10.10.11, 20:59
Breko breko, tu gumowa kaczka.

Jest sprawa taka, czy do Szczecina ze stolicy jechać 10-tką, czy też udać autostradą przez Poznań.
Wady i zalety drogi na Poznań znam, a właściwie to raczej wady i już swędzą mnie niektóre części ciała na myśl o podróżowania na Rawę, czy Łowicz (na Łowicz to mnie nawet nie swędzi, a raczej piecze). Ale i ta wspaniała autostrada jest i podobno od Gorzowa wielki świat, socjeta, homary, mineta.
A 10-tką dawno już nie jechałem, a tam podobno już cywilizacja jest.

P.S. Jestem tu, wciąż wierny, jak czterej pancerni.

200p
Obserwuj wątek
    • sven_b Re: Wwa-ZS 10.10.11, 22:34
      Leciałbym na Sochaczew, Łowicz, Stryków i dalej A2 i Gorzów. Latam przez Łowicz do Wa-wy i widuję sporo tablic ZS. Sołchacz zrób sobie przez centrum. Na obwodnicy zawsze jest spora ruchawka tirów. Do Strykowa będzie bolało, ale płyta Pussycat Dolls powinna umilić szosę.
      • bassooner Re: Wwa-ZS 10.10.11, 22:39
        od Gorzowa do Szczecina jedzie się super, znajomi chwalą i chwalą... ino wysikać nie ma się gdzie... ;-)))
        • wiktor_l Re: Wwa-ZS 10.10.11, 22:45
          Zależy o której godzinie, ale raczej najmniej stresowo przez Leszno, Kampinos, Sochaczew, Łowicz, Piątek, Nowy Tomyśl, lasami na Międzyrzecz do Gorzowa i dalej S3.
          A za miesiąc można już przez Berlin:)
        • bassooner Re: Wwa-ZS 10.10.11, 22:46
          przez toruń i bydzię... w normalny dzionek nie polecam.
    • franek-b Re: Wwa-ZS 11.10.11, 10:38
      Ja jeżdżę 10, jakoś tak wolę. Przez PZN jest dłuższa droga, którą można trochę sobie zrekompensować wyższą jakością jazdy na odcinkach autostradowych. Ale za to jest drożej:-) Czas przejazdu na obu wersjach jest podobny i zależy od tylu czynników, że trudno cokolwiek przewidzieć. Kolega twierdził, że potrafił zrobić trasę przez PZN (i to bez ekspresówki) w 5,5h (ale sam twierdził, że jeździł jak wariat).
    • simr1979 Re: Wwa-ZS 11.10.11, 14:52
      A2 jechałem na tej trasie ostatnio jeszcze przed uruchomieniem S3 Sz-n - Gorzów. wyszło czasowo to samo co dziesiątką, tylko drożej (paliwo! po A2 trzeba było jechać 180, zeby taki czas uzyskać). Uwzględniając S3 powinno zatem być teraz szybciej. Ale moim zdaniem tylko pod warunkiem dojazdu do A2 gierkówką, czyli przez Rawę, Brzeziny (zależy jeszcze od punku startu w Wawie). Jeśli chodzi o 10-kę, to ostatnio miałem gorzej niż tragiczny wjazd na obwodnicę Torunia od strony Wawy (w Lubiczu potworne korki). Tak czy siak, SZEROKOSCI! :-)
      • sven_b Re: Wwa-ZS 11.10.11, 15:12
        Gierkówką jechałem wczoraj. Od Mszczonowa do Rawy (i pewnie dalej) konwersja gierkówki na S8. Wyłączenie pasa, średnia 33/h. Dalej przeskok z Brzezin do Strykowa DK708 w 5 miejscach wahadłowo - robią węzeł A1/A2. Polska w budowie.
        • simr1979 Re: Wwa-ZS 11.10.11, 15:21
          sven_b napisał:

> Dalej przeskok z Brzezin do Stryk
          > owa DK708 w 5 miejscach wahadłowo

Broń Boże 708! Zawsze jeżdżę przez Sierżnię - jadąc z Warszawy wyjazd z Brzezin ul. Strykowską: z wylotowej na Łódź trzeba skręcić w prawo przy cmentarzu.
          • sven_b Re: Wwa-ZS 11.10.11, 15:55
            Kojarzę. Długo była alternatywą dla przebudowy 708. Tiry jej unikały bo momentami nawierzchnia układa się w fale i wypinały sie naczepy.
      • franek-b Re: Wwa-ZS 11.10.11, 15:49
        W zeszłym tygodniu rozmawiałem z gościem co mieszka w okolicach Lubicza pod Toruniem i mówił, że już korków nie ma, bo oddana jest obwodnica.
        Też miałem traumatyczne doświadczenia z tego miejsca, ale jeśli teraz jest oki, to ja dalej zostaję przy 10.
    • dwiesciepompka Re: Wwa-ZS 11.10.11, 18:10
      Hmm, no to ja już nie wiem.
      Startował będę przed południem. Przez Rawę jechać na pewno nie zamierzam, bo tam jest drugi Budapeszt. Myślę, że w jedną stronę pojadę na A2 wariantem Wiktora, a jak mi się nie spodoba to wrócę sobie 10-tką. Chyba, że los pogna mnie na obiad i partyjkę squasha do Poznania w drodze powrotnej:)

Dzięki za porady.
      • tomek854 Re: Wwa-ZS 11.10.11, 18:33
        > Startował będę przed południem. Przez Rawę jechać na pewno nie zamierzam, bo ta
        > m jest drugi Budapeszt.

Znaczy że co, że PiS tam wygrał wybory?
        • dwiesciepompka Re: Wwa-ZS 11.10.11, 22:01
          Tam gdzie podoba się Jarkowi pewnie nie podoba się mi. Jarkowi podoba się w Budapeszcie.Mi nie podoba się droga przez Rawę.Czyli w Rawie jest Budapeszt:)
          • wiktor_l Re: Wwa-ZS 11.10.11, 22:04
            Ej, ale Budapeszt jest super, mimo ze Jarkowi się podoba...
            • tomek854 Re: Wwa-ZS 12.10.11, 01:11
              Własnie. Mi się bardziej podoba w Budapeszcie niż w Warszawie.

I teraz mam dylemat: czy jestem Zdrajcą Ojczyzny (bo chwalę cudze ponad nasze), czy (co gorsza) wyznawcą Kaczyńskiego? ;-)
              • truskava Re: Wwa-ZS 12.10.11, 07:19
                tomek854 napisał:

> Własnie. Mi się bardziej podoba w Budapeszcie niż w Warszawie.
                >
                > I teraz mam dylemat: czy jestem Zdrajcą Ojczyzny (bo chwalę cudze ponad nasze),
                > czy (co gorsza) wyznawcą Kaczyńskiego? ;-)

Oczywiście, że okazałeś się ukrytą opcją pisowską.
                Jakoś tak dziwnym trafem Budapeszt spodobał Ci się po tym, jak wspomniał o nim prezes.
                I tylko nie pogrążaj się bardziej, pisząc że Budapeszt już wcześniej darzyłeś uczuciem,
                a wspomniałeś o tym dopiero teraz, bo niby wcześniej nie było okazji, czy dyskusji na ten temat. I tak nikt Ci w to nie uwierzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka