arniee 16.04.05, 12:22 Jaką trasę wybrać aby uniknąć remontów i tym podobnych utrudnień. Planuję wyjechać ok. 2 w nocy więc zbytniego ruchu na drodze się nie obawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lexus400 Re: Kraków- Kołobrzeg 16.04.05, 13:15 Najlepsza i zarazem najkrótsza droga to: Kraków A4 do Katowic, Bytom, Tarnowskie Góry, Lubliniec, Olesno, Kępno, Ostrzeszów, Ostrów Wlkp., Pleszew, Jarocin, Poznań, Piła, Wałcz, Czaplinek, Połczyn, Białogard, Kołobrzeg. Spokojna jazda z przystankami na kawę i siusiu nie powinna zająć więcej jak 9 godź. Pzdr. Odpowiedz Link
lexus400 Re: Kraków- Kołobrzeg 16.04.05, 13:17 ....acha, zapomniałem dodać, że wczoraj byłem w Poznaniu i bynalmniej do Poznania nie ma żadnych problemów, był tylko jeden kawałek gdzie łatali dziury w ulicy ale nie komplikowało to jazdy. Odpowiedz Link
charlie_x Re: Kraków- Kołobrzeg 16.04.05, 22:07 ..i tylko tak jak ci tu lexus zapodał, a niech ci czasami nie przyjdzie do głowy kombinować z przejazdem przez Bydgoszcz..dalej i dużo robót drogowych. Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Kraków- Kołobrzeg 16.04.05, 23:05 Dołączam sie do słów kolegów - to optymalna trasa. I Bydgosz oraz Toruń omijaj szerokim łukiem. Chyba, że uwielbiasz stanie w korkach lub szukanie znaków drogowych :) Odpowiedz Link
jerry_72 Oznakowanie w Bydgoszczy 17.04.05, 09:05 Jakieś parę lat temu przejeżdżałem przez Bydgoszcz. Tak fatalnego oznakowania w całej Polsce nie ma,krążyłem chyba z pół godziny zanim się wydostałem z tego cholernego miasta. Nie wiem jak jest teraz ale jeśli się nic nie zmieniło to współczuję tym, co muszą przejeżdżać tamtędy. Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Oznakowanie w Bydgoszczy 17.04.05, 10:11 Ja też ostatni raz byłem w Bydgoszczy parę lat temu. Znaki ustawiane albo na skrzyżowaniu (tak, żeby nie wiedzieć wcześniej na którym pasie sie ustawić), albo w koranch drzew, albo np. 5 miejscowości wypisanych i 2 strzałki - tak, że trzeba sie domyślać która miejscowość do ktoej strzałki. Widocznie w Bydgoszczy nie lubią przyjezdnych, dlatego tak robią... Odpowiedz Link
charlie_x Re: Oznakowanie w Bydgoszczy 17.04.05, 10:36 ..jako,że jestem z rzeczonego miasta to moge jedynie potwierdzić w/w uwagi kolegów.Oj tak nie lubią..8).Remont jednego z newraligicznych mostów na trasie płn-pd trwa już drugi rok, a dla 'poprawienia' harmonogramu prac na nim - miejscowe władze na jakiś czas zamknęły do pierdla szefa firmy wykonującej ten remont.Śmieszno i straszno.Przy oznakowaniu ulic,a zwłaszcza objazdów przyjezdni kierowcy muszą dobrze i szybko kombinować w kwestii '..co autor miał na myśli stawiając taki ,a nie inny znak lub tablicę?' Odpowiedz Link