Dodaj do ulubionych

Kupno Alfa Romeo 156 2.0 TS

31.12.06, 16:24
Mam pytanko.Zamierzam kupic Alfa Romeo156 2.0TS z 2000r.Prosze o porade czy
ten samochod jest bardzo awaryjny i co ewentualnie w nim sie najczesciej
psuje?Jakie sa ewentualne koszty naprawy i czesci.Prosze o rzetelna i szczera
porade.Na co trzeba zwrocic uwage przy zakupie takiego auta?Z gory dziekuje
za kazda cenna informacje
Obserwuj wątek
    • malgoska1 Re: Kupno Alfa Romeo 156 2.0 TS 31.12.06, 17:31
      Witam.

> [...] Zamierzam kupic Alfa Romeo156 2.0TS z 2000r.Prosze o porade [...]

A próbowałeś choć przejrzeć archiwum?

Pozdrawiam,
      Maciej Loret
      • pejo3 Re: Kupno Alfa Romeo 156 2.0 TS 01.01.07, 21:25
        Przejrzyj archiwum jest tego dużo nawet w wątkach głównych. Na pewno ma bardzo piekna linie, nie licz na oszczędności i stan zalezy jak sie uda
    • ikar_29 Re: Kupno Alfa Romeo 156 2.0 TS 02.01.07, 10:52
      mam 2.0 - nie psuje sie nic ;) w gre wchodzily do tej pory tylko rzeczy
      zwiazane z eksploatacja /filtry, kable w.n itp/ ale tak ja wspomnial wczesniej
      kolega - zalezy na jaki egzemplarz trafisz.

Ikar
      • wampir_wawelski Re: Kupno Alfa Romeo 156 2.0 TS 02.01.07, 14:05
        właśnie kurcze, też się za takim rozglądam, są oferty już nawet ciekawe za 17
        tyś, tylko boje się, że padnie mi jakiś rozrzęd lub coś takiego. Więcej też nie
        mogę dać.
        • aquarius01 Re: Kupno Alfa Romeo 156 2.0 TS 02.01.07, 14:15
          Nie zakładaj, że padnie bo to nie jest pewnik. Przyjmij założenie, że będziesz
          go musiał wymienić (rozrząd) dla własnego świętego spokoju - po za tym jest
          jeszcze kilka elementów, którym należy się dokładnie przyjrzeć kupując używane
          auto. Jeżeli kwota, jaką podałeś, jest na skraju Twoich możliwości finansowych
          szukaj samochodu raczej do 14-15 tyś zł. Inaczej możesz przeżyć rozczarowane i
          nie dotyczy to tylko AR a wszystkich używanych samochodów a im bardziej są one
          nowoczesne tym większe koszty serwisu i eksploatacji. Sam to niestety musisz
          policzyć i rozważyć.
          • wampir_wawelski Re: Kupno Alfa Romeo 156 2.0 TS 02.01.07, 20:51
            biorę pod uwagę kupno samochodu na kredyt. W zasadzie postawiłem na alfę,
            wybieram pomiędzy nią a vw bora, chyba tutaj alfa jest bez konkurencyjna.
            Planuję zakup ok. kwietnia - maja, zobaczymy jak będą kształtować się ceny, może
            coś pójdzie w dół. Mam świadomość tego, że nie kupuję nowego samochodu, dlatego
            też, jeżeli mam kupić używane to staram się wybrać tanio i dobrze, myślę, że max
            do 18-tyś mogę wydać na taki samochód - w końcu to będzie mój pierwszy :)

Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka