Dodaj do ulubionych

okolice Wroclawia

19.04.04, 18:22
kochani,

czy wiadomo wam cos o utrudnieniach na drodze w okolicach Wroclawia i miedzy
Legnica a Jelenia Gora? wybieram sie tam w najblizszych dniach a slyszalam ze
tam podobno przebudowa drogi na wielka skale i co chwila wypadki.

serdecznosci
lip
Obserwuj wątek
    • tomek854 Re: okolice Wroclawia 19.04.04, 20:50
      loveandpeace napisała:

> kochani,
      >
      > czy wiadomo wam cos o utrudnieniach na drodze w okolicach Wroclawia i miedzy
      > Legnica a Jelenia Gora? wybieram sie tam w najblizszych dniach a slyszalam ze
      > tam podobno przebudowa drogi na wielka skale i co chwila wypadki.
      >
      > serdecznosci
      > lip

Remontowana jest autostrada A4 miedzy w-wiem a legnica. Moja rada na jazde z
      Wrocka do Jeleniej to albo stara piatka ( przez Swidnice i Swiebodzice) albo
      (najlepiej) z Wroclawia na Katy Wroclawskie, dalej na Kostomloty, wiaduktem nad
      A-4 i do Strzegomia. Dalej normalnie piatka.

NIe jest to najglowniejsza droga :) wiec dobrze zajrzec uprzednio w mape, ale
      generalnie dobra, w miare rowna i ruch znikomy :) Zawsze tak jezdze.

Jezeli na 5 bedzei duzy ruch to aby uniknac korkow w okolicahc Kaczorowa w
      Bolkowie odbijamy na Kamienna Gore i przez Kowary. To jest dalej ale jedzie sie
      duzo przyjemniej - takie gorskie serpentynki, ladne widoczki itp. SA do Karpacza
      nawet lepiej tamtedy - z Kowar na Sciegny i juz jestesmy ( zawsze tam jezdze, a
      raczej jezdzilem, bo ostatniop brtat sie wyp[rowadzil z Karpacza)

Co do drogi Jelenia - Legnica to nie wiem...
      • loveandpeace Re: okolice Wroclawia 20.04.04, 12:17
        tomku, wielkie dzieki ci skladam! informacja o remoncie miedzy wroclawiem a
        legnica jest bardzo cenna. zastosuje sie do rad, dzieki jeszcze raz.

przy okazji: koledzy mi sie tu kloca nad glowa akurat o to, jak najprosciej
        pokonac przeszkode pod tytulem slask jadac z krakowa do wroclawia. jeden mowi
        ze jadac przez bytom, a potem na czworke, a drugi ze jak sie skonczy autostrada
        w katowicach, to zeby w dol na mikolow i tamta droga na czworke sie dostac.

jak sadzicie?
        (o kurcze , oni sie wlasnie zakladaja o skrzynke browaru :))))))

serdecznie

lip

• mrzagi01 Re: okolice Wroclawia 20.04.04, 12:37
          ja bym tam jechal przez Mikolow...
        • tomek854 Re: okolice Wroclawia 20.04.04, 13:09
          loveandpeace napisała:
          > przy okazji: koledzy mi sie tu kloca nad glowa akurat o to, jak najprosciej
          > pokonac przeszkode pod tytulem slask jadac z krakowa do wroclawia. jeden mowi
          > ze jadac przez bytom, a potem na czworke, a drugi ze jak sie skonczy autostrada
          >
          > w katowicach, to zeby w dol na mikolow i tamta droga na czworke sie dostac.
          >

To tez moja stala trasa. I tu, jak jade autostrada to faktyczxnie
          Gliwice-Mikolow-Autostrada.

Ale ze nie jezdze autostrada bom skapy ( a raczej nie bede glabom placil tyle
          szmala za taka kiche) to jezdze tak: Bytom - Sosnowiec ( zawsze jade na czuja,
          wiec sorki ze bez szczegolow) i stara czworka na OLkusz. Tam przed Krakowem robi
          sie kiepsko, ale wtedy zjezdzam w dol na Zabierzow i troche mieszajac po
          wioskach ( znowu na czuja) laduje na Autosttradzie w kierunku katrowic. Przed
          bramkami odbijam w lewo na obwodnice i do Zakopianki ( na poludnie Krakowa
          dobrze sie tak jedzie )

Ale tu juz Ci chyba lepiej Krakowiaki powiedza.

Jak pewnie zauwazylas lubie sie przemieszczac bocznymi drogami, ale jadac
          samochopdami w moim stylu nie jest specjalnie wolniej, bo i tak 150 po
          autopstradzie nie popociskam :)

Szerokiej drogi!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka