typson 01.04.11, 13:22 popłakałem sie kwejk.pl/obrazek/29896/zamach.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrzagi01 Re: 10.04 01.04.11, 13:42 Ja też :D A swoją drogą, to gdyby ktoś miał wątpliwości czy należy z okazji 10 kwietnia wysiesić flagi/ iść na mszę/pościć/wykąpać się/złożyć ofiare całopalną itp.. to informuję, że dnia tego trzaśnie 486 rocznica HOŁDU PRUSKIEGO Odpowiedz Link
edek40 Nie rozumiem 01.04.11, 13:48 To bardzo parwdopodobny scenariusz. Wplata sie z reszta w cala liste dzialan Tuska, ktory nie zawahal sie zamordowac tysiecy Japonczykow, byleby tylko nad Polske nadleciala radioaktywna chmura. Po wybiciu ludnosci Polski sprzeda nasza ziemie Niemcom. Odpowiedz Link
dgr Re: 10.04 01.04.11, 14:43 Dla mnie osobiście najgorsze jest to, że z naprawdę olbrzymiej tragedii robi się takie jaja. Zdaję sobie oczywiście sprawę, z tego, że takie żarty, są pochodną zachowania naszych polityków. Tym niemniej, pewien niesmak pozostaje. Odpowiedz Link
franek-b Re: 10.04 01.04.11, 15:12 Każdy psycholog Ci to powie, że śmiech jest reakcja na stres. Po drugie są to żarty z samych siebie, co świadczy jedynie o zdrowym dystansie do rzeczywistości, zwłaszcza gdy jest to żart na granicy absurdu czy też groteski jakiej nie powstydziłby się Mrożek. Ponadto czczenie śmierci w powadze jest trochę na przekór i wbrew tradycji katolickiej, gdzie śmierć jest przecież dopiero wyzwoleniem z cielesności życia na ziemi i dołacza się do orszaku niebieskiego. Więc logicznym jest, że nalezy się z tego super faktu cieszyć :-) Odpowiedz Link
dgr Re: 10.04 01.04.11, 15:20 Oczywiście. Masz rację. O ile śmiech jest tzw. zdrowy i wynika z naturalnych odruchów. Natomiast żarty, które już jakiś czas temu się pojawiły, są po prostu chamskie, a to niewiele ma wspólnego z odruchem o którym piszesz. Z drugiej strony nie dziwię się, skoro część polityków, odstawia taką szopkę nad trumnami. Odpowiedz Link
franek-b Re: 10.04 01.04.11, 16:01 I tutaj wchodzimy w grząskie pole odczuć indywidualnych. Dla mnie żarty w rok po katastrofie bynajmniej nie są chamski i tak tego nie odbieram. Zdaje się, że wczoraj nawet biskupi stwierdzili, że wystarczy tej żałoby. Tym bardziej społeczeństwo ma prawo do oczyszczenia się z tego wszystkiego. Odpowiedz Link
dr.verte Re: 10.04 01.04.11, 16:15 tez tego nie odbieram jako chamstwo , jest to poprostu zwyczajnie niesmieszne , nieodkrywcze , proste jak skecze drozdy czy pietrzaka , chcialbym sie posmiac ale sie nie da , kolesie ktorych takie cos smieszy to chyba pol dnia brechtaja z byle czego , ze sie ktos na kupie wywalil albo sie komus glosno odbilo Odpowiedz Link
dr.verte Re: 10.04 01.04.11, 17:36 ranek-b napisał: > zwłaszcza gdy jest to żart na granicy absurdu czy też groteski jakiej nie powstydziłby się > Mrożek. dla mnie taka wypowiedz to:"żart na granicy absurdu czy też groteski jakiej nie powstydziłby się Mrożek." no coz , trzeba by sie Mrozka zapytac Odpowiedz Link
bassooner Re: 10.04 01.04.11, 16:10 o ubuntu nie bedzie ale wiem jakie filmy będą puszczali w TV... "Spokojnie to tylko awaria" i "czy leci z nami pilot?"... Odpowiedz Link
typson Re: 10.04 04.04.11, 23:48 No i jednak wychodzi na to, ze siedzieli w parowozie typu stealth i robili mgłę wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9377563,Kaczynski_o__10_04_10_____Po_tym_filmie_trudniej_bedzie.html Odpowiedz Link
tomek854 Re: 10.04 05.04.11, 03:16 Zamiast oglądać takie rzeczy, lepiej posłuchać ładnej piosenki: www.youtube.com/watch?v=ZyDTA464Mdw To lepsze niż mój dawny gotowiec "a idź kurwa", będę to teraz wklejał ;-) Odpowiedz Link
tomek854 Re: 10.04 05.04.11, 03:16 www.mikromusic.pl/niemilosc2.zip Nawet sobie zassałem :-) Odpowiedz Link
rapid130 Re: 10.04 08.04.11, 12:43 Niektórym nie przebłyśnie w świadomości choćby cień podejrzeń, że to mogła być (BYŁA!) normalna katastrofa lotnicza, będąca skutkiem feralnego zbiegu wielu okoliczności. Jak wszystkie katastrofy. Według mnie doskonałym odniesieniem do katastrofy koło Smoleńska jest gruba wpadka amerykańskiej armii z kwietnia 1996 roku. Oni też latami wozili VIPy, według standardów bezpieczeństwa niedopuszczalnych w lotnictwie cywilnym. Aż się boleśnie poparzyli... Szkoda, że w 36. Pułku Specjalnym Lotnictwa Transportowego i w MON-ie nikt poważnie nie oglądał serii "Air Crash Investigation". Może by się czegoś nauczyli na cudzych błędach, zanim popełniliby własne. Odpowiedz Link