mariusz146 20.07.05, 21:29 mam AR 146 2.0 16V TS planuje zalozyc gaz, prosze o opinie forumowiczow posiadajacych instalacje gazowe w swoich TS-ach, czy koniecznie zakladac sekwencyjny wtrysk gazu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcink70 Re: Alfa 146 TS + gaz 20.07.05, 21:42 Witam Posiadam identyczna 146 z takim samym silnikiem i z instalacja gazowa- sekwencyjny wtrysk gazu. W tym przypadku (sekwencyjny wtrysk gazu) wszystko działa idealnie, nie ma zadnych szarpnięc podczas przełączania sie na gaz, nie ma tez zadnych strat mocy (tak samo sie jeżdzi jak na benzynie),w przypadku mojej instalacji auto zawsze jest odpalane na benzynie, wiec nie ma z tym zadnych problemów. Spalanie gazy na trasie przy dynamicznej jeżdzie to ok. 9 litrów, więc raczej nie duzo jak na taką moc, w miescie oczywiscie troszke wiecej ok. 12 (ale to tez zalezy kto i jak :-) tym autem jezdzi.Moim zdaniem sekwencyjny gaz to idealne rozwiązanie, tylko ze instalacja troszke drozsza :- (, ale cos za coś POZDRAWiAM // Marcin Odpowiedz Link
marcink70 Re: Alfa 146 TS + gaz 20.07.05, 22:21 Witam !!! Ja jak kupiłem alfice to juz ja miała. Ale mysle ze min. ok. 3 tys. Jak kiedys sie pytałem ile by kosztowąła taka instalacja do renault megane ojca to powiedzieli ze ok 3,5 tys. ale to tanieje, więc najlepiej spytaj sam. Ja mam instalacje BRC gas equipment. Warto spytac w firmie CZAKRAM Jacek Okański ul. Dojazd 1 33-100 Tarnów te. 0146271350 fax.0146271360 www.czakram.pl e- mail:czakram@czakram.pl ->polecam oni instaluja gaz firmy BRC, i jest to profesionalny zakład, wystarczy ze powiesz jaki samochodzik masz i juz wszystko wiedzą co i jak :-). warto podjechac (jezeli mieszkasz niedaleko) a jak nie do proponuje do nich przedzwonic. POZDRAWiAM // Marcin Odpowiedz Link