreus Re: Wireless 18.11.03, 01:38
                ertes napisał:

> Jest jeszcze wyjscie. Wyprowadzic sie tam gdzie technologia nie siega.
                > Albo dolozyc swoja cegielke i nie uzywac jak nie ma takiej potrzeby.

Niestety, to nie takie łatwe. Już teraz nadajniki telefonii
                komórkowej są wszędzie, im bardziej zamieszkany teren, tym ich
                więcej. Przyznaje się nowe pasma i zwiększa moc nadajników
                praktycznie bez przeprowadzania rzetelnych badań skutków biologicznych
                promieniowania mikrofalowego.

Szwedzki neurolog Leif G. Salford powiedział, że telefonia komórkowa
                to "the world’s largest biological experiment ever". Przeprowadzony
                na nas, oczywiście.
          • alaskanka3 Re: ......PDA rekomendacje ? 18.11.03, 03:41

Dona prosze o nieczytanie tego co ponizej.

waldek.usa napisał:

> Zalety tego Treo sa nie do pobicia, jak do tej pory najlepszy i polecam kazdej
            > osobie (potrzebujacej). Za te pieniadze - super deal!
            >

Czy uzywasz Treo ? Przyjrze sie, wyglada na to ze ma wiekszosc tego czego
            potrzebuje, co prawda nie ma jeszcze na rynku wersji GSM, jak rowniez procesor
            wydaje mi sie wolny (144MHz) i pamieci ma mniej niz ostatnie WiFi PDA (te bez
            telefonu).

Z tymi falami latajacymi w powietrzu to rzeczywiscie mozna sie wystraszyc jak
            sobie czlowiek uswiadomi ze w kazdym momencie przelatuja przez niego miliony
            rozmow prowadzonych w okolicy. Ja mimo tego ze teoretycznie mniej wiecej wiem co
            i jak, w praktyce wciaz sie dziwie ze to wszystko w ogole dziala tzn. taki
            telefon rozroznia ktory sygnal jest przeznaczony wlasnie dla niego, co wiecej
            robi to w czasie rzeczywistym. Inna sprawa ze w ostatnich latach taki tlok
            zrobil sie w powietrzu (w kazdym razie w naszej okolicy) ze telefony coraz
            czesciej jednak sie gubia: a to zjadaja polowe rozmowy, a to w ogole gubia
            polaczenie.
            • waldek.usa Re: ......PDA rekomendacje ? 18.11.03, 16:28
              alaskanka3 napisała:

>
              > Dona prosze o nieczytanie tego co ponizej.
              >
              >
              >
              > waldek.usa napisał:
              >
              >
              > > Zalety tego Treo sa nie do pobicia, jak do tej pory najlepszy i polecam ka
              > zdej
              > > osobie (potrzebujacej). Za te pieniadze - super deal!
              > >
              >
              > Czy uzywasz Treo ? Przyjrze sie, wyglada na to ze ma wiekszosc tego czego
              > potrzebuje, co prawda nie ma jeszcze na rynku wersji GSM, jak rowniez procesor
              > wydaje mi sie wolny (144MHz) i pamieci ma mniej niz ostatnie WiFi PDA (te bez
              > telefonu).
              >

Nie uzywam Treo, nie mam az takich potrzeb, moze sobie sprawie pod choinke ;)
              Mam Sanyo 8100, bardzo fajne (z kamera).
              144 MHz jest wystarczajace w wiekszosci przypadkow (you don't need to swap
              files with a sledge hammer, hehe) 32 MB jest w porzadku - zalezy do czego
              potrzebujesz te pamiec, gry(??).
              www.palmone.com/us/products/compare/
              Przyszlosc PDA/komorka nalezy do Treo, Palm najprawdopodobniej zaprzestanie
              produkcji Tungsten...
              Szybciej nie zawsze oznacza lepiej, przeczytaj artykul w dzisiejczym Wall
              Street Journal o Intel - speed isn't everything.

Dla kogo szukasz?

troche statystyki:

kto chce kamere i Mp3 w komorce

ponizej 18 lat 29%
              19-24 18%
              25-34 13%
              35-44 10%
              45-54 5%
              55-64 3%

(RCR Wireless News)

> Z tymi falami latajacymi w powietrzu to rzeczywiscie mozna sie wystraszyc jak
              > sobie czlowiek uswiadomi ze w kazdym momencie przelatuja przez niego miliony
              > rozmow prowadzonych w okolicy. Ja mimo tego ze teoretycznie mniej wiecej wiem
              c
              > o
              > i jak, w praktyce wciaz sie dziwie ze to wszystko w ogole dziala tzn. taki
              > telefon rozroznia ktory sygnal jest przeznaczony wlasnie dla niego, co wiecej
              > robi to w czasie rzeczywistym. Inna sprawa ze w ostatnich latach taki tlok
              > zrobil sie w powietrzu (w kazdym razie w naszej okolicy) ze telefony coraz
              > czesciej jednak sie gubia: a to zjadaja polowe rozmowy, a to w ogole gubia
              > polaczenie.
              >
              >

Ano wlasnie, wszystko sie robi wireless.
              Jezeli chodzi o te fale, to jeszcze do konca nie wiadomo. Z radiem mamy do
              czynienia nie od dzis, jakos nikt nie swieci zielonkawo w nocy. Jesli idzie o
              komorke to lepiej jej do glowy nie przystawiac, ja uzywam sluchaweczki w ucho,
              bo nie mam zamiaru udowadniac ze cos zlego moze sie stac.

A tak w ogole to jest jeszcze wiele do dogrania na polu technicznym, wiecej
              przekaznikow, aby
              • alaskanka3 Re: ......PDA rekomendacje ? 18.11.03, 19:54
                waldek.usa napisał:
                >
                > Nie uzywam Treo, nie mam az takich potrzeb, moze sobie sprawie pod choinke ;)
                > Mam Sanyo 8100, bardzo fajne (z kamera).

Ja tez mysle o 'pod choinke' dla siebie, bo jestem strasznie rozproszona
                informacyjnie, a ostatnio odkrylam ze Yahoo pozwala na synchronizacje zalozonej
                tam bazy (kalendarz, AdressBook, etc.) z Palm-podobnymi. Wiec tak sobie mysle ze
                gdyby udalo mi sie wejsc w posiadania jakiego gadgetu komunikacyjnego typu
                'wszystko w jednym' to bardzo ulatwilabym sobie zycie. Bo teraz to wszystko
                osobno, i wiele informacji jest powtarzanych (np. ksiazki adresowe w telefonie i
                Yahoo), i zawsze zapominam zabrac z soba jakiegos gadgetu, np. na wszelkich
                dlugich wyjazdach dobrze miec i telefon, i kamere, i mp3, a kto by o tym
                pamietal przed wyjazdem.
                (uzywam malutkiego SonyEricsson (Ti86 ?) z kamera i GPRS).

> 144 MHz jest wystarczajace w wiekszosci przypadkow (you don't need to swap
                > files with a sledge hammer, hehe) 32 MB jest w porzadku - zalezy do czego
                > potrzebujesz te pamiec, gry(??).

ale z tych 32MB tylko 24MB jest dostepne dla uzytkownika, wydaje mi sie to malo
                jak na urzadzenie wielofunkcyjne.

> Jezeli chodzi o te fale, to jeszcze do konca nie wiadomo. Z radiem mamy do
                > czynienia nie od dzis, jakos nikt nie swieci zielonkawo w nocy.

Ale radio to inne czestotliwosci, i inne moce. Telefony pracuja na wyzszych
                czestotliwosciach, cos mi sie zdaje ze sa bardziej szkodliwe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka