alfamaniak 12.01.07, 13:35 Witam, czy tapicerka z przodu, tudziez drzwi bocznych może trzeszczeć na nierównościach? Czasem zauważam coś takiego w mojej AR 156... To chyba nie jest normalne, co? Dzieki za podpowiedz Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krechu Re: Trzeszcząca tapicerka 12.01.07, 13:59 Jest i nie jest. Teoretycznie nie powinna a praktycznie trzeszczy. Są do tego odpowiednie preparaty silikonowe albo trzeba pooglądać stan i ilość kołków w odrzwiach. Czasami dziwne dźwięki mogą powodować również rozregulowane zawiasy w drzwiach lub w zamkach. U mnie po regulacji nie trzeszczy dopóki moja Najdroższa żona nie wsiądzie i nie wysiądzie parę razy z wozu. Potem znowu trzeba dociskać kołki i podokręcać zawiasy :-( teraz jak jest chłodno to mi się nawet nie chce tego robić. Od strony kierowcy jakoś mi nie trzeszczy. P.S. Najlepszą metodą jest dobra muza we wozie Pozdrawiam Krechu AR 145 1.4 Bx Odpowiedz Link
hr.dracula Re: Trzeszcząca tapicerka 12.01.07, 14:27 Powiem więcej - nietrzeszczenie Alfy świadczy o powypadkowej przeszłości auta ;) Odpowiedz Link
krechu Re: Trzeszcząca tapicerka 12.01.07, 15:13 Albo o fachowym malowaniu w dobrym zakładzie i ogólnej dbałości o auto. Moja Alfunia już czeka na kompletną wymianę lakieru bowiem ten, który w 1997 roku zafundował jej producent po prostu się zużył (podobnie jak inne fiatowskie. Poza tym ponowne montowanie plastików, obić i innych rzeczy robi się chociaży przy wymianie głośników itd. Także ja bym tak strasznie nie generalizował. Pozdrawiam Krechu AR 145 1.4 Bx Odpowiedz Link
alfamaniak Re: Trzeszcząca tapicerka 12.01.07, 15:56 hehe, a to dobre! A ja myslalem, ze trzeszczenie jest oznaka powypadkowosci i braku sztywnosci autka :)) Czyli wszystko jest w porządku:)) Nie wiem, czy się cieszyć, czy nie... Po prostu faktycznie muszę słuchać głośniej muzy:)) Pozdrawiam Odpowiedz Link