Dodaj do ulubionych

wybór telewizora - pytanie

26.12.09, 14:14
Wiem, już było i nie mogę znaleźć. Nie pamiętam, czy doszliśmy do jakichś
konkretnych wniosków? Kolega chce kupić 52 cale do salonu. Oczywiście
równolegle talerz bo zwykłą antenę można sobie wtedy... I co poradzić?
Szwagier mówi, że tylko Samsung na LED-ach (mnie trochę razi "beton" czyli
przewalony na maksa kontrast i szczegóły) Inni mówią, że dobra Bravia LCD bez
ledów. Jest ktoś mądry?
Obserwuj wątek
    • bassooner Re: wybór telewizora - pytanie 26.12.09, 16:44
      byś sie lepiej o przepis na karpia spytał... ;-)))

kumpel ma bravie i jest zachwycony - więcej nie wiem... ;-(((
      • wowo5 Re: wybór telewizora - pytanie 26.12.09, 18:23
        Ja tez mam Bravie bez LED-ow i jest bardzo dobra. Ale na miejscu
        twego kumpla kupilbym plazme Panasonica Viera V10.
        www2.panasonic.com/consumer-electronics/shop/Televisions/VIERA-2009-HDTVs-Series/VIERA-V10-
        Series-Plasma-1080p-HDTVs/model.TC-P58V10_11002_7000000000000005702
    • lexus400 Re: wybór telewizora - pytanie 26.12.09, 19:16
      Ja w końcu wylądowałem na plazmie Panasonic 42" i w każdym bądź razie odradzam
      wszelkiego rodzaju lcd tv.
      • mejson.e Widziały gały... 26.12.09, 19:46
        Ja też mam plazmę 42" Panasonic i od września nie zmieniłem zdania, że to dobry
        wybór.
        Przy dużych rozmiarach ekranów kiedyś królowały tylko plazmy, teraz technologia
        LCD poszła tak do przodu, że wybór to już tylko kwestia osobistych odczuć.

Pobór mocy jest bardzo podobny - u mnie średni (zmierzony osobiście) trzyma się
        poniżej 200 W, jakie LCD pobiera zawsze, niezależnie od ustawień i oglądanego
        materiału.

Jedyna zaobserwowana przeze mnie wada plazmy to bardzo błyszcząca powierzchnia
        ekranu utrudniająca oglądanie filmów w bardzo nasłonecznionych i jasnych
        pomieszczeniach.
        Ja z tym nie mam problemu ale komuś, kto ma białe ściany, duże okna i telewizor
        umieszczony bokiem do(lub naprzeciw!) okna, polecam LCD ze względu na
        pochłaniającą powierzchnię ekranu.

Plazma ma bardziej naturalny, "kinowy" przekaz, LCD potrafi być bardziej
        "cyfrowa", ale - jak pisałem wyżej - wyboru należy dokonać kierując się własnymi
        odczuciami przy testowaniu (prawidłowo ustawionego!) sprzętu.
      • plawski Re: wybór telewizora - pytanie 26.12.09, 23:44
        lexus400 napisał:

> Ja w końcu wylądowałem na plazmie Panasonic 42" i w każdym bądź razie odradzam
        > wszelkiego rodzaju lcd tv.

A czemu odradzasz???
        • lexus400 Re: wybór telewizora - pytanie 27.12.09, 08:45
          plawski napisał:

> lexus400 napisał:
          >
          > > Ja w końcu wylądowałem na plazmie Panasonic 42" i w każdym bądź razie odr
          > adzam
          > > wszelkiego rodzaju lcd tv.
          >
          > A czemu odradzasz???

....a temu odradzam, że kolega kupił Samsunga 37" i jak jestem u niego to
          czasami zerknę na tv i zaobserwowałem, że są momenty w których obraz jest z
          takim jakimś opóźnieniem czy cieniem - nie wiem jak to wytłumaczyć, nie zawsze
          ten efekt jest widoczny. Sam takiego chciałem kupić ale porównując teraz jego tv
          do mojego widzę kolosalną różnicę w jakości obrazu i ogromną różnicę w kolorach.
          Kolega oczywiście też odbiera z jakiejś platformy cyfrowej.
    • edek40 Re: wybór telewizora - pytanie 26.12.09, 19:45
      Ech. Moj antyk 21 cali zaczna cos tracic ostrosc. A ja wciaz nie jestem
      przekonany do tych plaskich wymyslow. Jak na moje, zbyt ostro widzace oczy, maja
      one bardziej wadliwy obraz niz nawet moj rozpadajacy sie antyk. A wszelkie
      usterki sygnalu to masakra.

Co robic????
    • kaqkaba Re: wybór telewizora - pytanie 26.12.09, 20:33
      Ja tam od 1,5 roku mam Sharpa 37 LCD. Razem z n-ką tworzą rewelacyjną parę.
      Kiedyś było tak, że plazmy mimo większych przekątnych miały mniejsze
      rozdzielczości. Teraz się pewnie pozmieniało.

A odpowiadzjąc na pytanie. Mądrzy są prawie wszyscy, co nie oznacza że
      ktokolwiek ma rację. IMHO należy się zdać na czuja, cenę, entliczek pętliczek i
      się będzie zadowolonym.
      W sklepie TV nie porównamy. Jak mają sezon na Sony to puszczą płytę Blu-ray od
      Sony na dobrze ustawionych kolorach a na innych puszczą niby tą samą płytę ale
      na kiepskich ustawieniach (i do tego płyta od Sony więc uwypukli wady
      pozostałych odbiorników.

I sprawdzać czy ma dekoder DVB-T z kodowaniem MPEG-4 (do takie będzie z RP od
      2012).
    • qqbek Re: wybór telewizora - pytanie 26.12.09, 21:11
      plawski napisał:

> Wiem, już było i nie mogę znaleźć. Nie pamiętam, czy doszliśmy do jakichś
      > konkretnych wniosków? Kolega chce kupić 52 cale do salonu. Oczywiście
      > równolegle talerz bo zwykłą antenę można sobie wtedy... I co poradzić?
      > Szwagier mówi, że tylko Samsung na LED-ach (mnie trochę razi "beton" czyli
      > przewalony na maksa kontrast i szczegóły) Inni mówią, że dobra Bravia LCD bez
      > ledów. Jest ktoś mądry?

LED to mądrze prawi.
      Ja mam Bravię LCD (bez LED) i też oblata, kupiłem ponad rok temu i jakość obrazu
      jest świetna.
      Tyle, że ja mam 40'' i jakoś tak brak pełnej czerni u mnie w salonie jeszcze nie
      razi (zawsze się siakieś świeczki postawi, nawet jak wyłączone oświetlenie).
      Przy 52'' zakładam, że to wielki salon z kominkiem... więc póki kominek się pali
      to i Bravia będzie świetnie wyglądać... jak kominek ma być wyłączony, to lepiej
      coś na LED-ach:)

Co do Sony jeszcze- nie warto kupować nic poniżej serii V/W... (mój obecny
      telewizor jest z serii W, mama kupiła sobie T i narzeka na piksele) tak więc
      przeglądanie prospektów, w których stoi jakiś KLD52S radzę sobie darować.
      • plawski Re: wybór telewizora - pytanie 26.12.09, 23:49
        qqbek napisał:

(...)
        > telewizor jest z serii W, mama kupiła sobie T i narzeka na piksele) tak więc
        > przeglądanie prospektów, w których stoi jakiś KLD52S radzę sobie darować.

Hmmm, a jak to odróżnić? Np czy taki KDL-52EX1 B/S jest ok?
        • qqbek Re: wybór telewizora - pytanie 30.12.09, 08:55
          plawski napisał:

> Hmmm, a jak to odróżnić? Np czy taki KDL-52EX1 B/S jest ok?

Kurcze- kiedyś było łatwiej.
          EX1 to nowa seria, która ma funkcję ramki do zdjęć. Z tego co wiem, to dość
          dobre telewizory, ale szczerze powiem, że nie wiem, jak te nowe oznaczenia mają
          się do matryc.
    • franek-b Re: wybór telewizora - pytanie 27.12.09, 16:51
      Niedawno w końcu przesiadłem się z CRT na LCD Samsunga 52". Poszedłem po taniości, ponieważ uważam, że ceny LEDów są za wysokie w stosunku do tego co oferują (cena wyższa jeszcze raz tyle, a 'starzenie' się technologi jest tak szybkie, że mi szkoda kasy). Być może i obraz jest lepszy, ale 99% tego co oglądam to tradycyjne program tv (nie HD) gdzie większe znaczenie ma czy sygnał jest podawany HDMI czy też zwykłym złączem czy też sygnał łapany jest z eteru (btw ciekwy jestem czy ktoś jeszcze pamięta skąd wzieło się wyrażenie 'eter'?).
      Kupiłem więc odbiornik pod HDMI z satelity, okazało się, że mój odbiornik nie ma takiego wyjścia a polsat chce chore pieniądze za upgrade urządzenia. Postanowiłem kupić swój odbiornik satelitarny ale tutaj znów zonk bo polsat ma specjalne karty, ktore współdziałają z ichnimi dekoderami... Na razie temat olałem :-)
      • plawski Re: wybór telewizora - pytanie 27.12.09, 20:24
        franek-b napisał:

Kupiłem więc odbiornik pod HDMI z satelity, okazało się, że mój odbiornik nie ma
        takiego wyjścia a polsat chce chore pieniądze za upgrade urządzenia.
        Postanowiłem kupić swój odbiornik satelitarny ale tutaj znów zonk bo polsat ma
        specjalne karty, ktore współdziałają z ichnimi dekoderami... Na razie temat
        olałem :-)

Może i ja kiedyś dojrzeję do zmiany CRT na LCD. Jak do tej pory "jadę" za
        zwykłej antenie. Co Ty mówisz? Znaczy kupujesz sprzęt z wejściem HDMI a cyfrowa
        platforma polsatu nie ma takiego wyjścia???
        • franek-b Re: wybór telewizora - pytanie 27.12.09, 23:07

> Może i ja kiedyś dojrzeję do zmiany CRT na LCD. Jak do tej pory "jadę" za
          > zwykłej antenie. Co Ty mówisz? Znaczy kupujesz sprzęt z wejściem HDMI a cyfrowa
          > platforma polsatu nie ma takiego wyjścia???

Reklama czyni cuda;-) Platforma to pewnie i ma takie wyjścia, lecz kupuje się dekodery. W momencie jak kupowałem dekoder (po szczęśliwym rozstaniu z n-ką) nawet nie słyszałem o HDMI. Po roku okazało się, że trzeba być zapobiegliwym bo potem chcą ekstra prawie 5 stówek (w trakcie umowy).
          www.polsatcyfrowy.pl/telewizja-cyfrowa/oferta/porownanie_dekoderow.cp
          • plawski Re: wybór telewizora - pytanie 28.12.09, 08:57
            Ale jaja...
            A czemu "szczęśliwe rozstanie z n-ką"?
            Pytam, bo w końcu pewnie i ja stanę przed wyborem platformy...
            • typson Re: wybór telewizora - pytanie 01.01.10, 16:27
              Uwaga na n-kę. Mają taki gadzet, ze odbiornik (czyli TV) musi miec jakiś moduł
              licencjonujący czy jakistam, generalnie obecnosc tego modułu gwarantuje, ze nie
              nagrywasz tylko oglądasz. Wiec plazma znajomej nie chodzi po HDMI z dekoderem -
              dekoder mowi "nie" i juz. Na szczescie da sie podłączyć to jakimis chinchami w
              sposob cyfrowy ale dla mnie to lipa
          • sven_b Re: wybór telewizora - pytanie 28.12.09, 09:46
            > Po roku okazało się, że trzeba być zapobiegliwym bo po
            > tem chcą ekstra prawie 5 stówek (w trakcie umowy).

Nie próbowałeś wykorzystać okazaji i przejść do C+ ?
            • franek-b Re: wybór telewizora - pytanie 28.12.09, 10:42
              N-ka jak wchodziła to miała atrakcyjną cenę, lecz w trakcie kontraktu podnosiła cenę kilkakrotnie a oferta nie zmieniła się ani o jotę, tzn przepraszam zmieniła się :-) był TG a potem zniknął z oferty... Do tego dochodzi brak zupełnie customer care, infolinia jest tylko teoretycznie, korespondencję należy prowadzić tylko pisemnie i listy wysyłać za potwierdzeniem odbioru bo inaczej udają, że nie dostali.
              C+ wydaje mi się, że jest najdroższa. Ojciec ma od początku jak powstała, ale on jest kibicem piłkarskim i dla ligii angielskiej warto, bo mimo tego, że lubię oglądać filmy to wg mnie nie warto płacić za płatne kanały filmowe, gdyż miesięcznie jest niewiele nowych filmów, które są potem puszczane non-stop.
              W momencie zmiany, warunkiem koniecznym był FoxLife oraz BBC (dla TG) a to oferował tylko Polsat w dobrej cenie.
              • plawski Re: wybór telewizora - pytanie 28.12.09, 11:21
                Dzieki Frank.
                A mi zależy na TVN Turbo, TG, Przyrodniczych i filmowych. Sport może nie
                istnieć. Cyfra? Polsat?
                • kaqkaba Re: wybór telewizora - pytanie 28.12.09, 11:47
                  Cyfra ma najlepszą ofertę programową, pod warunkiem że masz wszystko. Niskie
                  pakiety są drogie i nic tam nie ma.
                  Polsat po mojemu jest najtańszy. W najniższym pakiecie jest coś tam dla każdego
                  w wyższych jest po prostu trochę więcej programów z całego zakresu tematycznego.
                  W N pakiety są tematyczne więc zupełna odwrotność Polsatu. Albo masz duży wybór
                  Sportu, programów przyrodniczych czy dla dzieci czy muzycznych i life stylowych
                  albo nie masz nic.

Technologicznie N jest nie do pobicia. Najwięcej programów w HD, dekodery z
                  dyskami twrdymi z funkcją time-shift (można robić pałzę każdego oglądanego
                  programu i przewijać, SUPER funkcja) i z możliwością nagrywania (w tym ze strony
                  n.pl - wystarczy podłączyć dekoder do netu).
                  Oststnie prompcje w N też są niezłe (o ile jeszcze są). 99 PLN na wszystko na 2
                  lata (w tym VOD).
                  Ceny dekoderów HD w innych platformach są delikatnie mówiąc niezbyt atrakcyjne.

Ja po raz drugi mam N. Tym razem na zonę bo "promocje dla abonentów" to była
                  kpina. Nowi dostawali zdecydowanie lepsze warunki.
                  Z dodzwonieniem się na ich info linię w godzinach porannych nigdy nie było problemu.

• computerland1 Re: wybór telewizora - pytanie 28.12.09, 12:05
                    a ja sie tak zastanawiam jaki jest sens telewizji cyfrowej...

no chyba, ze sie nie ma mozliwosci kablowki. bo ja w kablu mam tak:
                    - 4 x Discovery, Animal, NG
                    - Canal +, Canal + Film, Canal + Sport, Canal + Sport2, Polsat Sport, Polsat
                    Sport2, TVP Sport, SportKlub, Eurosport, TVN Turbo.

ogolnie HD mam w dupie, bo nie za bardzo widze roznice. normalna jakosc w
                    analogu mi wystarcza.

i za to wszystko place chyba 120 PLN. jak bym nie liczyl tych cyfrowek - nigdzie
                    taniej nie znalazlem.
                    • plawski Re: wybór telewizora - pytanie 28.12.09, 12:27
                      Ale jak się mieszka na wsi, to kabla się nie uświadczy :-)
                      • computerland1 Re: wybór telewizora - pytanie 28.12.09, 12:31
                        no tak, botatemu to sie cyfrowek zachciewa:):):)
                        • computerland1 Re: wybór telewizora - pytanie 28.12.09, 12:31
                          bogatemu:)
                      • lexus400 Re: wybór telewizora - pytanie 28.12.09, 15:36
                        plawski napisał:

> Ale jak się mieszka na wsi, to kabla się nie uświadczy :-)

Właśnie !
                    • franek-b Re: wybór telewizora - pytanie 28.12.09, 13:03

> ogolnie HD mam w dupie, bo nie za bardzo widze roznice. normalna jakosc w
                      > analogu mi wystarcza.

Bluźnisz :-) zupełnie inna jakość HD, wystarczy obejrzeć mecz w HD i jak się ogląda tradycyjną tv to aż nie ma się ochoty oglądać.
                      • computerland1 Re: wybór telewizora - pytanie 28.12.09, 13:47
                        franek-b napisał:
                        > Bluźnisz :-) zupełnie inna jakość HD, wystarczy obejrzeć mecz w HD i jak się og
                        > ląda tradycyjną tv to aż nie ma się ochoty oglądać.

ale ja mam zwykly, 28-calowy telewizor kineskopowy, ktory ogolnie HD tez ma w du...

:)
                      • kaqkaba Re: wybór telewizora - pytanie 28.12.09, 16:15
                        > Bluźnisz :-) zupełnie inna jakość HD, wystarczy obejrzeć mecz w HD i jak się og
                        > ląda tradycyjną tv to aż nie ma się ochoty oglądać.
                        '
                        Właśnie. Mój wujek po zakupie TV HD oglądał kanały po niemiecku tylko dlatego bo
                        były w HD.

PS. Niemieckiego nie zna.
                        • computerland1 Re: wybór telewizora - pytanie 28.12.09, 16:41
                          kaqkaba napisał:
                          > Właśnie. Mój wujek po zakupie TV HD oglądał kanały po niemiecku tylko dlatego b
                          > o
                          > były w HD.
                          >
                          > PS. Niemieckiego nie zna.

rozumiem, ze raczysz zartowac:)
                          • kaqkaba Re: wybór telewizora - pytanie 28.12.09, 18:36
                            Nie. Nie raczę.
                            Jak się ma 50 cali i ok. 2 metry do TV to takie są skutki. SD się nie da oglądać.
                            • computerland1 Re: wybór telewizora - pytanie 29.12.09, 13:01
                              ale ja nie o tym mowie. wlaczac programy, zeby ogladac HD, a nic nie rozumiec...
                              to trzeba byc jakis maniakiem ogladania TV.
                            • plawski Re: wybór telewizora - pytanie 31.12.09, 10:43
                              Hmm. Na stronie Sony jest taki "dopasowywacz" rozmiarów do odległości. Mówi mi,
                              że moje 2.5 metra = spokojnie 52 cale. Error? Namawianie na większy? Przyznam,
                              że sam się tym zacząłem interesować. A jeżeli miałbym już coś zanabyć, to
                              większe niż mniejsze, żeby chociaż wiedzieć, za co cierpię :-)
                              • kaqkaba Re: wybór telewizora - pytanie 01.01.10, 01:47
                                2.5 metra z sygnałem HD być może OK.
                                Ale 2.5 metra z sygnałem SD to będzie porażka.
                                Oczywiście to moje zdanie i odczucia.
                                • lexus400 Re: wybór telewizora - pytanie 01.01.10, 09:10
                                  kaqkaba napisał:

> 2.5 metra z sygnałem HD być może OK.
                                  > Ale 2.5 metra z sygnałem SD to będzie porażka.
                                  > Oczywiście to moje zdanie i odczucia.

Chyba Twoje zdanie i odczucia są prawidłowe, ponieważ ja jak oglądam tv z
                                  normalnej pozycji 5,5-6m to jest super ale jak już usiądę w połowie to obraz nie
                                  jest już taki idealny.
                                  • plawski Re: wybór telewizora - pytanie 01.01.10, 12:40
                                    Dziękuję, panowie. W takim razie sam także pojeżdżę po sklepach, salonach RTV i
                                    sobie potestuję, żeby potem nie było płaczu.
                                    • sven_b Re: wybór telewizora - pytanie 02.01.10, 15:13
                                      Chcesz badać rynek za kolegę?
                                      • lexus400 Re: wybór telewizora - pytanie 02.01.10, 15:38
                                        sven_b napisał:

> Chcesz badać rynek za kolegę

Pewnie sam chce kupić tylko się wstydzi przyznać:)) Może to tak jak u lekarza od
                                        chorób wenerycznych ?? wchodzi pacjent i mówi, że koledze na penisie się zrobiło
                                        "takie coś" i po chwili wyciąga swojego i pokazuje o co chodzi:))
                                        • plawski Re: wybór telewizora - pytanie 02.01.10, 19:52
                                          ROFTL!
                                          No przecież piszę, że i ja złapałem bakcyla.
                                      • akordex Re: wybór telewizora - pytanie 02.01.10, 19:51
                                        sven_b napisał:

> Chcesz badać rynek za kolegę?

Może lubi żonę kolegi, która prosiła o dobry wybór coby mąż miał zajęcie bez powodu do narzekania ;-)
                  • ballbreaker Re: wybór telewizora - pytanie 29.12.09, 12:26
                    N-ka to jest tragedia jakas. O ich podwykonawcach (instalacja w domu
                    jednorodzinnym) nawet nie chce mi sie mowic, ojciec przez rok czasu toczyl walke
                    z nimi i rzeczonym podwykonawca przy moim niemalym udziale (consulting group, w
                    katowicach i chorzowie - jakby ktos mial z nimi cos do czynienia), skonczylo sie
                    aktualnie w sadzie konsumenckim. Czekamy na rozwoj wypadkow i zwrot prawie
                    1300zl, na ktore ojciec zostal oszukany.
                    N-ka oczywiscie usilnie od wszystkiego umywa rece, wykrecajac sie podwykonawca,
                    ale przez kilka miesiecy korespondencji listownej z dzialem reklamacji nic nie
                    potrafili zrobic w tej sprawie, a za rozwiazanie umowy przez koncem zobowiazania
                    jeszcze przywalili kare, chociaz ojciec tutaj ani na jote nie zawinil.
                    Potwierdzam wczesniejsze opinie ze infolinia to pic na wode, a wszelka
                    korespondecja tylko za potwierdzeniem odbioru bo inaczej nie dociera do nich...
    • bimota Re: wybór telewizora - pytanie 28.12.09, 11:31
      Ja mam roczny LCD LG 42". Fatalny...

A o co gosciowi chodzi z tymi swieczkami i kominkiem to nie wiem... Swiatlo
      zewnetrzne to wg mnie raczej pogorszenie jakosci...
      • wiktor_l temat rzeka 28.12.09, 23:14
        nie znam sie, sam mam od roku Sharpa xL2e i dla mnie jest ok (jak jestem w kraju
        to ogladam pile w HD)

ale zmiennych w wyborze jest tyle (za mnie robil to brat), ze odeslij kumpla np tu
        www.hdtv.com.pl/
        A i tak najlepiej zwrocic sie o prezentacje kilku modeli do specjalistycznej
        firmy (ceny nizsze niz duzych sklepach) - tam na forum jest kilku takich
        zawodnikow. Przyjedzie, podlaczy, ustawi i we wlasnym domu wybor.
        • plawski Re: temat rzeka 29.12.09, 13:21
          dzięki Wiktor. A jakiś namiar na tajemniczą "specjalistyczną firmę" posiadasz?
          • crannmer Re: temat rzeka 29.12.09, 13:25
            plawski napisał:

> A jakiś namiar na tajemniczą "specjalistyczną firmę" posiadasz?

Kupa takich udziela sie spamiarsko na Audio-wideo. Jak tylko rzucisz temat, to
            niejaki locoloco sie zaraz odezwie.
            • plawski Re: temat rzeka 29.12.09, 13:56
              ok dzięki!
            • wiktor_l Re: temat rzeka 29.12.09, 13:57
              Albo Kiki, z tego sklepu

audiovideo.com.pl/
              zalezy od regionu kraju, ale jest coraz wiecej takich firm.
    • mp00h Re: wybór telewizora - pytanie 29.12.09, 15:41
      img205.imageshack.us/img205/7342/automobilwo2.png" border="0" alt="img205.imageshack.us/img205/7342/automobilwo2.png">
      • typson Re: wybór telewizora - pytanie 29.12.09, 19:22
        nie załapałem przesłania
        • wo_bi Re: wybór telewizora - pytanie 29.12.09, 22:56
          typson napisał:

> nie załapałem przesłania
          >
          tym bardziej ja...
          • wiktor_l Re: wybór telewizora - pytanie 30.12.09, 00:00
            Ani ja.

Jade za 5h odwiedzic Transylwanie, wiec pozostanie to do nowego roku moją
            zagadką. Cu respect.
            • sven_b Re: wybór telewizora - pytanie 30.12.09, 09:21
              > Ani ja.

Kod czerwony. Chyba 'zająć pozycje':)
              • bassooner Re: wybór telewizora - pytanie 30.12.09, 14:28
                znaczy obserwowani jestesmy... czyli wkraczamy na sciezke cenzurowanego... :-)
                • plawski Re: wybór telewizora - pytanie 02.01.10, 20:31
                  Tak czy owak wychodzi na to, że u mnie mam do kanapy (zależy gdzie się siedzi)
                  między 4 a 5 metrów do TV.... 52 cale??? Kurde, drogo...
                  • mejson.e Re: wybór telewizora - pytanie 02.01.10, 20:40
                    plawski napisał:

> Tak czy owak wychodzi na to, że u mnie mam do kanapy (zależy gdzie się siedzi)
                    > między 4 a 5 metrów do TV.... 52 cale??? Kurde, drogo...

Jeśli 4-5 m to poniżej 47" nie kupuj - przeżyjesz rozczarowanie po kilku tygodniach.

Może inaczej ustawisz kanapę - jeśli odsuniesz plecy od ściany, to nie tylko
                    zbliżysz się do ekranu, ale zrobisz miejsce na ... tylne głośniki kina domowego. ;-)
                    • lexus400 Re: wybór telewizora - pytanie 03.01.10, 07:28
                      > plawski napisał:
                      >
                      > > Tak czy owak wychodzi na to, że u mnie mam do kanapy (zależy gdzie się si
                      > edzi)
                      > > między 4 a 5 metrów do TV.... 52 cale??? Kurde, drogo...
                      >
                      > Jeśli 4-5 m to poniżej 47" nie kupuj - przeżyjesz rozczarowanie po kilku tygodn
                      > iach.

Masz rację mejson ja żałuję, że nie wziąłem 52" bo teraz widzę, że 42" to wcale
                      nie jest taki duży ekran.
                      • mejson.e Wymiana 03.01.10, 12:43
                        lexus400 napisał:

> ja żałuję, że nie wziąłem 52" bo teraz widzę, że 42" to wcale
                        > nie jest taki duży ekran.

Poszukaj kogoś, kto wziął 37" i teraz widzi, że to za mało i może od ciebie
                        odkupi 42"?
                        • lexus400 Re: Wymiana 03.01.10, 12:57
                          mejson.e napisał:

> Poszukaj kogoś, kto wziął 37" i teraz widzi, że to za mało i może od ciebie
                          > odkupi 42"?

Pomysł dobry ale trochę to skomplikowane, na tyle co ja oglądam to wystarczy -
                          zasypia się dobrze:))
                  • franek-b Re: wybór telewizora - pytanie 02.01.10, 22:47
                    > Tak czy owak wychodzi na to, że u mnie mam do kanapy (zależy gdzie się siedzi)
                    > między 4 a 5 metrów do TV.... 52 cale??? Kurde, drogo...

To luz, ja mam 3 metry. Na początku mały szok, ale później człowiek się przyzwyczaja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka