Dodaj do ulubionych

10 najlepszych aut w USA wg Car and Driver

05.12.04, 16:58
Best Sports Sedan - Acura TSX (vel Honda Accord)
Best Luxury Sedan - Acura RL (vel Honda Legend)
Best Luxury Sports Sedan - BMW 3-series
Best Performace Car - Chevrolet Corvette
Best Full-Size Sedan - Chrysler 300/300C
Best Wagon - Dodge Magnum
Best Muscle Car - Ford Mustang
Best Family Sedan - Honda Accord
Best Sports Coupe - Mazda RX-8
Best Luxury Sports Car - Mercedes-Benz SLK350
Obserwuj wątek
    • marekatlanta71 Honda Rulez!!!! 05.12.04, 17:42
      > Best Sports Sedan - Acura TSX (vel Honda Accord)
      > Best Luxury Sedan - Acura RL (vel Honda Legend)
      > Best Family Sedan - Honda Accord

Ciekawe ze TSX wygrywa ten tytul pomimo ze jest na rynku od paru lat. Czyzby nie
      bylo nic lepszego???? RL jest rzeczywiscie pojazdem marzen a Accord - no coz,
      jako wlasciciel Accorda sie nie wypowiadam :)

• wowo5 Re: Honda Rulez!!!! 05.12.04, 21:34
        marekatlanta71 napisał:

> > Best Sports Sedan - Acura TSX (vel Honda Accord)
        > > Best Luxury Sedan - Acura RL (vel Honda Legend)
        > > Best Family Sedan - Honda Accord
        >
        > Ciekawe ze TSX wygrywa ten tytul pomimo ze jest na rynku od paru lat. Czyzby
        ni
        > e
        > bylo nic lepszego???? RL jest rzeczywiscie pojazdem marzen a Accord - no coz,
        > jako wlasciciel Accorda sie nie wypowiadam :)
        >
        W przyszlym roku zamierzam kupic nowy samochod do $30k. Koniecznie 4 drzwiowy.
        Na placu boju pozostaly: G35, TSX, Accord 3.0L EX, Legacy GT, Chrysler 300 i
        Mazda6s.
        • drpawelek Re: Honda Rulez!!!! 05.12.04, 22:47
          A ja bym jeszcze zachecal do wyprobowania saaba 9-3. Oferty finansowe saaba sa
          zwykle nie do przebicia... Oczywiscie, z accordem/acura konkurowac jest trudno.
          • marekatlanta71 Re: Honda Rulez!!!! 06.12.04, 01:39
            drpawelek napisał:

> A ja bym jeszcze zachecal do wyprobowania saaba 9-3. Oferty finansowe saaba sa
            > zwykle nie do przebicia... Oczywiscie, z accordem/acura konkurowac jest trudno.

Ja mam z Saab'em problem - zadaja ponad 30 tys USD za pojazd z 4 cylinderkami.
            Acura przynajmniej $26 tys zada za w pelni wyposazona TSX, a w Saab'ie jak
            chcesz miec wszystkie bajery to kolo $34 wychodzi. A poza tym to super pojazd,
            ladnie wykonczony, o przecietnych osiagach ale wiele mowiacy o wlascicielu (z
            reklam Saaba - 95% wlascicieli ma wyzsze wyksztalcenie).
            • drpawelek Re: Honda Rulez!!!! 06.12.04, 06:55
              Problem jest tylko wtedy, gdy bierzemy pod uwage MSRP. Audi 1.8T tez ma 4
              cylindry. Podobnie mercedesy C. Silnik 2.0T 210hp przynajmniej na papierze
              wyglada porownywalnie lub lepiej niz BMW 325, A4 1.8T/3.0 i C230/320.

Teoretycznie moj saab 9-3 Arc 6-speed kosztowal 36k$. W praktyce kupilem go (a
              wlasciwie dostalem w leasing) za 29k$ ze wszelkimi mozliwymi dodatkami
              (ksenony, sunroof, cd-changer, parking assistance, OnStar, darmowa obsluga,
              itp. itd.). W porownaniu z TSX jest szybszy i wiekszy (i troche bardziej mi sie
              podoba), chociaz acura pewnie lepiej sie prowadzi. Cena, jaka zaplacilem,
              wydawala mi sie niezwykle atrakcyjna. I nawet sie jeszcze nie psuje...

Przymierzalem sie do G35 coupe, ale dostepne byly tylko wersje z pelnym
              wyposazeniem - za 38k$, a to juz bylo za duzo. Podobnie bylo z audi A4 i C320
              coupe - dostepne egzemplarze podchodzily pod 40k$. Na egzemplarz z reczna
              skrzynia biegow trzeba bylo czekac 4-6 miesiecy.

Uwazam, ze kazdy z wymienionych tutaj samochodow to bardzo dobry wybor. Klasa
              near-luxory jest niezwykle konkurencyjna. Ciekawe, ze na liscie 10 najlepszych
              sa Chryslery.
              • drpawelek Re: Honda Rulez!!!! 06.12.04, 06:59
                Oczywiscie, opisalem tutaj sytuacje z konca roku 2003.
              • frax1 Re: Honda Rulez!!!! 06.12.04, 16:21
                Witam!
                Ja odrzuce też swoje 5 groszy. Wydaje mi się, że obecna Honda Accord, jest
                wielkim skokiem jakościowym w porównaniu do poprzedniej wersji. Moim skromnym
                zdaniem w porównaniu z Lexusem ES300, Accordy (te najlepiej wyposażone) nie
                mają się naprawde czego wstydzić! Ba! Ja bym wybrał nawet Accorda bo lepiej się
                prowadzi.
                Pozdrawiam
        • marekatlanta71 Re: Honda Rulez!!!! 06.12.04, 01:37
          wowo5 napisał:

> W przyszlym roku zamierzam kupic nowy samochod do $30k. Koniecznie 4 drzwiowy.
          > Na placu boju pozostaly: G35, TSX, Accord 3.0L EX, Legacy GT, Chrysler 300 i
          > Mazda6s.

Moim zdaniem (jako ze przeszedlem przez ten bol w tym roku):
          - G35 - super samochod, ale jakosc wykonczenia jakos nie taka zeby placic $33
          tys. Poza tym sedan jest po prostu brzydki i trzebaby coupe, a ono ma tak maly
          bagazniczek ze nic sie nie da upchnac.
          - TSX - za malo momentu w silniku - niby 200 KM ale jakos przyspieszenia nie ma.
          Szczegolnie jak sie przyzwyczailes do V6 to R4 Ci nie bedzie pasowalo. Poza tym
          piekny samochod, idealnie wykonczony, z duzym bagaznikiem.
          - Accord - moj wybraniec, ale w wersji EX ma powazny problem - nie ma dzielonych
          siedzen a dziura na narty nie pozwala na wetkniecie normalnych rozmiarow
          snowboardu co dyskwalifikuje go. Dlatego kupilem Coupe - ma dzielone siedzenia i
          mozna jechac we trojke na narty i deske. Wersja z automatem jest bardzo
          ugladzona, zryw rozsadny choc nie zachwyca. Wersja z V6 i manualem jest dzika i
          narowista i taka ja pokochalem.
          - Legacy - genialne zachowanie na sliskim, ale jakos ciezko ten samochod wyczuc
          - jak straci przyczepnosc to nie wiadomo co robic. Poza tym czuc dziure turbo i
          jakosc wykonczenia dosc przecietna. Niestety pojawil sie na rynku po tym jak
          kupilem Accorda bo mialbym dylemat - cztery kola napedzane to zdecydowanie
          lepiej niz dwa.
          - Chrysler 300 - jest moim zdaniem po prostu brzydki. Co innego jego brat -
          Dodge Magnum. Ale wersja z 5.7L V8 i rozsadnym wyposazeniem jest zdecydowanie
          powyzej $30k.
          - Mazda 6 - rozmiar Acury TSX ( o klase nizej od Accorda/Legacy/G35 i o dwie od
          300'tki) a cena Accorda. Do tego jakosc Mazdy/Forda. Odpadla w przedbiegach.

Z nowych samochodow polecam obejrzenie Forda 500 - za $27 mozesz dostac pojazd o
          rozmiarach prawie Mercedesa klasy S. Przyspieszenia nie ma, ale jezeli bardziej
          cenisz duzy bagaznik i wygode wnetrza to 500 bije reszte konkurencji na glowe.
          • wowo5 Re: Honda Rulez!!!! 06.12.04, 02:37
            Ford 500 nie prezentuje sie zle ale nie z tym silnikiem. Moze jak zaoferuja 3,5
            litra to sie zmieni. Mazda 6 po prostu mi sie podoba optycznie. Wykonczenie
            wnetrza w 2004 bylo takie sobie, zobacze jak jest w 2005. Za G35 sedana bez
            skory CarsDirect chce nieco ponad $26k, a za ta cene mozna wybaczyc nieco
            spartanskie wnetrze. Legacy ma naped na 4 kola i jezdzi jak po szynach. W NJ
            czasem snieg potrafi popadac wiec to by sie przydalo. Jakos nie czulem tej
            turbo dziury za bardzo (jezdzilem automatem) ale przejade sie nia wiecej i
            wtedy zobaczymy. Zastanawialem sie tez nad Saabem ale nie widze w czym jest on
            lepszy od TSX. G35 i Legacy pala dosyc duzo. Najlepiej pod tym wzgledem
            wypadaja TSX i Accord. Gdyby G35x bylo nieco tansze to pewnie bym sie nie
            zastanawial. Chrysler 300 mi sie podoba ale musze sie przejechac wersja z 3.5L
            silnikiem. Obawiam sie, ze bedzie za slaby do tak duzego auta. Zgadzam sie co
            do G35 coupe ale ja potrzebuje sedana. Nieskladana tylna kanapa to powazne
            niedociagniecie w rodzinnym sedanie (Accord) ale o ile mnie pamiec nie myli to
            tylko TSX i Mazda6 ma skladana kanape. Legacy ma ja tylko w wersji kombi.
          • claudia207 Re: Honda Rulez!!!! 08.12.04, 05:02
            Widzialam niedawno inny ranking, gdzie Toyoty przodowaly. Kazdy magazyn
            motoryzacyjny pisze, co im sie podoba.

Wowo5, dlaczego nie rozwazasz kupienia Solary?

• wowo5 Re: Honda Rulez!!!! 10.12.04, 04:48
              claudia207 napisała:

> Widzialam niedawno inny ranking, gdzie Toyoty przodowaly. Kazdy magazyn
              > motoryzacyjny pisze, co im sie podoba.
              >
              > Wowo5, dlaczego nie rozwazasz kupienia Solary?
              >
              Solare to coupe. Ja potrzebuje sedana.
              > ___________________
              > Claudia, fanka Toyoty ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka