typson 31.07.06, 14:41 tu jest program obchodów: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34860,3513278.html chyba sie wybiore na ten koncercik Jazzowy na pl krasinskich polaczony z wyswietlaniem kronik. Ktos idzie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margotje Re: Powstanie 31.07.06, 15:14 typson napisał: > chyba sie wybiore na ten koncercik Jazzowy na pl krasinskich polaczony z > wyswietlaniem kronik. Ktos idzie? Skoro lubisz jazz to pewnie wiesz wiecej na ten temat. Gdzie w Warszawie mozna (bo "Akwarium"juz zdaje sie nie istnieje) posluchac jazzu na zywo? Odpowiedz Link
typson Re: Powstanie 31.07.06, 15:41 eee, nie wiem. W lecie Jazz na starowce co weekend www.jazznastarowce.pl/index.php Warsaw Summer Jazz Days, choc chyba w te niedziele bedzie ostatni koncert z cyklu WSJD a kluby? Hmm, no nie wiem - Tygmont na Mazowieckiej, na starówce kiedys byl Helicon, plyty tam nawet sprzedawali. Fajne miejsce ale nie wiem czy jest jeszcze. W Jazz Bistro na pieknej czasem ktos gra choc glownie sa tam dwie ekipy - duet - kontrabas i fortepian (niewidomy pianista) oraz kasia rodowicz z kimstam, nei pamietam z kim. Ci pierwsi sa naet calkiem calkiem, choc to miejsce srednio sie nadaje do sluchania Czasem ktos cos w szparce gra ale to kurwidoł mocny jest i nadaje sie tylko do awaryjnego jedzenia gdy wszystkie inne knajpy juz zamknieta kuchnie maja A poza tym jest pewnie jeszcze wiele miejsc, gdzie cos sie dzieje ale nie wiem gdzie, bo raczej sie nie lansuje po nocach. Generalnie najlepszy jazz jest u mnie w domu, niestety z płyt i marnego sprzetu Odpowiedz Link
spqr5 Re: Powstanie 01.08.06, 11:25 Posłuchaj PIN Radio, tam chyba są ogłoszenia o koncertach, ja lubię ich słuchać jak jadę przez Wawę, a umnie odpowiednik PINa to NRJ FM [ radio wspaniałe - jak dla mnie ] Odpowiedz Link
typson Re: Powstanie 31.07.06, 15:42 ej warszawiaki! Nikt nie jest zainteresowany? A skąd wy dojeżdzacie?? ;))) Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Powstanie 31.07.06, 20:06 no na mnie nie licz...ja to moge na rocznice oblężenia Festung Breslau z kwiatami przyjechać ;)))) Odpowiedz Link
typson super forteca 01.08.06, 10:12 Dzis nad miastem ma przeleciec B17 F.F. i ma zrzucic ulotki! Szkoda, ze niebo jest zachmurzone Odpowiedz Link
spqr5 Re: super forteca 01.08.06, 11:27 A na reklamówce o przelocie B17 jest Lancaster : ) Odpowiedz Link
jerry.s Re: Powstanie 01.08.06, 11:39 wczoraj przegapilem ... ale dzisiaj chybana to sie wybiore: godz. 24 - "Gwiazdy spadają w sierpniu - montaż na głos i pamięć". O północy z 1 na 2 sierpnia w hali B Muzeum Powstania historie powstańców opowiedzą oni sami oraz aktorzy: Agnieszka Grochowska, Magdalena Cielecka, Borys Szyc, Rafał Maćkowiak, Marcin Bosak. Wizerunki i głosy aktorów przeplatać się będą ze zdjęciami i relacjami powstańców. Istotną rolę w przedstawieniu odgrywać będą światło i dźwięk, za które odpowiada grupa Dekonstrukcja. Spektakl wyreżyserował Mariusz Liber. Widzowie, którzy nie zmieszczą się w hali, będą mogli obejrzeć przedstawienie na telebimach w Parku Wolności. Odpowiedz Link