Dodaj do ulubionych

Interesujące...

02.12.10, 16:54
www.youtube.com/watch?v=sXUeO3auRZg
:-)
Obserwuj wątek
    • crannmer Re: Interesujące... 02.12.10, 18:35
      To jest zwiazane z przyczyna, dlaczego np. golebie podczas chodzenia tak dziwnie ruszaja glowa. A one w rzeczywistosci staraja sie chwilami przynajmniej utrzymac glowe w tym samym miejscu mimo ruchu reszty ciala, coby chwilami przynajmniej widziec ostro otoczenie.

Albowiem ich oczy maja osie skierowane dokladnie na trawersy.
      • tomek854 Re: Interesujące... 04.12.10, 12:37
        Czyli z mania oczu po bokach wynika powolny autofocus? :)
        • edek40 Re: Interesujące... 04.12.10, 18:42
          > Czyli z mania oczu po bokach wynika powolny autofocus? :)

To nie tak. Autofocus jest powolny, bo nie za wielki mozg kury musi adjustowac kazde oko oddzielnie. I sie schodzi troszke.
        • crannmer Re: Interesujące... 04.12.10, 19:11
          Tu nie chodzi o autofocus, lecz o to, ze jako taki ptok podczas marszu do przodu masz widok jak przy patrzeniu w bok z jadacego pociagu. Jesli patrzyz w bliz i trzymasz wzrok nieruchomo na wprost, to widzisz tylko zamazana wstege.

Proba wyjasnienia:
          www.wdr.de/tv/kopfball/sendungsbeitraege/2010/0425/nickende-voegel.jsp
          Duzo mowi sekwencja wideo ptoka w skrzyni od 5:02.
          • typson Re: Interesujące... 06.12.10, 01:30
            Dzieki, nigdy się nad tym głębiej nie zastanawiałem ale jakoś odruchowo to machanie głową w marszu kojarzylo mi sie z zachowaniem równowagi, co obala widok ptaka jadącego na wagoniku. Bardzo ciekawy materiał
            • tomek854 Re: Interesujące... 06.12.10, 02:38
              Prawda? Taka pierdoła, a tu i zabawnie wygląda i (głownie dzięki cranmerowi) można się czegoś dowiedzieć ;-)
              • typson Re: Interesujące... 06.12.10, 21:35
                No ja też od Bassa się dowiedziałem, zeby nie pić kwasu na Krymie :)
    • wujaszek_joe Re: Interesujące... 02.12.10, 18:36
      Swoją elastycznością przypomina wpatrzonego w Prezesa posła Błaszczaka
      • qqbek Re: Interesujące... 03.12.10, 08:40
        wujaszek_joe napisał:

> Swoją elastycznością przypomina wpatrzonego w Prezesa posła Błaszczaka

Widzisz... ptaszydło wypatrzyło coś ciekawego i nie chciało stracić tego z oczu.
        U mnie, Tomka, czy Ciebie podobny odruch wywołałaby zapewne para młodych, dorodnych i jędrnych piersi... nie nasza wina, że posła Błaszczaka co innego kręci ;)
    • edek40 Re: Interesujące... 03.12.10, 11:59
      Eeeeee. Czolgi tez tak maja - niby pedzi przez bezdroza, a lufa ciagle patrzy na cel.
      • truskava Re: Interesujące... 03.12.10, 12:24
        edek40 napisał:

> Eeeeee. Czolgi tez tak maja - niby pedzi przez bezdroza, a lufa ciagle patrzy
        > na cel.

Czyli że tam lufą steruje kura
        • edek40 Re: Interesujące... 03.12.10, 12:38
          > Czyli że tam lufą steruje kura

Nigdy nie bylem czolgu. Ale chyba lufa steruje sierzant.
          • plawski Re: Interesujące... 03.12.10, 13:58
            Ale może sierżant Kura.
            • mrzagi01 Re: Interesujące... 03.12.10, 16:02
              To jest panowie bioniczna przyszłość czołgowych systemów artyleryjskich. Kura zamiast żyroskopów. Na pewno już nad tym pracują.
              • edek40 Re: Interesujące... 03.12.10, 16:45
                > To jest panowie bioniczna przyszłość czołgowych systemów artyleryjskich. Kura z
                > amiast żyroskopów. Na pewno już nad tym pracują.

Wydaje mi sie to oczywiste. Kurze duzo rzadziej wysiada zasilanie niz skomplikowanym systemom elektromechanicznym.
              • dewulot1 Re: Interesujące... 03.12.10, 16:54
                Ruscy tego probowali. Zaprzestali jak jednego razu kura, bedaca w pierwszym czolgu, nagle sie odwrocila....
                • bassooner Re: Interesujące... 06.12.10, 12:09
                  wiedziałem! wiedziałem! że w leopardzie w wieżyczce jest... kura... ;-)))
    • dewulot1 Interesujaca rzecz widzial moj wujek w Powstaniu 03.12.10, 17:06
      Widzial czlowieka idacego ulica, ktoremu w pewnym momencie pocisk odstrzelil cala glowe i ten czlowiek bez glowy przeszedl (wedlug wujka) jeszcze z piec krokow zanim upadl:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka