inna-bajka 23.04.05, 18:16 Bo niestety, na komórce firmowej mam kaganiec na GPRS, a prywatna to POP. www.aplikacjegsm.pl/komentarze.php?show=473 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
typson Re: Może Wam sie uda. 23.04.05, 20:03 Boze, jestem zalamany. Ja staram sie nawet smsow z telefonu nie wysylac. Lubie, gdy sa tylko dwa przyciski zielony i czerwony. Do calej reszczy uzywam laptoka. Wszelkie polaczenia tych urzadzen w jedno (ostrze noze i nozyczki, halabardy i pilniczki, krawaty wiążę i usuwam ciąże) uwazam na niestosowne (za niestosowna forme wyciagania z ludzi kasy) Odpowiedz Link
inna-bajka Re: Może Wam sie uda. 23.04.05, 20:08 Wow. Ja chciałam to sprawdzić "in koguto", tzn. co tam konkurencja kombinuje ;-) Odpowiedz Link
typson Re: Może Wam sie uda. 23.04.05, 20:14 bo musisz przyznac, ze kozystanie z wilekiej plachty mapy podczas prowadzenia jest mozliwe w przeciwienstwie do obslugi aplikacji "mapa" w telefonie. Poza tym GPRS nie zawsze jest dostepny na zadupiach a wlasnie na zadupiach mozna sie zgubic. Odpowiedz Link
inna-bajka Re: Może Wam sie uda. 23.04.05, 20:17 Ja jestem jak delfinek i raczej się nie gubię. A korzystam z laptopa właśnie, trochę niewygodne jak jedziesz i piszesz na kompie, ale daję radę. Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Może Wam sie uda. 23.04.05, 21:17 Ja mam cos podobnego w komórce - i jest to straszny badziew. Dostępne są tylko drogi główne, gówniany opis itd. Porządna mapa lub atlas samochodowy to jest to! A jak ktoś chce mieć za 10zł to, co kosztuje kilka tysięcy, niech się wybierze do psychiatry :P - to by chyba był najlepszy argument dla sceptyków negujących "twój" system nawugacji :) Odpowiedz Link
inna-bajka Re: Może Wam sie uda. 23.04.05, 21:35 Cholera, chyba muszę to sobie zapisać ;-) Szukamy handlowca na południe, moze chcesz ? Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Może Wam sie uda. 23.04.05, 21:45 Dziękuję, już raz byłem handlowcem i mi wystarczy. Ja jestem techniczny - nie ma "to tamto" - jest konkretna robota, konkretna rozmowa i tyle ;) A nie jakieś "szmery-bajery" :) Po prostu - nie potrafie wciskac kitu ;) Odpowiedz Link
inna-bajka Re: Może Wam sie uda. 23.04.05, 21:53 To jest Siemens, samo sie sprzedaje i wiedza ściśle techniczna. Z resztą wiesz sam jak ja sprzedaję. Odpowiedz Link
wo_bi Re: Może Wam sie uda. 23.04.05, 23:04 inna-bajka napisała: > To jest Siemens, samo sie sprzedaje i wiedza ściśle techniczna. > Z resztą wiesz sam jak ja sprzedaję. Samo sie sprzedaje? To po co handlowcy? ;)) Wracajac do tej mapy. Ja bym tego nawet nie instalowal do komorke. Ostatnio coraz wiecej interesuje sie nawigacja GPS do samochodow i coraz bardziej przekonuje sie jakie badziewie u nas jest wciskane ludziom za kupe pieniedzy ;)) No moze troche przesadzam, ale podawane parametry map maja sie nijak do rzeczywistosci ;) Pozdrawiam Wobi Odpowiedz Link
inna-bajka Re: Może Wam sie uda. 24.04.05, 11:30 No i wszystko jasne. Jak miło pogadać z fachowcami. Jak pisałam o nawigacji na ogólnym Moto, to mi ciśnienie podnosili palmtopami. Odpowiedz Link
wo_bi Re: Może Wam sie uda. 24.04.05, 15:56 inna-bajka napisała: > No i wszystko jasne. > Jak miło pogadać z fachowcami. > Jak pisałam o nawigacji na ogólnym Moto, to mi ciśnienie podnosili palmtopami. Hmm taki plan na komore to moze sie przydac jako ciekawostka, zabawka a nie jako mapa do planowania np podrozy. A jesli chodzi o nawigacje sat to np. jechac wedlug nawigacji po polach zamiast po drodze to taka sobie przyjemnosc. ;) Odpowiedz Link
lexus400 Re: Może Wam sie uda. 24.04.05, 17:23 Panowie, skoczyliście na inną-bajkę niepotrzebnie:)) zapodała nowinkę i uważam to za bardzo interesującą ciekawostkę o wiele ciekawszą niż jakieś zasrane gry na komórkę. Jak słyszę jakie pierdoły są do komórek to się skóra na dupie marszczy - loga, dzwonki, gry i tym podobne pierdoły są rzeczami absolutnie zbędnymi. Przykład mapy jest bardzo interesującym przykładem, który może znaleźć zastosowanie i może okazać się przydatny w podróży, wiadomo przecież że nikt nie jedzie z mapą czy laptopem na kolanach bo żeby spojrzeć na mapę najlepiej jest się zatrzymać. Następna kwestia to idea tzw. bajeru czyli nawigacji dla ubogich:))) ale dlaczego nie skorzystać z takich możliwości? Jak dla mnie to systemy nawigacji są zbędnymi systemami ale są firmy, które korzystają z tego i to napewno nie w celu posiadania mapy bo to jest sprawa trzeciorzędna tak mi się wydaje - ale takich fachowych wyjaśnień może udzielić nam najbardziej kompetentna inna-bajka. Pzdr. Odpowiedz Link
wo_bi Re: Może Wam sie uda. 24.04.05, 17:53 lexus400 napisał: > Panowie, skoczyliście na inną-bajkę niepotrzebnie:)) zapodała nowinkę i uważam > to za bardzo interesującą ciekawostkę o wiele ciekawszą niż jakieś zasrane gry > na komórkę. Alez ja nie mam nic przeciwko Innej-bajce ani tej mapie. :)) Ja bym z niej nie korzystal i tyle. Wyrazilem swoje zdanie. Posiadam plany w postaci cyfrowej ale mimo wszystko w czasie podrozy uzywam mapy papierowej, nawet nie korzystam w wydrukow z tymch planow komputerowych. Tak samo jak te "mapy", sa roznego rodzaju "narzedzia" specjalistyczne dla komorek z java, takze w tematyce mojego zawodu. (ta mapa jest zwiazana z moim zawodem, tylko ze od 2. strony...) Jestem pewien, ze stosowane (te narzedzia) sa tylko w ramach kontroli, takiej ciekawostki (jezeli w ogole uzytkowane) - upewnienia sie w swoich przekonaniach. Co do nawigacji sat do samochodow, ja podalem to jako ciekawostke, a nie jako wymadrzanie sie. Ja wiem, ze Bajka zna sie na tym, a Bajka zapewnie wie, ze ja tez na ten temat sporo wiem. Haaa i kazde z nas z przeciwnej strony. Jej odpowiedz na mojego posta nie odebralem jako kpiny w stosunku do mojej osoby. Chyba, ze sie myle i zadzialala moja proznosc. ;) > Jak > dla mnie to systemy nawigacji są zbędnymi systemami ale są firmy, które > korzystają z tego i to napewno nie w celu posiadania mapy bo to jest sprawa > trzeciorzędna tak mi się wydaje - ale takich fachowych wyjaśnień może udzielić > nam najbardziej kompetentna inna-bajka. Takze, co do nawigacji sat do samochodow, ja podalem to jako ciekawoste, a nie jako wymadrzanie sie. Ja wiem, ze Bajka zna sie na tym, a Bajka zapewne wie, ze ja tez na ten temat sporo wiem. Haaa i kazde z nas z przeciwnej strony. Pozdrawiam Wobi :) Odpowiedz Link
lexus400 Re: Może Wam sie uda. 24.04.05, 19:38 > > Panowie, skoczyliście na inną-bajkę niepotrzebnie:)) domyśliłeś się chyba, że to była przenośnia. Pzdr. Odpowiedz Link
wo_bi Re: Może Wam sie uda. 24.04.05, 21:08 lexus400 napisał: > > > Panowie, skoczyliście na inną-bajkę niepotrzebnie:)) domyśliłeś się > chyba, > że to była przenośnia. > Pzdr. OK, powiem, ze tak, mimo tego, ze na prade to nie ;))) Pozdrawiam Wobi Odpowiedz Link
inna-bajka Re: Może Wam sie uda. 24.04.05, 19:35 :-))))))))))))))))) Ależ oni wcale na mnie nie naskoczyki ;-) Ja też uważam, ze ta mapka na komórce to zabaweczka, ale ciekawa. Przecież Ty Lexus wiesz gdzie pracuję. Ale dzięki za obronę, mam nadzieję się odwdzięczyć. Odpowiedz Link
lexus400 Re: Może Wam sie uda. 24.04.05, 19:40 inna-bajka napisała: > :-))))))))))))))))) > Ależ oni wcale na mnie nie naskoczyki ;-) ...kurde - przecież wiem:))) tak mi się napisało - odszczekuję wszystko co napisałem:))))))))) Pzdr. Odpowiedz Link
inna-bajka Re: Może Wam sie uda. 24.04.05, 19:58 Tylko bez scen ;-) Wszyscy sie przecież wygłupiamy, po to jest forum. Właśnie sobie czytam historią angielskich ciężarówek, to wam coś skrobnę ;-) Odpowiedz Link
lexus400 Re: Może Wam sie uda. 24.04.05, 20:45 "Trza być twardym a nie miętkim" (to chyba z jakiegoś filmu):)) Pzdr. Odpowiedz Link
inna-bajka Re: Może Wam sie uda. 24.04.05, 20:57 No to zeście mnie urządziły, SIOSTRY !!!!!!!!!!!!!! ;-) Odpowiedz Link
wo_bi Re: Może Wam sie uda. 24.04.05, 21:10 inna-bajka napisała: > Przecież Ty Lexus wiesz gdzie pracuję. Ale ja nie wiem i jestem zazdrosny ;))) hahaha Pozdrawiam Wobi Odpowiedz Link
inna-bajka Re: Może Wam sie uda. 24.04.05, 21:18 Jak to nie wiesz, jak się nie pojawiasz na spotkaniach, to nie wiesz. Odpowiedz Link
wo_bi Re: Może Wam sie uda. 24.04.05, 21:21 inna-bajka napisała: > Jak to nie wiesz, jak się nie pojawiasz na spotkaniach, to nie wiesz. No sorki, ale do Krakowa zdecydowanie blizej ma Krakus, SH i Lexus, niz ja z Pruszkowa... :) Pozdrawiam Wobi Odpowiedz Link
lexus400 Re: Może Wam sie uda. 24.04.05, 21:24 > inna-bajka napisała: > > > Przecież Ty Lexus wiesz gdzie pracuję. Wiem, ale tak jakoś czysto teoretycznie raczej korespondencyjnie:)) Pzdr. ....aaaa a co do spotkań hmm. Odpowiedz Link
typson Re: Może Wam sie uda. 24.04.05, 21:16 > Jak słyszę jakie pierdoły są do komórek to się skóra na dupie marszczy parafrazujac rzekl kiedys ktos "zmarszczyło mi sie kakało" ;) Odpowiedz Link
volica Re: Może Wam sie uda. 24.04.05, 17:36 W USA firma Mapquest ma podobna oferte, ale nie jest to w postaci jednorazowego sciagniecia, tylko podajesz trase i odbierasz na komorke zestaw map oraz instrukcje do jazdy. Nie korzystalem, kasuja 5$/ mies. Inna propozycja jest portal go2 ktory podaje istrukcje i dystans, ale nie jest zbyt dokladny. Za to tani :) Z programow to microsoftowski Mappoint, z rozszerzeniem na palmtopa, ale ze jest zbyt szczegolowy, na PDA mozna wprowadzic jedynie bardzo ograniczony obszar. I GPSy, mam kieszonkowego Garmina za 200$, do tego programy, mapy topograficzne i drogowe. Sprawdza sie swietnie przy szukaniu jaskin, ale juz w srodku nie dziala :) W aucie niespecjalnie, gdyz wyswietlacz jest mikroskopijny, i nie podaje kierunkow, jedynie azymut. Najtanszy GPS ktory podaje gdzie skrecic to wydatek ok 500$. W Polsce nieprzydatny, nie ma bazy danych (jeszcze?) w Europie zachodniej jak najbardziej. Odpowiedz Link
inna-bajka Re: Może Wam sie uda. 24.04.05, 19:38 Wszystko to co napisałeś sie zgadza. Ja w laptopie mam e-mapę i Microsoft. Jedno i drugie ma swoje złe i dobre strony. Jeśli chodzi o navi strikte samochodową mapę Polski ma już VDO Dayton i Blaupunkt. W czerwu ma być pokrycie 80%, bo mapę dla tych producentów robi TeleAtlas. Czekamy. Odpowiedz Link