tomek854 02.12.10, 16:54 www.youtube.com/watch?v=sXUeO3auRZg :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
crannmer Re: Interesujące... 02.12.10, 18:35 To jest zwiazane z przyczyna, dlaczego np. golebie podczas chodzenia tak dziwnie ruszaja glowa. A one w rzeczywistosci staraja sie chwilami przynajmniej utrzymac glowe w tym samym miejscu mimo ruchu reszty ciala, coby chwilami przynajmniej widziec ostro otoczenie. Albowiem ich oczy maja osie skierowane dokladnie na trawersy. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Interesujące... 04.12.10, 12:37 Czyli z mania oczu po bokach wynika powolny autofocus? :) Odpowiedz Link
edek40 Re: Interesujące... 04.12.10, 18:42 > Czyli z mania oczu po bokach wynika powolny autofocus? :) To nie tak. Autofocus jest powolny, bo nie za wielki mozg kury musi adjustowac kazde oko oddzielnie. I sie schodzi troszke. Odpowiedz Link
crannmer Re: Interesujące... 04.12.10, 19:11 Tu nie chodzi o autofocus, lecz o to, ze jako taki ptok podczas marszu do przodu masz widok jak przy patrzeniu w bok z jadacego pociagu. Jesli patrzyz w bliz i trzymasz wzrok nieruchomo na wprost, to widzisz tylko zamazana wstege. Proba wyjasnienia: www.wdr.de/tv/kopfball/sendungsbeitraege/2010/0425/nickende-voegel.jsp Duzo mowi sekwencja wideo ptoka w skrzyni od 5:02. Odpowiedz Link
typson Re: Interesujące... 06.12.10, 01:30 Dzieki, nigdy się nad tym głębiej nie zastanawiałem ale jakoś odruchowo to machanie głową w marszu kojarzylo mi sie z zachowaniem równowagi, co obala widok ptaka jadącego na wagoniku. Bardzo ciekawy materiał Odpowiedz Link
tomek854 Re: Interesujące... 06.12.10, 02:38 Prawda? Taka pierdoła, a tu i zabawnie wygląda i (głownie dzięki cranmerowi) można się czegoś dowiedzieć ;-) Odpowiedz Link
typson Re: Interesujące... 06.12.10, 21:35 No ja też od Bassa się dowiedziałem, zeby nie pić kwasu na Krymie :) Odpowiedz Link
wujaszek_joe Re: Interesujące... 02.12.10, 18:36 Swoją elastycznością przypomina wpatrzonego w Prezesa posła Błaszczaka Odpowiedz Link
qqbek Re: Interesujące... 03.12.10, 08:40 wujaszek_joe napisał: > Swoją elastycznością przypomina wpatrzonego w Prezesa posła Błaszczaka Widzisz... ptaszydło wypatrzyło coś ciekawego i nie chciało stracić tego z oczu. U mnie, Tomka, czy Ciebie podobny odruch wywołałaby zapewne para młodych, dorodnych i jędrnych piersi... nie nasza wina, że posła Błaszczaka co innego kręci ;) Odpowiedz Link
edek40 Re: Interesujące... 03.12.10, 11:59 Eeeeee. Czolgi tez tak maja - niby pedzi przez bezdroza, a lufa ciagle patrzy na cel. Odpowiedz Link
truskava Re: Interesujące... 03.12.10, 12:24 edek40 napisał: > Eeeeee. Czolgi tez tak maja - niby pedzi przez bezdroza, a lufa ciagle patrzy > na cel. Czyli że tam lufą steruje kura Odpowiedz Link
edek40 Re: Interesujące... 03.12.10, 12:38 > Czyli że tam lufą steruje kura Nigdy nie bylem czolgu. Ale chyba lufa steruje sierzant. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Interesujące... 03.12.10, 16:02 To jest panowie bioniczna przyszłość czołgowych systemów artyleryjskich. Kura zamiast żyroskopów. Na pewno już nad tym pracują. Odpowiedz Link
edek40 Re: Interesujące... 03.12.10, 16:45 > To jest panowie bioniczna przyszłość czołgowych systemów artyleryjskich. Kura z > amiast żyroskopów. Na pewno już nad tym pracują. Wydaje mi sie to oczywiste. Kurze duzo rzadziej wysiada zasilanie niz skomplikowanym systemom elektromechanicznym. Odpowiedz Link
dewulot1 Re: Interesujące... 03.12.10, 16:54 Ruscy tego probowali. Zaprzestali jak jednego razu kura, bedaca w pierwszym czolgu, nagle sie odwrocila.... Odpowiedz Link
bassooner Re: Interesujące... 06.12.10, 12:09 wiedziałem! wiedziałem! że w leopardzie w wieżyczce jest... kura... ;-))) Odpowiedz Link
dewulot1 Interesujaca rzecz widzial moj wujek w Powstaniu 03.12.10, 17:06 Widzial czlowieka idacego ulica, ktoremu w pewnym momencie pocisk odstrzelil cala glowe i ten czlowiek bez glowy przeszedl (wedlug wujka) jeszcze z piec krokow zanim upadl:) Odpowiedz Link