typson 30.03.13, 01:48 czy ktoś mi może powiedzieć o co chodzi? Jaki cel ma portal gazeta.pl tudzież jego wydawca, by od trzech dni srać na banerach informacjami o jakiejś telewizji?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wujaszek_joe Re: NC+ 30.03.13, 07:02 korporacja zrobiła swoich klientów w ch.., popełniając przy tym mnóstwo głupich błędów. temat jak najbardziej ciekawy Odpowiedz Link
tiges_wiz Re: NC+ 30.03.13, 12:04 to ci powiem :) ja mam N-ke płacę 54 zł za wszystkie kanały po za n premium i hbo. Teraz chcieli abym płacił 89 zł. po za tym oferta jest coraz mniej ciekawa. nie ma da vinci learning, boomeranga i kilku programów, które lubię ja i dzieciaki. Podobnie ci z C+. Płacili po 90 zł za pełny pakiet teraz aby mieć to samo trzeba płacić 140 zł - 190 zł. Nie ma z nimi kontaktu. Punkty nie przyjmują deklaracji nieprzedłużania umowy i nie wiadomo gdzie je dokładnie wysłać. Ja wysłałem polecony na adres Nki. Odpowiedz Link
lexus400 Re: NC+ 30.03.13, 12:26 Dobrze prawisz tiges ja w tym miesiącu wypowiadam umowę C+. Płace kurwa chyba od 97' najwyższy abonament i mam to już w dupie. Odpowiedz Link
sven_b Re: NC+ 30.03.13, 13:04 Rozwiązanie umowy uzdrawia sytuację. Wpuścili mnie w promocję najwyższego pakietu, która po zakończeniu przesuwała mnie w najwyższy abonament. Na to bym sie nie zgodził (miałem optimum), ale żebym tego nie wykrył, ofertę podali mistrzowsko. Przesłuchiwaliśmy zapis rozmowy kilkakrotnie, bo oczywiście poszła reklamacja i powiem Wam - gość wpuścił nas zawodowo. A przecież żadne z nas emerytem nie jest i głowa w robocie chodzi jak radar. Odkręcenie tego nie było możliwe, wiec wyczekaliśmy końca umowy z odmową przedłużenia. W końcu dali spory upust i teraz za ch* nie zgadzam się na jakiekolwiek promo, szczególnie przez telefon. Wydzwaniali na potęgę, ale musi być źle bo ostatnio nastała cisza :) Odpowiedz Link
dr.verte Re: NC+ 30.03.13, 13:09 tez mnie zrobili w promocje nie raz , 10 lat im place , ale teraz KONIEC Odpowiedz Link
lexus400 Re: NC+ 30.03.13, 14:48 dr.verte napisał: > tez mnie zrobili w promocje nie raz , 10 lat im place , ale teraz KONIEC Dzięki tym wszystkim "promocjom" płaciłem co raz wyższy abonament. Odpowiedz Link
pizza987 Re: NC+ 30.03.13, 21:42 Ja mam od pewnego czsu umowę bezterminową N i płacę 75 zł. miesięcznie. Wydzwaniali i proponowali mi przejście na abonament 79 zł. że dodadzą mi nPremium i coś tam jeszcze na co uprzejmie odpowiadałem że nie interesuje mnie nic takiego. W końcu pani rzuciła mi hasło że podpisując kolejną umowę na czas określony mam zagwarantowaną stałość abonamentu. Na taki tekst powiedziałem jej że niech mi tylko spróbują podnieść stawkę to się pożegnamy na amen.... Przestali dzwonić, zastanawiam się nad przejściem na Polsat Cyfrowy bo to co mi wystarcza byłoby za jakieś 55-60 zł. tylko od dwóch miesięcy nie mam czasu spokojnie powisieć z nimi na telefonie żeby więcej szczegółów się dowiedzieć. Odpowiedz Link
dr.verte Re: NC+ 30.03.13, 13:05 mam C+ , place z 9 dych za nie wiem w sumie co bo prawie nie ogladam , o polaczeniu w NC+ wiem tylko z prasy i z tego ze przetasowano kanaly , ktorych raczej ubylo niz doszly nowe , nie otrzymalem jakiejkolwiek korespondencji wiec nie wiem jaki mam abonament , ale jest to dobra pora na rozstanie sie z tym szjasem , od dawna juz o tym myslalem ale teraz sie wreszcie zisci Odpowiedz Link
strongwaz Re: NC+ 30.03.13, 21:12 Ja chyba jakiś pierdolnięty jestem. Nigdy nie zapłaciłem ani jednego abonamentu. A przecież jak się trochę zastanowić to nie dość że ma się wszystko to i płacić nie trzeba. Ot tak mi się przypomniało:) (akcja od 1.40) www.youtube.com/watch?v=ErskZt1dMQ8 Odpowiedz Link
strongwaz Re: NC+ 07.04.13, 10:37 Doktorze, wolę "przypiracić" niż brać w dupe. www.sadistic.pl/wydymani-klienci-nc-i-pani-malgorzata-vt188752.htm Odpowiedz Link
qqbek Ja od pięciu lat "n". 31.03.13, 00:43 Po trzech miesiącach targów dobiłem, trzy tygodnie temu, z konsultantem "dealu". Wszystkie pakiety za 59, plus "n premium" za dychę (pierwsze trzy miesiące gratis), plus History za dwa zeta. Jeszcze faktury nie sprawdzałem. Jak zechcą coś ponad 61 zeta, to chyba się sądem skończy (zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że umowę zawarli gdy już wiedzieli, że coś będą zmieniać... na 12 miesięcy). Na razie mi Ale Kino włączyli, za to dwa programy 9x wyłączyli (dziecięce)... jak nic więcej nie zechcą - ich problem, by przywrócić mi ofertę z umowy i tak przed telewizor trafiam rzadko i najczęściej na krótko, ale nie lubię jak się mnie cycka. Odpowiedz Link
franek-b Re: Ja od pięciu lat "n". 31.03.13, 10:41 No to sie na negocjowales... za te sama kase mam jeszcze hbo, choc teraz to juz nie wiem co mam... generalnie to mam juz ich dosyc, ale tylko tam mam bbc hd i bbc knowledge hd - i to porzadnego a nie interpolowanego jak w innych kanalach. Generalnie to sprawa dotyczy ok. 2,5 mln ludzi w kraju i za granica. Czasami na gazecie zajmuja sie gdy EWUŚ nie zadziala w ZOZie w Pierdzichowie, to masakra konsumedzka jakiej dokonuje nc+ wg mnie zasluguje na uwage. Ja sie dziwie, ze byla zgoda na polaczenie. Odpowiedz Link
qqbek Re: Ja od pięciu lat "n". 31.03.13, 15:10 HBO też mam - za rzadko oglądam - żony się spytałem, czy mam, okazało się, że mam :) A, że pieprznik jest - jak ktoś kilka lat z nimi już był, to przyzwyczaił się do "wachlowania" kanałami. Tak więc nihil novi sub sole. A, że pieprznik z umowami jest? Nie wiem czy mnie dotyczy, kwietniowa faktura będzie w kwietniu, marcowa była tak jak trzeba (sprawdziłem). Gdybym to jeszcze oglądał, to może bym coś protestował, że znów zamęt. Ale jak ja często nawet żadnego programu informacyjnego przez cały dzień nie obejrzę (tylko nadrobię przez sieć w nocy albo w robocie), to mi to zwisa kalafiorem, że tak ładnie powiem. Jedyne na czym mi zależy to trzymanie kosztów w ryzach (te 6 dych to próg bólu, jeżeli chodzi o wydatki na telewizję) i żeby małżonce się mniej wychowawczy nudził (bo już rwie się do roboty, a ze względu na zdrowie małej żłobek musieliśmy sobie odpuścić). Jak mi nagle stówy z moich 58 (a nie 59 - mówię, sprawdziłem) nie zrobią, to mi całe to "nc+" zwisa. Namodzili - owszem, mi krzywdy póki co nie zrobili, a teraz żeby jakość wyjść z całego bajzlu z twarzą będą mi w tyłek wchodzić, bylebym tylko został - póki co dla mnie cała ta sytuacja ma jedynie zalety. Odpowiedz Link
wiktor_l Re: 02.04.13, 11:17 Popieram zdziwienie, gdzie był UOKIK wydając zgodę na to połączenie. Mam dość wysoki pakiet Cyfry. Od wielu lat, głównie ze względu na piłkę nożną - kilka kluczowych lig, a przede wszystkim nasza. Teraz mnie tak "zasegmentowali", że musiałbym płacić dużo więcej - spryciule wiedzą że piłka kopana przyciąga do nich większą częśc abonentów. Jak tylko otrzymam sławetne pismo, rozwiązanie umowy poleci szybciutko. Odpowiedz Link
jerry.s Re: NC+ 02.04.13, 21:33 a ja tam dzisiaj na poczcie poleconym wysłałem odmowę akceptacji nowych warunków ... od 2010 do 2012 płaciłem 99pln za full ... w 2012 podnieśli mi abo na 129pln za tego fulla ... teraz zaproponowali okrojenie oferty i podniesienie abo do 149pln ... tego nie zdzierżyłem ... razem w tym wypowiedzeniem poszło wypowiedzenie na internet dla lokalnego providera ... za miesiąc przechodzę na UPC ... za 135pln będę miał wszystko co trzeba a nawet więcej ... i do tego internet o prędkości której sobie nawet wyobrazić nie mogę teraz (60 mbps) ... bo do tej pory miałem szaleone 2mbps ... i wystarczyło ... Odpowiedz Link
ballbreaker Re: NC+ 04.04.13, 23:36 az mi sie przypomnialo, jak pare lat temu moj ojciec postanowil sobie N sprawic. niestety akurat w okolicach terminu montazu wyladowal w szpitalu. montera nie mial kto dopilnowac (jakis smieszny podwykonawca z chorzowa/katowic, klasyczna firemka kogucik), wiec jak wyczail, ze jest stara (doslownie: stara) instalacja sat., podpial dekoder i sie zawinal. antena nieustawiona, kable stare, programy nie ustawione, faktura na 5 stow z informacja ze zamontowal nowa antene, polozyl nowa instalacje i w ogole wszystko cycus. N umylo rece. obrzucalem sie z nimi reklamacjami chyba pol roku, bo tv nie ma, a placic trzeba. bardzo mi sie podobalo jak za ktoryms razem dostalem 8-stronicowe pismo podpisane przez ich prawnika :D przynajmniej ich do jakiegokolwiek wysilku zmusilem. sprawe na szczescie zalatwil rzecznik praw konsumenta (po kolejnym pol roku), wlasciciel firemki kogucik przywiozl kase w zebach - zwrot wszystkich kosztow jak abonament zaplacony N, kara za zerwanie umowy przed terminem, koszt instalacji, w sumie cos chyba 1400 zlotych. Ojciec wzial cyfrowy polsat. Generalnie typowe podejscie, jak klient podpisze umowe, to mozna go miec w dupie. Co tam, ze mojego ojca oszukala jakas smieszna firemka na ich zlecenie tak na prawde, bo przeciez autoryzowany. Zadnej interwencji z ich strony, a podejrzewam, ze znacznie mniej czasu zajeloby zmuszenie firemki do wykonania uslugi jak nalezy niz odpisywanie na moje pisma co dwa tygodnie. I mieliby pewnie wciaz klienta. Odpowiedz Link
tomek854 Re: NC+ 05.04.13, 02:52 To i tak lepiej niż ja miałem tutaj w Szkocji. M. z Magdą Polsat Cyfrowy, ale antena była kupiona tutaj taka no-name (również z powodów, żeby się nie afiszować gdzie Polacy mieszkają). Przyszedł do sąsiada monter ze Sky, wział ciachnął mój kabel i na moim talerzu zamontował mu Sky, oczywiście kasując go za pełną instalację :) Sky w ogóle nie chciało ze mna rozmawiać, bo "nie jestem ich klientem, więc nie muszą". Z sąsiadem też nie chcieli rozmawiać "bo przecież mu działa, więc o co mu chodzi". W końcu olałem sprawę, bo się wtedy rozszedłem z M. i wyprowadziłem się stamtąd. Odpowiedz Link
qqbek No to nieźle :) 05.04.13, 09:14 Znaczy się załatwili sprawę typowo po brytyjsku (chociaż w Szkocji) :) Ja pomny takich doświadczeń innych osób kupiłem sobie większy talerz (bo na standardowym nie miałem co liczyć na odbiór ze względu na gęste drzewa od południa), sztycę zamontowałem sam (4 otwory wiertłem fi12, 4 spore kołki rozporowe, 4 śruby, voila) i nawet sam próbowałem ustawić. Jako, że się nie udało, wygooglowałem sobie "pana Henia", który w godzinę przyjechał, za pięć dych ustawił pięknie (siła i jakość sygnału ponad 95%) i do tego gratis mi otwór na kabel przewiercił (nie miałem dostatecznie długiego wiertła, żeby sam to zrobić) i kabelek "z materiału powierzonego" wykonał. Cała impreza zamknęła się w kwocie 200 zeta (50 "Henio", 80 talerz, 40 sztyca, 30 kabel i końcówki oraz kołki, śruby i piwo niezbędne do samodzielnego montażu sztycy). Odpowiedz Link
tomek854 Re: No to nieźle :) 05.04.13, 19:05 No ja sobie też z kolegą założyłem. Problem w tym, że mi to ukradli :) Odpowiedz Link
dr.verte Hahaha wysyp nowych filmow na Canal+ i HBO . 05.04.13, 17:59 Przez ostatnie pol roku nic nowego na tych kanalach nie obejrzalem , no moze 3 filmy . a dzisiaj choc to piatek dwie premiery: "Roza" i "Igrzyska smierci" -bylo nie bylo kinowy hicior. Na sobote i niedziele wysyp kolejncyh nowych filmow. No gdyby tak bylo caly czas to moze bym placil ale wiem ze to gora miesiac bedzie tak obfity , w kazdym razie widac ze walcza o klienta tzn. o podpisanie nowego abonamentu. Odpowiedz Link
qqbek Za to tym z "n"... 06.04.13, 20:21 ...4 kanały npremium zniknęły. Tak to jest lecieć sobie w... Odpowiedz Link
sven_b Re: Hahaha wysyp nowych filmow na Canal+ i HBO . 06.04.13, 22:37 Sypnęli marchwią. Odpowiedz Link