Dodaj do ulubionych

Pierdo........ P Z U !!!!!!!!!!

25.11.06, 11:05
Witam,
juz nie wiem jak mam klnac na tych kurwa zlodziei. Nie dosc ze dostalem druk
do wplaty OC z opoznieniem ( wysylaja z 2 tygodniowym wyprzedzeniem ale
niestety strajk poczty polskiej wydluza czas przesylki -> jednak chcialbym
zauwazyc ze psim obowiazkiem PP jest przesylka listow pomimo strajku ) to
jeszce mi NALICZYLI ZWYZKE 3% ZA KLASE POJAZDU. Jest to podyktowane tym ze co
niektore POJAZDY na polskim rynku czesciej POWODUJA wypadki !!!!!

Ja sie pytam czy to POJAZDY POWODUJA wypadki czy kurwa bezmyslni debile
ktorym sie wydaje ze potrafia jezdzic jak McRee ?

Dla przykladu:
posiadacze maluchow maja 10 % znizki !!!
wlasciciele Bmw seri m3 i m5 posiadaj 6% zwyzki
a wlasciciele Chryslera grand Voyager-a 10 % zwyzki

Ciekawe ile AR jest na polskim rynku a ile jest ubezpieczonych w PZU ?
Proponuje tez tym statystykom w PZU porownac do tego liczbe BMW m5 na poslkim
rynku do ilosci wypadkow.
To wszystko jest nieproporcjonalne

To wszystko jest ......... POPIERDOLONE

Przepraszam za slownictwo ale mnie kurwa nosi od samego rana jak dostalem
kwitek z wplata OC.

Pozdrawiam
dudi
Obserwuj wątek
    • dudix83 Re: Pierdo........ P Z U !!!!!!!!!! 25.11.06, 11:06
      aaa i jeszcze jedno.
      oprocz 3 % zwyzki jaka jest na AR posiadam rowniez 60% znizki za bezszkodowosc
      i gdzie tu jest sens ???????
      • dudix83 Re: Pierdo........ P Z U !!!!!!!!!! 25.11.06, 11:08
        jeb..... odpowiedzialnosc zbiorowa !!!!
        • streetfighter69 Re: Pierdo........ P Z U !!!!!!!!!! 25.11.06, 11:35
          Nie przejmuj sie, na zachodzie jest jeszcze gorzej. Tam oprocz tego ze niektore
          samochody czesciej robia wypadki to jeszcze same sie kradna bardziej niz
          inne ;) I tak np. kwota ubezpieczenia BMW lub Audi moze byc dwukrotnie wyzsza
          niz np. Mercedesa albo Subaru, ktore statystycznie najrzadziej maja wypadki.
          Odpowiedzialnosc zbiorowa jest w calej Europie - i to jest wlasciwie jedyna
          kwestia, w jakiej opinia o marce naprawde namacalnie oddzialuje na wlasciciela.
          • uki145 Re: Pierdo........ P Z U !!!!!!!!!! 25.11.06, 11:52
            Witam! proponuje wiec zmienic ubezpieczyciela na tanszego . jesli masz jedynie
            OC to na prawde w pzu sie nie opłaca. najtanszy ubezpieczyciel na rynku to w
            tej chwili HDI ,gdzie jestem z powodzeniem od roku ubezpieczony :zadnych zwyzek
            za marke ,na dodatek niskie stawki i w przypadku 2 włascicieli\uzytkowników
            (gdzie jeden ma powyzej 25 lat) nie ma zwyzek za wiek . w praktyce to wyglada
            tak za roczne OC mojej 145 1.6 zapłaciłem 365 zł (plus 35 zł za NW) . w PZU
            krzykneli za ten sam układ 160 zł drozej !!!!!!!!!!!!!!
            złodzieje !!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam Łukasz
            • dudix83 Re: Pierdo........ P Z U !!!!!!!!!! 25.11.06, 11:56
              Oczywiscie ze zmienie !!!!!!!! :)
          • dudix83 Re: Pierdo........ P Z U !!!!!!!!!! 25.11.06, 11:55
            No i dla mnie to jest po prostu paranoja. Dlaczego ja mam placic wiecej za to
            ze inni powoduja wypadki ? Dlaczego mieszkaniec W-wy placi wieksza stawke OC ?
            Gdzie jest ta obywatelska rownosc ? Dlaczego ja mam placic zwyzke za to ze
            posiadam AR czy tez BMW ? Skoro mam znizke za bezszkodowosc 60% to dlaczego mi
            naliczaja zwyzke za "klase pojazdu" ? i jeszcze raz sie pytam czy to samochod
            powoduje wypadek ?

Ubezpieczenie OC powinno byc traktowane indywidialnie ale na pewnych ogolnych
            zasadach !!!

I to ze ktos powoduje wypadek i szkode np na osobie to ja mam placic za jej
            leczenie ? Niech sciagna z majatku sprawcy !!! Spowodowal wypadek samochodem to
            niech sprawca placi a nie w mysl zasady solidarnosci kazdy po czesci musi
            pokrys koszty szkody !

Jedynie wspolnym dzialaniem mozna cos w tym kraju zmienic i pora to wreszcie
            zrobic.

PS Adi wroc !!!!! Pora otworzyc oswiecim i spalic caly ten Dom Starcow przy
            Wiejskiej a z nim polowe innych pracownikow "IV" RP
            • maliek Re: Pierdo........ P Z U !!!!!!!!!! 25.11.06, 17:35
              Pierwsze słyszę żeby za klasę pojazdu podwyższano OC. Rozumiem, AC ale żeby OC.
              Dla mnie to jest złodziejstwo pod pretekstem jakiejś głupio rozumianej
              solidarności. Ja rozumiem, że płacąc składkę OC w jakiejś firmie pokrywam
              solidarnie wypłaty odszkodowań innych klientów z tej firmy, ale żeby za
              posiadanie Alfy płacić więcej. Czym ona się różni od innych samochodów? Ciekawe
              czy posiadacze samochodów terenowych o wadze ponad 2 ton z orurowaniem z przodu
              płacą zwyżkę za klasę samochodu czy mają zniżkę za to, że ich auta
              są „bezpieczne”.
              Zmień firmę.
              • dudix83 Re: Pierdo........ P Z U !!!!!!!!!! 25.11.06, 23:02
                Witam,
                naliczona oplata o wdziecznej nazwie "zwyzka za klase pojazdu" jest liczona od
                tego jak czesto dany, konkretny model samochodu powoduje wypadki.
                Jedna osoba pracujaca w PZU - a dzwonilem dzisiaj - nie byla w stanie mi
                powiedziec od jakiej kwoty jest ta 3%towa zwyzka naliczona !!!!
                Sami nie wiedza jak sie maja, jedyne o czym moglbym z ta kobieta porozmawiac to
                chyba o pogodzie !!!!

Roznia sie kierowcy a nie samochody jesli chodzi o powodowanie wypadkow i to
                wlasnie jest szczytem kretynizmu w tej dodatkowej oplacie.

• annika4 Re: Pierdo........ P Z U !!!!!!!!!! 25.11.06, 21:58
      A mnie przyslali wezwanie do zaplaty sprzed dwoch lat za samochod, ktorego
      nigdy nie mialam. Mialam wprawdzie kilka Alf, ale zadnej o tym numerze
      rejestracyjnym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka