wujaszek_joe 08.01.08, 07:45 czy to cholerstwo naprawdę tak działa? przerażające www.joemonster.org/art/8524/Nowy-system-operacyjny-Microsoftu-rzadzi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sven_b Re: Opis Visty na Joemonster 08.01.08, 08:46 Ciekawe na ilu Service Packach zakonczy sie ten przełomowy os? Pierwszy juz w drodze:) Odpowiedz Link
margotje Re: Opis Visty na Joemonster 08.01.08, 09:26 Ja już słyszę od dłuższego czasu, ze on w drodze. Ale po doświadczeniach - zgodnych co do joty z opisem JM - nie mam już zaufania do poprawności działania tego os nawet z SP. Odpowiedz Link
plawski Re: Opis Visty na Joemonster 08.01.08, 10:18 Jakoś w listopadzie kupiliśmy do biura mocnego PCta, z quadem i oczywiście... Vistą... Udało mi się! Wytrzymałem z nią! ... Ale tydzień.... no comments Odpowiedz Link
franek-b potwierdzam 08.01.08, 11:20 Mam w 2 laptopy, jeden ok 2 letnia prosta toshiba z jakimś nędznym procesorem i XP, drugi asus core duo itp, nowy nabytek z vistą - po 2 miesiącach korzystania musialem dodać 1 Gb pamięci operacyjnej by go trochę przyspieszyć i tak startuje jakieś 2 minuty - brak stabilności, wolno działa, cały czas pracuje twardy dysk (nie mam pojęcia co on cały czas mieli) i pozostałe przypadłości... Odpowiedz Link
tomek854 Re: potwierdzam 08.01.08, 11:24 To i tak nieźle. Kumpel sobie kupił komputer - rakietę do gier. Vista uruchamia się u niego 7 MINUT!!!! Odpowiedz Link
rapid130 Re: potwierdzam 08.01.08, 19:35 tomek854 napisał: > Vista uruchamia się u niego 7 MINUT!!!! Bo nie użył magicznego hasła: VIŚTA, WIO! :P Odpowiedz Link
truskava Re: potwierdzam 08.01.08, 13:43 franek-b napisał: > Mam w 2 laptopy, jeden ok 2 letnia prosta toshiba z jakimś nędznym > procesorem i XP, drugi asus core duo itp, nowy nabytek z vistą - po > 2 miesiącach korzystani a musialem dodać 1 Gb pamięci operacyjnej > by go trochę przyspieszyć i tak startuje jakieś 2 minuty - brak > stabilności, wolno działa, cały czas pracuje twardy > dysk (nie mam pojęcia co on cały czas mieli) i pozostałe > przypadłości... Taaaa, znajomy zanabył jakiegoś lapka z vistą i 1GB RAMu. Po tygodniu zainstalował 2x2GB i wtedy ponoć jakoś zaczęło to śmigać, chociaż stabilność pozostała na poziomie Win98. Odpowiedz Link
plawski Re: potwierdzam 08.01.08, 15:07 (...)cały czas pracuje twardy > > dysk (nie mam pojęcia co on cały czas mieli) i pozostałe (...) Jak przywieźliśmy nasz nowy śliczny nabytek do biura to było nasze pierwsze zdziwienie. Kur.a, czemu on tak mieli?? :) No i na XP cisza jak makiem zasiał Odpowiedz Link
pizza987 Re: Opis Visty na Joemonster 08.01.08, 13:51 Nie wiem jak działa, ale pozostanę dla pewności na XP. Wywraca mi się na laptoku 1-2 razy dziennie (bo RAMu ma przymało), ale jakoś funkcjonuje. Poza tym wiem jak się po tym porszać (mniej niż więcej) więc lepiej nie zmieniać sprawdzonego sprzętu. Nie będę kusił losu ;) A laptokowi co chwila grożę wyjechaniem z grzywki, obawiam się że po jego zavistowaniu musiałbym przed nim w kasku urzędować. Wystarczą mi klątwy Margo które swego czasu dosięgły mnie przez gadu ;) Odpowiedz Link