niknejm 14.07.04, 18:56 www.hondapl.org/forum/message.asp?id=87911 Poczułem się zbudowany odpowiedziami moich kolegów z www.hondapl.org. Widać mentalność dzikiego Azjaty ustępuje pola normalności. Pzdr Niknejm Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niknejm Re: Przeczytajcie sobie... 14.07.04, 19:03 Aha, żeby przeczytać odpowiedzi na ten post, trzeba wejść na www.hondapl.org Generalnie odpowiedzi były w stylu 'po...o Cię?'. Pzdr Niknejm Odpowiedz Link
dwiesciepompka Re: Przeczytajcie sobie... 14.07.04, 19:55 Gratuluje rozsądnych kolegów hondziarzy,ale moją uwage zwrocila inna rzecz,którą tam zobaczyłem....... www.hondapl.org/forum/showgallery.asp?id=934 prosze,czego to można dokonać hondą Odpowiedz Link
ulalka Re: Przeczytajcie sobie... 14.07.04, 21:27 dwiesciepompka napisał: > Gratuluje rozsądnych kolegów hondziarzy,ale moją uwage zwrocila inna > rzecz,którą tam zobaczyłem....... > > www.hondapl.org/forum/showgallery.asp?id=934 > > prosze,czego to można dokonać hondą wooooooow.... :) Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Przeczytajcie sobie... 15.07.04, 09:37 Coz, normalniejemy. Tylko szkoda,ze nadal jest 10x wiecej takich, ktorzy by sie podniecili tym opisem... Obawiam sie,ze oni albo nie maja stalego lacza, albo nie umieja czytac :) Odpowiedz Link
mejson.e5 Normalniejemy 15.07.04, 20:56 sherlock_holmes napisał: "Coz, normalniejemy. Tylko szkoda,ze nadal jest 10x wiecej takich, ktorzy by sie podniecili tym opisem... Obawiam sie,ze oni albo nie maja stalego lacza, albo nie umieja czytac :)" Takich proporcji na szczęście na tamtym forum nie zauważyłem. Gdyby dorwał się Henio z ekipą na Auto-Moto, to może by nakręcili 10 x więcej. Na razie zgadzam się z resztą - coraz więcej kierowców normalnieje. A że na forum tacy rzadko się wypowiadają? No coż - nie jest honorem przyznać się do przestrzegania przepisów w tym kraju ;-) Pal licho Internet - byle na drodze rozsądek zwyciężał! Pozdrwaiam, Premier Mejson Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Normalniejemy 15.07.04, 22:11 Skads ten przyklad musi isc. Jezeli gosc zobaczy, ze inny na drodze potrafi jechac zgodnie z przepisami, wpuszczac przed siebie, nie zajezdzac drogi - i caly czas obaj jada prawie rownolegle, moze sie w nim obudzi jakas refleksja. Obawiam sie,ze zadna mysl nie wyklula sie pod brodatym lbem pana w zielonej Fabii sedan TDI KR0073G (zdecydowanie prywatna, bez kratki - co dopiero odebrana z salonu, jeszcze nie kopcila - ale zapewne przy jego stylu jazdy 50 tys.km i silnik do remontu :P ), ktory dzis na ul. Nowohuckiej wyprzedzal mnie 4 razy :) Jego styl jazdy: gaz do podlogi, dojechanie do zderzaka poprzednika, gwaltowne hamowanie, gaz do podlogi. Na zakrecie zostal daleko w tyle, po czym musial nadrobic i grzal ze 120. Potem sie wpakowal na lewy pas (ktorym nigdy nie jade w tym konkretnym miejscu, bo tam zawsze jest korek) itd itp. W koncu na pustawym odcinku pognal do przodu, spalajac przy tym pewnie wiecej ropy niz ja gazu... Kto bogartemu zabroni? Bardzo podobala mi sie jego pozycja za kierownica - lewa reka na podlokietniku podpierala zakuty leb, w pozycji "mysli-ciele" :) Oby tacy sie wyeliminowali nawzajem, a reszta uczyla sie od lepszych, sami stajac sie wkrotce nauczycielami. PS. Nigdzie nie pislai, ze objales zasczytny urzad? Ja tylko sugerowalem abys bral udzial w wyborach. Chociaz - moze to tak jak z powiedzeniem, ze z dobrego zelaza nie robi sie gwozdzi; z dobrych ludzi nie robi sie zolnierzy. Szkoda Ciebie do polityki, wycofuje moja propozycje. Odpowiedz Link
jaki71 O hondach OT 15.07.04, 17:24 Takie mi sie nasunelo pytanie dlaczego w Hondach montuja zamiast silnikow budziki? Moze troche wyjasnie. Tesciowa posiada taki wynalazek civic 1,4 5dr poprzedniej generacji. Tak ze mam przyjemnosc tym jezdzic dosyc czesto i tu pojawia sie pytanie z tym budzikiem. Silnik niby troche maly ale powyzej 4 rpm'ow cakiem przyzwoity. Ostatno wracalem tym cudem za kopanego po 3 dniach lazenia po gorach. Ja prowadze reszta spi. Rych niewielki bo to czwartek. Ale jak trzeba kogos wyprzedzic to sie wszyscy budza. Silnik jak zaczyna sie ladnie wkrecac to sie przestaje dawac radia sluchac i budza sie pasazerowie. Jaki Odpowiedz Link
niknejm Re: O hondach OT 15.07.04, 17:32 Każdy kompakt wkręcony na obroty powyżej 4kRPM jest dość głośny. Nie ma tyle wygłuszeń, co auta klasy luksusowej. A stare Civici miały być 'lekko uspoerowione' jak na swój segment, więc oszczędzano na masie np. wygłuszeń. I efekt jest ;-) Pzdr Niknejm P.S. Gdybyś posłuchał mojego budzika przy 8400rpm... Budzik, ale za to jaki ma ładny alarm ;-) Odpowiedz Link
mejson.e5 Budzik 15.07.04, 20:52 niknejm napisał: "Każdy kompakt wkręcony na obroty powyżej 4kRPM jest dość głośny. Nie ma tyle wygłuszeń, co auta klasy luksusowej." Po założeniu gazu w moim lanosie po kilku dniach zmienił się odgłos tłumika! Przy ostrym przyspieszaniu spod samochodu wydobywa się taki basowy sound, że nogawki od spodni furczą jak na dyskotece w remizie. Bez tuningu a z przytupem! Mejson PS. Ale pasażerowie się nie budzą - gdy reszta śpi przyspieszam łagodniej i wtedy DU udaje Lancię - tylko dźwiękowo oczywiście. Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Budzik 15.07.04, 22:17 Jezeli wydech masz w porzadku, to musisz jechac na regulacje gazu - taki basowy, niski dzwiek jest charakterystyczny dla zbyt ubogiej regulacji - wciskasz gleboko gaz, a zamiast adekwatnego przyspieszenia masz buczenie :) Odpowiedz Link
mejson.e5 Regulacje gazu 15.07.04, 23:22 A owszem - robiłem już dwie. Osiągi mam przyzwoite, ten dźwięk to tak wyszedł przy okazji. Na benzynie też "buczy"... Mejson Odpowiedz Link