Dodaj do ulubionych

Pier$%&$#* plus...

02.02.10, 08:35
Od pół roku walczę z plusem, żeby zrobili mi cesję telefonu z firmy
na mnie. Cesja już 3 razy była odrzucana, bo pracownik czegoś
zapomniał dopisać, źle poprawił, albo dał mi nieaktualny druk...
Każda wizyta w salonie plusa to 2h w plecy... Wczoraj chyba pękłem -
napisałem reklamację i jednocześnie postanowiłem wypowiedzieć umowę
z ich winy. Ciekawe ile im zajmie rozpatrzenie tych wniosków...
Obserwuj wątek
    • t-tk Re: Pier$%&$#* plus... 02.02.10, 08:59
      Jakoś rok temu próbowaliśmy wyciągnąć od plusa faktury na firmowe telefony z moja dziewczyna. Dwie godziny czekania, to mi najbardziej zapadło w pamięć. I klienci, Ci bardziej doświadczeni zawsze mieli ze sobą książkę lub gazetę. Dla mogę to było nienormalne żeby tyle czekać aby dowiedzieć się jaką była faktura za dany miesiąc na konkretny numer.
      Teraz wszystkie telefony w firmie i rodzinie dziewczyny są w play. Cenowo korzystniej wyszło, burdel w obsłudze klienta z moich doświadczeń jest taki sam, z ta różnica że tutaj bilingi i faktury są dostępne od ręki w internecie:)
      A w salonach kolejki jednak mniejsze
      • bassooner Re: Pier$%&$#* plus... 02.02.10, 10:00
        ja jakoś nie narzekam; jestem już w plusie ze 12 lat, zdarzało mi się nie
        zapłacić rachunku i jakoś obchodzili się ze mną delikatnie, delikatnie smsem
        napomykając czy bym mógł uregulować...

ostatnio przedłużałem umowę i proponowali mi same "psiary", zadzwoniłem, że chcę
        się wypisać z plusa i oddzwoniła miła pani, spytała ile chcę i dostałem to bez
        szemrania.

żonka właśnie po moim szkoleniu przedłożyła umowę w zeszłą sobotę z jakimiś
        gratisami w postaci 60 min do wszystkich za złotówkę i 250 min do plus i na
        stacjonary bezpłatnie... ;-)))
    • typson Re: Pier$%&$#* plus... 02.02.10, 09:57
      mam Ere, operator jak każdy inny ale szczerze mowiac nawet by mi do glowy nie
      przyszlo isc po duplikaty faktur czy bilingi do BOA. Wszystko dostepne jest od
      lat w formie elektornicznej na stronie, dodatkowo bilingi mozna pobrac nie tylko
      w PDFie ale i w XLS czy TXT zeby ułatwić ewentualną ich analize przy pomocy
      excela. Wyglada na to, ze plus ssie, choc technologicznie zawsze byl do przodu
      • kaqkaba Re: Pier$%&$#* plus... 02.02.10, 11:04
        Też mam erę. I powiem tak. Dwa razy żle naliczali opłaty a tylko raz
        udało mi się wykłócić. Pani z działu reklamacji miała problemy z
        rozumieniem słowa pisanego.
        Ale na + dla ery to właśnie i-boa i możliwość zrobienia prawie
        wszytkiego w internecie.
        • computerland1 Re: Pier$%&$#* plus... 02.02.10, 13:22
          mialem Ere 10 lat. najwiekszym plusem jest obsluga - w porownaniu np. do Plusa i
          Orange - i wlasnie iBOA. wszystko mozna zrobic w necie. ale jak sprawdzilem
          sobie warunki, to od wczoraj jestem w Play. dwa razy taniej.
          • tomek854 Re: Pier$%&$#* plus... 02.02.10, 18:06
            A ja mam o2, wszystko przez internet załatwiam, chyba, że bardzo bym chciał
            pójść do salonu, to się zaraz na mnie ze trzech konsultantów rzuci.

No i mam taką umowę, że nie jestem w stanie wszystkiego wydzwonić, ale i tak mi
            się opłaca, bo tańszych umów nie ma - ta kosztuje tyle, co dwa najmniejsze
            doładowania, a zanim miałem umowę to ładowałem po 3-4 miesięcznie :-)
            • franek-b Re: Pier$%&$#* plus... 02.02.10, 22:12
              > A ja mam o2, wszystko przez internet załatwiam, chyba, że bardzo bym chciał
              > pójść do salonu, to się zaraz na mnie ze trzech konsultantów rzuci.

Problem jest taki, że mamy jedne z najbardziej skomplikowanych przepisów podatkowych co ma odbicie w fakturach. powoduje to, że np. angielski customer care ma 1/3 roboty tej co nasi operatorzy.
              Oczywiście nie tłumaczy to naszych, ale i tak infolinia plusa w porównaniu do n-ki czy polsatu cyfrowego to mistrzostwo świata kompetencji (nie wspominająć błękitnej lini tepsy, gdzie notorycznie udaję mojego ojca, jak matka mnie prosi bym coś tam załatwił, bo na ojca jest telefon i ktokolwiek męskim głosem może tam zrobić wszystko z usługami, a ona jako małżonka ale współwłaściciel nie).
    • tomek854 Re: Pier$%&$#* plus... 02.02.10, 18:07
      A ja wiem, dlaczego oni nie mają czasu. Bo są zajęci czym innym.

Moja mama jak założyła firmę, to zanim doszła do domu z urzędu do niej dwa razy
      zadzwonili z plusa czy nie chce telefonu na firmę :-)
      • bassooner Re: Pier$%&$#* plus... 03.02.10, 09:20
        bo dla operatorów nowy klient to jak cudza baba.
    • interator Re: Pier$%&$#* plus... 05.02.10, 10:41
      Ja też mam ERE i sobie chwalę - wszystko w formie elektronicznej. Dwa razy
      naliczyli mi kolosalnie wysokie opłaty, ale później to korygowali.

---
      Kupię Twój samochód:
      kupieckupi.pl/ogloszenie/Samochody/Kupie-samochod,92,8414,2.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka