sven_b 21.11.10, 18:25 Podnoszę się z krzesłem z podłogi... link A tutaj ci, którzy zbierali kiedyś po nich pety z parkingu. Dziś zdają się podążać w z goła odmiennym kierunku. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
x-darekk-x Re: Honda Accord 2011 21.11.10, 20:24 jedyny argument, zeby kupic honde to wiara w to, ze sie mniej psuje od innych aut i - obiektywny fakt - ze, dobrze trzyma cene. wlasciwie kazdy model hondy na rynku amerykanskim wieje straszna nuda. porownaj pilota do enclave czy acadii, porownaj accorda do chocby sonaty, la crosse. w accordzie nie usypiasz za kierownica. w nim usypiasz od samego patrzenia jeszcze zanim wsiadziesz. Odpowiedz Link
sven_b Re: Honda Accord 2011 22.11.10, 15:30 Ciekaw jestem jeszcze wersji europejskiej, ale kształt US nie każe obiecywać sobie by stylistyczny kapelusz nagle w Europie wypłyną jako pantera. Jako potencjalny klient chciałbym też uniknąć syndromu Toyoty tj. biorę, nieważne jak wygląda. Dlatego pewnie zajrzałbym do konkurencji. Hyundai nie, chociaż cenię go za milowy krok jakościowy. Auta z powodzeniem dobijają do 200 kkm z kilkoma wymienionymi żarówkami ponad standardową obsługę. Niestety w Europie celuje w inny segment. Nowi właściciele Saaba deklarują nową jakość. Nie zaufam im, ale obserwuję. Odpowiedz Link
x-darekk-x Re: Honda Accord 2011 22.11.10, 17:45 nie powinienes wersji amerykanskiej laczyc w ogole z europejska to co widac na zdjeciach w pierwszym liscie tego watku to wesja amerykanska 2011 ktora jak spojrzysz, prawie niczym sie nie rozni od wersji 2008-2010 to jest wersja 2011 to jest wersja 2010 to jest wersja 2009 to jest 2008 z tego co slyszalem, to wkrotce ma sie pojawic kolejna generacja - pewnie w polowie 2011 roku jako model 2012. na razie pojawily sie zdjecia wersji coupe. Odpowiedz Link
x-darekk-x Re: Honda Accord 2011 22.11.10, 17:48 na rynku amerykanskim "naszego" accorda mozna kupic pod marka acura. to jest sporo mniejszy samochod od rozrosnietej wersji amerykanskiej. to poprzednia generacja acury a to obecna wyglada znajomo? :) Odpowiedz Link
tomek854 Re: Honda Accord 2011 01.02.11, 15:44 Tak, bardzo podobna do zakazu postoju ;-) Odpowiedz Link
dr.verte Re: Honda Accord 2011 21.11.10, 20:47 sven_b napisał: > Podnoszę się z krzesłem z podłogi... link o kurwa , ale widze pewne nawiazania do s-klassy , chodzi mi o kwestie okolo-tylno-bagaznikowe Odpowiedz Link
yamasz Re: Honda Accord 2011 21.11.10, 21:19 Toż to nic innego jak Hujdaj Sonata. Widać skośnookim skończyły się pomysły (choć także niektórym 'europejskim' firmą - sądząc po wyglądzie nowych aut) na design ich aut. Odpowiedz Link
edek40 Re: Honda Accord 2011 22.11.10, 15:45 Alez ja jestem.... eeeee.... konserwatywny, aby nie uzyc slowa stary i zramolaly. Odpowiedz Link
bassooner Re: Honda Accord 2011 22.11.10, 16:15 słowem accord ci się podoba? spoko... mi też... ;-))) Odpowiedz Link
edek40 Re: Honda Accord 2011 22.11.10, 16:28 > słowem accord ci się podoba? spoko... mi też... ;-))) Wlasnie starlem zygowiny z monitora i spiesze z zapewnieniem, ze NIE!!! Odpowiedz Link
bassooner Re: Honda Accord 2011 22.11.10, 22:29 a co ja napisałem??? eee... że tak??? eee... raczej nie... ;-))) accord to mi się podoba ale europejski, a nowy kombi jest w ogóle zajebiaszczy z wyglądu! Odpowiedz Link
sven_b Jest wersja EU 01.02.11, 11:14 Kładę filtr na PRowskie wypociny, ale ogólnie ze stylistyką jest lepiej. Link>> Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Jest wersja EU 01.02.11, 13:03 a co sie, przepraszam, zmienilo w stosunku do obecnego modelu? powaznie pytam Odpowiedz Link
franek-b Re: Jest wersja EU 01.02.11, 15:13 zmieniony spojler, reflektor, 1 Nm więcej w silniku, mniejsz zużycie itp. po prostu FL, by odświeżyć auto, a nie zmieniać co i tak jest dobre Odpowiedz Link
sven_b Re: Jest wersja EU 01.02.11, 16:30 W wyglądzie lżej. Kosmetyka na rzecz osłabienia wrażenia pudła. Szkoda, że nie piszą, czy poprawili też niedoróbki obecnego modelu. Głównie drobne błędy w wykończeniu, ale za które zbierał cięgi i niższe noty od modelu 03-08. Odłażące listwy, kiepskie głośniki, pękające membrany. Auto tej klasy grało jakby w garnku mieszał. Duża wpadka z awaryjnym samopoziomowaniem reflektorów. Mój zapadł ostatnio na prostatę. Zamiast spryskiwać szybę spluwa na nią tylko, a wycieraczki chodzą po suchym. Nie mam kiedy tego zrobić bo zimno, a w ASO cenia się na 320,- Wiem, że problem tkwi w pompce więc będę chciał zachować te 3 stówy. Pompkę należy wyłuskać z zagłębienia dna spryskiwacza, pstryknąć w kosz i wpiąć nową (35 pln,-) i tyle:/. Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Jest wersja EU 01.02.11, 23:07 franek-b napisał: > po pr > ostu FL, by odświeżyć auto, a nie zmieniać co i tak jest dobre > i bardzo fajnie, jestem tego samego zdania i takie tez samochody kupuję. szczesliwie coraz rzadziej. jestem jednym z bardziej zadowolonych uzytkownikow na swiecie :) wrecz niechetnie mysle o zmianie swojego wlasnego i bede oddalal to w czasie jak najdluzej sie da. ale nie moge sobie odmowic tutaj pewnej zlosliwosci (choc piewca tej teorii rzadko tu chyba pisuje, rzadziej niz ja) - gdzie do k... nedzy sa wszyscy nasladowcy nowego civika? gdzie te miliony wozow jezdzacych po ulicach, gdzie ten sukces? :) Odpowiedz Link
edek40 Re: Honda Accord 2011 01.02.11, 16:37 Tyl moglby pochodzic jakiegos hyundaia. Nie zebym mial cos do hyundai... Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Honda Accord 2011 02.02.11, 00:43 Honda kilka lat temu podjęła bardzo ważna decyzje, jak sie wyindywidualizowac z masy jednakowych samochodów na rynku. I zdecydowała za na rynku nie ma jeszcze producenta nudnych i brzydkich samochodów. Wiec zaprojektowano cała gamę pojazdów które wzbudzają tyle emocji co sucha bułka a wyglądają jak wariacje na temat rogu nosorozca. Ostatnio Honda zleciła badanie rynku - dlaczego Acura TL sie nie sprzedaje choć jej poprzedni model swiecil triumfy. Po wydaniu dziesiątek tysięcy $, odkryli ze TL jest brzydka i dlatego ludzie jej nie kupują. Odpowiedz Link