Dodaj do ulubionych

Format C:.....

08.02.05, 21:31
...miałem na feriach u siebie dzieci szwagierki i efekt jest taki, że walczę
z Trojanami od wczoraj, usunąłem wszystkie ale coś się popierdoliło bo stronę
otwiera 10 min. a jak pisze na forum to wysyłając nie może znaleźć serwera
każe się logować a ja nie jestem przyzwyczajony kopiować to co piszę w
związku z czym mój dwa razy pisany elaborat do wątku o zakupie lexusa szlag
trafił.
Tak więc jutro formatuję dysk i mam nadzieję wieczorem się odezwać.
Pzdr.
Obserwuj wątek
    • cracovian Re: Format C:..... 08.02.05, 21:44
      Tyle koni ten Lexus ma i z paroma marnymi Trojanami nie mozesz sobie dac rady?

Nastepnym razem uzywaj darmowych zabezpieczen to nawet z dziecmi nie bedzie
      problemu:

Free sample
      • sherlock_holmes Re: Format C:..... 08.02.05, 21:49
        Ja w poprzedni (przedostatni) weekend robiłem to samo - ale nie z powodu trojanów, tylko samodegradacji systemu :) 2 lata bez reinstalacji to dużo na Windowsa :)

Dobre to zabezpieczenie - świetna nazwa :)))
        Natomiast jeśli chodzi o zabezpieczenia komputera, mimo firewalla, dobrego antywirusa i anty-adware, i tak coś może sie przedostać :(
        • jaki71 Re: Format C:..... 08.02.05, 22:24
          To jak juz system na nowo postawisz to proponuje gousta zrobic i oszczedzisz
          sobie nastepnym razem roboty.
          Nie ma bardziej facynujacego zajecia jak instalacja windowsow i ich uaktualnianie ;)
          Wesolej nocy zycze.
          • sherlock_holmes Re: Format C:..... 09.02.05, 09:41
            Mam - zrobiłem dwa obrazy - gołego systemu (z SP2 i z konieczności Nortonem Ghostem) i drugi obraz całości bez sterowników grafiki i bez antywira.
            Wcześneij też miałem obraz dysku, ale przez głupotę go uaktualniałem - no i pod koniec już był do d...
        • typson Re: Format C:..... 08.02.05, 22:59
          moim zdaniem Trend Micro jest najlepszy. W domu mam na dwoch kompach wlasnie
          trenda a na trzecim VirusScan Enterprise McAfee (obsypany nagrodami) i czesto,
          gdy cos mi wpada w sieci robie test - ktory znajdzie a ktory nie. Trend zawsze
          wygrywa...
          • sherlock_holmes Re: Format C:..... 09.02.05, 09:44
            Masz na myśli PC Cillin? Fakt, jest bardzo dobry - na 10 wirusów jakie mam w plikach na płytkach, wykrywa 9 :)
            Ja używam AntiVirenKit Pro 2004 - jeszcze lepszy (wykrywa 10/10), ale niestety strasznie obciązą system - pamięci potrafi i 40MB zeżreć :(
            Norton wykrywa 6/10, a wychwalana Panda wykryła mi ...1/10 - w tym nie znalazła nawet Win95.cih (Czernobyl) który robi kuku z dyskiem :)
    • typson Re: Format C:..... 08.02.05, 23:02
      polecam podzielic dysk na wie partycje (minimum). Na jednej trzymac system i
      programy a na drugiej cala reszte - dokumenty, poczte, dane do programow z C: etc.

Zaraz po instalacji i konfiguracji wszystkiego nagrywasz obraz partycji z
      systemem na dvd/cd/druga partycje i masz problem z glowy. W razie zwalki
      bootujesz z dystkietki, nagrywasz obraz partycji ze zrodla i masz nowy system.
      Trwa to max 10 minut.
      • tomek854 Re: Format C:..... 09.02.05, 01:48
        A co to są trojany? A co to są wirusy? Podobno mam jednego, koleżanka mi mówiła,
        co jej wysłałem mejla...
        • sherlock_holmes Re: Format C:..... 09.02.05, 09:46
          Nie bądź taki hop do przodu - kiedy testowano gołą Windozę i Linuxa, Linux padł pod naporem hakera po 1,5 sekundzie, WinXP po 8 sek :)))))))
          PS. Jakiego używasz? Mnie leży na płytce Knoppix i jakoś nie mam ciągle czasu go odpalić :(
          • tomek854 Re: Format C:..... 09.02.05, 17:28
            Kolejno Mandrake 8.4 bodajże, potem 9.0, 9.2, ale był kiepski, więc od tego
            czasu mam 10.0. Próbowałem jeszcze 10.1 i Auroxa, ale nie polecam.
      • sherlock_holmes Re: Format C:..... 09.02.05, 09:45
        Hehe, ja mam 5 partycji :)
    • marekatlanta71 Re: Format C:..... 09.02.05, 04:35
      Wspolczuje. Wiekszosc trojanow, spyware i wirusow daje sie programami wywalic,
      ale ostatnio spedzilem kilka godzin probujac pozbyc sie uporczywego spyware (v2)
      u znajomych i skonczylo sie na tym ze zadno z narzedzi nie dalo rady a jedyna
      rada jaka byla na internecie to "sformatowac dysk".... To ku przestrodze zeby
      nie instalowac programow typu "Internet Optimizer" itp....
      • sherlock_holmes Re: Format C:..... 09.02.05, 09:49
        Masz na myśli VX2? Znajomej dzieci też zrobiły takie bydło - i męczyłem sie 4 dni. Wynik - bydlę nadal siedzi w systemie. Co prawda od wybitnych fachowców dostałem dużo dobrych rad - i niby VX2 już w systemie nie ma, ale Ad-Aware go ciągle widzi, a system nadal źle działa...
        Jak chcesz, prześlę Ci link do wątku, w którym zasięgałem porad w sprawie VX2.
        PS. Kto i po jaką cholerę robi takie gówna? Psychopatyczni miłośnicy Linuxa?
    • frax1 Re: Format C:..... 09.02.05, 11:29
      Ja w weekend dwa razy wywalałem system... raz po instalce nie załadowałem Zone
      Alarma... właśnie miałem ściągać i kliknąłem na jakąś durną strone. Efekt 33
      trojany... i pomógł tylko ponowny reinstall. Po nim zainstalowałem fire foxa
      zamiast explorera Zone Alarma oczywiście na samym początku i jest bardzo dobrze
      teraz :)
      Pozdrawiam
    • wo_bi dzieci + interet.... 09.02.05, 13:36
      Niestety, tak to bywa :( Swoja droga w jakim wieku... Ja bym tam sprawdzil
      jakie stronki ogladali... ;))

Pozdrawiam

PS. Nigdy nie mialem problemu z wirusami, do takiego stopnia, zebym musial
      robic format. Czasami zdarzal sie jeden, dwa, ale niegrozne i usowane przez
      program antywirusowy. A moi znajomi czasmi co chwila... I pozniej mam zajecie i
      slysze: Wobi!!!! Nie dziala!!!! Pomocy!!!! ;)) Polecalbym Ci odlaczyc sie od
      netu i najpierw kilka razy przeskanowac komputer programem antywirusowym,
      najlepiej jakimis dwoma. Tak kilka razy. Przeskanowac, restart, przeskanowac,
      restart.... tak do usranej... No a pozniej programem Ad-aware i to samo.... Hmm
      powinno pomoc. Chyba ze jest tak tragicznie... ze juz nic nie pomoze poza
      formatem :) Dobra pomadrzylem sie, wystarzy... ;))

Pozdrawiam
      Wobi
    • mejson.e Pomór jakiś czy co? 09.02.05, 21:42
      W sobotę JA TEŻ formatowałem dysk i instalowałem XP!
      Nie byłem zmuszony - to była raczej profilaktyka.
      Zmieniłem modem Neostrady na taki, który ma jednocześnie router, switch i
      firewall, dzięki czemu mogłem odchudzić mojego staruszka AMD-K6.

Może i dobrze, bo przy okazji zaktualizowałem wszystkie zabezpieczenia i nic
      mnie nie dopadło, w przeciwieństwie do systemu mojej firmy - leżymy już dwa dni.

A wirusów udało mi się też nie złapać jak dotąd, tylko czasami wykrywałem jakieś
      tracking cookie.

Higiena przede wszystkim panowie!

Pozdrawiam,
      Mejson
      --
      Automobil
      Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.
      • wo_bi myje sie, myje ;)) nt 09.02.05, 21:49

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka