Dodaj do ulubionych

Sila maila...

20.11.09, 08:58
Wczoraj wracając do domu na skrzyżowaniu wiśniowa/powstańców miałem niemiłą przygodę. Kolejka do skrętu w lewo, w jak zwykle ciągnęła się już od wieży ciśnień. Stoję już na pole position i widzę w lusterku jak w oddali prawym pasem śmiało jedzie sobie autobus. Następnie staje na środkowym pasie, służącym do jazdy na wprost i blokuje ruch. Następnie, po zapaleniu zielonego dla lewoskrętu pakuje mi się przede mnie w momencie kiedy ruszam. Na szczęście było trochę miejsca po lewej, udało mi się uciec. Wkurzyłem się jednak tak bardzo, że spisałem numery i wysłałem do pks gostynin maila.

Przed chwilą odebrałem odpowiedź, od samego prezesa zarządu, że kierowcy zostanie przydzielona mniej dla niego atrakcyjna trasa i zostanie skierowany na przeszkolenie, za które zapłaci z własnej kieszeni.

Cóż, nie spodziewałem się aż takiej reakcji, trochę mi głupio.
Obserwuj wątek
    • sven_b Re: Sila maila... 20.11.09, 10:41
      Jakie masz obiekcje? W końcu nastąpiła konkretna reakcja, chociaż niecodzienna
      dla tego typu instytucji.

Odnośnie siły korespondencji, pchnąłem szybkiego meila do klienta. Odbijałem
      kilka na raz będąc juz prawie w drzwiach więc czywiście nie przeczytałem.
      Przyszła odpowiedz, a w P.Sie notka 'Panie Sven, wszystkim nam to chodzi po
      głowie'. Sprawdzam wtf i okazuje się że zakończyłem swój meil z drobną literówką
      'Pizdrawiam'. Fuck!
      • t-tk Re: Sila maila... 20.11.09, 10:58

nie mam obiekcji, po prostu jestem zdziwiony. Myślałem, że prezes oleje sprawę i na maila dostanę odpowiedź od sekretarki że ubolewają i przepraszają. A tu proszę, konkretną odpowiedź.
        W sumie jakby się zastanowić to i tak taniej tego kierowcę wyjdzie takie szkolenie niż rozmowa z policja przy ewentualnej stłuczce ze mną więc może czegoś się nauczy.

Właśnie siedzę na zajęciach, nudzi mi się jak cholera, bo prowadzącej wybitnie się nie chce tu siedzieć albo ma solidnego kaca:) ale jest młoda i chyba boi się po prostu poddać odwołując zajęcia. Walczy twardo czytając ten sam skrypt który ja nabyłem na ksero:)
        -
        pozdrawiam
        Tomek
        • sven_b Re: Sila maila... 20.11.09, 12:54
          Jestem przeciwnikiem wykształcenia akademickiego, które niszczy wątrobę i płuca.
          Z perspektywy czasu oceniam, że gdybym jeszcze raz miał wybrać, wybrałbym
          poprostu fach;)
          • dewulot1 Re: Sila maila... 20.11.09, 16:52
            > gdybym jeszcze raz miał wybrać, wybrałbym
            > poprostu fach;)

Na przyklad fach malarski. Pluca a zwlaszcza watroba kazdego malarza
            sa rozowiutkie jak u niemowlecia.

• mrzagi01 Re: Sila maila... 20.11.09, 14:52
          t-tk napisał:

> W sumie jakby się zastanowić to i tak taniej tego kierowcę wyjdzie
          takie szkole
          > nie niż rozmowa z policja przy ewentualnej stłuczce ze mną więc
          może czegoś się
          > nauczy.
          >
          wg mnie, to całe pitolenie o szkoleniu to lukrowane pitolenie na twój
          użytek. Gościu dostanie zjebke w prostych żołnierskich słowach i
          bardziej po to, żeby więcej żadne mądrale z wrocławia nie pitoliły za
          uszami panu prezesowi ;)
          • t-tk Re: Sila maila... 20.11.09, 20:31
            Mnie to rybka czy szkolenie było, czy nie. Zjebka wystarczy, może zacznie uważać żeby w krótkim czasie nie dostać następnej.
    • emes-nju A ja zadarlem z waaadza ;-) 20.11.09, 13:42
      LINK
      • dgr Re: A ja zadarlem z waaadza ;-) 20.11.09, 14:44
        Wiesz przeczytałem, cały wątek, do którego podałeś linka i najbardziej podobała mi się postawa takich ludzików jak habudzik, którzy uważają że władzy można wszystko. Na szczęście już tak nie jest.
        Ja też jakiś czas temu wysłałem taki pisemko jak Ty i po złożeniu zeznań na komendzie, dowiedziałem się po jakimś czasie, że policjant kierujący samochodem dostał mandat ( 500 PLN ). Co w sumie mnie całkowicie usatysfakcjonowało.
        Także mimo całego bagna, które istnieje w Polsce, uważam że należy jak najbardziej patrzyć im na ręce i zgłaszać łamanie przepisów przez policjantów, gdy nie są do tego uprawnieni.
        • emes-nju Re: A ja zadarlem z waaadza ;-) 20.11.09, 15:14
          dgr napisał:

> Także mimo całego bagna, które istnieje w Polsce, uważam że należy
          > jak najbardziej patrzyć im na ręce i zgłaszać łamanie przepisów
          > przez policjantów, gdy nie są do tego uprawnieni.

Nie mimo tego bagna, a z powodu tego bagna. Nasza waaaadza NIGDY nie
          znormalnieje dopoki wszyscy beda habudzikowa moda pilnie potakiwac albo "tylko"
          milczec.

Przy skladaniu donosu trzeba jednak wykazac sie minimum odwagi cywilnej i
          napisac wszystkie swoje dane personalne, bo waaadza na anonimy nie reaguje, a to
          ogranicza krag chetnych do wchodzenia w "konflikt" z waaadza. Ludzie wciaz boja
          sie wychylac, zeby "przypadkiem" im lebka nie upierd...
          • sven_b Re: A ja zadarlem z waaadza ;-) 20.11.09, 16:04
            Emesie, życzę Ci tej odwagi jak najwięcej. Nie kumuluj jej, by nie pójść w ślady
            Timothy McVeigh'a:)
            • emes-nju Re: A ja zadarlem z waaadza ;-) 20.11.09, 16:19
              Absolutnie nic nie kumuluje! Wypraszam sobie ;-)

A do tego na Allegro nie mozna nawet granatow dostac, a co tu mowic o ciezarowce
              materialow wybuchowych... :-)
      • polokokt Re: A ja zadarlem z waaadza ;-) 20.11.09, 15:29
        Tak odnośnie pojazdów uprzywilejowanych, to jeszcze powinni zakazać jeźdzenia na
        sygnale z "VIPami" innymi niż Prezydent i Premier. Szlag mnie trafia, jak co
        drugi dzień stojąc na Żwirki i Wigury w korku albo w Jerozolimskich w Wawie,
        muszę ustępować miejsca BORowikom konwojującym jakiegoś busa z 5 osobami w
        środku. Nie ma to nic wspólnego z ratowaniem życia, czemu miał służyć ten kogut
        na dachu.
    • dewulot1 Nie przejmuj sie, to bylo tak: 20.11.09, 17:04
      - Pani Basiu, niech no pani ustali kto wczoraj jechal na trasie
      Powstancow/Wieza Cisnien bo dostalem durnego majla.
      - Franek Koziol
      - Prosze go zawolac
      - Franek kurwa naucz sie jezdzic bo ludzie sie skarza, a teraz
      skocz po flaszke
      - Tak jest panie szefie
      - Pani Basiu, niech pani odpisze na ten durny mail ze kierowce
      wyslalismy na szkolenie i dalismy go na inna trase
      - Tak jest panie szefie
    • tomek854 Re: Sila maila... 20.11.09, 20:07
      A ta Wiśniowa/Powstańców to w Gostyninie była?
      • sven_b Re: Sila maila... 20.11.09, 20:28
        No nie, dalekobieżny z Gostynina rzucił sie na Tomka we Wrocku.
      • t-tk Re: Sila maila... 20.11.09, 20:30
        Nie, tak daleko to się boję jeździć. We Wrocławiu.
        • tomek854 Re: Sila maila... 21.11.09, 00:47
          Wiem, Ja tak po prostu z zasady: "żądamy niezakładania, że wszystko jest w
          Warszawie? Nie zakładajmy, że wszystko jest we Wrocławiu" ;-)
          • t-tk Re: Sila maila... 21.11.09, 05:54

nie zakładam że we Wrocławiu jest wszystko. Ale to skrzyżowanie akurat jest ;-))
            • wo_bi Re: Sila maila... 22.11.09, 14:16
              t-tk napisał:

>
              > nie zakładam że we Wrocławiu jest wszystko. Ale to skrzyżowanie akurat jest ;-)
              > )

A w Warszawie są obie ulice, ale kurde, nie chcą się krzyżować ze sobą. ;)
              • t-tk Re: Sila maila... 23.11.09, 09:35

>
                > A w Warszawie są obie ulice, ale kurde, nie chcą się krzyżować ze sobą. ;)

Więc to logiczne, że chodziło o Wrocław ;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka