Dodaj do ulubionych

Rajd starych samochodów Krak 2005

04.07.05, 12:05
Koło Pojazdów Zabytkowych Automobilklubu Krakowskiego zorganizowało tradycyjną imprezę KRAK 2005. Była to VII Runda Mistrzostw Pojazdów Zabytkowych. Impreza ta zgromadził na starcie kilkadziesiąt samochodów, często niezwykle unikalnych.

Samochody podziwiały rzesze mieszkańców Krakowa i turystów, zwłaszcza w czasie Konkursu Elegancji i wystawy na Rynku Głównym.

Byłem na tej paradzie i porobiłem pare fotek - samochodów, które subiektywnie uważam za ładne i ciekawe (bo np. Tatra 87 nie jest ładna, jest wręcz monstrualna, ale trudno nie powiedziec, że ciekawa :) )

tutaj galeria

A tutaj artykuł na Interii i ich galeria
Obserwuj wątek
    • rapid130 Re: Rajd starych samochodów Krak 2005 05.07.05, 00:32
      O! Widzę, że kolegę Romka z mojego klubu zabytków uwieczniłeś (Volvo Amazon).
      Szkoda, że ten lakierek wyszedł tak nieszczęśliwie. Roman bardzo się wkurza,
      gdy ktoś mu mówi "Jaki ładny różowy kolor!" Wtedy podkreśla z naciskiem i
      wkur***eniem w głosie, że to jest kolor malinowy z nutą koralowego :)

P.S. Samochód jest do kupienia za 30 tys. zł. Zrobiony blacharsko 2 lata temu
      przez zawodowego blacharza i lakiernika, tudzież mechanicznie w ciągu ostatnich
      miesięcy przez piekielnego detalistę i szczególarza. Mojego mechanika od
      trudnych prac przy BMW.
    • rapid130 Re: Rajd starych samochodów Krak 2005 05.07.05, 00:38
      Srebrny Mercedes W111 kolegi Roberta R. from Wielkopolska też ci wpadł w oko.
      To nasz król Mercedesów, nie pokazał najciekawszego egzemplarza - ma jeszcze
      m.in. (!) Mercedesa "Kubusia" w wersji coupe.
      • sherlock_holmes Re: Rajd starych samochodów Krak 2005 05.07.05, 08:36
        Nie mów koledze, ale oglądaliśmy Amazona i nie zachwycił lakierem - tzn. połozony równo, ale taki bez połysku. Stojący vis-a-vis Wolseley świecił się jak psu ...nos, a wspomniany Mercedes mimo srebrnego koloru (na którym mniej widac połysk) też dawał po oczach.
        Chociaz jak dla mnie barwa nadwozia Amazona jest super ;)
        • rapid130 Re: Rajd starych samochodów Krak 2005 05.07.05, 11:06
          > Nie mów koledze, ale oglądaliśmy Amazona i nie zachwycił lakierem - tzn.
          > połozony równo, ale taki bez połysku. Stojący vis-a-vis Wolseley świecił się
          > jak psu ...nos, a wspomniany Mercedes mimo srebrnego koloru (na którym mniej
          > widac połysk) też dawał po oczach. Chociaz jak dla mnie barwa nadwozia
          > Amazona jest super ;)

Amazon dał Romanowi w kość. Kupił go od właściciela warsztatu blacharskiego,
          samochód był 2 lata po remoncie blacharskim.

Ale reszta... to była jedna padaczka. Początkowo wydawało się, że wystarczy
          kilka poprawek i wymian, ale ostatecznie Roman z Markiem (tym mechanikiem
          wspomnianym wyżej) walczyli z mechaniką kilka miesięcy. Ten lakierek był
          niezbyt udanym podsumowaniem całej akcji, ale nie dość, że wyszedł słaby
          połysk, to odcień też nieco różni się od zamawianego.

Ale za to teraz, z czystym sumieniem mogę przyznać, że autko jest w gronie
          pięciu najdoskonalszych mechanicznie Amazonów w Polsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka