Dodaj do ulubionych

problem z bezpiecznikiem 145 bx

07.08.06, 14:20
Notorycznie tzn. 3 razy w ciągu 2 dni, przepala mi sie bezpiecznik 15A,
opisany w skrzynce jako service czy coś w tym stylu. Po przepaleniu nie można
odpalic, a po przekręceniu kluczyka nie swieci się żadna kontrolka. Gdzie
czukać przyczyny, co może robić zwarcie?
Z góry dziękuje za podpowiedzi i sugestie.
Pozdrawiam

Łukasz
Obserwuj wątek
    • qbus00 Re: problem z bezpiecznikiem 145 bx 07.08.06, 22:05
      Sprecyzuj notorycznie - caly czas (ze sie nie da jechac, bo od razu pali), raz
      na pare dni (jesli tak to w jakich warunkach - deszcz, upal, nie ma znaczenia itd).

Generalnie sprawa moze byc bardzo prosta i bardzo latwa do znalezienia, albo
      wrecz przeciwnie. Mi by sie nie chcialo dlubac i oddalbym jakiemus dobremu (acz
      nie drogiemu) elektrykowi.
      • ukaszek_t Re: problem z bezpiecznikiem 145 bx 07.08.06, 22:59
        1-Słońce, nie za ciepło przejechałem ok 60 km. przystanek przy sklepie, chce
        odpalić i lipa.
        2- tego samego dnia, wieczór zaczyna kropić deszcz auto zgasło na krzyzówce i
        lipa
        3- następny dzień mc-drive, pada zamawiam jedzenie, zostałem poproszony o
        zjechanie na koperte, zjezdzam, gasze silnik, dostaje jedzenie, chce odpalić i
        znów lipa.
        • qbus00 Re: problem z bezpiecznikiem 145 bx 08.08.06, 00:02
          Z tego co piszesz to wystepuje to niedeterministycznie, aczkolwiek czesto.

Moja znajoma miala podobny problem w Suzuki Swifcie (tez palilo jeden z
          glowniejszych bezpiecznikow ) - elektryk szukal dwa dni, az w koncu znalazl
          przebicie na jednej z glownych wiazek.

Ja na Twoim miejscu nie bawilbym sie w to sam (chyba, ze lubisz grzebac i
          szukac), bo wprawdzie moze to byc jakas prosta usterka, ale moze okazac sie, ze
          trzeba pol auta przegrzebac. Dobry elektryk powinien dac rade.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka