Dodaj do ulubionych

Autor Widmo.

02.03.10, 16:53
Dzisiaj byłem w kinie na nowym filmie Polańskiego. Ogląda się to całkiem przyjemnie.
Ale ja motoryzacyjnie. Akcja filmu dzieje się w USA, a wszystkie (dwa) grające BMW po europejsku klekoczą. Czyżby BMW chciało przekonać Amerykanów do dizli ? :)
Obserwuj wątek
    • lexus400 Re: Autor Widmo. 02.03.10, 21:54
      A coś więcej na temat filmu?? bo się zastanawiam czy warto jechać do Krakowa.
      • t-tk Re: Autor Widmo. 02.03.10, 22:13
        Coś więcej na temat filmu? Cóż, Brosman ładnie się starzeje, a sama fabuła, być może niezbyt oryginalna ale dla mnie ciekawa. Oglądło się to bardzo miło, lubię tego typu filmy.
        Oprawa muzyczna pasowała do klimatu filmu, barwy i sposób w jaki to wszystko nakręcono tez dobrze oddawały klimat.

Kiepski jestem w opisywaniu filmów, ale ten serdecznie polecam, jeśli tylko wizyta w Krakowie nie będzie powiązana z robieniem zdjęć przez fotoradary, bo wtedy faktycznie się nie opłaca ;)

PS, A4 kosztuje teraz 16 zł w jedną stronę. Pół godziny jazdy. Dobre chociaż to, że nie było ani jednego zweżenia, remontu i tym podobnych standardowych atrakcji.
        • lexus400 Re: Autor Widmo. 03.03.10, 06:50
          Skoro polecasz to się wybiorę chyba dzisiaj.
    • franek-b Re: Autor Widmo. 03.03.10, 00:00
      t-tk napisał:

> Ale ja motoryzacyjnie. Akcja filmu dzieje się w USA, a wszystkie (dwa) grające
      > BMW po europejsku klekoczą. Czyżby BMW chciało przekonać Amerykanów do dizli ?
      > :)

Tak tak w USA :-))) czyli wyspa Uznam :-) miejscowość Ahlbeck :-) 2 km od Świnoujścia. Tam było kręcone na wiosnę zeszłego roku, nawet miałem się wybrać by zobaczyć jak kręcą.
      Więc już wiesz dlaczego BMW klekoczą:-)
      • t-tk Re: Autor Widmo. 03.03.10, 00:11
        Słyszałem o tym, że to nie w usani było kręcone ale myślałem, że ten klekot to z jakimś przesłaniem jakimś, a tu po prostu brali co stało na placu u BMW ;))
        • dewulot1 Re: Autor Widmo. 03.03.10, 07:10
          Bylem na filmie, bywaly lepsze tego samego rezysera. W pierwszych
          scenach mialem klopot zeby ustalic gdzie sie dzieje akcja (w jakim
          kraju). Podejrzewalem Anglie, Niemcy, potem USA ale te jakos
          wykluczylem patrzac na dziwne rejestracje samochodow. Duzo pozniej
          uslyszalem ze te pierwsze BMW pracuje jak diesel ale przypisalem to
          nieudolnosci goscia ktory dopasowuje dzwiek do wczesniej nakreconego
          filmu. Taka jeszcze zauwazylem rzecz: Profesor Emmett mieszka w domu
          na odludziu, za wysokim parkanem, kamery, obstawa, a gdzie jest jego
          korepondencja? Pelno tych listow w pekatej skrzynce na zewnatrz,
          dostepnej dla pierwszego lepszego lazegi. Jeszcze kilka innych
          drobnostek zauwazylem, ale nikt nie jest perfect, zwlaszcza jak jest
          w areszcie domowym a nakreca film ktorego akcja dzieje sie w kraju
          domagajacym sie jego ekstradycji:)
    • sven_b Re: Autor Widmo. 04.03.10, 23:30
      Obejrzałem dziś Sherlocka Holmesa, ale bez entuzjazmu. Mimo gotowości na konwencję Guy'a Titchiego jakoś nie bardzo za tym filmem nadążałem. Głównie za sprawą chaotycznej fabuły (tu też wkradło sie efekciarstwo) i zdawkowych dialogów, wygłaszanych przez Roberta Downeya jr. Aktora lubię, ale tu akurat mi sie nie podobał. Na szczęście po powrocie w TV właśnie zaczynali się 'Chłopcy z Ferajny' - film do którego mogę wracać wiele razy i nigdy mi się nie znnudził.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka